Gå til innhold

Jakes

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jakes

  1. Det kan ikke stemme. NAV hjelper deg ikke med noen ting som student, med mindre du sulter og søker om nødhjelp. Da har du rett til å få saken din behandlet selv om du er student.

     

    Det er helt rett. Men jeg mente ikke som et alternativ, men til sammenligning. Men man kan få Sosialstønad 2 mnd om sommeren om man ikke har inntekt. Studiestøtten gis kun for 10 mnd.

  2. Syntes Bitcoin virker helt genialt for de som ønsker å handle anonymt på tvers av landegrenser. Greit nok at kontanter er anonymt, men viss du skal kjøpe noe for 35000 NOK fra en person i Tyskland så må disse pengene fraktes til Tyskland, og da må de også tollklareres. Ja, man har Western Union, men da registreres jo alt på ID. Så kontanter er aldri like praktisk, og kan egentlig ikke sammenlignes.

     

    Jeg har aldri brukt Bitcoin før, men ser at flere og flere (lovlige) nettbutikker godtar det. Det er kanskje ikke alltid man vil at konen skal vite hva du har kjøpt :) Men det jeg lurer litt på er hvordan utbetaling av Bitcoin til NOK fungerer. Regner med du går til en valutaforhandler som Mt.Gox, men pengene blir vel overført til din private bankkonto deretter. Da er jo ikke pengene så anonyme hvor de kommer fra, men fortsatt anonymt hva de har blitt brukt på. Eller?

     

    Og hvordan stiller norske myndigheter seg til dette? Må man skatte av pengene man får vekslet ut? Må man klarere noe?

  3. Ikke helt sikker på hva du mener ettersom du prater litt om ExpressionEngine (som jeg aldri har prøvd).

     

    WordPress har Custom Fields de også, og forøvrig noe jeg liker veldig godt, Custom Post Types. Ville forøvrig lest litt i WordPress sin Documentation Codex. Der finner du det meste :)

     

    Et lite kjappt Google søk så fant jeg denne artikkelen du kanskje kan ta en titt på, så kan du se om funksjonene er inne på noe av det du tenkte på?

  4. Ville kjørt WordPress. Det er ufattelig enkelt å lære seg, litt enklere enn Joomla (etter min mening).

     

    Du kan sperre av deler av siden din hvor det kreves innlogging for videre utforsking ved enkle plugins. For at dine kunder skal kunne handle produkter hos dere kan du enten kjøre flere av disse avanserte nettbutikk pluginsene, men viss du bare har noen FÅ produkter ville jeg brukt GravityForms plugin, som også kan komme bra til nytte til en haug med andre funksjoner du garantert kommer til å få nytte av.

  5. Par mnd gammel denne tråden, men må bare komme med noen få kommentarer:

     

    MJK har opptak på Madla som varer i 5 uker, deretter 4 mnd kurs på Håkonsvern i Bergen, så 18 mnd utdanning på Ramsund. Deretter kan man ta befalsutdanning (da dette ikke er inkludert i utdanningen) og tegne en eventuell kontrakt som operatør for å delta i internasjonale operasjoner. Man deltar ikke på noen internasjonale operasjoner før dette. Man kan ta MJK uten å ha førstegangstjeneste. Utdannede MJK operatører har hovedbase på Håkonsvern.

     

    FSK har et grovuttak i april på et par dager, de som består testene får møte på et 3 ukers langt opptak i juni/juli. De som består opptaket får tilbud om å ta utdanningen som går fra august til juni. På denne utdanningen er også befalsutdanning inkludert, og man får deretter tilbud om å tegne kontrakt som operatør. Utdannede FSK operatører har hovedbase på Rena.

     

    Hvem av dem som har tøffest opptak vet jeg ikke, men det lurer jeg veldig på ettersom lengden av opptaket og utdanningen er meget forskjellig. Man kan forøvrig ikke sammenligne etter hvor mange som slipper gjennom. MJK er en mye mer kjent avdeling for allmennheten, og hvem som helst kan søke, derav høyere søkertall og mer boss som ikke burde vært der. FSK stiller strengere krav til søkere (fullført førstegangstj.).

