Gå til innhold

dragly

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av dragly

  1. På OMGubuntu sier de i hvert fall så, men ikke hvilke mobiler som det i tilfelle kan installeres på. Regner med at det kommer mer informasjon om det senere. Konseptet med Ubuntu til telefoner er veldig spennende. Det er et tøft marked å komme seg inn i, men for de av oss som allerede bruker Ubuntu på PCen er dette veldig hyggelige nyheter. I tillegg er det strålende at de har valgt å bruke Qt, QML og HTML5 som utviklerverktøy. Det lover godt for Qt på mobile enheter.

  2. Anbefaler også å ta en titt på http://askubuntu.com/ for å stille spørsmål og finne svar. Det er et godt alternativ til Ubuntu Forums fordi AskUbuntu er mindre åpent for diskusjon og fokuserer heller på klare svar til spørsmål som stilles. Det kan noen ganger være greit hvis man ikke vil ha så mye ekstra info.

     

    Jeg anbefaler begge sidene, og selvfølgelig bare det å søke på nettet etter det man lurer på og slenge med "Ubuntu 11.10" i søket. En av de store positive opplevelsene jeg har hatt med Linux og spesielt Ubuntu at det er så utrolig mye hjelp å få der ute. Noen ganger vil man støte på litt tekniske løsninger, men de fleste problemer lar seg løse uten altfor store forkunnskaper.

    • Liker 1
  3. I tråden her hos Meego.com er det en del nye oppdateringer rundt Aegis-saken:

    http://forum.meego.com/showthread.php?t=4575

     

    Som sgiga sier ser det ut som om saken stort sett er løst i de siste innleggene (s. 8 og utover). Det er noen bugs atm. med den åpne versjonen, men i følge en bruker som har hatt en del kontakt med Nokia tidligere skal disse også fikses. Løsningen er å flashe telefonen med en åpen Linux kernel uten Aegis. Det er nok litt knø for den jevne bruker, men den jevne bruker er vel kanskje glad til for at Aegis er på telefonen?

     

    I så fall ser det for meg ut som det første strenge sikkerhetsrammeverket på mobil som faktisk tar hensyn til forbrukernes ønsker. Mitt inntrykk så langt er Aegis er en ekstra sikkerhet for forbrukerne mot virus og malware. Det gir ganske enkelt ikke programmer tilgang til ressurser de ikke bør ha tilgang til, i motsetning til Maemo hvor alle programmer hadde tilgang på alt eller ingenting. Så lenge vi kan overstyre Aegis og fortsatt beholde all funksjonalitet på telefonen virker det på meg som veldig positivt.

  4. Det er en ny måte å navigere på, men bli vant til den og ingen annen telefon kan sammenlignes. Jeg plukket opp en iPhone 4 her en dag og prøvde å swipe meg tilbake men måtte istedet trykke på en knapp. Det føltes mye mer naturlig å dra fingeren til siden en å strekke seg etter en gammeldags knapp.

    Opplever til stadighet det samme selv. Blir lettere forvirra hver gang jeg ikke kan dra sidelengs for å komme til hovedmenyen på andre telefoner. :) Swipe føles veldig naturlig når man blir vant til det. Og hvordan det fungerer i statusmeny, galleri, kalender eller andre apps venner man seg fort til.

  5. Jepp! Den gikk gjennom testingen for to dager siden og dermed har vi endelig en applikasjon for å sjekke Trafikanten for sanntid, rutetider og holdeplasser i nærheten på N900. Den ligger i Maemo Extras og kan lastes ned her.

     

    Jeg har fortsatt ikke gitt den navnet "Trafikanten" siden jeg ikke har fått svar på om jeg kan bruke varemerket deres. Derfor heter den nå "Journey Planner" på engelsk og "Reiseplanleggeren" på norske enheter.

