Gå til innhold

Espenball

Medlemmer
  • Innlegg

    38
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Espenball

  1. Jeg har en pc med win 8.1 der det er koblet til to skjermer, en pc monitor og en tv. Disse to skjermene står på hver sin side av rommet så det er vanskelig å se hva som skjer på den ene skjermen når du ser på den andre.

    Begge er koblet til det samme AMD Radeon R9 skjermkort.

     

    Mitt problem er at vinduer eller programmer alltid åpner seg på den andre skjermen, uansett om skjermen er skrud på eller ei. dette gjør det til tider litt irriterende å få frem f.eks video på tv og Office på pc skjermen. finnes det noe programmer som gjør at programmet åpner seg på den skjermen der ikonet eller linken ligger?

     

    Skjermene står i "utvid disse skjermene" slik at linker og "startknappen" er på begge skjermene, dupliser fungerer ikke da den ene skjermen er 4:3 og den andre er 16:9.

     

    mener å huske at Nvidia hadde en funksjon du kunne velge som satte å programmet til riktig skjerm. finner dog ikke noe slikt i AMD catalyst.

     

    Noen som har en ide eller løsning til dette? eller er det fremdeles dårlig støtte for flere skjermer i Windows?

  2.  

    Det er raid på det gamle hovedkortet, men bare 512mb Ram. vil det holde eller blir det flaskehals hvis 1, 2 eller flere ser på film fra den samtidig? Trenger jeg egentlig skjermort når den også bare skal stå og støve ned i ett hjørne? det er skjermutgang så vidt jeg kan se. prøve å luke ut alt som kan utvilke litt varme fra den.

    Hva skjer med Raid diskene når maskina før eller senere tar kvelden? er det da bare å sette dem inn i en ny maskin og så er det i gang i gjen, eller må en da sette opp raid systemet på nytt?

    512 MB RAM blir nok for lite. Prøv (det koster deg bare litt innsats) så ser du.

    Dersom maskinen har grafikk på hovedkortet, så trenger du ikke eget skjermkort.

    Hvis du har raid på hovedkortet så er det nok fakeraid. Da er du helt avhengig av å finne et hovedkort som har nøyaktig samme chipset dersom du skal være sikker på å få ut dataene dine, når hovedkortet ryker.

    Uansett - RAID er ikke sikkerhetskopi, sørg for å ha sikkerhetskopi i tillegg hvis du ikke vil miste dataene dine.

     

    Tanken var faktisk å ha raid som sikkerhetskopi, hvis en disk dør så ligger alt på den andre, men hvis det er slik du skriver her at jeg ikke bør bruke det som sikkerhetskopi, er det da kanskje like greit å bare ha to helt standard disker, der den ene står og kopierer den andre disken hele tiden?

  3. Det er raid på det gamle hovedkortet, men bare 512mb Ram. vil det holde eller blir det flaskehals hvis 1, 2 eller flere ser på film fra den samtidig? Trenger jeg egentlig skjermort når den også bare skal stå og støve ned i ett hjørne? det er skjermutgang så vidt jeg kan se. prøve å luke ut alt som kan utvilke litt varme fra den.

    Hva skjer med Raid diskene når maskina før eller senere tar kvelden? er det da bare å sette dem inn i en ny maskin og så er det i gang i gjen, eller må en da sette opp raid systemet på nytt?

  4. Jeg har en gammel pc ståendes hjemme med en athlon 2800+ prosessor i.

    tenkte å rive ut hk og prosessor og sette inn noe nytt i maxi-toveret.

    Det bør være noe som (nesten) ikke utvikler varme, da den bør stå på hele døgnet og jeg vil gjerne kjøre windows som jeg er relativt godt kjent med. også skal det helst ikke koste noe :-)

     

    kan en slik som denne (AMD-E) eller denne (Intel-Atom) eller (VIA) brukes?

    skjermkort trengs ikke, ei heller mye ram(2gb) eller andre ting. trenger dog noe som kan settes opp i RAID, da jeg har vært uheldig opp gjennom årene med HD krasj og tap av diverse filer.

     

    Vil dette bli sterkt nok til å serve ett par pc'r og nettbrett med film, musikk og data over nettverket? Streame video max 720?

     

    Er det ok å bruke win xp/7 til noe slikt. vet det er noe open source server programvare, men dette har jeg lite greie på og lite lyst til å sitte å fikle med. Windows mappe og mediedeling holder i masse.

     

    Noen som kan gi meg litt tips/råd/hjelp?

     

    Espen.

  5. Jeg tar nok noen deler fra det gamle fulltoweret slik som dvd og strømforsyning, kjøper den billigste amd prosessoren(http://www.prisjakt....ct.php?p=684176) jeg kommer over og ett par GB med RAM og ett billig HK med innebygget raid(http://www.prisjakt....ct.php?p=881717). Jeg har noen disker på alt fra 60GB til 250GB liggnde som skulle kunne holde OS'et og har en HD på 1T med alle mediefilene, kjøper på en HD til på 1T og kjører disse to i Raid(speiling=raid 0?).

     

    Og så.... skal jeg kjøpe på win Home server 2011 eller bruke gratis FreeNAS eller noe annet?

