Gå til innhold

Behemian

Medlemmer
  • Innlegg

    207
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Behemian

  1. Hvorfor må må man egentlig abonnere på classic? Det er vel ikke akkurat som det kommer mer innhold fremover eller? :p

     

    Server kostnadene må jo nærmest være en liten dråpe i havet i forhold til vanlig wow.

    Så de som har jobbet tusenvis av arbeidstimer for å gjøre dette til en realitet, og som kommer til å fortsette å jobbe med å fikse bugs og sørger for at ting går som de skal, skal ikke få lønn?

     

    Serverkostnadene er på lik linje med alle andre serverkostnader. Det er ikke slik at de bare kan lage en partisjon på de allerede eksisterende serverne, og bare ha Classic der. Det er strømregninger, nettleie osv. Samt alle regelverk de må forholde seg til. Noe som går i NA er ikke nødvendigvis mulig i EU.

     

    Så se heller på det slik at du betaler 100 kroner i mnd for å garantere at kontoen din ikke forsvinner over natta fordi admins bestemte seg for å selge den til noen kinesiske goldfarmers. Og at du er sikker på at produktet du får er slik som det skal være. Ved å betale 100 kroner i mnd så har du også stemmerett.

     

    Er bare å kjøpe 1 Cola, 1 is og 1 pose chips mindre i mnd, eller pante flasker, så kan du finansiere spillingen din.

     

    Og hvis du vil dra den enda lengre. Veldig ofte med nyere spill så ender man opp med å måtte oppgradere maskinen med ny CPU eller skjermkort fra tid til annen. Det koster deg tusenlapper. Classic krever nesten ingenting av maskinen. Og for de som spiller litt variert, så betyr nye spill også at man må laste ned 100Gb med filer hver gang, noe som fyller opp SSDene. Og hvis man ikke har interesse for å laste ned de samme 100Gb gang på gang, så lar man spillet ligge på disken til neste gang man har lyst til å spille det. Dette gjør at man ender opp med å kjøpe nye SSD disker nokså ofte. Så i bunn og grunn så koster de fleste spill en god del i "mørketall" som man kanskje ikke tenker over. Classic tar plass, men ikke i nærheten av så mye som moderne spill gjør. Så veldig mange kommer til å klare seg med den vanlige bærbare de bruker til alt annet, og kommer ikke til å gå "all in" med gamingrigg og alt det der. Ergo, penger spart hvis man ser på det slik.

     

    Så i stede for å mase om en hundrelapp, så heller vær glad for at du kan spille en genuin versjon av spillet og ikke lenger trenger å forholde deg til kjipe og uærlige privat servere som like ofte som ikke selger informasjonen din til den som byr mest.

     

    Gjorde et eksperiment på det nemlig. Laget en mail som jeg kun brukte til å registrere på private servers, og selv om det var det eneste den ble brukt til (2 forskjellige servere), så ble jeg spammet ned med søppelpost. Så noen har gitt disse fishing sidene infoen min, og det var ikke meg.

     

    Tenk litt på det du :) gl hf!

    • Liker 1
  2. Setter de ned prisen, så er jeg med.

     

    Sist jeg sjekket tok de 599,- for Standard edition, og 799,- for Tricentennial Edition som blir som en "digital delux edition" med noen skins og annet vas.

     

    Er lenge siden jeg har sett slike priser for spill ingen vil ha. Det første som kommer til tankene er The Division og Assassin's Creed, hvor "premium/delux edition" kostet 1200,-

     

    Skulle vært forvist i fra jordens overflate de som kommer opp med slike priser.

  3. Oooooh, tror nok mange lar seg friste av dette. This War of Mine er veldig bra og veldig depresivt.

     

    Kommer aldri til å laste ned EGS da, fuck dem.

     

    Hvorfor er det så mange som har noe imot Epic Games? De er da 100 ganger bedre enn både EA, Sony, Activision, Ubisoft og Bluehole. Pluss, at det er bra med litt konkurranse på markedet. Slik at Steam ikke har "monopol", og at Origin må vike litt på prisene sine. De tar fortsatt 500,- for BF5, når man kan få det for 19 Euro på X antall andre sider.

     

    Så ser ikke hvor hatet kommer fra. Forklar?

  4. Hadde en snever form for forventninger til dette spillet. Virket lovende på papiret når de presenterte det.

     

    Skal tross alt være en "reboot" av den originale Modern Warfare serien, men etter å ha sett spillet i "action" på stream den siste uken, så må jeg si at det ser ut som enda et middelmådig CoD-spill.

     

    Urealistisk "lock on" gunplay, med fastsatte animasjoner for vaulting, peeking osv.

