Gå til innhold

Bawse

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bawse

    • Personell som kunne snakke om sex uten å se ut som de skulle dø av flauhet
    • At man skal lære å spøke med seksualitet: fortelle noen morsomme historier og flauser, og ikke gjøre alt så alvorlig og pinlig - man skal ikke sitte igjen med en tanke om at det man nettop har hørt aldri skal komme ut...

     

    Nå er jo dette litt mer fra person til person, men kan tenke meg at dette kan lett forandres med en holdningsforandring i samfunnet generelt.

     

     

    Hvis jeg skal være ærlig, er jeg ikke sikker på når den beste alderen for å få informasjon om det "alternative seksuelle" (analsex, homofili, trekant...) er, og om slik informasjon i det hele tatt bør gis. Det er vel mest fordi jeg ikke egentlig ønsker at mye av det som blir gjort på det seksuelle planet skal regnes som normalt, og egentlig så klarer vel de fleste å finne ut om det på ett eller annet tidspunkt.

     

     

    Når vi er i gang med å fjerne tabuen rundt sex, hvorfor sette grenser et visst sted? Grunnen til at vi er så lite informert i dag er fordi samfunnet tenker at "vi finner ut ting en eller annen gang", som i og for seg er en idiotisk metode. Alle har forskjellige opplevelser, og det er lett å bli skremt vekk fra ting som analsex og homofili hvis man har en dårlig opplevelse eller dårlig forståelse angående dette.

    • Liker 1
  1. Som sagt. Deres svar er med på å støtte mine punkter, men det er ikke bare selve informasjonen jeg synes mangler. Selve holdningen til sex er noe vi kan forandre ved å la den bli et større tema i hverdagen. Det at klassen lo av grupperunking er jo et et fint eksempel på at vi i dag ser på sex som noe veldig privat, som vi helst skal holde hemmelig. Gjentar kanskje meg selv, men å fornye hele holdningen vi har til sex, pluss å gjøre pensumet mye mer gjennomført er noe som er veldig viktig for å kunne gi de neste generasjoner et mye mer åpent forhold til ting vi fortsatt synes er tabu.

  2. Hei, Diskusjon.no. Første post, så here we go.

     

    Temaet for kvelden er åpenhet i forhold til seksualitet i vårt samfunn. Husker de få, pinlige timene vi hadde på barneskolen, hvor læreren fortalte hvordan en mann og en kvinne har sex når de elsker hverandre, penis går inn i vagina, sædcellene har et kappløp for å befrukte kvinnens egg, osv. Det var jo også det ene kapittelet i naturfag hvor vi hadde litt om anatomi, seksuelt overførbare sykdommer og diverse. Fortsatt føler jeg ikke at jeg lærte særlig mye om sex, seksualitet, erogene soner, eller noe som helst annet. Uten Internett hadde jeg rett og slett hvert komplett uviten når det kommer til sex.

     

    Hvor åpent føler man at et samfunn skal være om seksualitet, og hvor tidlig skal barn bli eksponert for dette? Sex er noe av det mest naturlige du finner i verden, men fortsatt blir man ofte sett rart på, og pinlige øyeblikk oppstår, når man prøver å dra opp temaet. Selv ser jeg på seksualitet som en stor del av livet, og lurer på hvorfor vi overlater så mye av dette til å bli funnet ut på egenhånd, når man så lett kan innføre en mye sikrere og gjennomført undervisning.

     

    Tar man eksempel fra Nederland, kan man se hvor stor effekt det har å la barn få innføring i sex fra lav alder kan ha. Barn begynner å lære om sex allerede fra 5 års alderen, og da virkelig sex, ikke bare sæd i vagina og den eufemistiske delene der. Ungene får innføring i sikker sex, nytelse, homoseksualitet, pluss ta staten har gjort det mindre gunstig for tenåringer å ha barn. Med et sterkt forkus på å fjerne tabuen fra seksualitet har Nederland klart å holde seg langt nede på listen over tenåringsforeldre, abort og seksuelt overførbare sykdommer. Ting som ordentlige nytelse, forskjellige typer sex, å vente til man finner noen man liker bli satt i fokus, og har så mye større effekt enn her i Norge i og med at de har en ordentlig plan. Istedenfor å bruke maksimalt 3 timer av en tenårings 15 års levetid på å forklare hvordan barn blir til, lar de barn bli eksponert for seksualitet nesten fra så tidlig som de kan huske, og fjerner da frykten og sjenansen rundt det å snakke om seksualitet. Barn lærer seg til å kunne snakke om sex med foreldre, venner og lærere, på samme måte som vi i dag snakker om alt annet.

     

    Poenget mitt blir da; er vi åpne nok når det kommer til seksualitet i Norge? Burde vi følge Nederlands eksempel, eller er det rett og slett feil vei å gå?

     

    Artikkel om Nederlands seksualundervisning

×
×
  • Opprett ny...