Gå til innhold

Sky High

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sky High

  1. Takk for godt svar!!!

    kommer du til å bruke mye/om ikkje alt av den informasjonen du har gikk meg nå til å sette isammen ein PC :)

     

    RAID 6 er vel det samme som RAID 5 ,berre det tolerere 2 disk-failure.

    Det var ein del enklere å finne hovudkort til kun 6 disker i raid så trur nok eg gjer det, siden eg ser at eg kan få nok plass med 6 disker.Då vil eg ha 10 TB i raid og ein harddisk med OS Til sammen 7 disker.

    Heile raid-område skal være dedikert til data-område.

    Til backup, skal eg ha ein identisk PC som står i eit anna bygg... Burde eg ha ein 3.backup og eller ?!?

     

    Ja, raid6 er som raid5 men med 2 parity blocks, og dermed toleranse for 2 diskfeil. Writes i raid6 koster mer enn med raid5 i cpu tid og latency, fordi det mer krevende kalkulasjoner og man må alltid lese inn hele stripen før man kan endre noe. Men det gjør ingenting for deg - det er bare for write-heavy applikasjoner (og spesielt med mange små writes) at dette er et problem. Det er også ofte mye dyrere med raid6 støtte på hardware raid kort - fabrikantene tar ofte ekstra betalt for en "raid6 lisens" - men med Linux software raid er prisen den samme (gratis).

     

    Om du trenger en tredje backup kommer an på om du har flere kopier av dataen allerede. Hvis du har alt på andre steder, som f.eks. på dvd'er (med flere kopier), er det ikke så kritisk - men hvis disse to pc'er er de eneste to med alt data, burde du ha en tredje kopi. Men da vil jeg anbefale at du /ikke/ ha automatisk backup - eller at du ihvertfall er svært forsiktig med det. Det er veldig dumt om noen skriver noe feil til en av filene, eller slette en fil, og denne feilen blir replikert automatisk til alle kopier...

     

     

    Husk når du legge opp raid'en at du tester den - prøv å ta ut en disk og se hva som skjer, og hvordan du takle den. Du ønsker å vite på forhånd hva du skal gjøre når noe går galt - det blir /veldig/ stressende å lære om dette mens en disk er død. Og skriv nummerer på diskene - det siste man ønsker å gjøre når en disk har død er å fjerne feil disk! (Det er derfor raid6 er så mye bedre enn raid5 :-)

     

     

    Veldig godt poeng på slutten der, det skal eg huske på :) Igjen tusen takk for hjelpen:) Trur eg har alt på plass av planleggingen så må begynne å kjøpe inn utstyr! Men det står på mange hovudkort kun støtte for RAID 0,1,10,5 ingenting om RAID 6men går det fint med kun software raid?!?

     

    eksempel HK: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=599965#extra

    Der er det 6 x SATA 600 mulighet for RAID 0,1,5,10 JBOD

    + 1 SATA 300 som eg skal bruke som OS:)

  2. Takk for godt svar!!!

    kommer du til å bruke mye/om ikkje alt av den informasjonen du har gikk meg nå til å sette isammen ein PC :)

     

    RAID 6 er vel det samme som RAID 5 ,berre det tolerere 2 disk-failure.

    Det var ein del enklere å finne hovudkort til kun 6 disker i raid så trur nok eg gjer det, siden eg ser at eg kan få nok plass med 6 disker.Då vil eg ha 10 TB i raid og ein harddisk med OS Til sammen 7 disker.

    Heile raid-område skal være dedikert til data-område.

    Til backup, skal eg ha ein identisk PC som står i eit anna bygg... Burde eg ha ein 3.backup og eller ?!?

  3. Det skal være eit arkiv (filmer og statestikker osv...). Oppetid er ikkje kritisk (det gjer ingenting om serveren /PC er nede 2 dager). Planen er å ha 4x harddisker alla 2 TB i raid 0 og 4 stk som blir speilet. Så 8TB på raid 10 , eller har eg misforstått RAID 10?

    Det er i hovudsak til Read-only og det skal være både på eit LAN (der mesteparten av kopieringen kommer til å skje) og tilgjengelig på nett (enkeltpersoner). Nettverkstilkoblingen rekner eg med at det er godt nok med 1 GB nettverksport. Skal ha ei linje på 60/60 som den skal stå på. Rekner ikkje med at trafikken ut kommer til å være veldig stor. Backup ,tenkte eg at det skal være ein NAS boks (4bay RAID 0) som skal stå på eit annet bygg ,men i samme nettverk. Trenger evt. eit bra backup program (som lager dublikat av filer visst dei blir endret og ikkje sletter filer :))

     

    OS er eg litt usikker tar gjerne imot tips, linux er god sjanse for.

     

    Minne er jo såpass billig nå, at det blir for 16GB minne på PC (er det overkill?)

     

    Sorry for dårlig språk og mange skrive-leifer... :)

  4. Heisann,kjøpe meg ny stasjonær pc. Skal ha ein sikkelig datamaskin XD.

     

    Har kjøpt kabinett (Lian Li) med vannkjøling til prosessor (trenger kanskje til skjermkort og??)

     

    Hovedkort:

    Trenger eit som er lett å oppgradere på. Det eg har valgt er Gigabyte GA-X58A-UD3R. Er det noen som har andre bedre forslg til rundt samme prisen.

     

    Prosessor:

    AMD eller Intel ??? Står på Intel Core™ i7 Quad Processor i7-950. Er det noen prosessorer som kan anbefalast i staden? Er det sant at du får mye meir av AMD???

     

    Harddisk:

    Bestemt meg for Corsair SSD Force Series 2,5" 60GB. Har to harddisker på WD 500 GB til lagring i tillegg.

     

    Skjermkort:

    Skal ikkje over 2000 (litt går jo)... , men vett ikkje heilt kva eg skal ha. Noen gode forslag? Tenker meg at eg skal ha crossfire seinare... når eg får litt meir penger;)

     

    Minne/RAM:

    Tenker at eg skal ha ganske masse ram XD Corsair DDR3 12GB 1600 Mhz. Kva vil PC3-12800 seie? Evt kva er bra der?

     

    Takk for alt hjelp;)

  5. hei

     

    skal bytte telefon men får ikke overført alle kontaktene med bluetooth. så lurte på om det var en enkel måte å overføre med en pc som et mellomledd, altså så det br nokia » pc » htc ?

     

    Jeg har samme problemet. Berre mobilen jeg skal synkronisere fra har ikke BT (det er en nokia)... noen som har et program til å få nokia kontakter i vCard i steden for CSV filer. Evt, fra nokia til outlook

×
×
  • Opprett ny...