Gå til innhold

stisol

Medlemmer
  • Innlegg

    1
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av stisol

  1. Hei, noen der ute som kan hjelpe?

     

    Vi er 4 stykker, et par med en unge samt en enslig, som planlegger å flytte til Sverige. I forbindelse med det så prøver vi å sette oss inn i reglene. Men det er jammen ikke lett!! Spesielt på forum med gamle tråder som popper opp på google finner man motstridene forklaringer gjennom hele linja. Man kan til og med få to forskjellige svar fra statlige instanser man ringer og spørre. Så hva er egentlig rett?

     

    Her er case'n:

     

    To av oss jobber offshore og er dermed ansatt i et Norsk firma. Det betyr jo at vi vil tilbringe minimum 4 måneder i året i Norge (på jobb på den norske sokkelen) dog litt mer blir det jo med besøk av familie, reise til/fra jobb etc.

     

    Vi tenker å selge alt vi eier i Norge av bil, eiendommer etc. melde utflytting fra Norge, melde tilflytting til Sverige i folkbokföringen. Viktigst for oss er å forsøke å forstå dette med skatt. Noen steder leser vi at vi kan jobbe i Norge og bo i Sverige (permanent, dvs. ingen folkeregistrert adresse i Norge) og dermed skatte ca 28% til Sverige og i de 4 første årene i Sverige få fradrag på 28% av betalt skatt til Sverige hvis man er registrert som midlertidig boende i Sverige i folkbokföringen. Dette får man de 4 første årene. I og med at man da ikke betaler til Svenske staten for å spare opp pensjon så ønsker vi å betale de 7,8% til folketrygden i Norge for å ikke få "hull" i pensjonen. Eksempelvis med en lønn på 600 000 skulle dette da bli:

     

     

    600 000 ,-

    28% skatt til Sverige: -168 000,-

    7,8% til folketrygden i Norge: -46800,-

    4 år med fratrekk i Sverige på 28% av betalt svensk skatt: +47040,-

     

    Totalt:

     

    600 000,-

    -168 000,-

    -46800,-

    +47040,-

     

    = 432 240,- netto.

     

     

    Og dette hadde jo vært veldig fint og greit om det hadde vært slik, men problemet er at andre steder så leser man at man ved å flytte til Sverige så må man fortsette å skatte til Norge uten å spesifisere for hvor mange år eller noe. Andre steder står det at man skatter statsskatt til Norge og kommuneskatt til Sverige i 3 år for så å skatte alt til Sverige etter det. Man blir helt sliten i topplokket alle de forskjellige forklaringene/meningene.

     

    Noen steder står det at man som fastboende i Sverige og ingen adresse i Norge fint kan kjøre svensk bil i Norge, men kun i en gitt periode. Andre steder står du må søke for hver gang. Og spør du ambassaden i Sverige så sier de at du ikke har lov under noen omstendigheter å kjøre en Svensk i bil Norge. Hva er riktig?

     

    Håper det er noen der ute som virkelig kan dette og som kan hjelpe oss og oppklare. Vi har snakket med tollvesenet, lest på tolldata, snakket med skattemyndighetene, ambassaden osv osv., og følelsen er at ingen kan dette godt nok og derfor så skyter folk fra hofta og svarene varierer STORT!

     

    Takker for hjelp! :)

     

    Lurer også på hvordan det blir med avskrivning på lån man har i sverige, får man skrive de av på ligningen i norge?

×
×
  • Opprett ny...