Gå til innhold

RDahl

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av RDahl

  1. Våpentilatselse fra politiet kan han lett få tak i med bestått jegerprøve, var selv 16 år da jeg kjøpte min første hagle, og rifla kom noen mnd seinere.

     

    Men han må ha verge, altså foreldre som godkjenner at han har våpen i hus, selvsagt i FG godkjent skap.

     

    EDIT: Tillegsopplysning.

    Vet det finnes en form for disp., for unge våpenkjøpere. Men jeg undret på om RDahl, var klar over det, eller om han tok noe som selvfølge.

     

    Var klar over det ja :)

  2. Si meg en ting! Er ikke du bare 16 år? Da, er vel ikke kjøpetillatelsen "i boks"? Eller skal en annen person, kjøpe riflen for deg?

     

    På kurset vi du vel få prøve noen forskjellige våpen. Og på nermeste skytterbane, kan du sikkert få prøve, noen forskjellige våpen og kalibere. Det vil sikkert si deg mer, spessielt med tanke på kaliber.

     

    Vil jo tro at du kommer langt med både 6,5 og 308, som et nybegynner kaliber. Som du sier, så er du nybegynner og du skal på hjorte jakt!

     

    Det eg meinte var at foreldra mine er villige til faktisk skrive under på eit par lappar slik eg kan få våpenkort. Eg ordla meg feil. Har prøvd både 6,5 , .308 og .30-06 og for å vere sikker trur eg at eg velgjer rifla som eg har nevnt tidlegare i diskusjonen, altso med kaliber .30-06. :)

  3. Skotredd var eg ei lita periode etter eg som 12-åring skaut for fyrste gong med .30-06.. Var vand med 22LR og ingen rekyl :D Kan vel trygt sei at etter to skot kjende eg det godt i skuldra. Heldigvis har eg skjerpa meg ein del og litt hardare grep på børsa er vanleg når eg skyt no :)

     

    Vil nok tru at siktet i pakken held i store mengder til meg ja. Eg veit ikkje om eg tør å risikere eit skot på meir enn ei gode 150m med det same akkurat^^

  4. Eg vil halde meg litt sikker akkurat når det gjeld dette med kaliber. Som sagt vil eit direkte hjarte ller lungeskot frå 6.5 vere like drepande som eit med .308 eller .30-06, men eg kan ikkje garantere eit slikt treff heile tida. Mine skyteferdigheiter er ganske gjennomsnittslege. Kva er eigentleg faren for skadeskyting med 6.5 samanlikna med .30-06? Er det "tryggare" med eit av dei større kalibera?

     

    Takker forresten for svar. :)

  5. Viltet eg har satt for meg er hjort, med tanke på at det er så og sei fyrste gong ser eg for meg ei billig rifle, i kaliber .308, 6.5 eller 30-06.

    Kva er billigast og evner seg best til akkurat hjort?

     

    http://www.xxl.no/jakt-vaapen/vaapen/rifler/vanguard-synthetic-30-06-pakke-9006073

    Har hatt auga retta mot rifla i linken, med tanke på at både brukeleg kikkertsikte og koffert er med i pakken til en rimeleg penge. No må dykk seie ifrå om eg er heilt på villspor, fungerer det som ein nybegynnerpakke? :hmm:

  6. Eg held på å ta jegerprøva no, og når eg har tatt ho kan eg tenke meg å kjøpe ei rimeleg rifle som er brukeleg til jakt og blinkskyting. Eg er sjølv 16 år og tillatelse for kjøp er i boks, men eg er litt usikker på kva kaliber som er anbefalt for fyrstegongsjegarar. Er det nokre anbefalingar av kaliber eller rifle dykk har og kome med? Vil helst ha som tittelen seier, eit godt, billig men påliteleg våpen. Takk på førehand! :)

  7. Kan ikkje sei anna enn at det faktisk irriterte meg såå.

    Hvis du faktisk blir grenseløst irritert over noe så trivielt så har jeg bare en ting å si; oppsøk hjelp.

     

    For faen da, KLART eg blei glad når eg fekk vite at eg fekk 6 på den jævla eksamenen, der eg trudde at det drog opp karakteren min.. Men nei, når driten er ein prøve-eksamen og ikkje tel, innser eg at arbeidet mitt var bortkasta.

  8. Det irriterer at enkelte MÅ se det negative i alt. Hvordan kan du få det å få en 6. på en prøveeksamen til å bli noe NEGATIVT?

     

    Er glasset halvfult eller halvtomt?

     

    Skjerpings.

     

    Eg såg ikkje noko negativt i å få 6... Men tingen er at det var ein liksom-eksamen, ein som ikkje telte i det heile tatt, det var det som irriterte meg. :thumbup:

    Hvis du mener at det var rett av deg å skrive din irritasjon over dette i denne tråden, så mener jeg at du har voldsomme mentale problemer. Da med tanke på trådens tittel.

     

    Kan ikkje sei anna enn at det faktisk irriterte meg såå.

  9. Det irriterer at enkelte MÅ se det negative i alt. Hvordan kan du få det å få en 6. på en prøveeksamen til å bli noe NEGATIVT?

     

    Er glasset halvfult eller halvtomt?

     

    Skjerpings.

     

    Eg såg ikkje noko negativt i å få 6... Men tingen er at det var ein liksom-eksamen, ein som ikkje telte i det heile tatt, det var det som irriterte meg. :thumbup:

  10. Her om dagen prøvde faren min å sende meg bilde via MMS på mobilen min (HTC Desire). Problemet er at drittelefonen ikkje greier å laste ned MMS eller meldinger generelt. Nokon gongar går det ikkje an å ringe eingong. Alt dette gjer meg sjølvsagt forbanna, men når eg sitt her i rommet mitt og spelar favoritt-spelet mitt, men blir eigd av fienden, bryggjer sinnet mitt seg enda meir opp. Det heile toppar seg når mormi prøvar å ringe meg og eg trykker på SVAR. Plutseleg blir alt svart og eg trykker på start-knappen igjen, og sann fortsetter det LENGE. Eg klemmer til mobilen med all min styrke, og plutseleg høyrer eg lyden av knust glas... :mad: Far min blei sjølvsagt skuffa og sint og prøvar å forklare meg at det hjelp ikkje å øydeleggje noko når en er sint. Det eg godtar meg med no er at han har tidlegare knust ei bilrute med nevane, slått ein peis slik den knakk og sparka hol i dodøra. :w00t:

×
×
  • Opprett ny...