Gå til innhold

exchange

Medlemmer
  • Innlegg

    93
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av exchange

  1. Dersom spriking i veggen ikke er eksplisitt regulert i leiekontrakt eller avtalt mellom partene på forhold, må et eventuelt erstatningsansvar vurderes ut fra den ulovfestede skyldregelen/culpanormen.

     

    Spørsmålet er om leietager ved å henge opp ting på veggene, har lagt forholdene for skade til rette, og dermed overtrådt de handlingsnormer som en rimelig kan forvente av en leietager.

     

    Eller for å si det på en annen måte, har overtrådt det du kaller "tilbørig aktsomhet".

     

    Med andre ord avhenger det av en konkret helhetsvurdering i det aktuelle typetilfelle.

     

    Men på generell basis er det nok vanlig å henge opp ting på veggene.

     

    Forutsetningsvis, dersom leietager har holdt seg innenfor vanlig sikk og bruk, har jeg vanskeligheter med å se hvordan leietager har handlet uaktsomt, og på den måten er erstatningsansvarlig.

     

    I så måte må hull i veggene regnes som normal slitasje.

    • Liker 1
  2. Nå er det ikke oppgitt hvilket hotell trådstarter har overnattet på, og således blir det noe spekulativt å diskutere hvilke handlinger ordlyden i betingelsene direkte rammer. Det jeg refererte til var et eksempel i så måte.

     

    Klausulen om ansvar for skade er eksemplifisert fra NHO reiseliv sin standardavtale for bestilling av overnatting kurs og konferanser.

     

    Her heter det seg at;

    Arrangøren står ansvarlig for skade som påføres bedriften som følge av uaktsom eller forsettlig opptreden av selskapets deltagere

     

    http://www.nhoreiseliv.no/getfile.php/Dokumenter/150208Standardavtaler_for_bestilling_av_overnatting_kurs_konfer.pdf

  3. Når du leier et hotellrom undertegner du en standard leiekontrakt.

    Ved den medfølger et sett med generelle betingelser.

     

    Choise gruppen har eksempelvis følgende klausul

     

    http://www.choicehotels.no/chs/choice/no/om/generelle-betingelser/

     

    Gjesten eller den som står som garantist for rommet er ansvarlig for skade på lokaler som ofølge av uaktsomhet eller uforsvarlig opptreden av gjestene.

     

    Den oppførselen du beskriver er utvilsomt uforsvarlig opptreden.

     

    Ved tvist er spørsmålet om hoteller har rimelig grunn til å tro at du som gjest har akseptert betingelsene.

     

    Det sentrale vurderingsmomenter er hva en aktsom tredjeperson har grunn til å tro.

     

    Selv om gjesten skulle hevde at en ikke har lest betingelsene, så er det helt normalt med generelle betingelser ved bestilling og kjøp.

     

    Forutsatt at en aktsom godtroende tredjeperson har grunn til å forvente at det følger med et sett generelle betingelser ved hotell opphold, blir spørsmålet om den aktuelle betingelsen er uventet i denne sammenhengen.

     

    At gjesten står for kostnadene ved eventuell uforsvarlig oppførsel kan ikke akkurat klassifiseres som et overraskende moment.

     

    Slik faktum fremstår for meg, ser det derfor ut til at du må betale regningen du har fått.

  4. Hei.

     

    Husregler og påbud må etter loven være "til sikring av god husorden". Ordlyden kan tolkes som at den setter en grense for hvilke husregler og påbud som kan gis.

     

    Innekatt dommen (Rt 1993 s1260), griper fatt i ordlyden.

     

    Førstevoterende uttaler følgende:

     

    Når loven gir borettslaget hjemmel til å fastsette ordensregler "til sikring av god husorden", mener jeg at denne bestemmelse må tolkes med den begrensning som en naturlig forståelse av loven formål tilsier. Jeg finner ikke at en slik ordensregel kan gi grunnlag for å gripe inn i den enkeltes private livsførsel innenfor hjemmets vegger, når et slikt inngrep vesentlig vil forringe den enkelte beboers livskvalitet, uten at hensynet til andre mennesker gjør inngrepet påkrevd.