     

    Det er fortsatt en betaversjon, da det er noen feil som fortsatt dukker opp innimellom, men alt i alt skal den være ganske stabil. Skulle dere ha noen problemer med applikasjonen er det bare å gi beskjed her, så skal jeg prøve å fikse det i neste versjon.

  6. halla folkens har akkurat kjøpt meg denne telefonen, men jeg lurte på en ting, på min nokia n82 kunne jeg faktisk logge på logmein.com men var sick vanskelig og få gjort en shit, altså fjernstyrt pcen min :p.

     

    har noen noen erfaringer med dette på n900 ? :D regner med at det kanskje er litt enklere med denne med touchscreen og litt større skjerm, større prossesorkraft, egentlig alt :D

    Jeg har aldri prøvd logmein.com på N900, men jeg har kjørt Remote Desktop opp mot Windows-maskiner og VNC på Ubuntu-maskiner. Begge deler fungerer glatt og er absolutt brukbart på skjermen. Har du en god nettlinje er det nesten litt uvirkelig hvor kjapt det faktisk går.

     

    Det ser ut som om logmein.com bruker Java, noe som ikke fungerer helt på N900 ennå, men et kjapt søk på talk.maemo.org viser at en del har prøvd det samme som deg, og noen har fått det til å fungere: http://www.google.com/search?q=site%3Atalk.maemo.org+logmein

  7. Flott! Jeg liker programmet, men jeg har problemer med å finne avganger fra Ås (i Akershus). Når jeg søker på Ås dukker ingen treff opp.

    Takk for tilbakemeldingen. Det ser ut til at jeg har glemt å bruke UTF8-koding på forespørslene som blir sendt Trafikantens servere, så bokstaven Å ble nok sendt som noen rare tegn. Selv om jeg eksplisitt sender med info om at det er UTF8-kodet og konverterer resultatene til UTF8 har jeg visst klart å blingse på det.

     

    Da skal det i hvert fall være fikset i neste versjon ;)

  8. Nå er trafikanten-applikasjonen klar til betatesting, og jeg kunne godt trenge noen som har lyst til å hjelpe til med testingen :)

     

    Den ligger med andre ord i extras-testing, og det er knall om noen her har lyst til å teste den og stemme den oppover til Extras på denne siden: http://maemo.org/packages/package_instance/view/fremantle_extras-testing_free_armel/trafikanten/1.0.0-beta1-6/

     

    Bare logg inn / opprett en bruker og trykk tommel-opp under Package Karma dersom programmet fungerer som det skal. Småfeil er ingen grunn til å holde programmet tilbake, men skulle det være alvorlige bugs er det bare å gi beskjed, så fikser jeg dem og laster opp en ny versjon. Dere kan også melde fra om bugs her:

     

    http://github.com/dragly/trafikanten-maemo/issues

     

    Jeg har endret navn på applikasjonen til "Journey Planner for Norway" på engelsk og "Reiseplanlegger" på norsk for å unngå varemerketrøbbel med Trafikanten. Du finner den likevel fortsatt ved å søke på "Trafikanten" i programbehandling fordi ordet er med i beskrivelsen. Jeg har sendt en e-post til labs.trafikanten.no og bedt om å få bruke Trafikanten i navnet, så vi får se hvordan det går.

     

    Håper den faller i smak! ;)

  9. Skal hente min i morgen!

     

    dragly: Ser at programmet du laget var skrevet i C++ og Qt. Bruker du et IDE? Litt spent på hvordan du har satt det opp? For min del er det ikke veldig brukervennlig satt opp nå. Kjører 64-bit Arch, så jeg installerte sdk og scratchbox i chroot. Det fungerte i allefall. Det beste hadde vel å fått det integrert med eclipse på et vis. Jeg har begynt å lese igjennom alt på siden for devs, men det var ikke lite heller. :p

    Gratulerer med ny mobil/PC ;)

     

    Jeg anbefaler å bruke Nokia Qt SDK og Qt Creator som IDE (følger med i SDKen). Den er ikke like kraftig som Eclipse, men den fungerer veldig bra til Qt når du venner deg til den. I tillegg har den et oppsett for å koble til N900 med WiFi eller USB slik at du kan få opp debug-info fra N900 på PCen. Etter min mening langt bedre enn å teste i Scratchbox, selv om den kanskje bruker noen sekunder ekstra på å overføre programmet og å starte det på mobilen.

