Gå til innhold

PerMada

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av PerMada

  1. Hei! 

    Jeg skal (forhåpentligvis) bygge min første PC til helga og prøver å forberede meg så godt jeg kan. Etter å ha lest og sett utallige guider/pc builds har jeg bare blitt mer og mer interessert i pcbygging og -modding. Når jeg begynte å vurdere noen ekstra vifter dukket det opp litt spørsmål jeg ikke har greid å finne ordentlig ut av.

     

    PCen jeg skal bygge er basert på Capital Offence fra tråden til Agentspoon, Fractal Design Define S, i7 6700k med Be-Quiet Pure Rock kjøler og ett GTX 1070. Det følger med 2 stk 140mm vifter til kabinettet. Jeg har tenkt til å prøve meg på litt lett overklokking etterhvert. 

     

    1. Først og fremst, er det nødvendig med flere vifter? Jeg skjønner jo at PCen vil fungere helt greit med kun 2, så spm. blir vel heller; hvor stor temperaturforskjell kan jeg regne med hvis jeg putter på noen vifter til?

     

    2. Hvis det er nokså stor forskjell eller hvis jeg rett og slett finner ut jeg vil ha noen ekstra kun for bygging sin del, hvilken vifte bør jeg gå for? Tenkte først bare kjøpe flere av den typen som følger med. Fordi den var rimelig og fordi jeg liker når ting er likt (ja, litt OSD :p) Men hvis jeg greier å overtale meg selv til å tenke at utseendet spiller ikke så veldig stor rolle når kabinettet likevel ikke har noe vindu...er det andre vifter som vil være bedre? Har skjønt at Noctua er populær og bra.

     

    3. Hvor mange vifter og hvor skal de plasseres for å oppnå optimal airflow? To inn foran, en ut bak, en inn i bunn og en ut i topp, er det et bra alternativ? Eller kan jeg droppe enten den i bunn eller toppen?

     

    4. Hva er forskjellen på 3 og 4 pin plugger? Mener jeg hørte at den siste pinnen var for styring av viftene. Betyr det at 3 pin viftene kun vil surre på maks eller ingenting? 

     

    Dette ble som med PChjelptråden min, alt for langt. Men håper noen ihvertfall gidder å lese noe av det :)

  2. Setter pris på alle innspillene. Angående SSD blir det nok Samsung Evo 850 med 250GB. Har bare ett eller to spill jeg tenker på å kjøre på SSD likevel. 

    Ja har veldig lyst på 1080, men blir egentlig over mitt budsjett. Får se an. 

     

     

    2. OC betyr rambrikkene har blitt satt i overklokking, skal du ha raskere en DDR4-1866/2133, DDR3L-1333/1600 må du sette det manuelt i bios da cpuen ikke støtter raskere ut av boksen.

     

     

    Aha. Og dette er vanskelig eller enkelt å gjøre?

  3. 1. Greit oppsummert av deg, egentlig. Har du pengene, greit. Hvis ikke vil du ikke gå glipp av mye.

     

    2. RAM kan kjøres opp på høyere hastighet, ja.

     

    3. Meh. Kjøp en vanlig 2TB Seagate disk, den er også på tilbud. SSD'en er også ganske kjip, og en utgående modell. Kjøp heller en Samsung, kanskje til og med en 950.

     

    4. Nei.

     

    5. Så kjøp et skikkelig merke. Og fra et skikkelig sted.

     

     

    B1: Kjøp det av ham eller la være. Ikke lån, bytte av kabinett er tiltak. Støy kan jo være et issue med et helt åpent kabinett, men vanlige kabinetter demper ikke mye de heller.

     

    B2: Kjøp mekanisk tastatur, og vær forberedt på noe støy. Jeg er fornøyd med QPAD. Hvis DU er fornøyd med headsettet du har nå, kan du kjøpe denne mikken og stripse den fast.

     

    B3: Når du finner en PC til 10k med et skjermkort til 5k, vet du at resten av maskinen er skåret til beinet. Anbefales ikke.

     

     

    Kjøp alt fra ett sted.

     

    Takk for svar. Da bytter jeg nok tilbake til SSD disken jeg hadde og den 2T Seagaten.

    Det med løs mikrofon var smart og noe jeg ikke visste om, men har egentlig aldri vært særlig fornøyd med det jeg har så tror det blir helt nytt. 

