Gå til innhold

Branco

Medlemmer
  • Innlegg

    132
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Branco

  1. Ateister er forvirret og ganske så ufornuftig(...)

    Det finnes definitivt ateister som er både forvirrede og ufornuftige, men å kategorisere alle i den båsen blir overfladisk og direkte feil. Flertallet av ateistene kan vel heller betegnes som fornuftige, med et tankesett forankret i rasjonalitet og logikk. De er nettopp higer etter fornuften som gjerne kjennetegner en ateist.

     

     

    alle ateister tror på noe,enten en ideologi,evolusjonseorien,politikere eller noe annet.

    Det å "tro" på en politiker og det å "tro" på en gud er ikke sammenliknbart, da begrepet "tro" i denne sammenheng får ulike betydninger. Førstnevnte belager seg på å tro på en persons visjoner og mål, mens sistnevnte faller inn under troen på et fenomen hvis eksistens ikke lar seg bevise.

     

    Ikke noe av det ateistene tror på kommer fra egen tankevirksomhet, men fra noe som er bltt fortalt dem av andre.

    Dette er jo farlig nærme definisjonen av en typisk religiøst troende.

     

    Ateister har heller ingen egen moral, men driver rund på ei fjøl og gjør det som til enhver tid er akseptert oppførsel, og det som myndighetene

    til enhver tid sier de kan eller ikke kan gjøre.

    Din generalisering er forbausende åpenhjertet. Det å være ateist er ikke nødvendigvis ensbetydende med å dilte etter myndighetenes restriksjoner og vedtekter. Moralen til ateistene vet du heller ingenting om.

     

    Det fins også noen forholdsvis fornuftige muslimer som kan tenke selv, disse muslimene har dog en tendens til å forlate islam etter hvert.

    ...og hva ender de opp som da? Ateister? Jammen det går jo ikke, da ingen ateist har en egen "tankevirksomhet" - i følge deg selv, riktig nok.

     

    Muslimer flest er likevel ganske mange hakk bedre enn jøder, men også blant jøder

    fins det mange fornuftige folk som etter hvert skroter jødedommen.

    Tro det eller ei, men det finnes faktisk fornuftige folk i enhver religion og hvert livssyn (uten at jeg skal føre statistikk på hvilken religion som har den største andelen).

     

    Edit: Beklager at jeg ikke postet et bilde, jf. trådens formål.

    • Liker 2
  2. Det kommer an på saken, herunder stoffets virkeområde, omfanget av hva du har fått i deg og på hvilken måte du fikk det i deg (aktsomhhetsplikten er streng i dette tilfellet). Som nevnt tidligere kan Strl § 44 komme til anvendelse, nettopp fordi skyldkravet ikke oppfylles og man kategoriseres som utilregnelig (og kan derfor ikke bli idømt straff). Nå er det likevel slik at rusen som oftest er selvforskyldt (se Strl § 45), og man da også anses som strafferettslig tilregnelig, og med det kan straffes.

    • Liker 2
  3. Tror året der mine foreldre skilte seg, min farfar og oldefar døde, og min søster og bestekompis flyttet til utlandet må være det mest livsforvandlende. Når man mister hele den fundamentale grunnkjernen i sin primærgruppe på så kort tid, blir man plutselig veldig sårbar og alene. Det året var ærlig talt en beinhard tid som krevde mye omstilling i hverdagen, men samtidig en erfaring som med tiden gjorde meg sterkere mentalt sett.

  4. Slik jeg tolker teksten din er hun interessert i ha deg som venn - verken mer eller mindre. Jeg vet at en slik vennestatus vil være vanskelig å forholde seg til hvis du har sterke følelser for henne, men man kan tvilsomt trylle frem gjensidige følelser hos henne. Av den grunn vil jeg anbefale å fortsette som før, i den forstand at dere omgås som venner.

     

     

    Jeg ser ingen grunn til at du skal trekke deg unna, da hun kan tolke det som at du dropper henne helt (som du selv skriver). Så lenge du selv ikke blir for pågående, men oppfører deg som en venn og ikke en overkåt slimål, vil jeg tro dette går helt bra. Unngå blant annet å forsøke med kyssing og tafsing når dere er ute og drikker, da dette kan medføre at hun ditcher deg helt.