     

    Det taler for at husregler/påbud som går utover lovens formål, ikke er hjemlet.

     

    Spørsmålsstillingen blir da om forbud mot å ta et glass øl eller vin, er "til sikring av god husorden".

     

    Har vanskeligheter for å se at så er tilfelle.

     

    Eller hva sier du krikkert ?

  5. Jovisst. Jeg tror ikke vi hadde noe metodepensum på førsteåret. I Bergen tar vi nemlig ting på intuisjon. Å lese bøker er nesten unødvendig.

     

    På førsteåret har vi:

    JUS111 Forvaltningsrett I 10 10 studiepoeng

    JUS112 Arve- og familierett 12 studiepoeng

    JUS113 Kontraktsrett I 10 10 studiepoeng

    JUS114 Juridisk metode 8 studiepoeng

     

    i tillegg kommer exphil og exfac hver på 10 studiepoeng.

     

    http://www.uib.no/studieprogram/MAJUR#oppbygning

  6. DataGuard AS har ingått avtale med MTU Nett AS om overtagelse av driftstjenester, abonnenter og andre kundeforhold untatt mobilabonnenter.

     

    (Bergen/Oslo, 21. november 2008) DataGuard AS har ingått avtale med MTU Nett AS om overtagelse av driftstjenester, abonnenter og andre kundeforhold untatt mobilabonnenter. Nevnte forhold videreføres av DataGuard. Avtalen er i tråd med DataGuard sine ambisjoner og planer for vekst innenfor aksess- og hostingmarkedet.

     

    Avtalen innebærer at DataGuard viderefører drift og tjenester uten vesentlige endringer. Kunder av MTU Nett vil ikke oppleve brudd i tjeneste på bakgrunn av overtagelsen. Alle berørte kunder vil bli kontaktet og få mer informasjon via brev som sendes ut i løpet av de neste dagene. På www.dataguard.no blir det lagt ut aktuell informasjon for berørte kunder.

     

    Om partene:

    DataGuard har levert kommunikasjons- og sikkerhetsløsninger til bedriftsmarkedet siden 1997. Selskapet har hovedkontor i Bergen og et avdelingskontor i Oslo. Selskapet er i hovedsak eid av ansatte.

     

    MTU Nett er en del av MTU og har levert tjenester innenfor tele og data siden 2003

     

    http://dataguard.no/?news=21

  7. Fra redaktøren på itpro:

     

    Ingen av våre servere viste seg å være hacket. Årsaken var et konfigurasjonsproblem. Vår hostingleverandør har kjørt vedlikehold i sitt nettverk i natt og etter en omstart av deres kundeservere viste det seg at en av deres kunder har satt opp flere IP-adresser enn de har lov til. Dermed ble ITpro sin server overstyrt av en annen server med samme IP etter rebooten som hadde den aktuelle YouTube-videoen.

     

    At duplikate IP-adresser kan resultere i en relativt morsom YouTube-video må jeg innrømme at jeg aldri har opplevd før.

     

    http://itpro.no/supportforum/index.php?sho...t=0#entry475460

  8. EDIT: itpro.no er oppe nå

     

    Når en site er defaced/hacked så er det helt naturlig at en tar siten ned, går gjennom koden for å finne sårbar kode og da fjerner angriperens aksess til nettsiden.

     

    This is just my 10 cents:

    Uten mer info så er det selvfølgelig ren spekulasjon fra min side, men sett i lys at av en nylig har innført et nytt forum med ny funksjonalitet, betyr det også at en har utvidet databasen og publisert web sider med input parameter. Dersom en ikke har hatt tilstrekkelig validering, så er det fullt mulig å få root akess og da endre selve index filen til en vilkårlig crafted nettside. I dette tilfelle, en webside med embeded link til youtube video.

     

    <a href="http://en.wikipedia.org/wiki/SQL_injection" target="_blank">http://en.wikipedia.org/wiki/SQL_injection</a>

    <a href="http://www.securiteam.com/securityreviews/5DP0N1P76E.html" target="_blank">http://www.securiteam.com/securityreviews/5DP0N1P76E.html</a>

    <a href="http://www.acunetix.com/websitesecurity/sql-injection.htm" target="_blank">http://www.acunetix.com/websitesecurity/sql-injection.htm</a>

     

    Den eneste måten å finne en slik sårbarhet er enten via sikkerhetseksperter som da har inngående kjennskap til sql injection og/eller automatiske sårbarhetsanalyse apps.