    Sykt "harry" animasjoner når man ladder om, og rekylen er typisk CoD.

     

    Enda et "rush-and-gun" spill med fokus på esport.

     

    Det blir som når de lager og fintuner en bil for å gjøre en runde på Nürburgring. Bilen gjør kjappe rundetider og det som er, men vil absolutt suge i rushtrafikken, i rundkjøringene, å parkere osv.

     

    Så enda en hard pass fra meg. Både Battlefield og Call of Duty har endt opp med å ikke bli noe annet enn dritt. Forferdelige representanter innen "milsim" sjangeren av skytespill.

     

    "Oh, how the mighty have fallen" again...

    • Liker 1
  5. Hah!

     

    Å kreve at noe skal fungere absolutt hele tiden er latterlig! Ingenting kan fungere perfekt hele tiden, slik er det bare.

     

    Så slutt å klage! Det er folk som har det mye verre enn oss her i verden. At folk ikke kan sjekke kontoen sin når skatten blir betalt ut er en bagatell. Vi fikk papirene med oversikten for måneder siden, så alle burde være klar over hva de fikk, ikke fikk eller ble skyldige.

     

    Å slå ut med armene og grine som en unge, bare fordi en elektronisk tjeneste ikke fungerer er barnslig. Gå ut og gjør noe fornuftig heller. Nyt livet. Slutt å lage problemer av noe som ikke er det.

    Vi er bortskjemte hele gjengen!

     

    Og KrF kan ta seg en bolle. Kan ikke Gud fortelle dere hvordan oppgjøret gikk? Eventuelt ordne det for dere? Dere blander han inn i alt annet, så hvorfor ikke?

     

    Flaut.

  6. Hei godtfolk!

    Som tittelen sier så ligger EDC (CPU), i følge Ryzen Master (app), på 99% når Discord er aktiv på maskinen.

    post-217532-0-81960500-1560602442_thumb.png


    Så fort jeg lukker Discord faller verdien til EDC (CPU) ned til 30-55%.
     

    Kjerne (core) nummer 6 ligger også konstant på ~4.2Ghz når Discord er aktiv på maskinen.
    Så fort jeg lukker Discord vil denne også fluktuere mellom ~2.1 - 4.2 slik som alle de andre kjernene.

    Temperaturene er fine. Det samme gjelder de andre verdiene, så vidt jeg ser. Nå er ikke jeg noen ekspert på dette, så det kan være noe ikke stemmer.

    post-217532-0-58904100-1560602678_thumb.png


    Spenning ved de forskjellige "Power Plan" instillingene;

    Power Saver - 0.8V

    Balanced (reccomended) - 1.4V

    High Performance - 1.4V


    De to siste burde vel være forskjellige sånn logisk sett?
    Siden "Power Saver" ligger så lavt, og "High Performance" ligger så høyt, burde vel "Balanced (recommended)" ligg en plass mellom de to?

    Nå har jeg stilt ned "Minimum processor state" til 5%, den sto på 100% som default i "High performance". Dette hjelper veldig når Discord ikke er aktiv på maskinen, eller om jeg ikke er i en "samtale" på Discord. Da faller EDC (CPU) til 63 - 94%, opp og ned. Lukker jeg Discord helt faller verdien ned til en del lavere, som nevt tidligere.

    Så ved å ha stilt "Minimum processor state" til 5%, og ikke ha Discord aktiv, sørger for noe mer komfortable verdier i mitt hode, og jeg føler meg mer tilpass når ting ser slik ut.

    Men jeg kommer fortsatt ikke over det at Discord forårsaker så store endringer når den er aktiv og jeg er i en samtale.

    BIOS er oppdatert til siste versjon.

    Hovedkortet jeg bruker er et; ROG STRIX B450-F GAMING

     

    Og RAM-brikkene jeg bruker er; Ballistix Sport LT DDR4 16GB

     

    Jeg blir iallfall ikke noe klokere på dette. Så tenkte kanskje noen av dere hadde vært borti lignende før? Alt er sikkert helt i orden, og jeg burde egentlig bare slutte å bruke Discord? Jeg vet det er et drittprogram til tider, men "alle" bruker det i dag, så er vanskelig å slippe unna.

    - B

  7. Interessen blant pressen er så liten at bare en aktør har reviewet spillet. Forøvrig er user score på metacritic 3.9. Mixed er ikke bra. Skal ikke mye til for å få positiv score på steam. Kan ikke se hvorfor du har en innsigelse på at spillet har blitt tatt veldig dårlig i mot? Proffe reviewers tar seg ikke bryet engang, så dårlig er spillet.

