Gå til innhold

riotgirl

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av riotgirl

  1. Jeg fikk tak i en firehjuling for litt siden, men har ikke fått brukt den noe særlig, i og med at den må fikses opp. (dette var grunnen til at samboeren fikk den i bytte mot en sveisejobb).

     

    Men jeg tenkte å få kontroll på et par ting før jeg tar den i bruk :)

     

    Det står jo at man må betale i parkeringshus og parkere på bilfelt. Men hva gjør man med lappen fra automaten? Skal den legges igjen, eller hva skjer med det? Leste at noen tar den med seg, men da blir det vel mye greier?

    Jeg er avhengig av å parkere i p-hus når jeg skal jobbe, så det er greit å få orden på :)

     

    På forhånd takk ;)

  2. Jeg er enig med tolkningen til Atlanterhavet av formuleringen med 1 mnds oppsigelsestid. Det er ingen fornuftig grunn til at dere skulle få redusert oppsigelsestiden ved å ikke betale husleie, og det må derfor tolkes som at dette gjelder oppsigelse fra utleier.

     

     

    Når det gjelder at du ønsker refundert ekstra utgifter er jeg redd det blir litt sent å komme med nå, med mindre du har fremsatt kravene på tidligere tidspunkt. Hvis det er 2 år siden du malte er det litt sent å be om pengene nå, hvis det var i fjor vinter dere måtte fyre ekstra burde det blitt tatt opp da. Hvis du vil prøve likevel ville jeg lagt dette frem på en så pen måte som mulig, jeg tror ikke du kommer langt med å kreve.

     

     

    Jeg er ikke sikker på om jeg skjønner dette rett, men forventer du å ikke betale husleie for siste mnd og deretter få med deg hele depositumet når du drar?

     

    Hvorfor vil du la vennene dine flytte inn til noen som du er så misfornøyd med?

     

     

    Greia er at vi har sagt ifra utallige ganger underveis i bo-oppholdet. Om alt av feil og mangler, at de ikke la ut for maling som lovet, at vi har fiksa det elektriske selv +++ Men de gir totalt blanke i det.

    Vi spurte gang på gang om de kunne sette på karmene snart, fordi det ble så sykt kaldt og vi måtte fyre ekstra med strøm og gass. Sentralfyring er liksom inkludert i leia. De gadd ikke.

     

    Det er DE som har skrevet på i kontrakten under "særlige bestemmelser" at vi skal være ute innen en måned, dersom leia ikke blir betalt. VI VIL UT INNEN EN MÅNED. Dét er hele opplegget her.. At vi skal slippe 3 måneder, da vi har et annet sted å flytte til innen oktober.

     

    Som sagt nedover, så har vi vært borti veldig mange som har fått penger av huseier ved utflytting pga manglende oppfylelse av krav tidligere. Men også som sagt: Alt er i orden nå, så det har ordna seg :) Ellers takk for svar.

     

    Det er ikke jeg som vil la dem flytte inn, de ville flytte inn uavhengig av alt dette. De er tross alt venner, og har fått med seg litt av hvert. Men disse to måtte ha leilighet så fort som overhodet mulig, da huset de leide i ble solgt. Så de fikk seg leilighet igår..

  3. Vi har andre familiemedlemmer som har vært med på det samme, at de skulle trekke ditt og datt fra depositumskonto, men at de ikke fikk lov pga at leietaker hadde pusset opp. Da fikk han penger for maling + jobben som var gjort.

     

    Disse folka har aldri holdt det de har lovet, så vi har kvitteringer og strømregninger som tilsier at vi har betalt for mye. Det står i lovverket at disse kan legges frem ved eventuelle situasjoner, sånn som denne.

     

    Men ting er i orden nå. Takk for svar uansett.

  4. De har skrevet særskilt i kontrakten, at om leia ikke er inne til avtalt dato, så gjelder kun én måneds oppsigelse.

     

    Vi har ikke råd til å bo her - og har gitt beskjed om dette før månedskifte. Da får de ikke leie til avtalt dato. Vi sa at vi ikke ville dette skulle gå utover dem, og at vi må flytte til et billigere sted, så ikke det blir krøll med leien og de får problemer pga at vi har fått mindre jobb.

