Gå til innhold

Ibris

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ibris

  1. [qoute]

     

    Plugg i telefonen, velg nei til alt med synkronisering. Høyreklikk på telefonen og klikk Back Up og Transfer Purchases. Tror det vil fungere.

     

    Var forøvrig en galaktisk tabbe av deg å ikke ta backup av iTunes-filene. Sånt skal man alltid sjekke før man formaterer.

     

     

    Vel, det ordnet seg ved at apple lot meg laste ned alt på nytt, uten kostnad.

  2. Takk, euklid!

     

    Ett itunes spørsmål til. - Har nettopp formatert pc'n min. Og måtte derfor legge itunes inn på nytt. Nå vil ikke itunes synce med telefonen min uten å slette innholdet på den først. Siden de låtene og programmene tilhører en annen itunes et eller annet bla bla..

     

    Mitt eneste valg er å la itunes slette alt på tlf, for så å synce med det nye tomme itunes biblioteket. Helt meningsløst.

     

    what to do?

     

    Nå fant jeg ut at supporten til apple er ubrukelig. Så synd. Er så fornøyd med den tlf'n ellers.

  3. Må selvfølgelig nevne Harry Potter og Twilight - serien(drama - og kjærligehtshistorie mellom en jente og en vampyr), to veldig gode fantasy serier. J.K Rowling og Stephenie Meyer skriver så ufattelig bra, er vanskelig å legge fra seg bøkene.

     

    Ellers vil jeg anbefale Idas dans, som er en mors fortelling om datterens siste år av sitt liv. Datteren på 17 år får leukemi, og må kjempe for livet. Det er en veldig trist bok, men også så vakker fordi den er så full av kjærlighet og vennskap. Og hun skriver veldig bra og fengende. Boka ble lest på noen timer og tårene rant..

    En lignende bok er Regines bok, om Regine Stokke som kjempet mot kreft og lagde blogg om det. Dette har blitt til bokformat inkludert kommentarer, noen ord fra venner og familie og fantastiske bilder laget av denne tapre, skjønne jenta.

     

    Og siden vi er inne på virkelighetshistorier, så kan jeg også anbefale Jeg elsker deg og finner deg uansett, en historie om en jente som blir forfulgt av sin voldelige kjæreste, som stadig må bytte adresser og lever i frykt. God bok som skaper følelser.

     

    Ellers synes jeg bøkene til Marian Keyes er morsomme:)

  4. Har noen artister som jeg pleier å høre på når jeg er i savne-modus, og dette er et lite utvalg av sangene deres + noen til:)

     

    Michael Jackson:

    Aint no sunshine

    Baby be mine

    Break of Dawn

    For all time

    The lady in my life

    The way you make me feel

     

     

    Phil Collins:

    Cant stop loving you

    In the air tonight

    Two hearts

     

    Seal:

    I've been loving you too long

    Here I am(come and take me)

     

    Noen andre:

    Enrique Iglesias - Could I have this kiss forever

    Bjørn Eidsvåg - Mysteriet deg

    Jordin Sparks - No air

    Terence Trent D`Arby - Sign your name

    Savage Garden - Chained to you

    Time og my life og shes like the wind - Dirty dancing soundtracks

    • Liker 1
  5. Gå inn her du ForBarnasBesteog vis at du tør å si ifra!

     

    I slike tilfeller er det ikke alltid best å tenke på hvordan det vil påvirke vennskapet, det er mye viktigere å tenke på hvordan dette påvirker livet til denne personen. At hun/han har sagt dette til deg, kan faktisk være et rop om hjelp! Hjemmet ditt skal være et trygt og godt sted som godtar deg for den du er. Det virker ikke som denne personen har et sånt hjem! Jeg synes ikke man skal overse en slik situasjon, noe må gjøres. Du kan ringe barnevernet eller andre instanser(bruk google)og spørre om hva du bør gjøre. Barnevernet er her for å hjelp folk, det siste de gjør er å ta barnet ut av familien. Barnevernet får desverre altfor mye kritikk i media, alt det bra de gjør kommer ikke fram i lyset. Men det blir en annen diskusjon:)

     

    Uansett, gjør du noe med dette, er du en virkelig god venn(selvom personen kanskje ikke vil forstå dette med en gang). Lykke til!