     

    Alt er feil med spillet, bare konseptet er bra. Men zombi aien er helt forferdelig. Hvis jeg skal peke på en ting så er det hvordan zombiene fungerer eller kanskje jeg heller skal si ikke fungerer.

     

    Skjønner at du er en som spiller spillet, og kanskje er i fornektelse at spillet du har spilt så mye suger balle. Mitt tips til deg er å gå videre med livet ditt, og legge denne floppen bak deg.

    Fortell meg min gode mann. Hvordan fikk du fullmakten til å bestemme over hva andre folk kan like? Skulle gjerne likt å ha den jobben selv. Livet ville straks vært mye enklere hvis jeg bare kunne fortelle alle at de tar feil fordi det strider i mot mitt syn på ting.

     

    Selv om Dean Hall såret deg noe voldsomt, så betyr ikke det at du trenger å ta kjærlighetssorgen din ut på andre. Hva som om noen liker DayZ? Hva er så feil med det? Det kan da umulig ha så stor innvirkning på hverdagen din, at noen spiller DayZ, at du gjør det til ditt livs verk å fortelle dem hvor feil de tar? Er det slik at bare fordi jeg ikke liker Rocket League, så burde jeg rase rundt på forumene og kritisere folk for å like det?

     

    Ta deg sammen a'!

    • Liker 2
  8.  

    Hvis man ikke liker tanken på Classic, så lar man være å spille det. Jeg liker ikke ostekake, men jeg løper ikke rundt å roper i trynet på de som liker det, at; "Dere tar feil! Ostekake smaker ræv, og dere er teit som liker det når jeg ikke liker det!".

     

    Hva er galt med ostekake? :(

    Den er for søt for meg. Liker ikke den søte osten. Me morsomt at noen tok seg tid til å kommentere på det :p haha!

    • Liker 1
  9. Hva slags fremtid har Classic WoW? Det er så clunky og utdatert etter dagens standard at det ikke har nubbesjans til å fenge noen ny yngre generasjon med spillere og målgruppen er hovedsaklig bare folk som ikke greier ta av seg nostalgiabrillene å som i de fleste tilfeller har så drastisk forandrede liv i dag sammenlignet med når de spilte Classic i barndommen/tenårene at de har ikke mulighet til å sitte å kaste bort timesvis hver dag på å grinde det uansett å heller ikke vil kunne oppleve spillet slikt det var for 15 år siden. Den tiden er rett og slett over.

     

    Selv de mest hardcore classic-fanboysa kommer til å bli så dritt lei av å grinde det samme contentet om og om igjen til slutt at de slutter spille, å på et eller annet tidspunkt føler vel Blizzard at de må oppgradere Classic til Burning Crusade for å tilføre noe "nytt" til spillet og trekke tilbake spillere, som igjen bare vil føre til nye problemer og splittet brukerbase med en gjeng som ikke vil at Classic skal få expansions og en som vil det, og her finnes det ingen enkel løsning uten at noen taper på det og blir forbanna.

     

    Tja.. du kan jo se på de hundretalls forskjellige privatserverne som har vært gjennom de siste årene. Antall nystartede servere bære fordi content hadde blitt gjort på den før. Og de samme folka som grinder samme løpet på nytt bære fordi de liker det.

     

    Det blir litt det samme som å si; "Hvilken framtid har veteranbiler? Den yngre generasjonen kommer til å kjøpe elektriske biler, så det er ikke noe marked for det lengre. Og de som kjøper dem klarer bare ikke legge fra seg nostalgibrillene sine".

     

    Vel.. Classic, på lik linje som veteranbiler, vil ha et litt mer nisje marked. Så etter hypen i starten så vil det nok ebbe litt ut, ja. Men det vil fortsette å fenge folk, og det vil alltids ha spillere. Kanskje ikke 10.000.000 spillere, men fortsatt en solid gjeng.

     

    Så å blankt påstå at du vet at det kommer til å mislykkes, bare fordi du mener det. Og derfor er det riktig, er korttenkt og teit.

     

    Hvis man ikke liker tanken på Classic, så lar man være å spille det. Jeg liker ikke ostekake, men jeg løper ikke rundt å roper i trynet på de som liker det, at; "Dere tar feil! Ostekake smaker ræv, og dere er teit som liker det når jeg ikke liker det!".

     

    Skjønner?

    • Liker 3
  10. Vel, porno har vel 18 års aldersgrense, så det er ikke helt urimelig at man skal måtte vise id.

     

    Det gjør vel også pornomarkedet mindre atteraktivt, da mange sikkert ønsker å være anonyme. Men det er vel heller til det bedre at man kan redusere porno i samfunnet litt.

