Gå til innhold

Waver

Medlemmer
  • Innlegg

    39
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Waver

  1. Har den ikke for hånden atm så blir litt synsing:

     

    - for å slå av mobildata: gå på innstillinger og huk AV "skru på datapakke" eller noe lignende.

    - Du flytter widgets med å holde på de slik at den får en firkant rundt seg, nå kan du flytte widgeten. For å legge de bort må du først trykke på 'widgets' øverst i venstre hjørne. Vender du mobilen i landskapsmodus mens du har trykket på 'widgets' kan du flytte og bestemme hovedskjerm.

     

    For å få den vær-widgeten som nevnt ovenfor må du laste ned og åpne den filen. Om du gjør d via pc-en og sender via blåtann går fint. Eventuelt kan du laste den ned via mobilen direkte (har ikke prøvd dette selv).

     

    Tips: jeg har på datapakke osv, men har valgt at facebook, mail og lignende kun skal oppdateres manuelt! Dette gjør du på innstillingene til de forskjellige widgetene. Jeg venter da til jeg er på wifi før jeg oppdaterer.

    Jeg trooor jeg skjønte hva du mente, tusen takk! :D

     

    Mener du instillinger->tilkoblinger->bruk pakkedata (som ikke da er grønn?) Hvis jeg da evt skal inn på mobilnett, kan man bare ta den grønn igjen, blir det riktig? Beklager at jeg er litt grønn her, men er første smart-telefonen min :)

     

     

    Er det forresten noen som vet hvordan apps fra mysamsungwave.com fungerer? skal man laste de ned på data eller på telefon? Må man gjøre noe spesielt for at de skal virke?

    Prøver igjen jeg, noen som kan svare?? :)

     

    Du laster dem ned via Kies- programmet som fulgte med mobilen- Deretter går du til samsung apps FRA Kies. Her laster du ned de apps som du vil ha- de blir lastet ned til PC først. For å få de over på telefon MÅ telefonen være tilkoblet Kies- merk! ikke bare PC'en, men Kies må "erkjenne" at mobilen din er tilkoblet. Du vil se mobil bildet ditt på Kies når den er tilkoblet. Deretter går du på "My downloads" I samsung apps vinduet som jeg regner med du har åpnet fra Kies. Der ser du alle appsene du har lastet ned- de som er ferdig lastet ned til PC'en har en oransje knapp ved siden av hvor det står "Install". Det er her du klikker når mobilen er tilkoblet- og du vil se at det den begynner å installere app'en på telefonen. MERK! Når appsene i "my downloads" er "tåkete" betyr det at mobilen din ikke er tilkoblet.

     

    Håper dette var forståelig, skrev alt i en hast:)

    Lykke til!

  2. Ja, riktig.

     

    Men da er det sånn at når du skal søke studier må du se i en annen rad enn førstegangsvitnemål. Da må du se i den ordinære-rekka hvor de aller fleste snittene er høyere enn førstegangsvitnemål.

     

    edit. Du får vel ikke 5 i begge om du bare har tatt opp faget. Må vel ta opp en eksamen også hvis du skal ha 5 der og.

     

    Nei, som jeg allerede nevnte erstatter den ene eksamenskarakteren begge karakterene. Det vil bare stå Matematikk S1 og karakteren 5 på vitnemålet.

     

    Aha, bare en karakter.....jaja, like bra det

  3. Jeg tenker å studere samtidig som jeg tar opp noen fag, tror dere det kan bli hardt? Jeg trenger ikke å gjøre "big time" på studiet som jeg har kommet opp i. Dessuten vil jeg da få alderspoeng + 2, blir 20 til nyttår. I tillegg til å få 2 poeng ettersom jeg har opparbeidet meg 60 studiepoeng i løpet av mitt første studie år.

     

    Hva sier dere? Is it worth it? Mens vi er igang med studiepoeng. Finnes det et maks antall poeng du kan få? Ta for eksempel at du kjører heavy og tar opp mange fag, i tillegg til studier på universitetet. Vil du kunne få alle studiepoengene?+ alderspoeng?

