Gå til innhold

Walek

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Walek

  1. Jeg har en IMB R40 centrino som jeg i det siste har hatt problemer med å få ladet opp. Selv om jeg kobler inn strømadapteret på kvelden, har ikke batteriet ladet seg opp til neste morgen.

     

    Akkurat nå er den tilkoblet, men ladestyrken er på 0 A. Den lader periodevis litt, men så slutter den i lange perioder. I dag har gjenstående strøm på batteriet økt med bare 15% på fem timer.

     

    Hva kan dette skyldes? Maskinen ble kjøpt i februar og er gått 83 sykluser.

  2. Hvis du bruker IT-butikken, så får du oppgitt den eksakte prisen i NKR. Det er ingen tillegg bortsett fra frakt som er billig.

     

    Det er ikke toll på datamaskiner som du kjøper i utlandet, det eneste er momsen.

     

    Tastaturet er, så vidt jeg husker, helt likt bortsett fra at æ og ø har byttet plass. "Å" står der den skal. Hadde dansk pc selv, og siden jeg skriver touch var det bare å skifte over til norsk tastatur i windows, da ble det ingen forskjell. De fleste maskinene kan du dessuten plukke løs tastene på slik at de kan bytte plass.

     

    Ulempen med å kjøpe i Danmark er selvfølgelig at du må regne med at reklamasjoner tar en del lengre tid siden maskinen må sendes ut av landet...

     

    Lykke til!

  3. Jeg har den dyre Jansport-sekken, og er veldig fornøyd med den. Prisen er litt drøy, men sekken er svært behagelig å ha på, pluss at det er veldig god plass til bøker og annet. Den har mange lommer, penneholdere osv. Det er ikke noe problem å ha den ute i regn.

     

    Har hatt Umates sekken tidligere, men solgte den til fordel for Jansprot. Umates beskytter pc-en godt, men er veldig tung (tror det veier over 1 kg) og var vond å ha på ryggen.

     

    Mitt råd er: Flesk til, kjøp den dyre fra Jansport!

  4. Kjøpte Umates Backpack etter den første anmeldelsen Barbara gjorde, og jeg forstår virkelig ikke hvorfor dere er så begeistret for denne sekken. I kritikken skriver dere:

     

    «Vesken tilbyr ikke bare god plass, men den er i motsetning til mange sekker komfortabel å gå med. Det kjennes helt til lille tåa at Umates har lagt vekt på ergonomiskutforming av produktet.»

     

    Min mening er at sekken er skrekkelig ubehagelig å ha på ryggen. Den er hard og kantete, og den satt veldig dårlig på meg som har ganske lang rygg. Ser at Barbara har moderert anbefalingen noe i den nye artikkelen om Backpack XL:

     

    «Egentlig er vi mer bekymret for ryggen til brukeren av denne sekken enn maskinen i sekken da den er så stiv og hard og kan gi korsryggen et bra støt.»

     

    Dette har jeg erfart! Det er ikke nok at en sekk beskytter PC-en utmerket, den bør også være god å ha på ryggen. Selv har jeg skiftet til Jansports PC-sekk. Maskinen er nok ikke like godt beskyttet, men den er en drøm å ha på ryggen. Anbefaler Barbara å se nærmere på den i sine tester.

  5. Vurderer også å kjøpe Pocket-PC, og har sett på Axim. Den er så vidt jeg vet den billigste PDAen med wlan, (velger man bort blåtann blir den enda billigere).

     

    Det hadde vært veldig interessant å få noen anbefalinger på hva man bør se etter når man skal velge PDA. Brukererfaringer på Axim er spesielt interessant siden du ikke kan gå i noen butikk for å prøve den...

  6. Har ingen erfaring med Dell, men er den lykkelige eier av en IBM R40. Jeg har hatt flere bærbare maskiner i økonomiklassen før, og denne er det definitivt beste jeg har vært borti. Den støyer ikke, og har et svært godt tastatur. Maskinen virker veldig solit, og IBM har vel et rykte på seg for å lage solide maskiner. Den er i det hele tatt veldig overbevisende kvalitetsmessig.

     

    256 mb ram er for lite, så jeg kjøpte mer på nett og satte det inn etterpå. Det kostet vel 400 kr.

  7. Jeg vil ikke anbefale Umates. Har hatt en slik sekk selv. Den er svært solid med det nevnte opphengsystemet, men den er nesten like tung som selve maskinen. Dessuten synes jeg ikke den er noe god å ha på ryggen.

     

    Hvis du er ute etter en virkelig god sekk, så kjøp Jansport sin PC-sekk. Den er utrolig behagelig å ha på, og PC-en er godt nok beskyttet. Ulempen er prisen: da jeg kjøpte den for 1 år siden kosten den 1300.

     

    Den har imidlertid 30 års garanti, og hvis du har den så lenge koster den bare 44 kr. i året ;)

  8. Hei. Jeg har ikke noe erfaring med Dell, men har selv en IBM R40 på jobben. Den er noe billigere enn Dell 300x, men er til gjengjeld litt tyngre. Den har centrino-teknologi og svært god batteritid. Når du skal bruke maskinen til skole er det viktig at den er solid og har et godt tastatur. IBM har helt nydelige tastaturer, og de virker svært solide også på de rimelige modellene. Har knapt hørt om noen som har vært misfornøyd med IBM.

     

    Mac vil jeg nok ikke anbefale. Har brukt også de i jobbsammenheng, og de er gode til sitt bruk (bl.a. musikk). Men når man jobber mye med tekst og office-programmer synes jeg PC er overlegen. Opplever også at PC er mindre trøblete når det man skal bruke de på forskjellige nettoppkoblinger rundt om kring.

