Gå til innhold

satchman

Medlemmer
  • Innlegg

    430
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av satchman

  1. Er det folkene på østkanten som er blitt fattigere, eller folkene på vestkanten som er blitt rikere?

    Det som jo også skjer med mange er at hvis man kommer over et visst inntektsnivå så flytter man fra øst til vest når man har råd til det.

     

    Og jeg skjønner folk godt; har bodd på vestkanten de siste fire årene og trives langt bedre her enn jeg gjorde på Sinsen, Torshov eller Sagene som er steder jeg har bodd før. Bare det at bilen får stå i fred uten hærverk eller innbrudd er jo i seg selv verdt mange tusen i året med tanke på at jeg knapt har hatt et år uten den type problemer (alt fra rene innbrudd, knuste frontlykter, avsparkede speiler, tagging på bilen(!) osv.) i løpet av de 15 årene jeg bodde på østkanten.

  2. Sikkert et banalt spørsmål men jeg holder på å bli sprø av at spillet demper nesten lyd hver gang noen snakker i mic. Noen tips? De få optionene angående lyd inne i spillet ser ikke ut til å gjøre noen forskjell.

     

    For ordens skyld: Jeg bruker ikke mic selv (har, men den er ødelagt) og skulle gjerne ha slått av alle andres mic'er hvis det er eneste alternativ til å løse problemet.

  3. Hvordan har det seg at noen skrur prisene sjukt opp, greit nok komplett er ikke billigst, men de tok ca 500kr for den, men nå er det 1800kr, men hos dustin kjører de fortsatt med 600kr?

    Jeg regner med at noe av greia til Komplett er å begrense salget en del ved hjelp av høy pris så enkelte kunder som faktisk *må ha* nye HD'er - for eksempel bedrifter - faktisk kan få tak i det de skal istedet for å møtes med et tomt lager.

     

    Jeg tror ikke motivet deres primært er å tyne mest mulig penger ut av kundene, det handler mer om å sikre at man ikke går tom.

     

    Når det er sagt så må jeg innrømme at jeg er ganske irritert på meg selv siden jeg har planlagt å kjøpe meg ny PC med et par store HD'er i lang tid uten å få ut fingeren. Slik som ting er nå så lever jeg nok med den gamle en stund til :)

  4. Om det blir noen hundre meter lenger å kjøre for de som skal gå tur i marka eller ut på ski et par ganger i året burde ikke være en faktor i så måte, men slik er det dessverre i dag.

    Nå er det faktisk mange områder i marka som ikke brukes til tur. F.eks. sørkedalen.

    Nettopp. Og alikevel så er hovedargumentet for mange tilhengere av markagrensa at man ikke skal ødelegge turmulighetene (for de relativt få prosent av Oslos befolkning som faktisk går på tur i marka jevnlig).

  5. Men hvis en 14-åring velger å ende livet sitt pga. et brudd med kjæresten, syns jeg det er feigt. Det er selvfølgelig ufattelig trist, men fortsatt feigt i mine øyne. Her er det snakk om en ung person som mest sannsynlig har det vondt der og da, men problemet lar seg løse.

    Det er helt klart at det er forskjellige grader av 'alvorlighet' her. En fortvila fjortis som tar livet sitt pga kjærlighetssorg er vel noe som genrelt oppfattes som rimelig egoistisk og strengt tatt latterlig i og med at dette er situasjoner som man må regne med å oppleve flere ganger i livet og som på mange måter er en naturlig del av det å bli voksen.

     

    At personer som har hatt problemer som har strukket seg over lang tid, kanskje flere år - det være seg gjeld, alvorlige helseproblemer, psyke o.l. - og føler at han/hun ikke har noen som helst vei ut har jeg faktisk sympati for hvis de velger å avslutte det hele.