     

    Hva skjer da med depositumet, når det er én måneds oppsigelse, dersom ikke leien er inne til avtalt dato? Får jeg hele beløpet tilbake? Hvis ikke har jeg lest at jeg kan konfrontere og legge fram bevis på ekstra utgifter, som følge av mangler det er gjort rede for.

     

    (Jeg vet at de ikke har krav på å bo her, men har nevnt dem for huseier, da venneparet ba meg gjøre det :) hehe)

     

     

    *De har heller ikke holdt bolig slik som lovet. Altså med feil og mangler, som ble gitt beskjed om - uten å bli fiksa. Dette medførte ekstra-utgifter til fyring med gass og elektrisk oppvarming pga manglende karmer på vinduer og verandadør. Ekstra høye strømregninger.

     

    *De lovte på visning, at det elektriske anlegget skulle være fiksa (da det hang farlige kontakter og ledninger fra tak og vegger) før vi flytta inn. Dette skjedde aldri. Det måtte vi ordne selv, for å henge opp lamper osv.

     

    *De har limet igjen dovinduet vårt med sikaflex, eller annet materiale. Uten å si ifra.

     

    *De sa at dersom jeg ville male (pga at hun hadde stress-malt leiligheten og det ikke så pent ut), så kunne jeg legge ut penger for maling/si ifra til dem, så skulle jeg få penger til det. Det fikk jeg aldri, selv om jeg la ut penger - og hun sa det var så fint her etter jeg malte.

     

    Dette er bare noe av det som skjer her. Alt dette har også blitt ganske slitsomt i lengden, sammen med det at de aldri viser hensyn. Vi er redd for å bråke pga det bor noen under, men de tenker ikke likt som oss og gjør som de vil.

     

     

    Takk for god info, det satt jeg pris på :D

  5. Vi har en tidsubestemt leiekontrakt, hvor utleier selv har ført på "dersom leien ikke er inne til avtalt dato, er dette grunn til oppsigelse. Da med kun en måneds oppsigelsestid".

     

    Vel, vi ga beskjed søndag (for snart en uke siden) at vi ikke lenger kan bo her, pga degraderte jobbstillinger. Vi kan derfor ikke betale til avtalt dato pga pengemangel. Vi må flytte til et sted med billigere leie.

     

    Vi har et vennepar som er veldig interessert i leilighet, så fort som mulig - og gjerne vil ta over etter oss så fort vi er ute. Eller mens vi holder på å flytte ut.

     

    Spørsmål:

     

    1: Hva skjer med depositum, da kontrakten sier at dette er kun én måneds oppsigelsestid? (Det er jo viktig for oss å kunne bruke disse pengene til nytt depositum, hos neste utleier.)

     

    2: Utleier spør om en skriftlig oppsigelse, men vi betaler jo ingen leie, så hva bør vi gjøre der?

     

     

    Håper noen vet noe, for jeg har lest det meste man kan lese på nett, men finner ikke noe konkret om akkurat denne typen "oppsigelse".

     

    På forhånd, takk :)

  6. Jeg synes det er helt greit å si ifra, men så langt har vi ikke gjort noen feil. Da hadde de sagt ifra til oss, hvis ikke vi kunne gå de 2 turene vi har gått siden vi henta han. 2 turer på snart 3 uker, er ikke så mye.. ellers er han bare rundt i gata på utsida huset med oss :) Men han klarer fint å slite seg ut på egen hånd, med en liten ball på gulvet i stua :p hehe!

     

    Det høres bra ut, to "vanlige" turer tar ikke knekken på valpen :p men greit å tenke over uansett :)

     

     

    sant sant :) Han pleier å vise når han er sliten ;P da vil han bare opp på fanget å sove :) Sånn gjør han etter litt vilter lek med seg selv på gulvet..

  7. 1) Apple VIL selge iPhone 4 uten binding for 4890/5790,- 16/32GB - dette er 100% bekreftet

    2) Om salget av ulåste åpner i morgen har ingen fått bekreftet enda, men antar det

    3) Ifølge Eplehuset på Twitter som kontaktet Apple Europe vil ulåst iPhone 4 KUN selges via Apple Store på nett, ikke hos noen forhandlere i Norge, verken elektrobutikker eller Apple-resellers.