     

    Håper du finner noe du blir fornøyd med.

  9. Til kontorbruk anbefaler jeg IBM ThinkPad R40. Har selv med centrino og 1.3 prosessor. Maskinen er veldig stille, og har et svært godt tastatur. Min ble levert med 256 ram, men det koster ikke stort å utvide. Du får den for 12500-13000.

     

    IBM skal visst nok være svært driftsikre, og mange firmaer foretrekker dem. Jeg er i alle fall strålende fornøyd med min.

  10. Fant en IBM ThinkPad R40 hos Itbutikken for 12600 kr. Skal bruke den til kontorarbeid, ikke spill.

     

    Det er viktig for meg at maskinen er god å jobbe med, og at den går stille (Pentium M gjør vel vanligvis det). Er interessert i å høre om dere synes dette er en god pris, og om erfaringer fra denne IBM-modellen.

     

    Data fra Itbutikkens nettside:

    Produktbeskrivelse IBM ThinkPad R40 2722 - Pentium M 1.3 GHz - 14.1"

    Vekt 2.8 kg

    Cache-minne 1 MB - L2 Cache

    RAM 256 MB (installert) / 2 GB (maks.)

    Harddisk 1 x 40 GB CD-RW- / DVD-ROM-kombinasjon - plug-in modul

    Skjerm 14.1"

    Grafikk-kontroller ATI MOBILITY RADEON 7500 - 32 MB

    Ethernet, Fast Ethernet, IEEE 802.11b

    Gjennomsnittlig driftstid 6.1 time®

    Operativsystem Microsoft Windows XP Professional

  11. Jeg skal kjøpe en ny bærbar til firmaet, og vurderer en Acer Travelmate 291LCi med Centrino 1.4Ghz. Jeg har ikke tidligere erfaringer med dette merket og er derfor interessert i å høre om hva dere synes. Kvalitet er svært viktig for meg, jeg har brent meg før på å kjøpe ukjente merker.

     

    Har dere hatt problemer med maskinen? Hvordan fungerer support? Bråker den? Er den god å jobbe på? Det hadde vært veldig fint om noen som har hatt maskin av samme merke over lengre tid kunne si hva de synes. Maskinen bør minst vare 3-4 år.

  12. Har hatt samme problemet med min Targa Xtender. Det er nok en kontaktfeil. Problemet er bare at den har en tendens til å komme tilbake kort tid etter reperasjonen. I tillegg pleier lokket ved hengslene å sprekke. Targa er den dårligste bærbare maskinen jeg noen gang har hatt, det var bare problemer med den. Nå har jeg kjøpt meg ny av annet merke. Hvis du har muligheten til å få hevet kjøpet ville jeg har gjort det. Hvis ikke får du bare reparere og håpe på at det holder.

  13. Jeg har hatt Targa extender 400 og var veldig misfornøyd med den. Skjerm og tastatur var bra, men maskinen hadde en vifte som gikk hele tiden, og som bråket. Dessuten har disse maskinene en lei tendens til å få sprekkdannelser i lokket. Dvs. selve plasten ved hengslene på baksiden av skjermen. Min fikk det etter kort tid, så ble den reparert og fikk det igjen ...

     

    Jeg anbefaler det å kjøpe en kjent merkepc. Det er en grunn til at disse er noe dyrere. Ellers kan du jo søke på "targa" i forumet, så får du se at det er ganske mange som er misfornøyde med dem.

  14. Jeg kjøpte en Toshiba i 1410 serien i midten av januar (samme modell som du tenker å kjøpe, men med større hardisk og cd-brenner) og er foreløpig svært fornøyd med maskinen. Den er faktisk noe av det mest stillegående jeg har vært borti. Vifta slår seg på av og til, og jeg synes ikke den bråker noe særlig. Jeg synes heller ikke at den blir spesielt varm, men hvis du skal sitte med den på fanget på et tog i flere timer så kan det jo hende at du får en annen opplevelse. Den eneste ulempen med maskinen er at den er relativt stor.

  15. Jeg kjøpte en Targa extender for halvannet år siden, og det er den dårligste maskinen jeg har hatt. Skjermen og tastaturet var bra, men lokket til skjermen har en lei tendens til å sprekke bare av den slitasjen som oppstår når man lukker det opp og igjen! Jeg sendte den inn (fikk den tilbake etter 1 mnd!) og den samme feilen oppsto etter 2 måneder. Maskinen har også en vifte som går hele tiden, og den bråker mye. Nå har jeg Toshiba og er svært fornøyd med det.

  16. Jeg skal kjøpe meg ny bærbar maskin. Er mer opptatt av driftssikkerhet og garantier/service enn topp ytelse, men vil selvfølgelig likevel ha mest mulig for pengene. Skal bruke maskinen på lesesal, så den må være relativt stillegående.

     

    I denne forbindelse har jeg vurdert Toshiba sat 1410303 til 12000kr med følgene spes:

     

    Intel Celeron GHz 1.5

    256 SD-RAM

    Hardisk kapasitet i GB 20

    lydkort: Yamaha YMF753, bit 16

    Grafikk kort type nVidia GeForce 4 420 Go

    Grafikkminne i MB 16

    TV-ut tilkobling

    Medfølgende modem Analog (56k)

    Medfølger nettverkskort

    Type nettverk/LAN kort 10/100 Mbit

    Kombinert DVD/CDRw

    14.1 skjerm 1024x768

     

    Er dette et godt (og driftsikkert) kjøp? Vil noen anbefale noe annet?

    Ser at minnet i grafikkortet er litt lite, kan det oppgraderes og er det dyrt?

×
×
  • Opprett ny...