     

    Nå forstår jeg det også slik at hun bruker lang tid på å få følelser for andre. I lys av dette, er det jo alltids en liten mulighet for at hun med tiden får følelser for deg også. Se derfor ikke så altfor mørkt på dette. Uansett; per nu er du vennemateriale, og det må du nok forholde deg til.

  5. Søkeren må:

    • Være fylt (eller fylle) minst 20 år i løpet av det året det søkes om opptak
    • Ha norsk statsborgerskap på søkertidspunktet
    • Ha minimum karakteren 3 i norsk hovedmål fra videregående skole (snitt av standpunkt og eksamen)
    • Ha gyldig førerkort klasse B på søkertidspunktet
    • Ha generelt god helse, inkludert syn og hørsel, og oppfylle de medisinske kravene for opptak, så vel som de medisinske kravene for førerkort klasse D
    • Ha plettfri vandel.
    • Være i ordinært god fysisk form og ha gode svømmeferdigheter, og må bestå fysiske tester
    • Bli funnet personlig egnet for opptak gjennom intervju med opptaksnemnd
       
      Du finner det meste av informasjon gjennom linken Hotel Papa la ut. I tillegg kan det stå nyttige opplysninger i diskusjonstråden om opptak til Phs.

  6. Jobb i Kripos

    Kripos består av ansatte med mangfoldig bakgrunn. Grunnen til at Kripos består av så mange forskjellige personer, er den store variasjonen av saker.

    Om lag 50% av stillingene som er besatt, er sivilt personell. Det er stillinger som blant annet krever kompetanse innenfor jus, informasjonsvirksomhet, laboratoriearbeid og foto, samt IKT, språk og administrasjonsfag.

     

     

    Kripos har i overkant av 200 ansatte med politibakgrunn. I tillegg til disse finner vi skriftgranskere, fotografer, IT-spesialister, laboranter, oversettere, spesialister, ingeniører og samfunnsvitere. Stillinger som ønskes besatt, vil man til enhver tid finne på Kripos sine hjemmesider.

    Alt i alt, har Kripos rundt 400 ansatte.

     

     

     

    Kvalifikasjoner

    Når det gjelder kvalifikasjoner til de forskjellige stillingene, finnes dette på Kripos sine hjemmesider.

    For eksempel jobb som politioverbetjent krever at du har bestått Politihøgskolen, at du har erfaring eller kompetanse fra åstedsarbeid, at du har god framstillingsevne i norsk, og god nok fremstillingsevne i engelsk.

     

     

    Kvalifikasjoner som kreves for å bli Kriminalteknisk lydtekniker er blant annet utdanning fra universitet eller høyskole, erfaringer med kriminalteknisk lydarbeid, helst fra politiet. Det er også ønskelig med god norsk og engelskkunnskaper.

     

     

    Det som kreves for å bli overingeniør ved våpengruppen i Kripos, er blant annet bestått eksamen fra ingeniørhøgskole eller tilsvarende. God muntlig og skriftlig fremstillingsevne i norsk, og gode engelskkunnskaper. Ønskelige kvalifikasjoner er erfaring innen arbeid med våpen og ammunisjon.

     

    (Hentet fra Politiportalen.no. Ta forbehold om at noe av informasjonen kan være utdatert.)

  7. Helt generelt sett er selvforskyldt rus ikke en straffefrihetsgrunn, jf. Strl § 45. Dette vil altså si at du ikke er fritatt for straff hvis du under gjerningsøyeblikket var ruset som en følge av frivillig inntak av rusmiddel. Hvis rusen derimot ikke er selvforskyldt, altså at utenforstående har dopet deg ned, kan Strl § 44 komme til anvendelse, i den forstand at du fritas for straff som en følge av bevisstløshet/psykose.

     

    Nå er det riktignok en rekke andre aspekter som vil bli vurdert, deriblant øvrige straffbarhetsvilkår og andre omstendigheter. Tolk derfor første avsnitt som en helt generell regel.