     

     

     

    Hørtes meget riktig ut dette her :) Det stemmer overens med det vi nå vet. Mest sannsynlig, så vil man regne med at ulåste iPhone 4 vil bli solgt i forretninger i Norge om alt fra et halvt år til..? Gudene vet ;P

     

    iPhone 4 vil IKKE bli solgt uten binding. Denne infoen i avisene var henta fra usikre kilder, IKKE fra Apple.

     

    Vær snill og ikke presenter løse rykter som fakta, spesielt ikke når du unnlater å legge merke til pressemeldingen på apple.no

     

    iPhone 4 will be available without a contract for a suggested retail price of NOK 4.890 inc VAT (NOK 3.912 ex VAT) for the 16GB model and NOK 5.790 inc VAT (NOK 4.632 ex VAT) for the 32GB model through select Apple Authorized Resellers.'

     

    Without a contract betyr forøvrig "uten abonnement"

     

     

    Hadde ikke noe med løse rykter å gjøre. Det var vår kontakt hos Apple som fortalte oss dette, som sagt for flere dager siden.

    Jeg har akkurat kommet på jobb nå, men vi har fortsatt ikke mottatt flere beskjeder ang iPhone 4. Elkjøp osv kommer ikke til å selge iPhone 4 uten binding.

     

    Jeg ga beskjed, fordi det var den beskjeden vi mottok fra Apple. Han sa det var feil og at artikkelen ikke stemte. That's it. Var bare så folk skulle være obs på at det kommer mange forskjellige nyheter, rett før release av et nytt, stort produkt!

     

    Og ikke forklar meg engelsk, takk :) Jeg både snakker og skriver flytende engelsk jeg ;) Det har litt med utenlandske forhold å gjøre.

     

     

    Det var ikke for å være slem, som sagt. Bare for å advare. (Da vi fikk andre beskjeder enn det som allerede var lagt ut på nett).

     

    Jeg tror faktisk det dere har fått beskjed om fra Apple stemmer meget godt, med en liten korreksjon. Telefonen vil ikke bli solgt uten binding _via Elkjøp_. Eplehuset, Humac, Apple selv, Experts Apple Shop-in-Shop o.a. er vel de som vil selge den uten lås og binding.

     

     

    Så sant, så sant. Dette er det vi har fått beskjeder om også, at det blir solgt ulåste tlf via nett - ikke forretninger. Så langt. Muligens seinere.

  8. Jeg synes det er helt greit å si ifra, men så langt har vi ikke gjort noen feil. Da hadde de sagt ifra til oss, hvis ikke vi kunne gå de 2 turene vi har gått siden vi henta han. 2 turer på snart 3 uker, er ikke så mye.. ellers er han bare rundt i gata på utsida huset med oss :) Men han klarer fint å slite seg ut på egen hånd, med en liten ball på gulvet i stua :p hehe!

  9. iPhone 4 vil IKKE bli solgt uten binding. Denne infoen i avisene var henta fra usikre kilder, IKKE fra Apple.

     

    Vær snill og ikke presenter løse rykter som fakta, spesielt ikke når du unnlater å legge merke til pressemeldingen på apple.no

     

    iPhone 4 will be available without a contract for a suggested retail price of NOK 4.890 inc VAT (NOK 3.912 ex VAT) for the 16GB model and NOK 5.790 inc VAT (NOK 4.632 ex VAT) for the 32GB model through select Apple Authorized Resellers.'

     

    Without a contract betyr forøvrig "uten abonnement"

     

     

    Hadde ikke noe med løse rykter å gjøre. Det var vår kontakt hos Apple som fortalte oss dette, som sagt for flere dager siden.

    Jeg har akkurat kommet på jobb nå, men vi har fortsatt ikke mottatt flere beskjeder ang iPhone 4. Elkjøp osv kommer ikke til å selge iPhone 4 uten binding.

     

    Jeg ga beskjed, fordi det var den beskjeden vi mottok fra Apple. Han sa det var feil og at artikkelen ikke stemte. That's it. Var bare så folk skulle være obs på at det kommer mange forskjellige nyheter, rett før release av et nytt, stort produkt!

     

    Og ikke forklar meg engelsk, takk :) Jeg både snakker og skriver flytende engelsk jeg ;) Det har litt med utenlandske forhold å gjøre.

     

     

    Det var ikke for å være slem, som sagt. Bare for å advare. (Da vi fikk andre beskjeder enn det som allerede var lagt ut på nett).