     

    Det verste med hele selvmordsproblematikken er vel kanskje alle whinerne som gang på gang gjør halvhjertede forsøk for å få oppmerksomhet uten at de egentlig vil ta livet av seg. Det er jo ikke noe problem å ta livet av seg på en måte som garanterer utfallet hvis man faktisk vil det.

  6. Dessuten vil man kunne la strandsoner, mark osv. være ifred i noen tiår til.

    Der er jeg helt uenig. Å flytte markagrensen ville frigjøre enorme områder i forhold til det man kan få til ved å omregulere/rive innen de områdene det er bygget på i dag.

     

    Og det er jo enorme mengder med skau både nord og øst for Oslo - faktisk flere titalls mil med nærmest uavbrutt skog mange steder. Om det blir noen hundre meter lenger å kjøre for de som skal gå tur i marka eller ut på ski et par ganger i året burde ikke være en faktor i så måte, men slik er det dessverre i dag - de som skriker høyest for å bevare markagrensen er ofte de som allerede sitter godt i det og gir blanke i at boligmarkedet er i ferd med å bli uinntagelig for mennesker som ikke har formuende foreldre.

  7. Det verste er at jeg til og med har på slike hjelpelinjer i svingene, men problemet er som regel at de andre bilene tar opp godplassen.

    Du kan jo ikke vente at de skal flytte seg for å slippe frem deg, da blir det jo ikke rare racet.

     

    Det handler om planlegging - å ligge side om side med en annen bil inn i en sving er av gode grunner noe man sjelden ser i bilrace. Kommer man ikke ordentlig forbi før svingen så må man pent legge seg bak - dette er jo ikke et spill med radiobiler er man bulker seg frem og dytter konkurrentene av banen for å vinne.

     

    Ro ned kjøringen litt så går alt mye bedre. Man taper mye mer på å kjøre av banen i svingen enn å bremse ned før den. Og til du får litt tak på det så er det et godt tips å *ikke* velge de raskeste bilene - det er noe med å lære seg å kjøre en Volkswagen før man setter seg inn i en Ferrari. Klarer du ikke å holde deg på banen hverken med eller uten hjelpelinjene så er jo svaret enkelt: Du kjører for fort inn i svingen (eller gir gass på feil sted i svingen) :)

  8. Men betaler du for at han skal komme på kveldstid en gang til?

    Nå aner jo ikke jeg om de setter opp samme servicemann neste gang hvis jeg trenger noen, men siden jeg sjelden har anledning til å være hjemme på dagtid kommer jeg til å foreslå tilsvarende overfor nestemann ja for å i det hele tatt få jobben gjort.

     

    Jeg synes forøvrig det er latterlig å drive med flisespikking rundt dette når *hovedproblemet* er at en leverandør med hundretusener av kunder ikke er villige til å tilby service på tidspunkter da kundene er hjemme.

     

    Men nok om det; nå skal jeg spille litt Battlefield 3 beta på en linje som ikke lenger (takket være en snill servicemann) ikke lenger detter ned i hytt og gevær :)

  9. Hva gjør du nå, dersom det viser seg at arbeidet til montøren ikke var godt nok eller at det oppstår feil og du vil reklamere til GET.

    Jeg reklamerer selvfølgelig til Get, for de har sendt han til meg for å ordne et problem. Det var jeg som fikk han til å gjøre akkurat samme jobb på kvelden som han ville ha gjort på dagtid. Selvfølgelig nevner jeg ikke noe om at han var hos meg på kvelden - det har de ikke noe med, det er en avtale mellom meg og ham.

  10. Så for en montør kan 5-6 slike oppdrag pr måned gi en pen liten ekstrainntekt, som det naturligvis skal skattes av.

    Sannsynligvis tjener nok enkelte en del kroner på slikt innen mange yrker med 'utrykning', det kommer jo litt an på om vedkommende definerer 'kunden' som ber han/hun om å komme på kvelden istedet for på dagtid som oppdragsgiver eller ikke.