    • Liker 2
  8. For min del går det litt opp og ned, er ikke alltid like sikker på om det er politi jeg bør bli da det er så mye annet der ute, men det vil jeg tro er normalt!

    I slike tider spør jeg meg selv "Er det virkelig dette jeg vil bli"... Så klarer jeg ikke finne noe annet som frister mere, så da er det vell egentlig bare å kjøre på :cool:

     

    Jeg stiller meg selv det samme spørsmålet i ny og ne (spesielt i depressive eksamensperioder der jeg lurer på hvorfor jeg egentlig startet på PHS). Som oftest konkluderer jeg med at politiyrket er noe jeg finner interessant og givende, og at politiet er en elementær instans i et velfungerende samfunn. Nettopp dette vil jeg være en del av, og dette krever pågangsmot og disiplin. Jeg tror det er flere som får slike skeptiske tanker innimellom, men til syvende og sist er det vel bare sunt for sinnet at man reflekterer over hva man begir seg ut på.

     

    Som du selv skriver; kjør på! :)

  9. "Politiet bør derfor rekrutteres fra hele landet, alle sosiale lag og gjenspeile samfunnet med hensyn til kjønn, livserfaring, yrkesbakgrunn og utdanning."

    Og ut fra denne utalelsen regner jeg med at du også vil ansette fysisk og psykisk utviklingshemmede som patruljerende politi? Blir morsomt å møte på en downs politimann med batong og loven i hånden...

     

    Hva jeg vil ansette er da totalt uvesentlig og har ingenting med utspillet mitt å gjøre. Gå etter ballen, ikke mannen. Jeg refererte til et prinsipp som skal etterfølges av politietaten. Å ansette fysisk og psykisk utviklingshemmede vil uansett stride imot andre prinsipper og instrukser som er gjeldende.

  10. Jeg mener man har mulighet til å søke om en fjerde mulighet hvis man har strøket på de tre foregående, men er i likhet med p-student litt usikker rundt dette. For øvrig har man fem minutter på denne livredningstesten, hvis jeg ikke husker feil.

     

    Hva med bruk av neseklype og svømmebriller?

     

    Er usikker i skrivende stund. Skal sjekke det opp med mindre noen andre her inne kan redegjøre for dette. :)

  11. Din stigmatisering av politiet er latterlig og fullstendig grunnløs. Jeg skal medgi at det finnes maktsyke mennesker innenfor politiet, slik det gjør i alle yrker, men majoriteten blir politi av andre grunner. Du har åpenbart selvopplevde erfaringer med politiet av den dårlige sorten.

     

    Du blir nok et eksemplarisk eksempel av politiet. Hva du vet om meg, eller ikke, vet du faktisk intet om. Nå gå å lek med et helikopter for å arrestere en "voldsmann" med lekegevær i sin egen hage.

     

    Et nedlatende og selvmotsigende utspill uten et eneste poeng - imponerende. Har du flere ytringer rundt dette kan vi ta diskusjonen over PM.

    • Liker 2
  12. Vil anbefale at du snart setter inn støtet på et eller annet vis, og at du beveger deg til neste steg som innbefatter "date" gjennom filmkveld, kino eller den slags. Hvis det går for lang til uten at noen av dere tar initiativ til neste fase, er det overhengende fare for at deres forhold forblir vennerelatert.

     

    Har selv brent meg på å bruke for lang tid. I mitt tilfelle var det neppe noen tvil om at jeg og jenta hadde noe på gang, men ettersom jeg aldri tok steget videre er jeg den dag i dag fanget i vennefella. Jeg var heldig nok til å sove over hos henne et par ganger (med tilhørende kosing og tafsing), men det stoppet der på grunn av mitt manglende initiativ på å ta forholdet til et nytt level. Kult nok å være venner, men det er jo ikke det som er planen, er det vel? ;)

     

    Det som i verste fall kan skje er når du tar initiativ til å finne på noe, er at jenta ikke ønsker det. I så fall får du konstatert at hun ikke er interessert, og det er greit å få vite så tidlig som mulig slik at du slipper å sikle etter henne over lengre tid (men hey; dette er "worst case scenario", så la oss satse på at dette ikke skjer).