  10. Vi har ikke gått for lange turer, nei. Som sagt, så gjør vi ingenting nytt og "drastisk" uten å høre med de vi henta han hos først. Og som sagt igjen; de driver med oppdrett av disse hundene. Hun har også mini-pin som egne hunder..

    Det er ganske høyt aktivitetsnivå på mini-pin, tro det eller ei. De voksne hundene dems, følger Doberman-hundene på turene dems, LETT :)

  11. Skal man gå tur med en valp så la valpen styre tempoet.

     

    Det er ikke så enkelt som at ingen valper trenger turer. Det varierer veldig fra rase til rase. Man må være forsiktig med en liten rase med lavt aktivitetsnivå, mens en mellomstor rase med stort aktivitetsbehov krever turer ganske tidlig som valp.

     

    Men ja, med nevnte rase så må man være forsiktig, spesielt når det er så tidlig.

     

    Ser at både canis og hundesonen blir anbefalt. Jeg vil også komme med en liten anbefaling: ta ytterpunktene av det du kommer over av råd rundt hundehold med en liten klype salt. Mange flotte ideer høres så bra ut, uten at det er mulig å gjennomføre det i praksis. Mye hundekunnskap sånn rent praktisk sett er vanskelig å formidle over nett, men enkelt å formidle person til person når man står der med hunden.

     

    Undersøk om det fins noen virkelig gode instruktører som holder kurs på nybegynnernivå i dressur og hundeforståelse. Man lærer mye av et godt kurs, uansett hvor mye man tror man kan fra før, og hunden har godt av det når man tar det til rett tidspunkt.

     

     

     

    Enig :) All tur så langt, har skjedd i hans tempo - og hadde han stoppa helt opp, så hadde vi plukka han opp ;) Så det er ingen "tvang".

    Vi har lært veldig mye av de vi henta han hos. De driver med kurs og Doberman/Dvergpinschere spesielt. (Hun har ansvaret for Dverg - han for Doberman). Det er også kurs rett nedi gata her, som vi hopper på, så fort ting roer seg litt på jobben min ;) (må få litt mer stabile og faste arbeidstider).

    Vi har alltid spurt dem, før vi har gjort noe "drastisk" (om man kan kalle det det :p hehe) med valpen :)

  12. Jeg og min samboer var og henta vår lille Dvergpinscher-valp 9. juli! Nå er han litt over 10 uker - og vi har så mye moro med han.

     

    Han har allerede lært å sitte m/gi labb, før han får godbiter osv. Og han har lystra navnet sitt, fra 2 uker før vi henta han.

     

    Dette er det mest morsomme vi har vært med på på lenge :p Han er jo så livsglad! Han elsker å gå laaaange turer og er supernysgjerrig på alt mulig ;) Han er menneskevant og elsker kos.

    Når han blir trøtt på kvelden, går han inn i buret sitt selv og legger seg til å sove! Da sover han helt til en av oss står opp..

    Og når han må på do (nummer 2), så står han ved utgangsdøra og piper!

    Vi er sykt fornøyde med nurket vårt ;)

     

    Han heter Armani, da han måtte hete noe på "A". Dette lystrer han nå nesten helt perfekt. Han er sjelden langt unna oss da :) Liker å holde seg i nærheten.. Han trives veldig i eget selskap også.

     

    Føler vi ikke kunne fått en snillere og bedre hund enn han! Akkurat nå, i leilighet uten særlig hagemuligheter, så er han den beste hunden for oss begge :) Selv om vi begge vil ha større hund(er) når vi kjøper oss hus m/hage selv ;)

     

     

     

    Andre med mini-pin, som har noen historier å dele? Tips, råd og evt morsomme historier mottas med takk ;) Selv om vi, til nå, ikke har hatt noen nevnbare problemer med vår pin.

     

    Kjempebra at alt går så fint foreløpig, men valper skal ikke gå lange turer. Valper skal man ikke gå noe særlig tur med, de skal ut for å gjøre sitt og ellers bare sosialiseres og oppleve nye ting i rolige former.

     

    Går dere mye tur vil det slite på valpen, selv om dere ikke ser klare tegn til det. Anbefaler forum som canis og hundesonen hvor man kan spørre om alt man lurer på.