  9. sannsynligvis er itpro hacked/defaced ( anntar at innføringen av nytt forum og funksjonalitet har gjort en sårbar for cross site scripting V sql injcection V elevering av rettigheter )

     

    en http request etter http://www.itpro.no gir nå en link til en youtube video

    http://www.youtube.com/watch?v=bUp-iuXvJRA

     

    itprohacked2sk5.jpg

     

    og siden defacmenten er en humoristisk teen noob video og ikke en statment av politisk/religiøs/teknisk art, så er det naturlig å tro at det er en script kiddie eller lignende som bragger.

     

    Håper han ikke har benyttet tor eller en proxy for da er fengsel next..

  10. scriptet som benyttes for registrering av visitors på hw.no og diskusjon.no er identiske. Det betyr også at unike brukere og page loads av forumet er inkludert i tallene for hw.no

     

    for diskusjon.no

     

    <!--- TNS kode -->

    <script type="text/javascript" src="/tmv11.js"></script>

    <script type="text/javascript">

    <!--

    var tmsec = new Array ('tmsec=diskusjon_no');

    getTMqs('http', '', '', 'hardware_no_orklamedia_no', 'no', 'ISO-8859-15', tmsec);

    //-->

    </script>

    <noscript><img src="http://statistik-gallup.net/V11***hardware_no_orklamedia_no/no/ISO-8859-15/tmsec=diskusjon_no/"></noscript>

    <!--- Slutt TNS kode -->

     

    for hw.no

     

    <!-- TNS Kode -->

    <script type="text/javascript" src="/tmv11.js"></script>

    <script type="text/javascript">

    <!--

    getTMqs('http', '', '', 'hardware_no_orklamedia_no', 'no', 'ISO-8859-15');

    //-->

    </script>

    <noscript><p><img src="http://statistik-gallup.net/V11***hardware_no_orklamedia_no/no/ISO-8859-15//" alt=""/></p></noscript>

    <!-- Slutt TNS Kode -->

  11. Tja, MSFT har klare regler på hva som er lov til å offentliggjøre.

     

    Her er et utrdag av NDA for beta testere

     

    5. CONFIDENTIALITY. The Product, including its existence and features, and related information are proprietary and confidential information to Microsoft and its suppliers. Recipient agrees not to disclose or provide the Product, documentation, or any related information (including the Product features or the results of use or testing) to any third party, for a period of one year following receipt of the Product or commercial release of the Product, whichever occurs first. However, Recipient may disclose confidential information in accordance with judicial or other governmental order, provided Recipient shall give Microsoft reasonable written notice prior to such disclosure and shall comply with any applicable protective order or equivalent. Further, Recipient shall not be liable to Microsoft for disclosure of information which Recipient can prove (a) is already known to Recipient without an obligation to maintain the same as confidential; (b) becomes publicly known through no wrongful act of Recipient; © is rightfully received from a third party without breach of an obligation of confidentiality owed to Microsoft; or (d) is independently developed by Recipient.

     

    Edit:Dersom du kommer over info som du tror kan være ulovlig kan du sende mail til

    lhabuse(at)microsoft.com

  12. Jeg har skrevet et artikel for itpro.no om dette som ikke er kommet på trykk enda. For å gi litt bakgrunnsinformasjon:

     

    Den 27 september posterte Microsoft, på den lukkete siten for beta testere, instruksjoner for nedlsating av

    Vista sp1 via windows update. Dette er informasjon som er unntatt offenltigheten og underlagt NDA

    (Non Disclosure Agreement). Noen dager senere( 4 oktober) lekket brukeren Luthian på KezNews prosedyren for oppdatering, og siden da har flere nettsider slått følge. Ghacks har "stjelt" denne nyheten og publiserer den som om den var deres egen. (noe de forøvrig ikke er alene om)

     

    http://itsvista.com/2007/10/how-to-hack-wi...vista-sp1-beta/

     

    Jeg valgte å ikke publisere dette da jeg selv er beta tester og underlagt NDA og fordi vi sammarbeider med Microsoft Norge. Derimot kan jeg henvise til andre nettsider som har publisert instruksjoner for hvordan dette kan gjøres.

