Gå til innhold

Atherius

Medlemmer
  • Innlegg

    212
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Atherius

  1. Hei :)

     

    Fikk beskjed av min mor om å kjøpe ny datamaskin som hun hovedsaklig skal bruke til skolearbeid (hun er lærer). Ingenting som vil kreve my kraft, men hun vil at den skal vare 3-4 år, så derfor tenkte jeg å kjøpe en litt overkill pakke. Viktig at det er en pakke med garanti (helst 2-3 år) da jeg ikke vil kunne reparere ting og tang pga skolegang/universitet.

     

    Fant dette tilbudet. Velger bort skjerm, tastatur og mus siden hun har det fra før.

    http://www.komplett.no/k/config.aspx?ConfigSystemId=10428

     

    Jeg vet at prossesor, skjermkort og HK er litt for gode for hennes, men jeg kunne ikke finne noen bedre tilbud for øyeblikket. Den pakken til 4.5k på samme side liker jeg ikke noe særlig pga svak CPU. Den skal jo vare noen år. Samtidig så kan det være jeg går for den siden den er såpass billig

     

    Det jeg lurer på er om det finnes noen bedre tilbud ute rundt 5-6k. Takker for svar på forhånd :)

  2. Hei :)

     

    Jeg har tenkt til å kjøpe et gaming headset i julepresang til broder'n og lurte litt på hvilket jeg skal velge. Jeg har noen få, men litt viktige kriterier som jeg håper er oppnålige.

     

    - Gode til både musikk og gaming. Spotify og battlefield 3, WoW og skyrim er vel det som blir spilt mest.

     

    - God mic. Han driver med en del PvP i World of Warcraft og det er derfor litt viktig at miccen er god.

     

    - Det er en stor fordel om headsettet kan "pakkes" sammen for å bli mer kompakt. Han bor på hybel og kommer nok til å ha det med seg i en skolesekk el.l. Byggekvalitet bør derfor også være litt god slik at det ikke knekker når han transportere det.

     

    Jeg rekner med at jeg må litt opp i pris for å nå disse kriteriene, men håper at prisen holder seg rundt eller under 1000kr.

     

    Håper på mange svar ;)

     

    EDIT: Kom over dette tilbudet, men er bekymret for materialvalitet. Og er det sammenleggbart?

  3. Noen som tror 2stk 560ti i SLi vil ta det på high, med brukbar FPS? :)

    Har et GTX 560 ti SOC og en Core i5 2500k @3.3 Ghz som kjører alt på ultra (0xMSAA) med 30-50 FPS. Jeg vet forsatt ikke om retail vil kreve mer enn 1GB frå skjermkortet. Viss ikke vil du sannsyneligvis makse alt i SLI med mindre det bli veldig store forandringer i retail versjonen.

     

    Vurderer å kjøpe 2GB versjonen av GTX560Ti, så kjøpe et til om det ikke gir bra nok ytelse.

    Kjøp heller ett veldig bra skjermkort enn to middels gode, evt vente til benchmarks av det ferdige spillet kommer. Tviler på at et GTX 560 ti 2GB vil klare ultra uten lagg. To stk vil uten tvil klare det, men så er det ofte flere ulemper med SLI som micro-stutter og drivere

  4. Noen som tror 2stk 560ti i SLi vil ta det på high, med brukbar FPS? :)

    Har et GTX 560 ti SOC og en Core i5 2500k @3.3 Ghz som kjører alt på ultra (0xMSAA) med 30-50 FPS. Jeg vet forsatt ikke om retail vil kreve mer enn 1GB frå skjermkortet. Viss ikke vil du sannsyneligvis makse alt i SLI med mindre det bli veldig store forandringer i retail versjonen.

  5. Så det nettopp selv, nederst på siden. Selv om det er målt ved HIGH så vil vel GTX 560 ti SOC i SLI være mye bedre uansett ut i fra de målingene (22% bedre). Så da stoler jeg på konklusjonen til nvidia inntil videre :)

    Multipliser ytelsen med SLI med 0.75 så får du sånn ca hvordan det vil oppleves med microstutter.