  4. Hei! 

    Da var det endelig tid å erstatte gaminglaptopen med en ordentlig stasjonær. Jeg har en god stund fulgt med på pchjelpetrådene her på forumet og ble fort overasket over alle som spurte om hjelp og alle som gidder å svare. Er jo mye av det samme og det finnes jo tilogmed en egen tråd med forskjellige perfekte PC-pakker! Men når jeg nå sitter her og skal sette sammen min egen skjønner jeg at det er fint med litt personlig hjelp. Derfor endte jeg opp med å lage en slik tråd jeg og. 

     

    Jeg skal altså bygge min første stasjonære PC og jeg trenger derfor også skjerm og tastatur. PCen skal i all hovedsak brukes til spilling. Og da først og fremst GTA V, Overwatch og sikkert Battlefield 1 etterhvert. Håpte først på og hoppe rett opp til 4k, men skjønte fort at det ble for dyrt. Når jeg nå i tillegg har forstått at 144Hz skjerm er det som er tingen, sikter jeg meg inn på en PC som kjører 1440p bra. Har vel egentlig ikke noe budsjett, men håper på å havne rundt 20 000 på hele riggen. Hovedtanken er og bygge en mest-mulig-for-pengene PC som kan holde framover. Men når skjermen fort havner på 5k pluss pluss (vurderer denne skjermen her) , er det ikke så mye igjen til pcdelene. 

     

    Har lite peiling på deler og bygging, så det jeg har valgt er basert på Agentspoon sin Capital Offense. Har gjort noen justeringer rett og slett fordi jeg har lyst til og kjøpe så mange av delene som mulig på tilbud. 

     

    https://www.prisguide.no/liste/160203

     

    Kabinett: Fractal Design Define S
    Hovedkort: 
    Gigabyte GA-Z170 Gaming K3
    Prosessor: Intel Core i5 6600K
    Skjermkort: 
    Inno3D GeForce GTX 1070 iChill X3
    Minne: Corsair Vengeance LPX DDR4 3200MHz 16GB (2x8GB)
    Lagring OS: Kingston SSDNow V300 120GB KIT

    Lagring:  Seagate Desktop SSHD 1TB
    Kjøler: Cooler Master Hyper 212 EVO
    Strømforsyning: EVGA SuperNova G2 750W

     

    Så det jeg lurer på er:

     

    1. Hadde i utgangspunkt lyst på i7 6700k, men gikk ned her for å spare penger. Men hvor stor forskjell er det egentlig på disse til spilling? Har lest at i5 er mer enn nok for de fleste spill. Men har jo også fått med meg at CPU er noe av det man bytter minst så greit å bare gå for en liten overkill med en gang. 

     

    2. Det tipset jeg har sett absolutt mest i de forskjellige trådene er: raskere RAM! (hei Nizzen :tease: ) Så jeg har gjort det da. Men oppdaget at det står hovedkortet maks støtter 2133 Hz. Vil det si jeg ikke får bruk for den ekstra farten på RAMen jeg har valgt?. Ser også det står andre tall, helt opp til 3466, men med O.C bak. Hva betyr dette, kan man overklokke hk til å støtte raskere RAM?

     

    3. Begge hardisken har jeg valgt fordi de er på tilbud. Vil de fungere i mitt oppsett og er de noe tess?

     

    4. Er denne bedre enn den PSUen jeg har valgt? (den er på tilbud vettu, ja jeg er gnien og elsker tilbud! :p

     

    5. Noen med erfaringer med 1070-kortet jeg har valgt? Har ikke greid å finne noen reviews av det og merker jeg er litt skeptisk til den for meg ukjente produsenten. 

     

    Bonusspm.: Har en kompis med en et In win D-frame som har stått tomt i flere år. Får kanskje lov til låne det til han endelig skal bygge i det selv. Noen som har erfaringer med et sånt. Varme bør jo ikke være noe problem, men støy? 

     

    Bonusspm. 2: Som sagt trenger jeg også tastatur. Venner jeg snakker med på TS vil også jeg bytter headsett fordi mikrofonen på det jeg har (Turtlebeach z60) lager visstnok mye pustelyder  :confused:. Og da kan jeg like så greit bytte ut musa (Sharkoon Dragonica ett eller annet) siden scrollehjulet ikke fungerer. Så noen som har tips til bra og billig gamingutstyr? Siberia 350 er på tilbud (haha) og en eldre Siberia er det eneste av de mange headsettene jeg har prøvd som faktisk gikk an å ha på hodet i noen timer uten å få hodepine. 