    Er jo absolutt ikke det som kommer til å skje.

     

    Det som heller kommer til å skje er at flere benytter seg av VPN-tjenester, samt at enda flere vil begynne å laste ned filmer osv. fra piratsider. Og dermed blir det enda vanskeligere å kontrollere hva som blir distribuert. Så det vil nok gjøre mer vodt enn godt dette vedtaket.

    • Liker 2
  11. Drittspill fra en dritt utvikler kommer alltid, heldigvis, til å være dritt.

     

    Håper de går konk hele gjengen slik at mindre, mer delaktige og kreative utviklere får muligheten til å skinne uten at de blir presset ut av markedet.

     

    Dyre titler som i tillegg oppfordrer til kjøp av dilldall i spillet, og som blir sluppet i alpha-tilstand (hvis man legger godviljen til) er ikke noe man bør oppfordre til, og utviklingen de siste årene har fått folk til å innse at EA (og flere) må jekkes ned litt.

     

    Så send EA, BioWare, Activision osv. på fattigkassa.

    Deres tid er over, så la andre mer kvalifiserte utviklere slippe til slik at jeg slipper å fylle 60 før det endelig blir sluppet et 100% ferdig spill som ikke bare er ute etter likes i sosiale medier.

     

    Har lenge latt vær å kjøpe produkter assosiert med EA, og kommer til å fortsette med det. De er som mugg eller kreft. Må tas med roten for å bli kvitt det!

    • Liker 2
  12. Spillindustrien er større enn både film- og musikkindustrien til sammen, så Netflix vil aldri klare å ta igjen på markedet ved mindre de starter en egen strømmetjeneste for E-sport eller noe, som da kan konkurrere med Twitch (Amazon), noe jeg tviler på kommer til å skje.

    Dette gjelder samtlige i filmbransjen. Selv HBO med Game of Thrones kommer ikke i nærheten en gang.

    For å sette det enda mer på spissen; dataspill er bare rundt ~24% av markedet. Mobilspill dominerer med 51% av det totale markedet. Så ved mindre film og TV kan konkurrere på mobilmarkedet så er nok det løpet kjørt ja.

    Slik er verden i dag, og slik vil det forbli.

    - B

  13. Hei!

    Jeg har snart eksamen, og har i den anledning lastet ned tidligere eksamener for å jobbe med som en forberedelse fram til jeg faktisk får den virkelige eksamensoppgaven.

    Emnet er automasjon, og jeg har kommet til en bit hvor jeg rett og slett bare sitter og klør meg i hodet.

     

     

    Oppgave 5:

    Vedlegg 7 viser et program av varmekabel-styringen. Det er programmert med
    funksjonsblokk programmeringsspråk.


    a) Bruk vedlegg 6 for å forklare sammenhengen mellom tilkoblinger og program.

    b) Hvorfor er B03 lagt inn i programmet etter «AV bryteren», og hva er B03?

    c) Hva er sammenhengen mellom 32400 sekunder og 9 timer, som er brukt på
    OFF-Delay B04 og B08?

    d) Forklar hvordan et OFF-Delay virker.


    Vedlegg 6:

    post-217532-0-94768700-1541695646_thumb.png


    Vedlegg 7:

    post-217532-0-73445500-1541695665_thumb.png


    Arealet det er snakk om:

    post-217532-0-91433300-1541695690_thumb.png


    Dette skal altså være et automatisk anlegg for tining av is i innkjørselen, og anlegget skal kunne kontrollere seg selv etter temperatur og nedbør (snø) via en FROSTVAKT og en NEDBØRSVAKT.

    Det er bare at jeg ikke ser hvordan dette anlegget skal kunne gjøre det.
    RS-vippene "husker" den siste kommandoen de fikk inn, og vil stå som SET til de får signal inn på RESET, og den enste måten det skjer på er at noen trykker AV.

    Og når det kommer til selve sonene, så ser det ikke ut til at Sone 2 kan starte tiningen før Sone 1 har slått ut, og PULSE timeren (B07) er timet sånn at den forlenger signalet til OFF Delay timeren (B08) til at den får slått inn, og signalet fra den og det inverterte signalet (0 =1) fra B10 slår inn B11.

    Så med andre ord; man må tine en og en del av innkjørselen/parkeringen om gangen? Og så må man fysisk ned i garasjen og slå AV anlegget manuelt, for så å trykke PÅ igjen, slik at det er klart til neste Frost og Nedbør.

    Det er sikkert bare jeg som er for dårlig i faget til å se hva feilen min, men tenkte jeg skulle poste det her uansett.

    Takk for hjelpen. Er tilbake litt senere for å se om noen har tatt seg bryet med å forklare.