     

    Det er veldig mange som tar høyere utdanning, og samtidig tar opp fag fra vgs for å komme inn på andre studier etterpå. Jeg var blant annet en av dem, sammen med minst 5 andre i mitt kull av 38 studenter. Jeg har en bachelor++ med over B i snitt samtidig som jeg har økt vgs snittet mitt fra 4,9 til 5,7.

     

    Dersom du blir 20 i år og skal søke høyere utdanning neste år, vil du få 2 poeng for i år og 2 poeng for at du fyller 21 neste år. Ergo 4 alderspoeng og 2 utdanningspoeng. Fins ikke noe maks antall poeng du kan få totalt, bare begrensninger på maks 8 alderspoeng, 2 utdanningspoeng og 4 realfagspoeng.

     

     

    Hvis jeg har forstått deg riktig. Jeg skal forbedre mine karakterer, i tillegg ta et år av f.eks en bachelorgrad. Blir 20 i januar, noe som tilsier at jeg får alderspoeng både for i år og for neste år.

    Altstå, hvis jeg hadde hatt et snitt på 4.4 ville resultatet av forbedringen+4 alderspoeng+2 studiepoeng. Jeg ville altså ha fått 0.6 poeng til tross for at jeg ga blanken i karakterforbredelser?

    I så fall 4.4+0.6= 5.0 = 50 konkurransepoeng? Dette er meget interessant, hvis mine kalkulasjoner stemmer

  4. Det er veldig mange som tar høyere utdanning, og samtidig tar opp fag fra vgs for å komme inn på andre studier etterpå. Jeg var blant annet en av dem, sammen med minst 5 andre i mitt kull av 38 studenter. Jeg har en bachelor++ med over B i snitt samtidig som jeg har økt vgs snittet mitt fra 4,9 til 5,7.

     

    Hva studerte/studerer du? Vurderer akkurat det samme som deg. 4,9 til 5,7 er jo meget bra, hvordan klarte du dette? Noen tips? Fikk du noen form for veiledning, eller tok du bare som vanlig privatist og leste på egen hånd? Frykter at det vil bli for tungt. Jeg skal studere jus på Lillehammer, og vurderer å ta opp Geografi fra VG1 og valgfaget Media og informasjonskunnskap det andre halvåret. Fikk 4 i begge fag.

     

     

    Jus hører ut som et vanskelig fag å kombinere med enkeltfag fra VGS, men tipper du klarer det(noen sosiale antenner må sikkert ofres:D) Jeg lurer også på hva Nienna83 studerte, og om hun fullførte bachelorgraden eller om hun droppet ut etter det første året og søkte seg inn på et annet studie? Lurer også på hvilke konsekvenser, hvis det var noen, som oppsto i forbindelse med stipend og lån?

  5. Okei la meg se om jeg forstår dere rett, la oss tenke at jeg har 2 i matte S1 og 2 i matte S1 skriftlig.

     

    Jeg angrer bittert etter at VGS er ferdig, og tar opp faget Matte S1. Jobber ræva av meg i mer modne tanker, og oppnår en sterk 5. Vil da karakteren 2 i Matte S1 og eksamenskarakteren 2 fra skriftlig eksamen i Matte S1 endres til 5? I så fall, great news dette.

  6. Jeg tenker å studere samtidig som jeg tar opp noen fag, tror dere det kan bli hardt? Jeg trenger ikke å gjøre "big time" på studiet som jeg har kommet opp i. Dessuten vil jeg da få alderspoeng + 2, blir 20 til nyttår. I tillegg til å få 2 poeng ettersom jeg har opparbeidet meg 60 studiepoeng i løpet av mitt første studie år.

     

    Hva sier dere? Is it worth it? Mens vi er igang med studiepoeng. Finnes det et maks antall poeng du kan få? Ta for eksempel at du kjører heavy og tar opp mange fag, i tillegg til studier på universitetet. Vil du kunne få alle studiepoengene?+ alderspoeng?

  7. Vel, det høres jo litt pussig ut at det skal være mange veier til å bli journalist. Tviler på at pedagogikk-studiet gir noe særlig innføring i presseetikk, fotografi, journalistikkpraksis, medielære og så videre. At man kan få jobb som journalist i et lite lokalblad kan vel hende, men personlig syns jeg det høres rimelig pussig ut.