     

    Bonusspm. 3: Når jeg begynte å se på PC bestemte jeg meg fort for å bygge selv fordi alle sa det var billigere, men også fordi jeg rett og slett liker å bygge ting. Men når jeg undersøker litt finner jeg PCer på multicom med 1070 helt ned til 10k. Da selvfølgelig med dårligere andre specs, men skal ikke så mye over prisen jeg har for å få tilsvarende specs. Hvofor skal man da bygge selv? Er disse PCene dårligere på andre punkter? (kabinett (samme billigmerke som musa mi), støy, kjøling osv?) 

     

    Hvis noen faktisk gidder å lese denne posten som ble mye lenger enn jeg hadde tenkt, takker jeg for all hjelp jeg kan få! 

     

    PerM

     

  5. Jeg måtte bytte SIM-kort for å få 4G støtte.

     

    Har ikke hatt problemer med mobilnettet etter det, men med Wifi. Plutselig ville ikke min Z2 koble seg til hjemmenettverket lenger. Får bare en beskjed om autentiseringsproblem når den prøver koble til (og ja, har sjekka at passordet er rett flere ganger! :tease: ). Andre nettverk fungerer fint, så tenkte det var noe med nettet mitt. Men har mange andre enheter som kobler seg på uten problemer. Leste noe om at enkelte enheter kan ta samme IP-adresse og at det da blir krøll. Så resatte routern, men det hjalp ikke...

    Problemet startet omtrent rett etter forrige systemoppdatering.

    Noen som har peiling?

  6. Hei!

    Idag kom endelig min Kunshan P150E i posten, men har et spm om installering av Windows:

     

    Jeg har modellen uten CD-Rom og uten OS. Har sett i denne tråden at man kan installere ved hjelp av en ekstern DVD-stasjon så var det som var planen. Men får ikke dette til å fungere og skjønner ikke helt hvordan det skal fungere heller. For må man ikke ha USB-drivere installert for å kjøre DVD-stasjonen? For meg skjer det ihvertfall ingenting og får heller ikke opp DVD-stasjonen som alternativ i Boot-rekkefølgen.

     

    Tips?

     

    PS: Driver å lager en bootable USB som en annen løsning... Vil det fungere/noen som har erfaring med det?

     

    Update: Bare å se bort ifra denne posten. Etter 5 timer med minnepennformatering (smart som jeg var fant jeg selvfølgelig den største minnepennen som var å oppdrive :wallbash: ) fikk jeg nå installert Windows via USB :thumbs:

  7. Jeg hadde samme problemet med min Dell skolepc. Den gikk også i et slags supertregmodus når dette skjedde for å spare batteriet

    Men jeg fant ut at eneste måte å fikse det på var å plugge ladern inn og ut, og vri den i alle mulige retninger helt til ladelampa lyste. Kunne ta lang tid...

     

    Eller bare gå til IT-verkstedet på skola og få ny lader :tease:

    Noe jeg fikk gratis siden det var skolepc. Men det er kanskje ikke aktuelt for deg...

  8. Hei!

    Jeg driver med litt enkel styrketrening hver kveld. Ikke for å bygge muskler, men bare for å holde meg litt i form lissom. Tar push-ups, sit-ups og rygg-ups. Poenget er at det skal være enkelt, raskt og uten vekter eller treningsstudio.

     

    Lenge har venstre brystmuskel vært synlig større enn høyre, men jeg tenkte det sikkert kom til å jevne seg ut. Men dette har ikke skjedd, og nå lurer jeg på om det finnes noen styrkeøvelser som kan trene bare den ene brystmuskelen?

     

    Helst uten vekter (har bare en fryktelig tung mattebok jeg bruker hvis jeg må :p Men har tenkt til å ønske meg noen enkle manualer til jul :p så bare kom med tips!)

  9. Jeg har kommet opp i Fysikk muntlig og har derfor et spm. angående et forsøk. Vi må gå gjennom et tilfeldig forsøk og et av de kan bli "Beregne g ved hjelp av en kjeglependel". Jeg vet hva man skal gjøre i starten og hvilke målinger man må gjøre. Men har litt problemer med selve utledningen av g. Hvordan går man fram for å få en formel for g?

     

    Noen som har gjort og har peiling på dette forsøket?

×
×
  • Opprett ny...