Gå til innhold

LeiNstEr

Medlemmer
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av LeiNstEr

  1. Problemet startet i det jeg satt inn det nye hovedkortet, og har oppstått jevnlig siden det. Hva slags hovedkort og skjermkort har du?

     

    Har nå også sendt mail til MPX, og de mente det mest sannsynlig var en feil på hovedkortet. Tror jeg velger å stole på dette. Oppdaterer om hvordan det går når jeg (forhåpentligvis) får nytt hovedkort.

  2. Har nå testet et GTX570, og PCen krasjer da ikke. Men har også lånt bort mine 2 skjermkort til en kamerat, og PCen hans krasjer heller ikke. Vil dette si at det er kombinasjonen GTX560 Ti og hovedkortet som er problemet? Og er det i så fall noe å gjøre med det annet enn å bare gå til innkjøp av enten nytt hovedkort (uaktuelt) eller skjermkort?

     

    EDIT

    Skjermen til PCen jeg hadde satt kortene mine i begynte plutselig å skru seg av å på. Viftene startet ikke opp da jeg skrudde den av. Litt usikker på om dette har noe med skjermkortene å gjøre eller ikke.

  3. Å sette kortene i spor 2 og 4 viste seg visst å være litt vanskelig, så satte da ett kort i spor 2 i steden. PCen krasjet ikke under vanlig bruk og videoavspilling, men etter litt spilling hvor skjermkortet hadde oppunder 100 % load mesteparten av tiden førte til krasj etter jeg avsluttet spillet.

     

    Kom da på at jeg ikke hadde startet opp noe spill i den perioden jeg ikke hadde noen krasj med ett kort i spor 4, så satt tilbake kortet i dette sporet. Etter litt spilling igjen, krasjet den nå også.

     

    Virker igjen mer og mer sannsynlig at det er strømforsyninga som er skylden. Eneste jeg nå da lurer på er hvorfor PCen ikke krasjer midt under spillingen, men kun etter jeg manuelt har avsluttet spillet. PCen fungerer altså fint når jeg spiller, men når jeg avslutter spillet slutter PCen å reagere, og viftene på skjermkortet fortsetter å gå i den samme hastigheten de gikk da jeg avsluttet spillet. Denne hastigheten holder de helt til jeg får avsluttet PCen, hvor de da som vanlig går opp til 100 % før PCen slår seg helt av.

  4. Skjønner. Tror likevel jeg fortsatt velger å være litt sta og (foreløpig) si at det er hovedkortet som er problemet. Sannsynligheten for at strømforsyningen tar kvelden den samme dagen som jeg setter inn nytt hovedkort, finner jeg veldig lite sannsynlig. Spesielt dette kombinert med det faktum at PCen også krasjet med ett skjermkort i øverste PCIe-porten, men ikke med ett skjermkort i den andre PCIe-porten. Skal sette inn det andre kortet igjen som jeg beskrev tidligere, så oppdaterer jeg om hvordandet går.

     

    EDIT:

    Edit : Rotet om med hovedkort og psu rett ovenfor, rettet nå.

     

    Aha, da ga det litt mer mening! =)

    Tusen takk for hjelpen!

  5. Mulig det kan bli litt vanskelig. Men jeg kunne jo eventuelt ha satt inn det andre skjermkortet igjen, men da at kortene står i for eksempel port 2 og 4. Hvis dette fungerer kan jeg vel være 100% sikker på at det er den øverste PCIe-porten (1) som er defekt.

     

    Men hvis det skulle vært strømforsyningen som forårsaker denne krasjen, hvorfor oppstod den ikke før jeg byttet hovedkort? PCen hadde jo ikke disse problemene før jeg byttet hovedkort, noe som vel tyder på at strømforsyningen klarer å levere strøm til begge kortene helt fint?

  6. Med to skjermkort har de stått i spor 1 og 4. Det jeg nå da har gjort er bare å fjerne kortet i spor én (altså det sporet hvor viftene gikk til 100 prosent), og la kortet i spor 4 bli stående. PCen har nå ikke krasjet på to dager, noe som aldri har skjedd før. Har ikke prøvd begge kortene med denne løsningen enda, men i og med at begge kortene krasjet på samme måte da de stod i spor én vil jeg jo tro at begge kortene nå klarer seg uten å krasje i spor 4.

     

    Hvis denne krasjen hadde vært grunnet dårlig strømforsyning, ser jeg nå ingen mening i de resultatene jeg har sett. Hvilket PCIe-spor kortet står i har vel ingen ting med strømforsyningen å gjøre?

     

    Kan jo ta ut kortet jeg har inne nå og prøve det andre kortet i spor 4 også. Hvis dette fungere kan vel ikke dette være stort annet enn en defekt PCIe-port?