     

    Det er forøvrig ulovlig å gå videre med NDA informasjon såfremt en ikke henviser til 3 parts kilder, og i så måte er hw på trygg grunn.

     

    Hvorvidt dette har noen "nyhetsverdi" får det være opp til andre å vurdere. SP1 beta er ikke optimalisert, inneholder en timebomb og nedlasting via wu fungerer ikke med norsk versjon av vista...good luck anyway

     

    Mvh

    Jan Erik Fløde

    Moderator itpro.no

  13. Money Laudering detection er et ekstremt komplekst tema, og reflekterer i stor grad white colar crime generellt, og stoppes av avtaler på internasjonalt nivå.

     

    SAS AntiMoney laudering compliant i henhold til både Bank Secrecy Act (BSA) og USA PATRIOT Act (USAPA), og i den grad det finnes svakheter i applikasjonen, er det design kreteriene, gitt av lov kriteriene, som kan være svake.

     

    Selvfølgelig er det entiteter som ikke overholder de regler som er fastsatt av finansdepartementet, og derfor har man personer som overvåker alle tranaksjoner som foregår på oslo børs. (uten å gå nærmere inn på dette) Noe forøvrig Danmark også har.

     

    I interfacet mellom økonomi og programvare er angrepsflatene multidimensjonale

    noe litteraturen relatert til temaet fra verdensbanken viser.

     

    http://siteresources.worldbank.org/PSGLP/R...lphabetical.pdf

  14. Hw.no vil i likhet med alle media bedrifter som mecom nå har kontroll over, gå gjennom grundige analyser og vurderinger. Det gjelder både på økonomi, administrasjon, kvalitet og brukermasse.

     

    Gjerne stikk hodet ned i sanden som en struts og ignorer fakta, men for ledelsen i mecom handler det om profitt og big business.

     

    absolutt ingen av media bedriftene som mecom nå eiger, vil bli uberørt av dette.

    Mest sannsynlig vil mecom strømlinjeforme hw og satse på det som går godt og selge eller legge ned de som ikke gir inntjening eller som ikke stemmer ovens med den redaskjonelle profilen man ønsker.

     

    som sakt...money talks...

  15. Skribenten deltar jo i denne tråden?  Dette er en diskusjon om den artikkelen og burde derfor også ligge synlig for de som ønsker å lese dette. Syns ikke fredrikrb skal ha æren av hans morsomme svar kun for seg selv, ei heller skal jeg ha gleden av svarene alene i min pm :)

     

    Mange som deltar, og skribenten har valgt å stå frem for å svare på kritikken.

     

    Legg merke til at vi ikke driver med flamming av itpro sine sider :fun:

    6560984[/snapback]

     

     

    damn if you do..damn if you dont...uansett hva jeg skriver så blir det vridd til noe negativt.

     

    foretrekker kald cola ute i solen istedenfor å bli grillet her inne...

     

    over og ut...

  16. Jeg har heller ikke tatt meg bryet med å kommentere eller å gi karakter inne på ITpro. Artikkelen er så veik at det knapt kan kalles en artikkel, med mindre man følger Nettavisen-standarder.

    Slike "artikler" tjener alikevel HW til dels. Dem som kan lese med noenlunde objektivitet forstår at her gripes det til halmstrå for å lage en sak av tilnærmet ingenting, forstår også at resten av "journalistikken" der inne er av noenlunde samme kaliber. Og frekventører av forumet har også forstått at det er et jag etter poeng og status, og at nivået der kryper mer og mer mot barnehagestadiet. Da er det godt at HW fortsatt finnes.

    6560953[/snapback]

     

     

    Dersom man kan betrakte en uhøytidelig poll fra hw.no om alderen til medlemmsmassen som statistisk relevant, svarer 75 % at de er under 20 år...til sammenligning er 41 % av brukerne på itpro under 20.

     

    Trekk konklusjonen selv.