    - B

  14. Fant fram til svaret selv, så poster det her slik at andre som lurer på det samme lett kan finne utav det.

    Man må forholde seg til kabelens virkelige strømføringsevne, som er;

    Iz = Izavlest x ktemperatur x knærføring

    Iz = strømføringsevnen i kabelen

    Izavlest = strømføringsevnen oppgitt i tabell 52B-1
    ktemperatur = korreksjon for omgivelsestemperatur (52B-14 og 52B-15)
    knærføring = korreksjon for nærføring av kabler (52B-17)

    Hvor ktemperatur = 1 (hvis temperaturen ikke er spesifisert i oppgaven, altså 30*C i luft og 20*C i jord),
    og knærføring = 1 (hvis antall kabler/ledere ikke er nevnt i oppgaven eller du bare jobber med en kabel/leder, eventuelt at andre kabler i nærheten er for styrestrøm ol.)

    Så man tar for seg denne utregningen alltid, og legger til de verdiene som er relevante for hver oppgave.

    - B

    • Liker 1
  15. Hei igjen!

    Som tittelen sier så lurer jeg på hvordan man forholder seg til både korreksjonsfaktoren og reduksjonsfaktoren hvis de begge er relevante når man skal dimensjonere en kabel.

    Eksempel:

    Vi har en motor som bruker 115A og med kabel forlagt åpent på vegg.

    Forlegningsmetode: C (siden dette er en PFSP-kabel)

    Cu - 119A, 35mm2
    Al - 140A, 70mm2

    Så sier vi at omgivelsestemperaturen er 40*C.

    Ib = 115A

    Og vi velger Cu kabelen, så får vi;

    Korrigert temperatur: Izkorr = 119 x 0,87 = 103,5A

    Kravet i NEK sier;

    Ib (=115A) < Iz (=103,5A)

    Så vi runder opp tverrsnittet, og får 144A.

    Izkorr = 144A x 0,87 = 125A

    Som da er OK.

    Så hvis vi ser bort i fra det som jeg nå akkurat har regnet ut her, og tar for oss reduksjonsfaktoren i stedet.

    Samme oppsett, og alt.

    Cu - 119A, 35mm2

    Og denne kabelen skal ligge sammen med tre andre kabler, slik at det blir 4 kabler i alt.

    Da får man, Izkorr = 119 x 0,75 = 89A

    Kravet i NEK sier;

    Ib (=115A) < Iz (=89A)

    Som selvfølgelig ikke fungerer.

    Derfor runder man opp igjen, og får 144A.

    Izkorr = 144 x 0,75 = 108A

    Som heller ikke tilfredsstiller kravet, og vi må gå enda litt opp og får 184A.

    Izkorr = 184 x 0,75 = 138A

    Som er OK.

    (Dette er en veldig "step by step" gjennomgang, og jeg gjør det bare for å vise eksakt hvordan jeg tenker, så beklager at det ble litt langt innlegg).

    Og det er her spørsmålet mitt kommer inn:

    Hver for seg er disse faktorene meget enkle å ta for seg, men jeg finner ingen plass hvordan man skal gjøre det hvis det feks. er; 4 kabler i alt, og omgivelsestemperaturen er 40*C i tillegg.

    Går jeg over det slik som normalt, ved å regne ut Iz med en korreksjonsfaktor på 0,87 (40*C), og så etter det korrigerer resultatet jeg fikk der med reduksjonsfaktoren for 4 kabler i alt (0,75)?

    Slik at det blir feks;

    Izkorr = (184 x 0,87) x 0,75 = 120A

    Det virker ikke vanskelig, jeg vil bare forsikre meg om at utregningen min blir i henhold til de kravene som eksisterer.

    - B

    • Liker 1
  16. 230 V kontaktor som tåler strømtrekket på motoren

    Motorvern som slår ut på strøm over merkestrøm

     

    Kan se over resten senere ikveld.

    Kom tilbake her for å si en ting.

     

    Jeg har regnet feil på strømmen. Jeg har tatt med cos phi, men helt glemt kvadroten av 3. Det er tross alt en trefaset motor.

     

    Så med den lille flausen lagt til side, så kommer jeg fram til;

     

    Ib = Pt / (U x cosø x Vrot3) = 16666 / (230 x 0,85 x Vrot3) = 49,21A.

     

    Og med et såpass normalt og lite tall, så er det straks enklere å finne vern i det virkelige verden :)

     

    Det var noen timer brukt på en og samme ting, men den gode tinger her er jo at man har lært noe nytt.

