Gå til innhold

Semianonym

Medlemmer
  • Innlegg

    41
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. Semianonym's innlegg in Grosistpriser telenor fiber? ble markert som svaret   
    Det koster fort et sted mellom 10.000 og 30.000 per kunde å bygge ut, så 3-5 år er nok ganske optimistisk om man skal få inn litt til overs den første tiden. Med mindre du regner total verdi betalt inn da, da er det nok ikke så far off.
     
    En Lynet-typet installasjon kan nok gjøres litt billigere, men de fleste leverandørene blir nok ikke med på det, og Lynet er nok mer selektive med lokasjon, type bygning osv.
     

    Det får du nok ikke noe svar på gitt.
     

    Fort begge deler. Disse nye prisene i HomeNet sine egne nett er veldig ferske.
     

    Hæ. Hva har disse tingene med hverandre å gjøre.
     
     
    Vi har en Genexis DRG boks (ruter++) på veggen i stua som sklir rett inn ett feste med integrerte SC fiber-kontakter. Fibrene går med andre ord helt inn i stua, men de er ikke synlige for den gjennomsnittlige kunde. Ut av boksen går det vanlig kobber ethernet, wifi, analog telefoni, og en coax. Boksen kan settes i bridge-modus og fungerer da som en media-converter i praksis.
     
    Det er teknisk mulig å hekte av boksen og bruke eget fiber-utstyr, men dette tror jeg nok de ikke liker at man gjør. Det er veldig fort gjort å skade noe, spesielt om man plugger i plugger med feks feil "polish", får noen støvfnugg/finermerker på kontaktflatene, bruker noe med for kraftig laser etc.
     

    De aller fleste GPON installasjoner legges opp med ca 2,4Gbps nedstrøm og 1,2Gbps upstream med typisk 1:32 splitt (det vil si denne båndbredden er delt på 32 kunder)
    Nå har jeg ikke fulgt veldig godt med på GPON-markedet men vil tro 10G-versjonene fortsatt er ganske dyre og lite brukt.
     
    Som ISP ville jeg nok ikke vært komfortabel med å selge mer enn rundt 500Mbps ned og 200-300Mbps opp per kunde i ett sånt oppsett. Du vil helst unngå at et mindretall kunder som tilfeldigvis sender/mottar data samtidig klarer å makse ut kapasiteten. For min del ville jeg nok dratt grensen på 4 stk per 32 or somesuch, per typisk bruk nå om dagen.
     
    På ethernet er det mer vanlig med 10G opp/ned per aksess-switch med 24-48 1Gbps aksess-porter, +/- litt stacking. Bottom line er at det er mer å gå på i ytre delen av nettet.
     
     
    En hæ til fra meg her.
×
×
  • Opprett ny...