     

     

    Pussig ja, men ikke umulig. At det tar lengre tid er sikkert, men det finnes mange veier til Rom. Du kan vel velge mediefag i tillegg til de påkrevde pedagogiske fagene?

     

    Så lurer jeg på en ting, er det bedre å ta journalist utdanningen i utlandet? Vil dette da gi meg som nyutdannet journalist et lite overtak over andre nyutdannede journalister?

  8. Hei!

     

    Jeg er nr.1 på ventelisten på fysioterapi hos både HIST(1.valg) og HIB(2.valg)

    Noen som har synspunkter på mine sjanser til å komme inn, da begge skolene har overbooket med rundt 40!! tilbudte plasser..

     

    Hvis det står spesifisert at studiene ikke skal etterfylles, kan du desverre ikke komme inn. Hvis ikke det står noe slikt virvarr, må du be Gud natt og morgen for at du kommer inn- for du har sjangs!

     

     

    For min del ser jeg på hele dette opptaket som et eneste surr, tenk hvis antall studenter hadde vært høyere som f.eks USA eller Storbritannia? Tror folk blitt gærn. Man skulle tro de kunne organisert dette litt bedre( informert og opplyst studentene på forhånd om eventuelle hendelser som kan inntreffe)

  9. Hvis det står et stjernetegn ala * ved din ventelisteplass, er det stor sannsynlighet for at du ikke kommer inn( fordi studiene ikke etterfylles). Hadde liknende spørsmål, ringte Knutepunktet ved UiO og fikk dette som svar da, litt surt er det ja. KAn jo alltids bruke dette året til å høste noen dyrebare poeng til neste år?

     

    Lykke til, og jeg håper at mikrosannsynligheten for at du kommer inn, går din vei:D

  10. Okei, jeg forstår ikke helt dette med journalistikk. Slik jeg ser det kan du ta mange andre studier, for så å jobbe som journalist? Jeg har for eksempel en venn som skal studere Pedagogikk(bachelor) og etter masteren kan han forsåvidt jeg vet jobbe som journalist. Dette fordi Pedagogikk er "kunsten å lære" hvor man lærer å uttrykke og formidle på en klar måte. I tillegg lærer man ulike metoder for læring, og kompetanse dannelse.

     

    Hvis jeg ikke tar feil til nå, vil det si at du kan velge et "enklere"(i form av opptakskrav) studie, og senere rette det mot jobb som journalist. Tar jeg feil? Slik jeg ser det er pedagogikk,(ettersom didaktikk er inkludert i dette studiet) et veldig brukbart fag hvis man vurderer å bli journalist?

     

    Vet ikke om jeg postet innlegget på feil sted, men jeg tenkte at her kunne jeg få svar:D

    Lykke til med studier alle sammen!

  11. Nå har jeg nettopp bestilt min samsung wave og den er på vei i posten. Gleder meg! :new_woot:

     

    Noen som har tips til kule widgets/apps til telefonen? Vet at Bada er et nytt OS og da utvalget er ganske labert, men det finnes da sikkert noen kule og bra der ute :cool:

     

     

    Det er ganske smålig med utvalg sammenlignet med Android, men utvikling er veldig bra etter min mening. Jeg har et par tips ja,

     

    Need for Speed- SHIFT, beste gratis app'en for øyeblikket, trenger jeg å si mer?

    NFS-SHIFT

     

    Hit my Boss, et greit tidsfordriv hvor du tar et bilde av personen du vil banke opp. F.eks sjefen din, som du deretter møljer ned med fingrene.

    Hit my boss

     

    Al Jazeera, trolig den beste nyhetsappen(i hvert fall på et språk vi forstår)

    Al Jazeera

     

    Dette er noen jeg kom på i farta, har dårlig tid, vil lage en mer omfattende liste etterhvert. Har også fått tak i info om kommende apps, mange fantastiske på vei! Gled dere

  12. Litt trøbbel for meg også helt i starten, da det var en av tre drivere for telefonen som ikke ble korrekt installert da jeg koblet til telefonen. Men jeg gikk til Windows Update, lastet ned det som var av oppdateringer der (en av dem var microSD -kort relatert så jeg) og installerte, restartet PCen, og da jeg koblet til telefonen igjen etterpå gikk alt bra.

