Gå til innhold

TKvello

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TKvello

  1. Jeg fikk en merkelig dom etter eu-kontroll i går.

    Begge bakfjærene var knekt. På den ene siden ble det en toer. På den andre siden en treer. Med andre ord kjøreforbud.

    Har noen her vært borti lignende? Det burde vel vært samme resultat på begge sider? Jeg mener å huske at knekt fjær gir en toer.

  2.  
    En bilforretning kan velge mellom to beregningsmetoder for moms ved salg.
    https://www.skatteverket.se/foretagochorganisationer/moms/sarskildamomsregler/vinstmarginalbeskattningavbegagnadevarormedmera.4.58d555751259e4d6616800010756.html
    Dette er vel mer av akademisk interesse, men viser allikevel at i dette tilfellet kan bilforhandleren få momsen så lav, at det man får igjen ikke er noe å regne med. Det er bedre å prøve litt pruting.
    Etter at myndighetene senket den såkalte veterangrensen fra 30 til 20 år lønner det seg ubetinget å kjøpe enkelte biltyper i Sverige. Dette kan f.eks gjelde dyrere biler som BMW, MB, Jaguar etc.
  3. Takk for svar! Jeg er klar over begrensningene. Grunnen til at jeg spurte, er om man kan legge samme "verdi" i en svensk godkjenning som i en norsk. Ut fra ditt svar kan man mer eller mindre gjøre det.

     

    En annen ting jeg lurer på er mva. Det ser ut som man betaler det når man kjøper bruktbil i en forretning. Denne kan man vel kreve tilbake når bilen tas inn i Norge? Videre ser det ut som forhandleren kan velge mellom to beregningsmetoder; enten 25% av salgssummen eller 20% av fortjenesten. Er det noen her som har vært borti dette?

  4. Jeg er ute etter en mobil med magnetisk kompass, men kan ikke finne noen guide hvor man kan søke eksplisitt etter denne funksjonen.

    Jeg har en Moto G4+. Den har ikke magnetisk kompass. Det ser ut Moto g6+ i noen land har det. Er det noen som vet om funksjonen finnes i den "norske" utgaven? Hvis ikke, finnes det en annen rimelig Androidtelefon som i tillegg har et godt kamera?

    Takker på forhånd for innspill!

  5. Jeg har tenkt kjøpe en Lumia 640 LTE.

    Ser at denne snart kommer med Windows 10.

    Er det enkelt å oppgradere denne fra Windows 8, slik den leveres i dag? Eller er det lurest å vente med å handle til telefonen leveres med Windows 10?

    Kan leverandøren finne på å øke prisen på telefonen når den kommer med Windows 10?

×
×
  • Opprett ny...