Gå til innhold

Oslkanin

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Oslkanin

  1. Jeg har også en 5D mk2 og bruker hovedsaklig lyssterke fastobjektiver. 35L er mitt mest brukte objektiv. Før jeg kjøpte dette, for 1,5 år siden, var 50mm 1.4 det jeg brukte mest. 35L er skarpt fra f 1.4 og ved å fotzoome er den passe vid ved litt avstand til motivet og ved å gå nærme klarer man til en viss grad å isolere motivet fra omgivelsene. Jeg antar at du også opplever det samme med din 35mm f2. Begge 35mmérne er gode objektiv, men 35L er bedre bygget og har en noe mer harmonisk bokeh.

     

    Så om du bare ønsker å drasse med deg ett objektiv som skal dekke det meste, har du kanskje allerede den mest allsidige brennvidden. Om du kan tenkte deg å ha med ett ekstra ville jeg valgt å komplementere med en 85mm. Jeg har/har hatt 85L og 85 f1.8. Sist nevne er ganske lite, lett, skarpt og har rask autofokus. 85L veier 1 kg, har fantastisk harmonisk bokeh, og treg autofokus, (spesielt treg er 85L mk 1). Grunnen til til den trege fokusen er at fokusen drives av en wire.

     

    Jeg går som regel rundt med kamera og to fastobjektiver i en liten skulderbag. Jeg velger da de brennviddene som passer best for de ulike situasjonene. Innendørs blir det gjerne 35mm + 85mm eller 24 + 85mm. Utendørs blir det som regel 35mm + 135mm eller 50mm + 135mm.

×
×
  • Opprett ny...