     

    Problemet med driverne skyldtes kanskje at du ikke hadde Windows Mobile Device Center.....

    men det er bra du fikk løst problemet ditt.

  13. Har kjøpt meg et 16GB minnekort som stort sett er fylt opp med musikk. Sorteringen på telefonen derimot gjør at siste sang spilles først ved avspilling av album.

     

    Er det noen måte å sortere alle albumene på en gang eller er jeg nødt til å gå inn på hvert eneste album for å sortere etter navn?

    Alle musikkfilene er eksempelvis slik:

    01 Weak in the Presence of Beauty

    02 Ordinary Girl

    osv.

     

    Takk på forhånd for hjelp.

     

    Ps!

    De oppdateringene som har vært til telefonen (2 eller 3 firmware-oppdateringer), har gått uten problemer gjennom Kies. Gjeldende versjon er: S8500XXJF4/S8500OXBJF3

    Jeg kjører forøvrig Win7 Pro (engelsk versjon)

     

    Vil du si det var verdt å oppdatere? Jeg er en av dem som har viket unna, fornøyd med den versjonen som jeg kjøpte telefonen med, har heller ikke opplevd noe bugs. Men hvis du har noe positive erfaringer etter oppdateringene er jeg lutter øre.

     

    Og for å svare på spørsmålet ditt, koble til telefonen i Kies, og du kan ordne navnene på windows vis. Trykker bare sorter etter navn, størrelse osv.

  14. Hvis det virker som om Windows ikke "ser" telefonen, kan det være en ide å kjøre Drivergjenoppretting fra nedtrekkmenyen oppe til venstre (Kies). Når alt er OK skal enhetstilkoblingen via USB gå relativt raskt (snakk om sekunder).

     

     

    Har prøvd dette også flere ganger. Og installert Kies på nytt flere ganger, uten hell.

     

     

    Okey, hvis du gjør følgende trinn for trinn og det fortsatt ikke skjer noe, er det trolig noe feil med telefonen:

    1. Sørg for å ha installert Kies og Windows mobile device center(MUST hvis du har W7)

    2. Klargjør mobilen ved å gå til instillinger--->tilkoblinger---->(der det står USB, standard at det står "spør ved tilkobling")trykk her, så velger du "samsung kies" deretter "ANGI". (Nå er telefonen klar til å koble seg med Kies)

    3. IKKE åpne Kies eller windows mobile device center. Koble først USB'en til PC'en, deretter til den andre enden til telefonen.(vet ikke hvorfor, men ellers pleier den ikke å funke).

    4. Vent litt, Pc'en bør gjenkjenne telefonen og installere drivere osv. (når først dette har funnet sted, åpner du kies).

    VIKTIG!- Her vil det stå tilkoblet på telefonen og det er avbildet en usb-plugg. Her står det også at du kan trykke tilbake knappen for å gå tilbake til startskjermen---IKKE GJØR DET!

    5. Hvis de overnevnte trinnene har gått smurt, vil Kies gjenkjenne enheten, og det vil være en liten vindu øverst til høyre hvor det står enhet installeres osv. LA denne prosessen skje, og følg med på at mobilen fortsatt har "tilkoblet" skjermen intakt. (hvis du plutselig ser startskjermen, vil ikke Kies finne mobilen).

    6. Etter at enheten har blitt oppdaget og installert av Kies, vil navnet på mobilen dukke opp i øverste høyre hjørne. Du vil her bli minnet om at det er en oppgradering tilgjengelig for "fastvaren".

     

    Her synes jeg de som har den første firmwaren ikke trenger å oppdatere, sier dette på egen erfaring. Bruker selv versjonen som jeg hadde da jeg kjøpte telefonen, og har sluppet mye av det maset som de fleste har opplevd. Samsung vil trolig slippe ut nye oppdateringen som er mer stabil og har mer nytt i seg etterhvert.

