Gå til innhold

Black Hole

Medlemmer
  • Innlegg

    43
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Black Hole

  1. Sett fra en kybernetikkstudents perspektiv er det nedgangstider om dagen, men ikke i den grad at jeg vil kalle det et problem. I all hovedsak merker man det på hvor mye mindre bedriftene er til stede i form av stands og foredrag. Jeg vil tro at dette kan skyldes et usikkerhetsmoment basert på norsk økonomi om dagen samt at flere bedrifter har foretatt innstramminger innad når det kommer til rekruttering hele året.

    Det er studier som utmerker seg som populære ennå på Gløshaugen for ulike bedrifter og i løpet av det siste året har blant annet elektronikk skutt til værs. Dette kan ha noe med satsingen til instituttet også å gjøre. Dog tror jeg ikke at det kommer til å være vedvarende da samfunnet i dag er i en stor teknologisk vekst både nasjonalt og internasjonalt med fokus på automasjon, noe som passer kybernetikeren meget bra. Det er kanskje den biten, automasjon, som skiller mekatronikk og kybernetikk om man ser på fag og hovedprofiler.

    Arbeidsmarkedet og teknologisk fremtid blir spennende å følge med på!

  2. Hei,

    Velg fag som du synes er spennende så lenge du holder deg innenfor området! IT2 er kjent for å være et fag som ikke er altfor tidkrevende, det erfarte ihvertfall jeg. Ellers må jeg si at dersom du finner Fysikk 1 interessant synes jeg du burde prøve deg på Fysikk 2 også. Du har vel litt tid på å ombestemme deg dersom det viser seg å ikke være rett for deg.

    Ellers er internasjonal engelsk noe som kan være bra å ha med seg på ferden videre  :)

     

    Lykke til!

  3. Hei!

    Jeg går 2. året på Kybernetikk og Robotikk nå og har en hel haug å fortelle deg. Det er mye jeg skulle ønske jeg kunne litt bedre før jeg kom opp, men generelt sett trenger du ikke å kunne så mye da du lærer det meste ganske fort. Matematikken er verdt å merke seg. Den fortsetter akkurat der du slapp med R2 uten stopp. De tre-fire første semestrene er veldig fylt av matematikk, kretsteknikk, digitalteknikk og programmering.

    Innen matematikk er det lite du kan gjøre for å forberede deg annet enn å jobbe med generell Kalkulus-matte gjennom sommeren, forsvaret eller hva du skal mellom VGS og studier. Når det kommer til programmering anbefaler jeg deg å lære Python godt. Det kan du nyte godt av en stund. Alternativt er C++ og C språk som brukes mye, men ikke lett å starte på for en som ikke har vært innom det. Tegning som Solid Edge, CAD eller Solidworks finnes ikke i det hele tatt. Om du ønsker å gå den vegen er nok maskin/Produksjon og produktutvikling linjen for deg.

    Vær forberedt på at matematikken kommer til å være hard og krever mye mer arbeid enn på videregående skole. Læringskurven er veldig bratt, og klarer du å henge med fra begynnelsen kommer du til å få det fint. ALLE ingeniørrettede fag du skal ha bygger på matematikken du lærer de tre første semestrene.

    Ta gjerne kontakt med meg på melding eller her i tråden  :)

  4. Hei,

    Jeg driver i dag et AS med omsetning på rundt en million kroner i året. Jeg kjøpte, før jeg startet firmaet, en bærbar PC som jeg nesten utelukkende bruker til arbeid. Den kostet ny 10883kr i november 2014, fikk ny pga reperasjon våren 2015 og nå ligger prisen, for den rimeligste i følge prisjakt.no, på hele 15000kr. Dog har det kommet en ny versjon og den tilsvarende modellen av min ligger på rundt 12990kr.

    Hvilket verditap skal jeg påregne og hvordan skal et slikt 'salg' til firmaet føres regnskapsmessig? Jeg er eier, betaler ingen lønn til meg selv og har ingen andre ansatte.

     

     

    Takker for svar.

  5. Høres ut som du har egeninteresse av å selge Smart Safety.

     

    Så lenge politiet stopper en sykkel som har kjennemerke, Smart Safety eller noe annet så er problemet løst. Du får det til å høres ut som man er NØDT til å ha det for at politiet skal bry seg. Det er feil.

     

    Hvordan ser forresten en stjålet sykkel ut?

     

    Jeg snakker av egen erfaring, og når noen spør vil jeg anbefale dem på det sterkeste til å kjøpe det. Politiet har opplyst selv både muntlig og i aviser at de ikke ser noe grunn til å sjekke en mistenkelig sykkel uten det oblatet på ramma. Det er logisk i seg selv, ellers er det UMULIG å finne den rette eieren.

     

    Om en sykkel ser stjålet ut eller ei er ikke opp til meg å finne ut av, men heller politiet. I hvert fall om den er meldt savnet.

  6. Den er helt OK.

     

    Landeveisgirene til Shimano går slik fra dårligst til best: 2300 - Sora - Tiagra - 105 - Ultegra - Dura Ace.

    Denne har Sora. Det er nok et holdbart gir, tungt, men ikke like presist som de over. (erfaringsmessig).

    Sykkelen er også nokså tung med sine 9,43 kg.

     

    Men herligfred, for 3999,- er nok dette et godt kjøp!

  7. Problemet er vel som nevnt over at du har fått olje på skivene. Det du da kan gjøre er å ta ut bremseklossene (husk: ikke trykk på hendelen når de er ute.) Dermed går du til et sted med god ventilasjon og brenner dem med en minibrenner. Da vil du se at oljen kommer ut av klossene og den vil ta fyr og fordampe. Deretter blir det liggende litt sot igjen som du kan file forsiktig bort (NB: De er varme!!).

     

    Det samme kan du gjøre med skiven, bare fort, slik at det ikke kommer skade på eikene eller andre deler. Hvis ikke kan du rense og bruke sandpapir. Ikke puss for hardt, da blir de aldri gode igjen.

     

    Husk, det enkleste er ofte det beste. Det kan være lurt å bytte til noen nye bremseklosser hvis du ikke vil gjøre det. Det koster omtrent 149,- i en sportsbutikk!

     

    Lykke til!

×
×
  • Opprett ny...