     

    - B

  17. Du beregner feil strøm. Cos phi må være med i regnestykket ditt.

    For styrestrømskabel beregner man ikke nærføring. Regner med dette blir metode C kabel på vegg.

    Strømmen blir åpenbart høyere enn dine 72 ampere, men hvorfor du trenger en kabel med IZ på 119A er litt rart.

    Denne kabelen beskyttes av motorvernets termiske del og beregnes til akkurat motorens belastningsstrøm.

    Ja, jeg la merke til at jeg hadde oversett cos phi. Grunnen til at jeg valgte 119A først, var fordi jeg regned med nærføring sinden oppgaven spesifiserte at lederne låg så nære hverandre. Men hvis jeg ikke trenger å ta hensyn til dette i denne sammenhengen, så kan jeg gå ned en størrelse.

     

    Jeg har en annen framgangsmåte også, men får samme svaret her også. Så er fortsatt ikke sikker på om den kan brukes.

     

    a) Velg riktig størrelse på kabelen.

     

    Pt = Pa / n = 15000 / 0,9 = 16666,6W

     

    Ib = Pt / U x cosø = 16666,6 / 230 x 0,85 = 85,25A

     

    Så hvis jeg tar utgangspunkt i at spenningsfallet er 4%, bare for å ha noe å ta utgangspunkt i:

     

    Uk = U x Uk% = 230 x 0,04 = 9,2V

     

    Rk = Uk / I = 9,2 / 85,25 = 0,1ohm

     

    Så blir kabeltverssnittet:

     

    A = (p x Vrot3 x l) / Rk = (0,0175 x Vrot3 x 60) / 0,1 = 18,18

     

    Så da runder jeg opp ved hjelp fra NEK 400, og får 25mm2, som tåler 96A.

     

    Iz = 96A

     

    b) Velg kontaktor og vern.

     

    Har fortsatt ingenting her.

     

    c) Beregn spenningsfallet i volt og prosent.

     

    Rk = (p x Vrot3 x l) / A = (0,0175 x Vrot3 x 60) / 25 = 0,0727ohm

     

    Uk = I x Rk = 85,25 x 0,0727 = 6,19V

     

    Uk% = (Uk / U) x 100= (6,19 x 230) x 100 = 2,69%

     

    d) Beregn effekttapet i kabelen.

     

    Pk = Uk^2 / Rk = 6,19^2 / 0,0727 = 527W

     

     

    Syns fortsatt verdien av strømmen er litt merkelig, men igjen så er motoren nokså kraftig (15kW). Men jeg vet bare ikke hvor jeg skal se etter vern til noe slikt.

     

    - B

  18. Hei!

    Jeg sitter og jobber med en oppgave som jeg ikke helt klarer å få til å stemme.
    Jeg syns tallene blir litt store, men uansett hvordan jeg ser på det, så er dette den eneste løsningen jeg klarer å komme fram til.

    Så hvis noen kunne sett over dette hadde jeg satt veldig pris på.


    En trefaset motor har disse verdiene: 15kW, cosø = 0,85, n = 0,9. Spenningstilførselen er 230V.
    Tilførselskabelen er 60m lang og er forlagt åpent på vegg tett inntil motorens styrestrømskabel.

    a) Velg riktig størrelse på kabelen.

    Først beregne jeg belastningsstrømmen:

    Pt = Pa / n = 15000 / 0,9 = 16666W

    Så kan jeg regne ut belastningsstrømmen:

    Ib = Pt / U = 16666 / 230 = 72,46A

    Siden det ble forklart i oppgaven at kabelen er forlagt åpent på vegg benytter jeg meg av referanseinstallasjonsmetode C. Og siden det er en motor vi skal drive her, så er kabelen en 3-leder.

    Derfor tabell 52B-4, kol. 6.

    Iz = 119A (35mm2)

    Jeg velger så stort tverrsnitt fordi kabelen er forlagt tett opp til motorens styrestrømskabel og en må derfor medregne nærføring.

    Iz = 119 x 0,8 = 95,2A

    b) Velg kontaktor og vern.

    I motorhåndboka finner jeg en oversikt over motorvernreleer, og der står det:

    AC3 - 220V-240V, 25kW (80A), det er det minste jeg kan bruke siden det før det på listen på 20kW ikke tålte mer enn 65A. Så jeg regner med 80A må duge?

    Man må tross alt ta hensyn til at: Ib < In

    Så da blir In = 80A

    Men når det kommer til selve sikringen (vernet) så finner jeg ikke info på noe som yter mer enn 65A.
    Ingen av bøkene mine har noe annet info enn at vern finnes fra 10A til 65A, så alt over det er industri osv?

    c) Beregn spenningsfallet i volt og i prosent.