    Trinn 7. Her ifra skal du glise bredt over å endelig fått paret telefonen med PC'en. Tips: gå direkte til samsung apps og last ned Need for speed Shift, og Real football 2010 mens de er ennå gratis!

     

    Håper dette hjalp.

  15. Jeg hadde problemer med å få oppdatert min Samsung Wave. Etter å ha prøvd ulike løsninger uten hell endte jeg opp med å laste inn "Windows Mobile Device Center". Dermed fikk jeg endelig oppdatert min tlf, samt brukt Kies. Jeg bruker windows 7

     

    https://www.microsoft.com/windowsmobile/en-us/downloads/microsoft/device-center-download.mspx

     

     

    Det er riktig det. I W7 MÅ du ha Windows mobile device center for å bruke smarttelefon sammen med PC. Heldigvis hadde jeg dette installert før, ettersom jeg fiklet litt med en Qtek telefon før nyttår...

  16. Jo takker for svar waver! Men får ikke dette til å fungere i det hele tatt.. Skrur på tlf i download mode og kies står bare å søker etter den i evigheter.. Nesten så jeg har lyst å hive hele pakka ut vinduet!

     

    Sliter med akkurat det samme! Har prøvd alt som står i den andre tråden, men ingenting hjelper. Har til og med prøvd å la den ligge over natten, men den søker fortsatt neste morgen.

    Hjelp! (Begynner å bli lei...)

     

     

    Jeg vet ikke hva slags forbannelse dere har påført meg :p men da jeg koblet til Waven klarte faktisk ikke Kies å finne enheten. Står bare "kobler til enheten....Vent litt" og har gjort det nesten i to timer! :roll:

    Forskjellen på deres problem og mitt er at jeg ikke gadd å oppdatere firmwaren på mobilen. Fatter ikke hvorfor dette plutselig skulle skje nå. Skal prøve å løse dette, holder dere fortløpende oppdatert..

     

     

    Problemet fikset.

    Først koblet jeg mobilen fra pc'en. Lukket Kies.

    Så koblet jeg først til usb'en, sådan mobilen. Ventet litt. ingenting skjedde utenom at Windows gjenkjente mobilen. Åpnet Kies selv fra skrivebordet. Fikk samme beskjed som før. Ventet litt, Bam! enheten ble funnet. :new_woot:

  17. Noen som får til å kjøpe apps enda? Teit å holde det lukket i Norge :roll:

     

     

    kunne ikke vært mer enig med deg!

     

    Kanskje det har noe med den spesielle norske forbrukerkjøpsloven å gjøre?

     

    Etter hva jeg forstår så kjøper man ikke en kopi av et program, men betaler vel heller for at et lukket operativsystemet skal stille bruken av det til rådighet i et visst tidsrom. Hva med f.eks angrerett hvis programmet ikke fungerer tilfredstillende, eller tap av dyre programmer ved et OS-systemkrash? Hva med moms, eller eventuell refusjon av dette? Hva med norsk lovgivning i forhold til softwarebruk som er totalt kontrollert og styrt fra en appstore i Asia? Sikkert mange kompliserte juridiske problemer.

     

     

    Det burde egentlig vært unngått, ettersom Apples Appstore er tilgjengelig. Eller er det bare fordi Apple er så hipp og "typisk amerikansk" at det blir godtatt.

  18. Lurer på hvordan du kan mene at han/hun er den fødte Wave- bruker, når Wave ikke har noe spesielt bra kamera, og det er det største kravet til brukeren.

     

    Angående Bada så virker det som et helt greit OS. Men det er nytt og litt lite utbredt enda da. Personlig har jeg ikke tro på at Bada kommer til å bli stort slik som f.eks Android.

     

    Det er nettopp på grunn av kameraet jeg mener han/hun vil nyte Wave. Se link nedenfor...