     

    Det er ingen opplysninger om at MJK har drevet med antiterror, og jeg tviler sterkt på at de gjør dette da dette er FSK sin primære oppgave. Å delta i operasjoner i Afghanistan beregnes ikke som antiterror. FSK har antiterror i både utland og i innland. Under fredstid i Norge er det forøvrig Politiet ("Delta") som har ansvaret for antiterror, men kan be FSK om bistand.

     

    Etter det jeg har lest skal begge avdelingene kunne operere over alt, derav spesialstyrke. Begge avdelinger har fallskjerm, dykking og torpedoslusing (som folk er så opptatt av) som en del av treningen sin. Hvilken av avdelingene som er størst er det vel ingen av oss som vet, men MJK er i hvertfall den eldste av dem. Selv om begge avdelingene har ulike primærmål så vil det ikke automatisk si at det er det dem brukes til i dag når vi ikke er i krig og ikke møter disse utfordringene.

     

    Tror egentlig hovedforskjellene mellom dem er mer hva en foretrekker. Bergen vs. Rena, hæren vs. sjøforsvaret.

     

    Fallskjermjeger er forresten også en spesialstyrke under HJK, men kun under førstegangstjeneste.

    Kystjeger er ikke en spesialstyrke, men mer en spesiell tjenestestyrke som feks Telemarkbataljon, Minedykker og militær livvaktavdeling.

  6. Vil ikke si at noen av problemstillingene du nevner burde være et problem for om du vil gjøre det slutt eller ikke (bortsett kanskje fra at du er gravid).

     

    Som jhackzor nevner burde du konfrontere han med det, ta en dyp prat sammen, ta deg god tid til å tenke over dette, og vurdere om dere da skal gi det et forsøk å være sammen eller ikke.

     

    Alle de andre problemene kan løses på en annen måte. Du skal ikke være tvunget til å være sammen med han pga et lån. Det er idioti.

    • Liker 1
  7. Det jeg har lagt merke til er at mange bedrifter og organisasjoner også oppretter grupper da de ser fordelen ved å sende ut meldinger direkte til medlemmene sine. Dette er noe jeg syntes er ufattelig irriterende. I tillegg kan man ikke sende ut melding til grupper som har flere enn 5000 medlemmer. Noen som vet grensen om hvor mange grupper man kan være medlem av?

     

    Jeg har også lest at Facebook jobber med å få lagd en bedre meldingsfunksjon til Sider også. Som alle vet så kan ingen sider sende ut meldinger, men kun oppdateringer. Dette gjelder også om en side oppretter et arrangement. Det virker heller ikke å sende meldinger fra arrangementet om man har latt en privatperson få administrere arrangementet. Dette er noe som kan være meget irriterende!

     

    Sider har også et mye større grensesnitt da de også tillater en å kunne innstallere applikasjoner.

  8. Sitter her med en liten tvist som har oppstått.

     

    Noen arvinger skal selge boet til sin avdøde far, og i den forbindelse er det også snakk om en eiendom som er eid sammen med tre andre. De har alle lik råderett over eiendom, altså eiendommen er ikke avsperret for hvem som eier hvor. De eier hele eiendommen sammen.

     

    Nå skal denne eiendommen selges, og ingen av de to andre medeierene har fått tilbud om forkjøpsrett. Jeg sitter her og ser i Sameigeloven, og ser at §11 bestemmer at de andre medeierene har krav på forkjøpsrett. Samtidig så ser jeg i §10 at selger har rett til å avhende parten sin til hvem han vil. Vil dette si at forkjøpsrett faller bort? Problemet her er § 10.

     

    Noen som kan hjelpe?

  9. Sitter her med noen spørsmål i forbindelse med en oppgave:

     

    - Mange nettbutikker tilbyr i dag kunden å hente varen ved en butikk. Er dette fortsatt utenfor fast kjøpested som i angrerettloven? Er jo bare en leveringsmetode. Kjøpet har jo fortsatt pågått over internett?

     

    - Hvordan skal varen returneres? Kan man åpne esken og se på produktet for å pakke det fint ned igjen og returnere det til forhandleren?

     

    - Hva sier angreretten om hygieneartikler som fotbad, elektriske tannbørster, barbermaskiner, rettetanger etc? Om spørsmålet over sier at man kan åpne det, gjelder det da også at man kan returnere hygieneartikler i åpnet forpakning?