    R = p x (l/A) x nærføring = 0,0175 x (60/35) x 0,8 = 0,024ohm

    Utap = R x Ib x Vrot3 x cosø = 0,024 x 72,46 x Vrot3 x 0,85 = 2,56V

    Utap% = (Utap x 100) / U = (2,56 x 100) / 230 = 1,11%

    d) Beregn effekttapet i kabelen

    Her er jeg litt usikker på hva jeg skal forholde meg til. Skal jeg forholde meg til Ib (72,46A) eller Ikabel (95,2A)?

    Ptap = Utap x Ib = 2,56 x 72,46 = 185,49W

    eller..

    Ptap = Utap x Ikabel = 2,56 x 95,2A = 243,7A


    På forhånd takk!

    - B

  19. Du sitter her å forteller hvor kraftig du har blitt carry'd og ignorer det folk har skrevet ovenfor? Jeg sier det fordi du ikke skjønner hva folk klager over? du har åpenbart ikke lest en shit.

     

    La meg qoute:

    Ikke akkurat. Jeg har flere toons i 120. Den siste (som jeg fortalte om i innlegget mitt) har vært den enkleste å skaffe ilvl på.

    Jeg kan spillet, har spilt det i mange mange år. Så jeg har så absolutt ikke blitt carried (ikke carry'd), men heller gjort en god innsats slik at folk ikke har noe imot å ha meg med (uansett spec og ilvl).

     

    Og nei, jeg forstår ikke hvorfor dere klager. Og jo, jeg har lest innleggene med sutringen deres. Dere klager (knapt 1 mnd etter launch) om hvor urettferdig BfA er, og hvorfor dere skal få ting gratis, bare fordi dere ikke liker faktumet at dere må farme azerite for å levle opp necken. Og at det er for mye av ditt, og for lite av datt. Det at PvP og Island Expeditions er lite givende osv. Bla bla bla..

     

    Høres mest ut som dere burde vurdere et annet spill. For det ser ikke ut som om WoW er deres greie lengre.

     

    Roguen, som jeg levla sist nå, har rukket å få en lvl 22 (snart 23) neck, men er enda ikke Revered med Champions of Azeroth, så den har fortsatt halvdårlig ilvl. Men jeg er fortsatt sammenlagt ilvl 350+. To 370 pieces og en 380 så langt. Så selv om jeg ikke har tatt igjen "toppen" når det kommer til rep med Champions of Azeroth, samt ilvl på necken. Så har jeg fortsatt god ilvl til å være casual.

     

    Jeg har venner jeg spiller sammen med, og vi gjør M+ sammen, samt fullfører weekly quests og cap. Når man spiller sammen er det meste kjekt, uansett hva det måtte innebære.

     

    Og dette har ikke krevd noe særlig innsats fra min side. Litt spilling i ukedagene, samt noen lengre økter i helgene. Anbefaler også å skaffe seg slike contracts (for ekstra rep med den valgte faction, fra alle WQuests), hvis man syns rep farming er litt for tidkrevende.

     

    Så ser fortsatt ikke hvorfor dere klager. Legion var tilnærmet likt (bare litt dårligere/kjedeligere), så enten har dere vært borte fra spillet for lenge, og er stuck i fortiden. Eller så har dere virkelig ikke fulgt med i timen, og forventet et helt annet spill enn det som ble annonsert av Blizzard gjennom Alpha og Beta.

     

    Men igjen.. som jeg sa; så er det knapt 1 mnd siden launch. Mye kan fortsatt skje. Det er flere klasser som enda ikke er ferdigstilte (Shaman feks), og vi vil se en del forandringer innen 8.1. De har de siste dagene sluppet flere hotfixes, blant annet et bedre reward system for Island Expeditions. BiS Azerite traits skifter fra dag til dag, så å klage på det er bare idiotisk, og hvis dere ikke har tatt vare på alt av 340+ azerite gear fra dag 1 av, så vell... synd trist leit! For det er noe ALLE burde ha forutsett.

     

    Så får man se an situasjonen om 3-4 uker. Da kan man begynne å klage hvis ting fortsatt ikke stemmer.

     

    - B

    • Liker 2
  20. Jeg vet bare at jeg startet natten når BfA lanserte med å spille Warrior. Dagen etter var jeg lvl 120, og tok ting der i fra fram til ilvl 340+.
    Så dro jeg på ferie i 2 uker, og når jeg kom tilbake startet jeg en ny character. Så jeg var allerede da 2 uker på etterskudd.