    Helt ukjent med begge to, windows kan jeg, men FreeNAS har jeg aldri hørt om. Trenger noe som fungerer rett ut av pakka uten for mye plunder. Regner med at både WinHS og FreeNAS er ett OS som ikke trenger noe annet i bunnen, altså at det installeres som ett OS.

     

    Hastigheten over ett trådløst nett skulle vel være greit med 3 PC'er, 3 androider og en iPad skulle vel være helt ok, det har fungert fint i dag med den gamle NAS'en.

     

    Serveren skal bare stå som filserver med bilder, dokumenter, videoer, musikk osv. noe streaming av serier/filmer.

  6. Takk for tipset, tittet litt på dette uten å bli helt klok av det.

    Er det slik at HP microserveren fungere slik den kjøpes uten WinHS?

    Ser det står på microsoft sine sider at WinHS stort sett er preinstallert på de maskinne som kan kjøre dette? Hva trenger jeg da selve pakka med WHS softwaren til?

    Siden jeg har flere maskiner og tlf som er knyttet opp mot serveren, må jeg da kjøpe brukerlisenser til dette som med vanlig win server?

    win home server 2008, 2011, 2012. Hva er forskjellen på dette?

     

    Kan jeg egentlig klare meg med å kjøpe win home server 2012 og installere dette på en gammel maskin jeg har ståendes? Amd Atholon. dennhar en maxitower som det er lassevis med plass til disker i.

  7. Fikk til sluttprøvd litt av dette, lastet ned Ubunto og kjørte dette i VirtualBox, men det ble bare feilmeldinger om skjermkortet mitt. Prøvde dog å kjøre det i try-before-buy modus, men fant ikke filene mine gjennom dette.

    UFS Explorer derimot fungerte veldig fint og jeg fikk ut alle bildene mine derfra. Kjøpe meg en ny disk og kopiere over alt før jeg leverer NASen til Elkjøp som sa de ville ta den inn igjen, reparere, bytte den ut eller gi meg pengene tilbake (var vist 5 års reklamasjonrett på denne). Så oppi alt må jeg vel si meg fornøyd selvom det ble litt jobb av det og mye nervøs neglebiting.

     

    Tusen takk for veldig god hjelp her. Slapp jeg å bli hengt av samboeren min også. Og snart er alt tilbake der det var.

     

    Noen som har erfaring med NASer til en billig penge, eller burde jeg heller kaste pengene inn i en billig hjemmebygget server? Har en fullversjon av Windows 2000 server liggende som jeg aldri har fått tatt i bruk.

    • Liker 1
  8. Har bare satt inn den ene disken i en pc her, men den leste den ikke, har win xp på denne. Diskene har ikke blitt tuklet med på noe som helst slags måte utover å bare blitt satt inn i maskina.

     

    Prøver å laste ned Ubuntu, men har aldri vert borte i dette før. Det eneste jeg egentlig er interessert i nå er å få ut familiebilder og video. Stygt redd jeg kommer til å bli drept av samboer om dette ikke blir mulig å redde.

     

    Netgear Stora kommer faktisk med 5 års garanti, så med litt flaks får jeg en ny tilsvarende fra dem så jeg får satt sikene inn i den nye og reddet det ut der.

     

    Jeg er villig til å prøve å gå for Ubuntu hvis det kan hjelpe på og ikke ødelegger innholdet på diskene.

  9. Takker for mange svar.

    Prøvde å sette HD fra NASen over i nevnte maskin, men den kommer ikke opp som egen stasjon, gikk inn i kontrollpanelet og fant frem disken i systembandling, der ligger den men uten satsjonsbokstav, det står også filsystem ukjent. 930mb i synlig partisojn og 136mb i tillegspartison. de to valgen jeg får frem er : fjerne partison og hjelp, alle andre valg er grået vekk.

    Hva gjør jeg nå? alle familebildene og videoene ligger inne her, trodde dette skulle være relativt safe da den jo kopierer til to HD'er, men er alle data nå tapt hvis jeg ikke får kjøper en ny Netgear Stora NAS?

    Ang egen kontroller til Raid: er dette nødvendig, øker den kun ytelsen/hastigheten, eller er det for å få det mer sikkert ang kopiering til flere disker.

    Er FreeNAS noe system ala Windows, altså utseendemessig? krever det mindre resurser?

  10. Muligens er jeg på litt feil forum, men jeg prøver.

    I går/natt tok tordenværet å farte ille med min NAS, en Netgear Stora som har stått her i snart 5(?)år nå og fungert utmerket for streaming av bilder og video til alle huset maskiner og mobiler. Usikker på hva det er, men en boks til 900kr ny er ingenting å reparere på.

     

    Første tanke var å kjøpe en ny en, men jeg har en gammel maskin en Pentium 4, 1GB RAM med Win xp som bare brukes til å vise bilder og surfe med.

     

    Vil denne maskina være en grei hus-server for å streame bilder og video med? eller burde jeg heller kjøpe meg en ny NAS?

     

    Hvordan setter jeg opp dette? noen linker til guide av dette som en som ikke er veldig nettverksintressert klarer? Storaen var helt grei da den bare har fungert.

     

    Kan jeg bare ta HDD

    en fra Storaen og sette inn i denne nye pc'n?

×
×
  • Opprett ny...