Gå til innhold

ergoergo

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ergoergo

  1. Når ble du født? Ut fra at du har vært bosatt i Norge siden '83 er det en viss mulighet for at du ble født før barn arvet norsk statsborgerskap etter mor.

     

    Riksborgarrettsloven ble endret med virkning fra 1. juli 1979. Barn som er født denne dagen eller senere arver morens norske statsborgerskap uten at fars borgerskap får betydning.

     

    Barn som er født i perioden før 1. juli 1961 får statsborgerskap etter far alene når foreldrene er gift.

     

    Barn født i perioden 1. juli 1961 - 30. juni 1979 får statsborgerskap etter mor (det vil si norsk statsborgerskap) kun dersom mor sendte såkalt "mødremelding" til utlendingsmyndighetene innen barnet fylte 18 år, og innen 1. juli 1982. Kravet om at melding måtte sendes innen 18 år er det gitt mulighet til å søke dispensasjon fra, og fristen (1. juli 1982) ble opphevet i 1985 fordi det var gitt dårlig med informasjon.

     

    Hvis du er født innen den aktuelle perioden er du bare norsk statsborger hvis din mor sendte mødremelding.

     

     

    Du bør kontakte UDI for å få avklart dette spørsmålet.

    Hmm. .Født i 82 og fikk svensk personnummer.Ingen mødremelding, ble meldt flytting fra Sverige til Norge til folkeregisteret.

    Takk for at du gidd ta deg tid til å svare!

  2. Fra UDI:

     

    http://www.udi.no/ord-og-begreper/dobbelt-statsborgerskap/

     

    Hvem kan ha dobbelt statsborgerskap? Du kan ha dobbelt statsborgerskap hvis
    • du ønsker norsk statsborgerskap, men av ulike grunner ikke kan løse deg fra det tidligere statsborgerskapet ditt.
    • du fikk ett statsborgerskap fra hver av foreldrene dine da du ble født.
      • Hvis en av foreldrene dine er norsk, ble du sannsynligvis automatisk norsk statsborger ved fødselen. Hvis landet til den andre forelderen har samme regel, får du også dette statsborgerskapet og du kan da ha dobbelt statsborgerskap. Dette gjelder bare hvis du automatisk ble statsborger av begge landene da du ble født, ikke hvis foreldrene dine gjorde noe aktivt (for eksempel leverte en søknad eller melding) for at du skulle få det andre statsborgerskapet.
    • du har norsk statsborgerskap, og senere får statsborgerskap i et annet land uten selv å ha bedt om det.
      • Du vil ikke miste det norske statsborgerskapet hvis du får et nytt statsborgerskap uten at du selv har bedt om det, og du vil i slike tilfeller få dobbelt statsborgerskap. Dette kan skje i noen land, for eksempel fordi du giftet deg. Hvis du derimot har søkt om, eller tydelig godtatt å få statsborgerskap i et annet land, vil du som hovedregel miste det norske statsborgerskapet ditt.

     

     

     

     

    Hvis du ikke automatisk fikk norsk statsborgerskap ved fødsel, så har du nok ikke rett på dobbelt statsborgerskap.

    Takk for svar. Leste på udir, men fant ikke helt ut av om det gjaldt meg eller ikke.

    Jeg vet ikke om jeg også fikk norsk statsborgerskap i tillegg til det svenske da jeg ble født. Noen som kjenner vilkårene for det?

    Jeg fikk norsk pass i 2003 uten spm ang mitt svenske statsborgerskap, men det får jeg nå når jeg vil fornye det. Nye regler siden den gang?

    Takk for svar!

  3. Har du gjort deg noen tanker om skjermstørrelse, operativsystem og ev. annet? Når du sier GPS, skal du bruke den til bilnavigasjon? Dersom du ikke ønsker å bruke datakvoten din til dette, må du ha en app med nedlastbare kart. På Windows Phone er dette gratis, for andre OS finnes gratis apper som bruker open source-kart (som ikke alltid er så bra), ellers må du ut med noen hundre for å få en god navi-app (som TomTom, for eks). Hvor viktig er tilgang til gode apper for deg? Er det noen spesielle du har behov for? Utvalget (og ofte kvaliteten) er dårligere på WP enn for Android og iOS.

    Har lite erfaring med smart telefon, vil ha det enkelt og brukervennlig så har ingen preferanser vedrørende skjermstr, operativsystem. Ikke viktig med stort utvalg apper. God GPS står høyt,brukes til både i bil og til fots.

  4. Jeg vurderer muligheten å kjøpe leilighet i Sverige. Jeg har fått innvilget startlån i Norge, men dette kan jo dessverre, men forståelig nok kun benyttes i de kommunen jeg har fått godkjenningen for.

    Noen som vet om Sverige har tilsvarende ordninger som kommunale startlån eller andre gunstige lån med bra vilkår? Hva gjør unge med lav inntekt for å komme seg utpå det svenske boligmarkedet?

    Glad for svar!:)Thank u.

×
×
  • Opprett ny...