     

    For meg løste det ihverfall er kjempeproblem og jeg har ingen problemer med å gi folk som stiller opp utenom arbeidstid noen kroner for bryet, enten det er plenklipping, feilsøking av nettlinje eller hjemkjøring av varer.

     

    Grunnen til at jeg postet dette som et tips er dog primært at jeg stadig hører hvor lei folk er av å måtte ta seg fri på dagtid for å få ordnet slike ting. Og som nevnt: Hadde Get tilbudt dette som en tjeneste mot en ekstra kostnad hadde jeg selvfølgelig gjort det den veien istedet. Men etter 3 ulike henvendelser og fått nei hver eneste gang når jeg tynt spurte om å få noen hjem på kveldstid så var dette eneste reelle løsning for meg.

     

    Og det funket fint.

    • Liker 2
  11. Et supertips til dem som har trøbbel med internettkoblingen (eller dekoderen) sin via GET og trenger å få sendt noen hjem til seg for feilsøking:

     

    1) Bestill service på dagtid (de nekter jo plent å sende noen på ettermiddag/kveld når folk er hjemme, så her har man ikke noe alternativ) og få dem til å gi servicemannen beskjed om å ringe deg før han kommer.

     

    2) Avtal så direkte med ham og tilby han 500,- cash in hand hvis han kommer på kveldstid en dag det passer deg. Han fører selvfølgelig opp oppdraget som vanlig overfor GET antar jeg.

     

    3) Problem løst :)

     

    Brukte denne fremgangsmåten i forrige uke etter tips fra en kamerat og det funket helt utmerket. Jobber nemlig slik at det er umulig for meg å avtale at noen skal komme på dagtid en uke eller to frem i tid, og i tillegg må jeg jo uansett ta fri fra jobb minst 3-4 timer hvis jeg mot formodning klarer å få servicemannen til å matche når jeg kan ta fri.

     

    500 kroner er jo også mindre enn jeg taper på å ikke være på jobb en halv dag, så alle tjener på dette.

     

    Tenkte bare jeg skulle formidle tipset videre til andre :)

  12. Man kan jo lure litt på hvordan prioriteringene er i et såkalt 'rikt' land som Norge når vi omtrent er det eneste landet i hele Europa som ikke har ihvertfall en viss grad av dekning av tannlegeutgifter.

     

    Det har vel lenge vært en tanke at man selv er ansvarlig for tennenes tilstand (litt merkelig at dette har vært et argument i Norge der enkeltmennesket langt på vei ses som helt uskyldig i omtrent hva som helst som skjer), men det er en grov forenkling. Gener og arv har en betydelig påvirkning her.

     

    Selv har jeg (med unntak av 4-5 fortenner) ikke en eneste tann som jeg ikke har plombe i. Og jeg har hele livet vært påpasselig med både tannpuss, fluorskylling, lite inntak av sukker/godteri og daglig bruk av tanntråd hver eneste kveld så langt tilbake jeg kan huske, men jeg har nesten alltid hull når jeg er hos tannlegen alikevel.

  13. Som de fleste sier her så er nok fallskjerminstruktør det mest nærliggende.

     

    Men da bør du nok ha ganske mange hundre hopp bak deg som ivrig 'hobbyhopper' før du i det hele tatt er aktuell.

     

    Finn deg heller en jobb som gjør at du har råd/tid til å hoppe når du vil - det er mye morsommere. Selv for en instruktør er nok selve hoppingen en veldig liten del av den totale arbeidstiden.

  14. grafikken er middelmådig og teksturer upclose er direkte elendige.

    Jeg må si meg enig; spiller på Xbox 360 og på mange måter synes jeg BC2 både ser mye bedre ut og flyter utrolig mye bedre.

     

    Kanskje dette er et litt 'uheldig' brett å vise frem - har vel aldri sett ett spill der f.eks. trær med løv på ser virkelig bra ut - og det gjør det ikke her heller.