     

    Det finnes ikke en magisk måte å få bedre ytelse til mindre penger.

    Jeg vet om ulepene med SLI så derfor angrer jeg litt på at jeg ikke gikk for GTX 580 når jeg kjøpte pcen, men så var prisen dobbelt så høy og jeg hadde strengt tatt ikke bruk for det den gang (mars/april 2011). For se hvordan jeg takler spillet når det kommer ut og vurdere om ultra er verdt det (med evt microstutter.

  6. Ble kanskje fremstilt litt feil, men jeg har et stk GTX 560 ti SOC for øyeblikket og vurderer et nytt et. Trodde også at GTX 560 ti i SLI ville være noe lunde det samme som GTX 580, men der tok jeg feil:

     

    http://www.geforce.com/Optimize/Guides/battlefield-3-beta-performance-guide

     

    Så det nettopp selv, nederst på siden. Selv om det er målt ved HIGH så vil vel GTX 560 ti SOC i SLI være mye bedre uansett ut i fra de målingene (22% bedre). Så da stoler jeg på konklusjonen til nvidia inntil videre :)

     

    Men takk for at du klarerte overklokking på CPU. Har mer enn god nok kjøler, men har liksom ikke møtt noen skikkelige hindringer som krever OC. Venter med den til vinteren da.

  7. Kjører Caspian border beta på 40-60 fps med alt på high default settings , men frister litt med ultra. Er Gtx 560 ti SOC i SLI bra nok for det mtp 1GB memory, eller vil jeg trenge GTX 580 (1.5gb memory)? Dropper ned til min 15-40 fps når jeg prøver ultra for øyeblikket..

     

    Har for øvrig en Intel core i5 2500k @3.3 Ghz og 8GB ram. Vil en OC på CPU gjøre noe stor forskjell?

     

    EDIT: Er det mulig at nye drivere vil ha noe stort å si? Har for øyeblikket den nye som er spesiallaget for betaen

  8. Skal ha ny pc nå og den vil bli basert på mange av et samme komponentene som er brukt i dette bygget. Siden det er en del måneder siden jeg var aktiv rundt emnet, er det et par spørsmål som jeg lurer på. Kunne selvfølgelig ha googlet alle sammen, men synes det er enklere å få svar på alt samtidig :)

     

    - Hvilken versjon av P8P76-kortene bør jeg kjøpe? Vil ha mulighet for SLI i fremtiden.

     

    - Er det kommet noen spesiell anbefalling på nye SSD-er? Tenkte å kjøpe den nye Vertex 3 disken, men vet også at det kommer en del andre fra bl.annet Intel og Corsair. Vet ikke noe særlig mye om disse.

     

    - Er det stor forskjell på kjøling på et GTX 560 OC kontra GTX 560 SOC? Vet at SOC versjonen er ganske ubrukelig på videre overklokking ettersom den kjører på 1000Mhz allerede. Vil jeg ha noe problem med å få dette tallet på OC versjonen, eller er det for dårlig kjøling til det?

     

    - Sikkert ganske obvious, men spør likevel. En corsair HX 750w vil vel klare 2stk GTX 560 på 1000 Mhz og en core i5 2500k på 4,5Ghz + 1 SSD og 1 HDD?

     

    - Ser at du bruker minne med spenning på 1,65v. Er det noe problem eller er det like bra som 1,5v som er anbefallt for SB?

     

    Tror det var alt.

    Bezzzy :)

  9. Hvis du bruker opp mot 25000 kan du få et ganske kickass multiscreen oppsett :new_woot:

     

    vil anbefale deg å bruke en del på skjerm ivertfall med ett slikt budsjett.

     

    Noe jeg ser tendenser til på forumet for tiden er at alle anbefaler i5 2500k + billig p67 HK til nesten alt.