    Når jeg nådde level 120 var jeg rundt 290 ilvl, og gikk rett inn i Mythics. I løpet av den kvelden var jeg ilvl 310+, og nå er jeg ilvl 350.
    Necken min ligger litt på etterskudd (level 20 @ 348 ilvl) fordi jeg ikke har fått gjort nok med Champions of Azeroth.

    Jeg har nå 3 dager, 19 timer played i level 120, så det tar ikke nødvendigvis lang tid å skaffe seg gear.

    Vanlig Mythic er enkelt som bare det. Selv som ilvl 290 gjorde jeg 10K+ DPS, og ingen av bossene krever noe særlig.
    Ellers er det jo World Boss (hvor man bruker bonus roll).
    Så har man Weekly Conquest cappen (denne uken var det for min del en 355 chest i reward). Og dette er enkelt å gjøre hvis man bare passer på å benytte seg av den daglige battleground bonusen (40 Conquest fra Random BG), og weekly bonusen (65 Conquest fra Epic Random BG).
    Warfronts er super enkelt, og rewarder 370 fra quest, og 340+ fra hver gang man gjør den i ettertid.

    Så kan man også hive seg rundt og gjøre Arena hvis man vil. Flere som bare gjør det for skøy, cap og gear. Så rating har ofte ingenting å si.

    Jeg er ikke med i noen rading guild. Så LFG, samt chatten er mer enn nok for meg.

    Så ser ikke hvorfor folk klager.

    Gear har aldri vært så slett å skaffe seg.

    - B

  21. Største nedturen for min del, og som gjorde at jeg aldri kjøpte spillet, var at mannskapet ombord skipet er så begrenset (4 stk pr båt??), og det at skipene ikke kunne bygges/gjøres slik som man selv ville, men var ferdig fastsatte med 2-3 generiske modeller som alle hadde tilgang til, slik at alle skip såg like ut.

    Etter dette var det en stor nedtur at alt phased ut ute på sjøen. En kunne se et skip, for å å se det fordufte i løse luften 2 sek etter pga phasing, noe jeg ikke liker.

    Så for meg ble dette den største skuffelsen på lang lang tid. Jeg fikk øynene opp for dette spillet for en god stund siden, via en trailer som ble vist under en konferanse en eller annen plass, og gledet meg veldig fra og med den dagen. Så det er kanskje ikke så rart at man ble skuffet når 99% av det man såg i trailere ikke hadde funnet veien inn i spillet ved launch.

    Så ved mindre de fikser alt dette, så blir jeg nok ikke å kjøpe dette spillet i framtiden heller.

    - B

  22. Denne utvidelsen blir verre enn Cataclysm. Er seriøst ingen "overhengende" trussel.. bare horde og alliance som nok en gang krangler. Samme hva de gjør med pvp og non-pvp servere osv..Så lenge heirlooms er i spillet, så vil levleprossessen gå ut på å gjøre quests..selge rewards. Enabler man seg pvp uten heirlooms blir man grisedengt, så for "nye spillere" vil det være helt uaktuelt å flagge pvp i det hele tatt. "end game" pvp med bounties osv virker moderat interessant, men mest sannsynlig en så inneffektiv måte å tjene honor på at det blir liggendes brakk det og.

     

     

    Wow har gått fra å være et fantastisk mmorpg som hadde en usynlig dybde, til å bli et filmatisk makkverk, hvor det ikke kreves noe fra den som sitter å spiller.

     

    Tiden har ikke vært snill med WoW. Legion var siste spikeren i kista for min del, men til og med etter alt det som skjedde i Legion er vi nå tilbake til Alliance vs Horde. Det kan rett og slett ikke bli mer patetisk.

    Dere har tydeligvis ikke fulgt så godt med i timen antar jeg?

    Virker ikke som dere har noen "first hand experience" med det dere snakker om her.

    Spillet er så mye mer enn det dere antar.. mitt forslag er å teste det ut.

    Velger å ikke kommentere på noen av påstandene, siden der er så feilaktige at det nesten er komisk.

     

    Skjerp dere.

     

    - B

  23. Det som virker forvirrende er måten du skriver formlene på.

     

    Det direkte svaret på spm C er nei.

    Hva tenker du på? Måten jeg skriver den inn her, eller generelt hvordan den er skrevet?

     

    Måtte være litt kreativ når jeg skulle skrive ned cosinus, kvadratroten osv siden jeg ikke hadde de faktiske tegnene tilgjengelig på telefonen, så beklager hvis det ble forvirrende av den grunn.

     

    Men hvis det er snakk om selve formelen(e), så er det bare slik jeg har lært å skrive dem. De er tatt rett ut av boka jeg bruker. Er det noen bedre måte å skrive dem på? Tar gjerne i mot tips :)

     

    - B

×
×
  • Opprett ny...