     

    Håper virkelig dette er en skikkelig gammel build, for hvis dette er representativt (både grafisk og ikke minst med masse bugs) for alt som må fikses 5-6 uker før spillet slippes så kommer ihvertfall ikke jeg til å kjøpe det på dag 1.

  15. Jeg er klar over at dette bare er en beta, men med tanke på at release ikke er så veldig langt unna blir jeg litt skremt.

     

    For det er veldig mye som bør rettes kraftig opp her før dette blir et spill jeg kommer til å være interessert i - og jeg tviler litt på at det er mulig i løpet av noen få uker.

    Du tror dette er builden de jobber med nå? BC2 hadde også et tonn med bugs før release, stort sett alle var borte til da.

    Jeg håper jo at det skal ordne seg, synes bare det er merkelig at helt opplagte bugs som jeg vil anta kan plukkes ut *uten* å teste spillet i stor skala fremdeles er til stede.

     

    Ting som:

     

    - Ekstrem clipping (folk som ligger ned havner en halv meter under bakken og sånn)

    - Lyd som blir borte (har vel fremdeles ikke spilt mer enn en halv time av gangen før jeg mister nesten all lyd bortsett fra når jeg selv skyter - det eneste som funker er å avslutte spillet og starte på nytt)

    - At man ofte 'glir' på underlaget og beveger seg 10-15 cm i sekundet sidelengs eller fremover når man står stille på flatmark

     

    Disse tre tingene (og en god del mer) har jeg opplevd i hver eneste session og de gir et slett inntrykk av spillet. Virker mer som en dårlig mod til et annet spill enn et selvstendig ordentlig spill.

     

    Husk at mange (kanskje spesielt på konsoller) sannsynligvis oppfatter dette mer som en demo enn en beta - og det er jo neppe særlig bra.

     

    Som nevnt; håper de fikser det i tide, men det virker veldig rart å slippe løs noe såpass uferdig hvis de siste tweakingene deres primært skal være i forbindelse med optimalisering av nettkoden.

  16. Surt å kjøpe bolig til 2 mill nå, for å se at prisene faller med 10-15% om noen år. Det er noen hundretusen man lett kunne spart.

    Kun hvis alternativet til å kjøpe er å bo gratis. Noe det sjelden er for de aller fleste av oss.

     

    Du bruker glatt de samme 10-15% prosentene på å leie annen bolig i den samme perioden fremfor å kjøpe.

  17. RAAAAAAAGE! Jeg vil ha 150mb/s på den bittelille skjermen min som jeg bruker til å laste ned 5kb med tekst per nettside.

    Hehe, tenkte akkurat det samme.

     

    Med appen speedtest (speedtest.net) får jeg ping på 49ms, nedlastningshastighet på 916.4 kB/s og upload på 378.2 kB/s på telefonen min med mitt nåværende NetCom-abonnement - testet nå for et par minutter siden.

     

    Så sant man ikke skal bruke mobillinja til PC-surfing og heftig downloading/streaming til enheter med skjermer langt større enn det telefoner og tablets har i dag så holder dette i massevis.

     

    Å prioritere større utbredelse av dagens løsninger er helt riktig vurdert av NetCom synes jeg - jeg har vel aldri følt at hastigheten på mobilnettet på noen som helst måte holder meg tilbake.

  18. Det som blir interessant er jo å se om TV2 blir dømt for å ha deltatt i menneskehandel her. De understreket jo i et mange minutters innslag i 21-nyhetene i kveld at dette var menneskehandel i stor stil og at jentene beholdt veldig lite av pengene.

     

    For de har utvilsomt gitt den prostituerte penger for å stille opp, jeg tviler sterkt på at noen i den 'bransjen' som tjener en tredjedels månedslønn (snittlønn der er visstnok under 5000 i måneden) på en times 'jobb' snakker med media sånn helt uten videre.

×
×
  • Opprett ny...