  7. Nå krasjet den igjen. Byttet ut skjermkortet med det andre, for å se om det har noe å si.

     

    Hvis PCen krasjer nå også, vil det da være rimelig trygt å si at dette ikke har noe med en feil i skjermkortene å gjøre (at den samme feilen skjer med begge skjermkortene på samme tid er vel veldig lite sannsynlig?)? Jeg kunne jo eventuelt ha lånt et annet skjermkort, og se hva som skjer da. Ville det kanskje også gi mening å prøve med iGPU en liten stund?

     

    Men hvis jeg utelukker helt at dette har noe med skjermkortene å gjøre, vil jeg da kunne konkludere med at det er hovedkortet som er defekt? Eller vil det fortsatt kunne være andre faktorer som forårsaker denne krasjen?

     

    EDIT: Kan jo også prøve som du skrev Malvado, å bytte litt rundt på PCIe-sporene. Hvis dette hjelper, er det vel meget sikkert at det er hovedkortet som er defekt.

     

    Hvis det er strømforsyningen som hadde vært problemet, da hadde vel ikke krasjen skjedd med kun ett skjermkort, og da ville vel også dette ha skjedd før jeg byttet ut noe hardware.

     

    Har også prøvd en hel del forskjellige drivere, uten resultater. Så tviler også på at det er dette som er problemet.

  8. Det kan jo alltids hende, Malvado. Men da igjen, hvorfor er det kun det øverste skjermkortet, og hva er det da eventuelt som er årsaken til at denne prosessen starter? Og hvorfor kun etter at denne "krasjen" skjer, og aldri ellers?

     

    Driver Fusion har jeg gjort, men da kun på skjermkortdriverne. Men har jo også reinnstallert Windows flere ganger også. Burde vel kanskje også nevnes at jeg har kjøpt ny SSD en liten stund etter jeg kjøpte hovedkortet (gamle hoveddisken er ikke lenger i maskina), og da har det vel dette heller ikke noe lenger å si. PCen krasjet altså på samme måte både før og etter jeg satte inn SSDen.

     

    Alt ser fint ut foreløpig, men litt tidlig å begynne å trekker konklusjoner allerede nå.

  9. Tatt ut det ene skjermkortet nå, så får se om problemet oppstår igjen.

     

    Jeg innstallerte Windows på nytt ja, etter jeg byttet hardware. Har også opptil flere ganger prøvd å reinnstallere både Windows og diverse drivere etter dette.

     

    Bios har jeg også oppdatert.

     

    Men jo, det er etter Windows er helt avsluttet at viftene fyrer opp. Jeg skrur av PCen, Windows bruker lengre enn vanlig lang tid på å avslutte og så skrur skjermen seg av. Etter dette er PCen fortsatt på, og etter ca 2-3 sekunder fyrer viftene på det øverste skjermkortet opp til 100 % (altså antar dette ut i fra lydnivået). Viftene på skjermkortet holder tempoet i ca 2-3 sekunder, før PCen slår seg helt av.

  10. Litt flaut kanskje, men nei har ikke prøvd det enda.

     

    Men i så fall hvorfor kommer dette problemet frem først nå, i det jeg bytter hovedkort, prosessor og RAM? Ville jeg ikke da ha merket dette også på den gamle maskinvaren?

     

    I tillegg er det jo ikke noe grunn til at noen av skjermkortene skal øke viftehastigheten etter Windows er helt avslått. Viftene på det øverste skjermkortet starter ikke før etter noen sekunder siden signalet til skjermen ble kuttet. Ofte kan det også ta flere minutter å skru av PCen. Når PCen skrus av er forskjellen mellom skjermkortene også skjelden mer enn én grad.

  11. Hei

    Har et problem med min PC som virkelig begynner å bli irriterende. Litt vanskelig å forklare selve problemet, men skal prøve å beskrive så godt jeg kan.

     

    Maskinvare:

     

    Hovedkort: Asus P8Z77-V Premium

    Prosessor: Intel i7 3770K

    Kjøler: Corsair H100

    RAM: Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 8GB CL8

    Skjermkort: MSI GTX 560 Ti Twin Frozr SLI

    Strømforsyning: Corsair HX 750W

     

    Hvis PCen har vært på uten noe aktivitet en liten stund, vil tilsynelatende skjermen kun fungere i ca 2 sekunder, med to sekunders mellomrom når noe som helst av grafisk grad blir spilt av (VLC, YouTube, spill, etc.). Altså fryser skjermen helt annenhvert sekund, og all video eller spill vil stoppe (lyd vil som oftest fortsette å spilles som normalt, også lydspor fra en video).

     

    Dette fikses midlertidig med å skru PCen av og på, og da oppstår problemet som oftest aldri igjen før neste dag.

     

    Jeg får også noen ganger beskjed om at grafikkdriveren har krasjet og er blitt gjenopprettet, men "symptomene" etter denne meldingen er de samme som om jeg ikke får den.