     

     

    Hehe, hørtes kanskje drøyt ut, men han har gått 2 ordentlige turer siden vi henta han ;) Ikke langt for oss, men sikkert langt for han. Ellers er det bare småturer rundt i gata her :) Canis har jeg vært innom ja :)

  13. Dette er det vi fikk beskjed om fra Apple igår (grunn; kollegaen min hadde lest i avisene på nett og ville sjekke hva som faktisk stemte), og vi skal selge disse telefonene til uka.

    (Dersom vi faktisk mottar dem til uka, som vi har fått høre at vi gjør).

     

    Både VG og DB hadde ikke lenger sine innlegg om iPhone's uten binding pr idag.

     

    3GS vil ikke forsvinne fra markedet og man vil ikke merke store prisforskjeller nå med en gang :) Vi har fortsatt en god del 3GS'er på lager også, dersom du er interessert i den fortsatt ;)

  14. Jeg og min samboer var og henta vår lille Dvergpinscher-valp 9. juli! Nå er han litt over 10 uker - og vi har så mye moro med han.

     

    Han har allerede lært å sitte m/gi labb, før han får godbiter osv. Og han har lystra navnet sitt, fra 2 uker før vi henta han.

     

    Dette er det mest morsomme vi har vært med på på lenge :p Han er jo så livsglad! Han elsker å gå laaaange turer og er supernysgjerrig på alt mulig ;) Han er menneskevant og elsker kos.

    Når han blir trøtt på kvelden, går han inn i buret sitt selv og legger seg til å sove! Da sover han helt til en av oss står opp..

    Og når han må på do (nummer 2), så står han ved utgangsdøra og piper!

    Vi er sykt fornøyde med nurket vårt ;)

     

    Han heter Armani, da han måtte hete noe på "A". Dette lystrer han nå nesten helt perfekt. Han er sjelden langt unna oss da :) Liker å holde seg i nærheten.. Han trives veldig i eget selskap også.

     

    Føler vi ikke kunne fått en snillere og bedre hund enn han! Akkurat nå, i leilighet uten særlig hagemuligheter, så er han den beste hunden for oss begge :) Selv om vi begge vil ha større hund(er) når vi kjøper oss hus m/hage selv ;)

     

     

     

    Andre med mini-pin, som har noen historier å dele? Tips, råd og evt morsomme historier mottas med takk ;) Selv om vi, til nå, ikke har hatt noen nevnbare problemer med vår pin.

  15. iPhone 4 vil IKKE bli solgt uten binding. Denne infoen i avisene var henta fra usikre kilder, IKKE fra Apple.

     

    Dessuten er hvertfall punktet på lista di som heter iConnect feil.

     

    totalprisen for iConnect i 12 mnd er; 4176,- og så kommer kostnaden på iPhonen utenom.

     

    Vi har ikke fått noen som helst konkrete priser på iPhone 4 enda, og vi skal begynne å selge den til uka (mest sannsynlig), på Elkjøp Express.

  16. Head-brettet mitt funka veldig greit.. Det var litt høyt opp i prisklasse da, så mulig det er derfor jeg var fornøyd :p

    jeg hadde K2 som førstegangsbrett, i en alder av 10 år, men har aldri likt K2 no særlig. Så det er nok veldig avhengig av smak og behag ;)

    Også teller jo egne erfaringer mye så klart ;)

     

    Men det var en sann drøm å tre på seg Burton-brettet :D Ble overraska over hvor enkelt det var å lette plata fra bakken! :p Den plata er virkelig en drøm å svinge med!

     

    Jeg står mye utafor løypa og kan vel nesten kalle det boarder-x mellom alle trærna osv :p har ikke vært så mye på hopping, etter en liten smell i Alpene når jeg var 14.. Etter det, har det blitt mest "så fort som mulig - med så mange utfordringer som mulig på vei ned" :p Der har du grunnen til at jeg digga en lett plate, som man kan "få med seg overalt"..

  17. SNOWBOARD :D jeg har både Burton og Head brett.. jeg har falt pladask for Burton-brettet (det kjøpte jeg etter et par år på Head) og bruker stort sett bare det nå ;)

     

    Blir nok Burton på meg framover også! det som imponerte meg mest, var at selve plata var mye lettere enn Head-plata!

×
×
  • Opprett ny...