     

    Derfra er det ganske lett å komme i gang med enkle prosjekter, og dokumentasjonen til Qt fungerer til det meste. Til alt annet er talk.maemo.org og forum.nokia.com din venn ;)

  10. Programmet ser pent ut og ser ut til å fungere bra.

    Nice work!

    Men jeg blei litt skremt når jeg så det stod at det var for Oslo og Akershus.

    Etter et par tester, så funger det iallefall rundt i Buskerud og Telemark. :thumbup:

    Du kan kanskje endre litt på introteksten og beskrivelsen for å få flere til å bruke appen din. :)

    Takk for tipset. Jeg var litt usikker på hvor mye de dekket, men etter en kjapp titt på nettsidene ser jeg at det nesten er hele Østlandet. Oppdaterer teksten i neste versjon ;)

  11. dragly: Bruker den trafikantens gamle eller nye API? Dersom nye, er det åpent for alle å bruke nå? Var prosessen med å få lov av trafikanten å bruke API-et problemfri?

     

    EDIT: Spurte samme spørsmål på maemo.org, samt rapporterte en bug.

     

    Jeg anbefaler ved første test denne klienten, den er rask og brukervennlig. Det eneste jeg mangler er søk mot områder, men det krever vel mer enn Trafikantens API for å løse bra.

    Litt usikker på hva du mener med Trafikantens gamle eller nye API. Jeg har bare tatt utgangspunkt i API-kall jeg fant i kildekoden til bl.a. Trafikanten for Android (ligger på Google Code et sted). Til sanntid brukes SIRI og til rutesøk og oppslag for holdeplasser brukes Topp2009.

     

    Jeg regnet egentlig bare med at APIene er åpne for alle å bruke ut fra det jeg (etter mye leting) klarte å finne av info om vilkår for bruk på http://labs.trafikanten.no/tjenester-og-api/lisens.php . Har foreløpig ikke tatt kontakt med Trafikanten og informert dem om applikasjonen ennå, men jeg tenkte å gjøre det etter hvert som jeg flytter den opp til extras-testing. Så jeg kan ikke si jeg har hatt problemer med å "få lov" til å bruke dataene :)

     

    Hyggelig at du synes applikasjonen er brukervennlig. Når det gjelder søk etter områder var dette litt mer arbeid å implementere enn søk ut fra holdeplasser. Det er fordi man først må søke etter område, finne holdeplasser i nærheten, og gjøre et nytt søk derfra. Litt merkelig at Trafikanten ikke bare ordner dette på sin side egentli, når de likevel gjør det i reiseplanleggeren på m.trafikanten.no.

  12. Jeg så at det var noen tidligere i denne tråden som etterspurte en Trafikanten-applikasjon til N900. Jeg har jobbet på Trafikanten for Maemo en liten stund nå, og slapp en relativt ferdig alpha-versjon i extras-devel i går. Den skal oppover til extras-testing og Extras etter hvert, men for de utålmodige blant dere kan dere teste den i extras-devel nå.

     

    Likevel; ikke skru på extras-devel om dere ikke har gjort det allerede eller kjenner til problemene som kan oppstå dersom dere aktiverer extras-devel! Det kan føre til datatap og ødelegge enheten din.

     

    Kom gjerne med tilbakemeldinger dersom dere opplever noen problemer med applikasjonen eller har tips til forbedringer. Dere finner mer info om applikasjonen i forumet på talk.maemo.org.

×
×
  • Opprett ny...