  6. Så klart må du ikke ha en facebook-profil! Jeg vet om flere som ikke har det, og jeg tror ikke det er noe savn for dem..

     

     

    1. Tenk at du møter en person som du ikke kjenner, etterhvert som du blir bedre kjent spør du h*n: "Har du facebook?", h*n svarer nei. Hva hadde du tenkt om personen hvis du fant det ut på den måten? Vær ærlig...

     

    Jeg hadde nok spurt han om hvorfor, men ikke tenkt noe videre på det.. Kjæresten min har ikke facebook, men han er jo en helt normal person for det. Han er litt som deg, at han ikke liker å dele livet sitt på nettet på den måten. Og det respekterer jeg jo, hvorfor skulle jeg ikke det?:)

     

    2. Kjenner du alle facebook vennene dine irl? Har du i det minste sett de i den virkelige verden?

     

    Er vel noen få jeg ikke har sett i virkeligheten, fordi jeg har kommet i kontakt med dem via forum, f.eks. Men resten av vennene mine på facebook er tidligere skolekamerater eller bekjente. Bare et lite antall er faktisk vennene mine som jeg treffer jevnlig.

     

    3. Blir man litt avhengig av facebook hvis man starter? Ser for meg desperate oppmerksomhetskåte folk som spammer F5 i håp om at noen har skrevet noe til dem.

     

    Jeg har aldri blitt avhengig av facebook, men jeg ser jo tydelig at noen er det. Er som regel de samme personene som oppdaterer statusen sin og sånt. Jeg synes det er greit å titte innom facebook hvis jeg er på nettet, men er ingen nettside jeg kan bli sittende i noen timer på, slik som jeg kunne gjort f.eks her på diskusjon.no :) I lengden er facebook egentlig litt kjedelig..

     

    4. Har DU facebook? :D

    Ja!

     

     

    Facebook er fint for å holde kontakt med eller komme i kontakt med tidligere venner, skolekamerater, kollegaer og andre bekjente! Liker du å følge med på hva vennene dine driver med, eller vise dem hva du driver med, er det jo en ypperlig side. Bra sted og dele bilder også(bare husk å spørre vedkommende om det er greit først, dette er mange sløve på).

    Men noen negative sider har det jo også. Det er vanskelig å få slettet profilen sin, og eventuelle bilder av deg som har blitt lagt ut. Med mindre du har lagt dem til selv, vil slettingen av bilder ligger i hendene på de som har lagt dem ut. På den måten kan du miste kontroll over bilder som er av deg.. Believe me, det kan skje!

    Facebook kan forresten brukes av arbeidsgivere for å finne ut av hvem du er og hva du driver med. Ikke så lurt å ha de verste fyllebildene liggende på nettet :p

  7. Jeg tipper at det er mottakeren på mobilen som gjør at du får meldinger og samtaler. Hadde kanskje ikke vært så lurt å skru av den kanskje. :p

    Nei, det er vel ikke så lurt da, nei :p

     

    Men selv om jeg slår av datatrafikk og nett, og bruker advanced task killer sluker mobilen batteriet selv når den ikke brukes, så da tenkte jeg at jeg skulle prøve og oppdatere telefonen slik som mange her anbefaler. Så jeg koblet mobilen til pcen, til sony ericsson pc companion, og den oppdaterte seg.. Men da jeg skrudde på mobilen igjen, var alle appsene, kontaktene og meldingene/anropene borte fra mobilen.. F***, så irriterende!! Jeg burde vel ha sikkerhetskopiert alt sammen først :wallbash:

    Skal alt bare forsvinne sånn under en oppdatering? :confused:

  8. Finner du ikke byen du bor i om du skriver by navnet heller?

    Husk att om du ikke bor i en by må du nok nøye deg med og oppgi nermeste by.

     

    Jeg trodde jeg bare kunne skrive postnummer, men når jeg skrev by så gikk det:) Takk for hjelpen! Det er en stilig widget!

