Gå til innhold

char_0n

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av char_0n

  1. On 11/29/2019 at 5:21 PM, Henrik.H said:

    "Har du samtidig penger på en sparekonto så svarer det seg å legge dette inn på boliglånet i stedet for å ha det på en egen sparekonto- da får du rente tilsvarende boliglånet"

    Kan du utdype dette?

    Om du har rammelån er det bedre å ha 0 på sparekonto (til 1,5% rente) og ha 1,9 mill i lån (til 2,5% rente) enn å ha 100k på sparekonto og 2 mill i lån.

    Effekten av "nedbetale" rammelånet med sparepengene tilsvarer å ha en sparekonto der renten er lik renten for lånet. Pengene er like tilgjengelige likevel. Det er det som er så greit med rammelån, du kan betale ned og låne opp når du ønsker. 

  2. Enig med de over her (minus sistemann).

    Om du ikke trenger pengene så behold pengene i aksjemarkedet men bytt ut Skagen fondet med et index fond. KLP har også mange flotte index fond. KLP AksjeGlobal Index V er tilsvarende DNB global index med 0,18% kostnad. Om du tror krona vil styrke seg så kan også noe KLP AksjeGlobal Index IV være noe, dette er valutasikret fond men da med noe høyere gebyr (0,25%). KLP AksjeVerden Index er også et aktuelt fond, da får du også 10% eksponering mot fremvoksende markeder.

    Om du har pengene på en vanlig sparekonto så kan det være greit å sjekke rentenivået. Du får sparekontoer på godt over 2%.

  3. Nei- du misser ikke stort. Rammelån er en grei sak så lenge du har kontroll på det.

    Du kan f.eks søke om rammelån på 2,5 mill, kanskje også enda høyere. Husk at du kun betaler renter for det du faktisk har tatt ut i lån. Rentene bør ikke være høyere enn et vanlig boliglån når du har såpass mye sikkerhet som 50-60%. Da kan du gå å kjøpe deg bil. Har du samtidig penger på en sparekonto så svarer det seg å legge dette inn på boliglånet i stedet for å ha det på en egen sparekonto- da får du rente tilsvarende boliglånet. Pengene er likevel lett tilgjengelig om du skulle få bruk for de.

    Som du er inne på, det kan være lurt å legge inn en betalingsplan for bil-delen. Faren med rammelån er å falle for fristelsen til å ikke betale ned lånet.

    • Liker 2
  4.  

    Du kan uansett søke om betalingsutsettelse. Dette innvilges uten spesiell grunn I inntil 3 år. Det er likevel viktig å huske på at rentene løper og at lånet da øker siden du ikke betaler noe. Likevel, om alternativet er å lane penger for å betale studielån så er det antagelig billigere å be om betalingsutsettelse. Les her:

    https://lanekassen.no/nb-NO/Tilbakebetaling/Betalingsutsettelse/

     

    En annen ting du kan gjør er å melde deg arbeidsledig. Dersom du ikke tjener penger og er reell arbeidssøker så vil du kunne få bade betalingsfritak og rentefritak i perioden. Du kan også få rentefritak om du har veldig lav inntekt. Les deg opp her:

    https://lanekassen.no/nb-NO/Tilbakebetaling/Sletting-av-renter/

    Jeg skal som sagt studere til høsten igjen, og jeg har ikke noe problemer med å betale ned på lånet i 3-4 mnd som jeg må i år.

     

    Burde jeg fortsatt fortelle deg at jeg er arbeidssøker? Skal reise mye dette året skjønner du.

     

    Syns ikke du bør prøve å få rentefritak om du ikke har krav på dette. Blir du tatt så kan du miste retten til videre støtte. Har du 2 års studielån så har du ca 120000. Med 2% rente så blir det ca 200 kroner per måned - ikke så veldig mye å gjøre seg til kjeltring for.

     

    Har du litt knapt med penger kan du som jeg sier søke om betalingsutsettelse. Dette gjøres enkelt ved å logge seg inn hos lånekassen - du trenger ikke oppgi noen grunn. Det koster deg ca 200 kroner per mnd som blir lagt på lånet ditt. 1/2 år koster deg dermed ca 1200 kroner i økt studiegjeld.