     

    Te skeptikeren

  19. Når vi først er inne på nordlendinger og utlendinger:

    Det var en gang en afrikaner som hadde fått seg jobb som lastebilsjåfør og var på vei gjennom Finnmark med et lass kokosnøtter. Han var ikke helt stø på glatta, og plutselig lå hele ekvipasjen utenfor veien med kokosnøtter i vilden sky. Afrikaneren klatrer ut, rister på hodet og setter seg for å vente til noen kommer (dette var før mobiltelefonen). Etter en stund kommer det kjørende tre samer på snøscooter. De stopper et stykke unna, og den ene av dem blir stående og myse mens han skygger for sola og tenker så det knaker. Etter et par minutters dørgende stillhet løper han med ett bort til havariet og setter i gang med å trampe manisk på kokosnøttene. "Fort, karer, før det klekkes flere!"

     

     

    HAHAHA

  20. Sånn rent personlig ville jeg ha fjernet Samsung fra valgene. Har prøvd en del forskjellige modeller fra Samsung opp igjennom tidene, og har opplevd samme problemet gang på gang. Dette gjelder da Samsung sitt navigasjon/meny system som etter min mening er noe tåpelig lagt opp, dette da når det gjelder antall trykk for å få en operasjon gjennomført. Virker som om de har prøvd å fikse dette i deres nye operativsystem Bada, men kan ikke si noe fra egen erfaring her.

     

    Når du nevner at du ønsker et godt kamera, så skal det sies at alle disse kameraene har "gode" kamerafunksjoner. Dog kan det virke som om Sony Ericsson har lagt mer vekt på dette enn HTC og Samsung. Ser da ikke kun på MP, men på tilleggsfunksjoner som hjelper til med å øke brukeropplevelsen og senker diverse feilmarginer.

     

    I all hovedsak så kommer det i bunnen ned til personlige preferanser, jeg ville anbefalt deg å gå i butikken så langt det er mulig å få be om å prøve en demo versjon før du avgjør.

     

    Er en stor tilhenger av Sony Ericsson, men bruker for øyeblikket en HTC s740, og må si jeg er svært positiv i forhold til mitt først møte med HTC sine mobiler.

     

    Har prøvd HTC Desire, Sony Ericsson Xperia x10 mini (klar over at det ikke er x10i) som begge er Android telefoner, og må si at begge disse telefonene har vært ekstremt presise og raske når det kommer til touch og navigasjon. Var tidligere sterkt imot alt som hadde med touchtelefoner å gjøre, men har i senere tid blitt fristet deriblant grunnet HTC Desire.

     

    Jeg ville nok gått for en HTC eller Sony Ericsson. Veier nok mest mot HTC, Sony Ericsson er nok mer en trend telefon.

     

    Håper ikke jeg har gjort deg mer forvirret, eller bare drivet med tomprat. Lykke til med telefonkjøp.

     

    Hvis kameraet veier tung så ville jeg valg en X10i, om det ikke er så utrolig viktig og du heller vil ha en allround god android telefon så er Desire tingen. Har den selv og er knallfornøyd. Wave er jeg litt skeptisk til. lekt endel med den og den fungerer bra, men mangelen på apps osv. er irriterende. Bada OS blir nok aldri en "iOS/Android killer"

     

     

    Bada OS er ikke ment for å være en iOS eller Android killer, Samsung har som mål å dekke/ta over det markedet som iOS/Android ikke når til. Man skal ikke glemme at det bor flere mennesker i verden utenom våre rike europeere og amerikanere som faktisk har råd til å kjøpe de "top notch" mobilene. Dermed er det ikke umiddelbart sagt at Bada kommer til å floppe, på de tre-fire siste dagene dukker det opp 4-6 apps daglig for Bada.

    Men jeg er dog enig i det du sier om Android. Bada vil aldri, aldri ha like mye apps. Dette har samsung selv sagt. De har heller tatt til seg Iphone modellen. Det er bedre med litt lite, og mye bedre. Enn drit mye apps og noen gode.

     

    Jeg selv bruker Wave, og er fornøyd. Den gjør det en mobil skal gjøre,i tillegg er kameraet etter min mening et av de beste som kan ta videoopptak i HD-kvalitet. Det spilte en stor rolle for meg, vet selvfølgelig ikke hva du prioriterer.

×
×
  • Opprett ny...