     

    Først og fremst, skal du ha CFX/SLI?

    Skal du Overclocke?

    Driver du med noe annet enn spilling?

     

    Til alle dere andre: 1366 og AM3 er fortsatt aktuelt.

    Han sa jo selv at den skal brukes til spilling og forskjellen x16 x16 og x8 x8 -modus er minimal viss han skal ha SLI eller crossfire. Vil faktisk anbefalle TS om å ikke kjøre crossfire/SLI, men heller gå for et high end skjermkort som GTX 580 siden det er viden kjent at SLI/crossfire ofte skaper driver problemer. Dermed er en Core i5 2500k og et hovedkort til 1k+ et meget godt kjøp. Viss han skal overklokke er du nok enig i at en core i5 2500k vil være det beste kjøpe.

     

    Eneste grunnen til at du skulle trenge en core i7 2600k eller core i7 980x er viss du skal drive med heftig videoredigering eller noe liknende.

     

    Det er bare å akseptere det: lga1155>lga1366 i nesten ALT!

  10. Har du vurdert å kjøpe fra andre butikker enn komplett? Forholdsvis dyrt der og vil anbefalle deg å sette opp en liste i prisguide for å se hvilken butikk som er billigst.

     

    En annen ting er skjermkortet. Det er ikke noe særlig forskjell på "GS" versjonen og et vanlig kort annet enn en liten overklokk som du selv enkelt kan gjøre og en mye høyere pris. Ta en titt på dette kortet. Dette understreker også min påstand om kompletts priser.

     

    Vil også anbefalle deg å se på dette kabinettet som er på tilbud for tiden. Er selvfølgelig en smakssak, men etter min mening er det mye mer stilrent og tar seg bedre ut enn det typiske "gaming" kabinettet :)

     

    Lagringsdisken du har valgt er en "green" versjon og derfor ikke like rask som andre 7200rpm harddisker.Samsung spinpoint F3 går for å være den raskeste 7200rpm disken og koster 16kr mindre :thumbup:

     

    Du bør også velge en annen SSD da den du har valgt er litt gammel.

  11. Skal du overklokke mye? Viss ikke er det overkill med rampage 3.. Ellers vil jeg bare si at det er en del billigere viss du kjøpe alle delene selv fra for eks. dustin. Satte opp en liste med det fleste av delene, unntatt 12gb ram Prisen ble da under 17k og det var med en bedre CPU kjøler og harddisk. Ta en titt selv

    En rask liste jeg satte opp så du må bare kommentere. Mangler optisk drev, men det er bare en hundrings ekstra uansett.

     

    Viss du har tid til å vente så kan det være at det nye cpu-generasjonen til Intel (sandy bridge) vil være bedre for deg. Ikke mer enn et par uker unna :)

  12. Tar meg friheten til å spørre skjermproffene om hva slags skjerm jeg bør kjøpe til en fremtidig Sandy Bridge gamer. Kommer nok til å kjøpe hardware for rundt 15k (pc+skjerm). Tenker da på en 23"-24" skjerm med 1920x1080 oppløsning. Er et par spørsmål jeg lurer på:

     

    - Vil 10ms gi merkbar ghosting i spill som for eks. Battlefield BC2 og andre FPS spill? Dette er da spesielt for IPS skjermer.

     

    - Er 120Hz noe å tenke på med tanke på 3D, eller er det ikke verdt det? Vil bare kjøpe en skjerm så blir nok ikke 3D surround.

     

    - Er veldig usikker på om jeg skal kjøpe TN eller IPS skjerm. Hadde nok valgt IPS hadde det ikke hvert for den høye prisen og relativt høy responstid. Har som nemnt ikke tenkt å gå over 2500kr. Kanskje 3000kr viss det er en virkelig god skjerm, men helst ikke mer.

     

    Sikkert noen punkter jeg har glemt, men tror jeg har fått med det viktigeste. Bare å komme med anbefallinger.

    Takker på forhånd :)

×
×
  • Opprett ny...