     

    Takker for alle svar. Vis gjerne til lover.

  10. Det du skrev er nok grunnen ja.

     

    Du inntar med energi enn du forbruker ved daglig aktivitet. I tillegg bør du spise mindre måltider, men oftere. Da slipper du at kroppen går i "sparebluss" og lagrer mer energi enn nødvendig som fett.

     

    Mitt tips til deg:

     

    - Sov mindre, maks 7-9 timer holder mer enn nok.

    - Spis ofte, minst hver tredje time, men ikke spis mye.

    - Tren litt, eller gjør noe annet om dagen enn å bare sitte i ro.

     

    Spørs jo helt hvor seriøst du har lyst å ta dette. Det er mange ungdommer som driver med "slanking", men jeg ville sett mer på det som trening og mosjon. Ha det gøy og tenk litt mer på hva du spiser.

  11. Sant at du får en mye større følelse av bra kvalitet i tyske biler så det forstår jeg!

     

    BMW er generelt meget gode biler, ok forsikring og pris på deler er helt ok det også.

     

    Selv har jeg litt lyst på en BMW 320, men da ser jeg som regel kun på dem med M-Tech/sport da jeg liker interiøret og eksteriøret bedre der. De ligger fra 200 000 -> 250 000 kr ser jeg.

     

    Men jeg ser at den du ser på er med bensinmotor på 150 hk. si modellene har 173 hk, men jeg ville lett etter en med diesel om det egentlig er det du vil ha.

     

    Se forøvrig http://no.wikipedia.org/wiki/BMW_3-serie#E90.2C_2005

  12. Vrien situasjon med tanke på utleiedelen.

     

    Jeg ville sett litt på kalkulatoren til Dine Penger: http://kalkulator.vg.no/kalkulator.php?id=18131

     

    I tillegg regner de fleste banker med at du skal betjene en rente på 8% og ikke 3,3%. Du havner da på 12 500,- i mnd om du har lånet over 20 år og uten avdragsfrihet (1,5 mill). Sjekk kalkulator hos Skandiabanken: http://www.skandiabanken.no/Lan/Kalkulatorer/Kalkulator-boliglan/

     

    En annen ting jeg vet banker tenker er om du kan betjene lånet ditt. Da bruker de som regel Statens Institutt for Forbruks Forskning sine tall til forbruk og trekker det fra lønnen din og ser om du kan betjene et lån på 12500 i mnd. SIFO Kalkulator: http://script.sifo.no/cgi-bin/standard/standard.cgi

     

    Du må også som regel ha minimum 10 % i egenkapital, eller verdier tilsvarende som kan pantsettes (feks bil og eiendom).

     

    Jeg har også hørt at inntekt i form av studielån og stipend også regnes sammen med lønn som inntekt.

  13. Japanske biler sies å være driftssikre, men anbefaler å styre unna Mitsubishi da det er dyre deler til dem.

     

    I den prisklassen du er i ville jeg fortsatt å sett på BMW 320, evt BMW 318/320 med M-Tech/Sport pakke. De har fet styling, ekstremt gode seter, og en haug med ekstrafunksjoner. Mener man kan få noe bra der for rundt 200 000,-.

     

    I tillegg kan jeg anbefale Mercedes-Benz E-klasse. Får mye for pengene der, og de har ekstremt god komfort!

     

    Ellers er vel japanske biler billigere enn tyske..

  14. Har du A1 sertifikat fra før må du gjennomføre obligatorisk Sikkerhetskurs på bane (4800,-) pluss leie for bane (650,-), og Sikkerhetskurs på veg (5800,-). I tillegg må du gjennomføre praktisk prøve ved Trafikkstasjonen (850,-). Kjøretimer er helt individuelt hvor mange du trenger, men pris er ca 675,- per time.

     

    Hvor mye du sparer kommer altså ann på hvor erfaren du er på sykkelen (hvor mange timer du trenger). Og du sparer MC-kurs på 1000,-.

     

    EDIT: All informasjon du trenger står som regel på de ulike trafikkskolenes nettsider.

×
×
  • Opprett ny...