     

    Eneste jeg ikke likte var launcheren til Sony Ericsson, så jeg har installert ADW som passer mitt bruk perfekt. :)

     

    Jobbkalender og diverse har jeg på skjerm 2, også har jeg litt "underholdning" på skjerm 3. Bruker bare 3 skjermer for øyeblikket.

     

    post-29605-1278256662,9067_thumb.pngpost-29605-1278256673,9715_thumb.png

     

    Det er nok mye du ikke finner i market pga skjermoppløsningen, samt at vi bare har Android 1.6. Noen ganger fungerer det faktisk å finne APK'en og legge denne inn selv. Har noen småting på min som funker, selv om telefonen ikke er offisielt støttet.

     

    Jeg lastet ned denne launcheren og synes at den ser ut til å fungere fint. Men noe som plager meg er at alle appsene ligger i alfabetisk rekkefølge, slik at jeg ikke får lagt dem som jeg vil. Går det an å gjøre noe med dette?

     

     

    Edit: Dette handler om noe annet.. Men jeg lurer på hva roadsync og de to andre syncprogrammene som fulgte med mobilen er for noe?

     

    Jeg har prøvd mange Home Launcher og synes Home Tag er den peneste og mest fleksible. Kan organisere apps som jeg vil, og gjemme de jeg ikke bruker. God bruksanvisning også. :))

     

    Aha, takk, denne skal jeg sjekke ut:)

  9. For meg funka d iallefall og gå inn i innstillingene på FW og så på vær og fjerne markeringen på bruk min posisjon for så å velge sted manuelt.

     

    Jeg har prøvd dette, men den finner visst ikke postnummeret mitt.. Er det noen andre innstillinger på mobilen som kanskje må endres på?

     

     

    Jeg fant forresten fancy widget på droidapps.org...

  10. 1) Last ned ASTRO File Manager fra Market på mobilen din.

    2) Koble mobilen din til PCen og plassér .APK-filen på minnekortet til mobilen.

    3) Koble ifra mobilen og start opp ASTRO File Manager og finn filen. Gå så til filen, trykk på den, velg Open App manager og trykk Install.

     

    Okay, takk, nå fikk jeg det til:)

     

    Har da fått lastet ned fancy widget, men jeg får den ikke til å vise været.. noen tips?

  11. Eneste jeg ikke likte var launcheren til Sony Ericsson, så jeg har installert ADW som passer mitt bruk perfekt. :)

     

    Jobbkalender og diverse har jeg på skjerm 2, også har jeg litt "underholdning" på skjerm 3. Bruker bare 3 skjermer for øyeblikket.

     

    post-29605-1278256662,9067_thumb.pngpost-29605-1278256673,9715_thumb.png

     

    Det er nok mye du ikke finner i market pga skjermoppløsningen, samt at vi bare har Android 1.6. Noen ganger fungerer det faktisk å finne APK'en og legge denne inn selv. Har noen småting på min som funker, selv om telefonen ikke er offisielt støttet.

     

    Jeg lastet ned denne launcheren og synes at den ser ut til å fungere fint. Men noe som plager meg er at alle appsene ligger i alfabetisk rekkefølge, slik at jeg ikke får lagt dem som jeg vil. Går det an å gjøre noe med dette?

     

     

    Edit: Dette handler om noe annet.. Men jeg lurer på hva roadsync og de to andre syncprogrammene som fulgte med mobilen er for noe?

  12. Tja, 5 år er jo ikke så stor aldersforskjell.. Jeg har selv en kjæreste som er 4 år eldre enn meg! Når en venninne av meg var 13 år gammel, ble hun sammen med en 19 - åringen, og de skal faktisk gifte seg snart..

     

    For noen kan nok en stor aldersforskjell i tenåringslivene ikke fungere i lengden, fordi de er på så forskjellige plan i livet, på ulike modningsnivå og har ulike interesser.. Når en kommer i 20 - årene tror jeg det spiller mindre rolle..