     

    Det som skjer hver gang etter jeg har skrudd PCen av, er at det øverste skjermkortet (alltid det øverste, uansett hvilke av kortene som står øverst) fyrer opp viftene til 100 %.

     

    Jeg får også noen ganger noen rare artifacts rundt musepekeren etter at problemet har oppstått.

     

    Jeg har alle nyeste drivere, men det er nok verdt å nevne at jeg ikke opplevde dette før jeg byttet hovedkort, prosessor og ram for noen måneder siden (hadde før Gigabyte GA-X5A-UDR3, Intel i7 930 og 6 GB Corsair Dominator, alt fra 2010). Problemet har så vidt jeg kan huske oppstått én gang om dagen siden jeg byttet ut dette.

     

    Med dette tatt i betraktning, og det faktum at det alltid er det øverste kortet som fyrer opp viftene uansett hvilket kort som står øverst, tenker jeg i alle fall at det er litt mindre sannsynlig at dette kun er et problem med ett eller begge skjermkortene.

     

    Har søkt en del rundt på nettet, men kan ikke finne noen med et liknende problem. Noen som har noe forslag på hva dette kan være?

     

    Legger også med et bilde av artifacts på musepekeren og et bilde av PCen, hvis dette kan komme til nytte.

     

    Takk på forhånd.

    post-217782-0-82030400-1350676090_thumb.jpg

    post-217782-0-25476800-1350676425_thumb.jpg

  12. Ja, tror nok det er det beste. Samme brukeren fra det forumet anibanani linket til, postet også på dette forumet. Litt mer "diskusjon" rundt emne.

     

    Men tror nesten jeg går for 2 stk SP120 til H100 og 1 stk AF120 til skjermkortene. Jeg håper i alle fall det kan tvinge skjermkortene ned noen grader. Hvis ikke får jeg gå til innkjøp av noe billig plexiglass fra Biltema og slenge på et par vifter til i sidedøra og der jeg finner plass.

     

    Takker for hjelp!

  13. Takker for hjelp, agito. Snudde nå viftene i H100 så de står i push inn i kabinettet. Fikk noen grader bedre temperaturer på CPUen, og skjermkortene forble ca det samme. CPUen ligger nå på ca 33 grader idle, og skjemkortene på 41 og 35 grader idle.

     

    Vurderer nå å kjøpe tre nye vifter. 2 nye i push til H100, og setter stock i pull, og en ny som kan blåse luft forbi skjermkortene og ut av kabinettet. Noe liknende dette. Det største problemet med Twin Frozr viftene tror jeg er det at de er veldig dårlige på å blåse den oppvarmede luften ut av kabinettet. Så å hjelpe denne luften ut av kabinettet med en ekstra vifte regner jeg i alle fall med at vil kunne gi en liten forbedring.

     

    Spørsmålet nå da er hvilke vifter jeg burde gå for. Noctua viftene er en smule dyre synes jeg, i tillegg til at jeg føler de kommer til å ødelege litt av helheten i kabinettet med de fargene.

     

    Så litt på tre av denne, eller eventuelt tre av Corsairs egne nye vifter. 2 av denne til H100, og en av denne til skjermkortene.

     

    Noen som har noen formeninger?

  14. Hei.

    Jeg har et Corsair 800D med Asus P8Z77-V Premium, i7 3770k med Corsair H100 og MSI GTX 560Ti Hawk i SLI, og har noen spørsmål angående temperaturer og kjøling.

     

    På idle ligger nå skjermkortene på 41 og 34 grader, og prosessoren på 36 grader. Under load (spilling hvor skjermkortene begge jobber på tilnærmet 100 prosent) ligger skjermkortene på opp i mot 97 og 85 grader, og prosessoren på rundt 45-50 grader. Er disse temperaturene, spesielt på skjermkortene, alt for høye? I så fall, hvilke tiltak kan jeg gjøre for å senke de? Og hvis jeg kjøper nye vifter, hvor bør disse viftene plasseres?

     

    Luftflyten i kabinettet går nå inn nedenifra (1 vifte i bunn og en vifte på harddiskene), og blåses ut bak og ut gjennom H100 i toppen.

     

    Takk på forhånd.

    post-217782-0-28978600-1342371490_thumb.jpg

  15. Hei!

    Skal kjøpe et nytt hjemmekinoanlegg og en TV til en liten loftstue. Har et budsjett på underkant av 10.000, og er ikke ekstremt kresen hva lyd og bilde angår. Rommet har en størrelse på rundt 3 x 4 meter.

     

    Jeg kan veldig lite om lyd og bilde, men kom frem til noe som kanskje så litt interessant ut.

     

    Hjemmekino:

    Samsung HT-D5550

    TV:

    Samsung PS51D535

     

    Det skal i hovedsak brukes til litt enkel TV-titting og en del film.

     

    Noen som har noen tips eller anbefalninger?

×
×
  • Opprett ny...