     

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=180132&hl=+alder

  17. Artikkelen holdt jo ikke akkurat høy standard da. Dessuten burde du tåle kritikk fra dine "lesere" :yes:

     

    Her får artikkelen terningkast 1.

    6560862[/snapback]

     

     

    er admin på itpro og vi kan se ip adressen på hvem som posterer, kommenterer og gir karakterer. er et par adresser som går igjen.

    6560891[/snapback]

    Garantert ikke min. Har samme brukernavn der inne som her, og du kan godt sjekke opp. Tror min siste post var for mange år siden :yes:

     

    Ergo kan du ikke spore meg i det hele tatt, selv om du insinuerer at jeg har gitt noen karakter eller kommentert den på itpro sin side .)

    6560908[/snapback]

     

     

    hehe..nå må du ikke lese for mye gjennom linjene her...:-)

  18. Jeg så siteringen av innlegget til spiffers, og skjønner hva du mente. Trodde du mente de andre innleggene i tråden.

     

    Uansett, exchange, hvordan vet du at det kommer til å påvirke Hardware Online? Min mening om artikkelen er at også den spiller på det gamle rivaleriet mellom ITPro og HW, siden Hardware Online ikke er nevnt i kilden din.

    6560873[/snapback]

     

    Først må jeg si at det finnes ikke noe rivaleri mellom itpro og hw, vi har faktisk et godt sammarbeid på flere områder.

    At enkelte oppfatter det slik er trist. Selvfølgelig vil det publiseres ting som er kritiske og som man er uenig i, men debatt kjennetegner et demokrati..Vel og merke så lenge man kan holde seg saklig og føre en høffelig tone.

     

    Så over til spørsmålet. Hvordan det kommer til å påvrike hw.

    Mecom har for det første ingen publistisk tradisjon, har fått heftig krtikk fra fagbevegelsen, og har en historie for å slakte selskaper for å tjene mest mulig penger..Rasjonaliserig skjer ved at man kutter ned på antall ansatte, sentraliserer administrasjon, regnskap osv, og at man tar ut overskudd som utbytte, istedenfor å pløye kapital inn i langsiktige investeringer.

     

    Ledelsen i orkla media har fulgt med på lasset over til mecom, trolig for å sørge for en så glatt overtakelse som mulig.

     

    Men ledelsen har forpliktelser ovenfor sine aksjonærer, og som låntaker ovenfor orkla som har lånt de penger til oppkjøpet.

     

    Premissene for prioriteringene som mecom nå har, er helt forskjellige sammenlignet med orkla media før salget.

     

    Mecom eiger nå hw og vil naturlignok bedømme sine aksjeportefølje nøye, og ta de nødvendige økonomiske og administrative grep.

     

    Thats business

  19. Artikkelen holdt jo ikke akkurat høy standard da. Dessuten burde du tåle kritikk fra dine "lesere" :yes:

     

    Her får artikkelen terningkast 1.

    6560862[/snapback]

     

     

    er admin på itpro og vi kan se ip adressen på hvem som posterer, kommenterer og gir karakterer. er et par adresser som går igjen.

  20. Dette er ikke flaming, det er kritikk. Vi kritiserer jo andre ting hele tiden, så hvorfor ikke ITPro, når de publiserer dårlige artikler?

    6560837[/snapback]

     

     

    heisann...tar gjerne en disksujon med deg om artikelen jeg publiserte. Kan du være så vennlig å peke på hva som er dårlig med den ?

  21. Dette var en nyhet med kvalitet over seg. Selv om b-real sier vi ikke skal slenge dritt om andre nettsider vil jeg likevel nevne at jeg synes akkurat denne saken har noen kjennetegn jeg har sett i ITPro-artikler før. Det virker mest som en svertesak, uten noe fakta.

     

    Neidu, det er nok ingen unge, gravende og fremadstormende journalister som kommer fra ITPro sin side nei. :p

    6560782[/snapback]

    Hei, jeg har skrevet nyheten på itpro, og vil ha meg frabedt slike trashy kommentarer. Salget av orkla media har hatt stor media dekning og vil påvirke hw uansett om du liker det eller ikke.
×
×
  • Opprett ny...