     

    Men uansett er alder bare et tall, hva dere føler for hverandre og har det sammen er det som teller:)

  13. Jeg er heller ikke glad i å prate i telefonen, og må mane meg opp til å ringe til fremmede.. Er ikke så veldig glad i å ringe til folk jeg kjenner heller, er nok heller en sms -person:)

     

    MEN, jeg har vel i grunn funnet ut at det å ikke kunne ringe, kan hemme hverdagen og mulighetene mine en del.. Skal jeg komme frem her i verden, så må jeg kunne ringe eventuelle arbeidsgivere, leietakere, leger, rådgivere osv.. Så jeg biter tenna sammen og får meg gjennom de ekle minuttene det er å ringe disse personene. Tross alt, så kan de jo ikke gjøre meg noen ting gjennom telefonen, vi ser ikke hverandre en gang, så hvis jeg "driter" meg ut mens jeg snakker, så vil de aldri kunne gjenkjenne meg på gata uansett..

     

    Poenget er egentlig at ved å bite tenna sammen og øve på å ringe til folk, ta utfordringene, så går det lettere for hver gang.. trening gjør mester som man sier:)

     

    Har du virkelig problemer med å ringe, og det hemmer deg, vil jeg si at det beste rådet er å få profesjonell hjelp:) ..hvis ikke, tren i vei!

  14. Få henne gjerne til å tenke nøye på dette alvorlige valget - snakk sammen, snakk med foreldre, helsesøster, rådgiver, sjekk ut hva slags hjelp samfunnet kan gi til unge mødre/foreldre, og om forventningene dere har til hverandre utifra hvilket valg hun/dere tar. Kommer du til å være der for henne og barnet?

     

    Ja, du har rett til å si din mening, men det er hennes kropp, så til syvende og sist er det hennes valg! Det er et fryktelig vanskelig valg fordi det vil endre livet uansett hva hun velger. Å bli mor som 16 -åring er nok tøft, men hun virker ganske bestemt på dette valget, og med støtte fra de rundt seg, går det sikkert fint. Men vær oppriktig med henne, og ikke gi henne falske forhåpninger om du kommer til å være der eller ikke. Hun bør vite hva hun går til.. Og uansett hvilket valg hun tar, er det ikke sikkert at forholdet vil vare. Det kan være en stor påkjenning å ta abort. Jenta kan leve med anger, skyldfølelse, angst osv.. Å ta det bort fordi andre presser henne til det, tenker jeg kan forsterke dette. Hvilket grunnlag for forholdet vil det vel være dersom hun føler at du har tatt fra henne barnet deres? Det kan ikke fungere...

     

    Så ja, snakk sammen om dette, vurder fordeler og ulemper.. Og ikke minst bør du også tenke på din rolle oppe i dette. Hvis hun velger å beholde barnet, hva gjør du da? Elsker du denne jenta? Er forholdet seriøst? Er du klar nok til å bli pappa? osv..

  15. Hvorfor er du i forhold med en dame du ikke er forelsket i? Det er å holde henne for narr, når hun før eller siden kan få en annen som vil ha henne..

     

    Og jeg lurer også på hvor godt forhold du har til denne kompisen din, siden du vil ta fra han dama si.. Det er dårlig gjort, spør du meg! Jeg liker ikke at gutter(eller jenter, for den saks skyld) går etter jenter som ikke er ute på det single markedet..

     

    Nei, gjør som en annen sier, slå opp med kjæresten din og eventuelt se hva dama til kompisen din gjør ut av den situasjonen. Da finner du i hvert fall ut hva hun vil.. og på den måten gjør du ikke noe "ulovlig"(dog, jeg ville vært veldig skeptisk til at en venninne av meg ble sammen med en eks)..

     

    Vel, hadde i grunn vært spennende å se hvordan det gikk hvis du bestemte deg for parbytte - løsningen:P

  16. Jeg forstår deg veldig godt hvis du synes det er tøft og vanskelig å gå til politiet eller kontakte barnevernet på egen hånd. Jeg synes du burde kontakte noen som kan gi deg mer konkrete råd enn det vi kan. Snakk med helsesøsteren og læreren din, eller ring "Alarmtelefonen for barn og unge - 116 111".. Du kan sjekke nettsiden her: www.116111.no

     

    Husk at du du ikke trenger å holde ut at moren din slår deg, det er alltid noen som vil og kan hjelpe deg:)

×
×
  • Opprett ny...