     

    Btw, noen samtaleemner du kan ta i bruk under en kommende filmkveld:

    - hennes interesser (hvis du ikke er klar over disse, spør henne - slik viser du interesse)

    - dine interesser (slik blir hun bedre kjent med deg)

    - skolen (dere går på samme skole, så her kan det være mye å snakke om; fag, elever, lærere, prøver, osv)

    - familie (snakk om familiene deres; søstera hennes. Har du noen søsken kanskje?)

    - yrkesrelaterte fremtidsplaner (hva tenker du å jobbe med senere i livet, og hva tenker hun?)

     

    Grav til du finner en eller flere interesser dere deler; på den måten skaper dere relasjoner og i så måte en "connection".

     

    Lykke til - vi heier på deg!

  13. Har ikke noe med kvinner å gjøre. Selv om floskler som "kvinner er mer omsorgsfulle" bør gjøre at en varsellampe lyser godt på topplokket. Det har med mennesketypene som søker seg til politi. Man har "prospectene" som søker MP i militæret. Og det er likedann i hele verden. Politi tiltrekker seg maktmennesker som i stor grad nyter makten de blir tildelt. De er desverre et nødvendig onde i samfunnet, men de skal bindes og holdes i tøylene.

     

    Og første bud er faktisk om man kommer i kontakt med politiet er at de ikke er til hjelp for deg, som borger, men for sin egen opprettholdelse av driftene de enkelte politifolk innehar.

     

    Man har unntakene selvsagt, de som ser at den utførelse av arbeid de gjør, gjør ting vondt værre. Som f.eks jage narkomane med helikopter, og jage horekunder med 30 mann på spaning over flere dager. Eller min favoritt arrestere en 20 åring med to brukerdoser hasj/cannabis for kjøp,salg og bruk. Slik at man kan oppklare 3 kriminalsaker på engang.

     

    Din stigmatisering av politiet er latterlig og fullstendig grunnløs. Jeg skal medgi at det finnes maktsyke mennesker innenfor politiet, slik det gjør i alle yrker, men majoriteten blir politi av andre grunner. Du har åpenbart selvopplevde erfaringer med politiet av den dårlige sorten.

    • Liker 3
  14. I henhold til pkt. 8 i "Politiets 10 grunnprinsipper", fastsatt av Stortinget, skal det foreligge en bred rekruttering av befolkningen. I så måte er det bestemt at en viss andel av politiansatte skal være kvinner:

     

    "Politiet bør derfor rekrutteres fra hele landet, alle sosiale lag og gjenspeile samfunnet med hensyn til kjønn, livserfaring, yrkesbakgrunn og utdanning."

     

    Mitt inntrykk er at kvinner er like egnede som menn til politiyrket. Mannfolk har selvsagt en større fordel i fysiske oppgaver, men kvinner er gjerne flinkere til å komme i kontakt med publikum. Menn og kvinner utfyller derfor politirollen sammen, etter mitt syn. Jeg går for tiden på Politihøgskolen og omgås derfor med fremtidens politikvinner. I likhet med andre yrkesgrupper vil det alltid være noen som kanskje ikke passer inn, men majoriteten av de kvinnelige politistudentene er definitiv kompetente mtp politiyrket.

     

    Sakene som nevnes i førstepost er uheldige og burde selvsagt ikke ha forekommet, men det finnes andre negative saker der menn er representative.

    • Liker 3
  15. Skjemaer er vel stort sett opptatt av hvor du bor nå og/eller hvor du er født. (Eller hvor du har bodd i løpet av de siste 15 årene, dersom du skal klareres for sikkerhetsgradert informasjon.)

     

    Jeg har ennå til gode å se et skjema der man blir bedt om å svare på "hvor man kommer fra".

     

    Enig der, men for å ta et mindre bra eksempel kan man skrive hvor man kommer fra på facebook. I den forbindelse er problemstillingen til trådstarter aktuell.

×
×
  • Opprett ny...