    • Liker 1
  5. Der er uansett lite lurt å sprette opp BSU for å betale tilbake studielån.

     

     - Du vil, som du sier, måtte betale tilbake skattefordelen du har fått.

     - Om du ikke har benyttet BSU beløpet fullt ut så får du ikke lov å spare mer på BSU når du har sprettet kontoen. Dermed går du glipp av ytterligere skattefradrag.

     - Du har lavere egenkapital den dagen du ønsker å kjøpe bolig.

     - Du får antagelig høyere rente på BSU kontoen enn renten er på studielånet. Om du ikke har høyere rente på BSU konto så anbefaler jeg deg å bytte bank.

     - Er du over 34 år så kan du faktisk ta ut renteinntektene fra BSU og bruke på hva du vil, f.eks betale på studielån.

  6. Du kan uansett søke om betalingsutsettelse. Dette innvilges uten spesiell grunn I inntil 3 år. Det er likevel viktig å huske på at rentene løper og at lånet da øker siden du ikke betaler noe. Likevel, om alternativet er å lane penger for å betale studielån så er det antagelig billigere å be om betalingsutsettelse. Les her:

    https://lanekassen.no/nb-NO/Tilbakebetaling/Betalingsutsettelse/

     

    En annen ting du kan gjør er å melde deg arbeidsledig. Dersom du ikke tjener penger og er reell arbeidssøker så vil du kunne få bade betalingsfritak og rentefritak i perioden. Du kan også få rentefritak om du har veldig lav inntekt. Les deg opp her:

    https://lanekassen.no/nb-NO/Tilbakebetaling/Sletting-av-renter/

    • Liker 1
  7. Det svarer seg å få refinansiere kredittkortgjelden i boliglånet. Dersom du ønsker å betale ned kredittgjelden raskere kan du også be om å få delt opp nye boliglånet i to der du F.eks betaler ned 170000 over F.eks 5 år. Da må du antagelig ut med et ekstra termingebyr om banken har slikt.

     

    Uansett, betaler du 20% på et lån når du kan få lagt det inn mot sikkerhet i bolig er dette penger ut av vinduet.

     

    Selv har jeg boligkreditt. Et fantastisk produkt spør du meg men det forutsetter at du har kontroll på økonomien. Bruker i tillegg kredittkort til å kjøpe det meste men betaler alltid alt til første forfall slik at jeg ikke betaler noe rente. Kredittkort er egentlig et flott produkt for de som egentlig ikke trenger det. For andre kan det være noe de aldri burde rotet seg borti

    • Liker 1
  8. Angående disse 2 dll filene som enkelte mangler.

     

    Jeg hadde også dette problemet. Jeg søkte etter disse filene og fant de men med feil navn (under mappen C:\Programfiler\Common Files\Samsung\DeviceService). Filnavnene hadde fått en "_" foran (rapi.dll het _rapi.dll, ceutil.dll het _ceutil.dll).

     

    Jeg kopierte filene og fjernet _ fra filnavnene. La dem for sikkerhetsskyld i mappen "C:\WINDOWS\system32" også.

     

    Etter dette funket oppdateringen uten problemer.

  9. Får ikke GPSen til å fungere.

     

    Den får ikke kontakt med noenting, alle koordinater står i 0 og antall satelitter er også 0.

     

    Må jeg slå den på på en eller annen måte for at den skal motta signaler fra satelitter eller er det noe gæli med telefonen min?

     

    Bruker du GPS innnendørs tar det lang tid før den får kontakt. Opplever at den lettere finner posisjonen når jeg kjører en når jeg står stille. Det kan ta 10 min før den finner satelitter første gangen.

     

    Jeg fikk den tirsdag forrige uke og den har vært på siden den gang. Den har med andre ord vært innendørs, på biltur og utendørs uten at den har registrert noen posisjon.

×
×
  • Opprett ny...