Gå til innhold

bi_a_op

Medlemmer
  • Innlegg

    79
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bi_a_op

  1. Det er lite å tjene på å bygge selv, hvis noe i det hele tatt. Det gjelder spesielt sånne pakker som dette, ofte gunstige priser. Du får også garantier og en "nesten garanti" for at systemet vil fungere som det skal når du mottar. Møtte dilemmaet selv en gang jeg hadde mye penger mellom fingrene. Er glad for jeg valgte selvbygg, velg selvbygg. Velge egne komponenter etter behov. Og spesielle behov har man alltid. Så da kan man nesten si at man faktisk får mer bang for the buck ved selvbygg.

  2. På nettsider hvor det står på produktet: VAT included. som her.

    Når det da ankommer postkontoret, betaler jeg da mva for å motta pakken? Betaler jeg £27.12 eller £32.54 til nettbutikken? Ser at Aquatuning skriver at de tar seg av alle avgifter og jeg ikke behøver betale skatter og avgifter g vil ikke få noen andre regninger. Gjelder dette alle nettbutikker?

  3. På nettsider hvor det står på produktet: VAT included. som her.

    Når det da ankommer postkontoret, betaler jeg da mva for å motta pakken? Betaler jeg £27.12 eller £32.54 til nettbutikken? Ser at Aquatuning skriver at de tar seg av alle avgifter og jeg ikke behøver betale skatter og avgifter g vil ikke få noen andre regninger. Gjelder dette alle nettbutikker?

  4. Jeg og to kompiser har debatert lenge grunnet en urealistisk scene i en annen B film. En av karakterene i filmen ble sutt av en annen kar med en .22 håndpistol rett i munnen med pistol løpet helt inntil ganen og kula fløy rett gjennom som om skallen var smør. Hvor realistsik var denne scenen? Vi vet jo ikke noe om våpen, men la oss gå ut ifra de typene håndpistoler man får skyte med på pistol klubber rundt i landet vårt.

  5. Du skal IKKE ha diskanter i hatthylla. Hatthylla er en plass hvor man kan legge hatten sin for dem som bruker det, og har skal det ikke monteres noe høyttalere. Det er flere grunner til dette, men det står omtalt i omtrent alle innleggene her inne, så det gidder jeg ikke gå mere inn på...

     

    Du trenger selvsagt en spiller, og da bør du huske på at det er spilleren som gir lyd til resten av anlegget, så her bør du velge noe som låter bra. Pioneer og Alpine er trygge valg, men kjøp en med minst 2 par linjeutganger.

    Videre så trenger du et bra frontsystem, og her får man som regel adaptere slik at 6,5" høyttalere kan monteres i orginalhullet. Solid innfesting av høyttalerene, og dempematter i hele døren, gjør underverker for lyden.

    Du trenger da en forsterker til fronthøyttalerene dine, og da er det som oftest en 2 kanaler som gjelder.

    Så kommer vi til sub, og her er det masse å velge i, og mange tror at jo mere watt det står, jo bedre er det. Dette er ikke tilfelle bestandig, og for at det ikke skal bli så dyrt med nok strøm til anlegget, så anbefaler jeg deg å se etter noe som ikke krever så veldig sprek forsterker. 1stk 15" pleier å være passe i en slik bil.

    Så må du jo da ha en passende monoforsterker til suben. Det er også en stor fordel å legge dempematter i hele bagasjerommet.

    Kablene til forsterkerene må være tykke nok til å frakte nok strøm til begge forsterkerene, men dette bør butikke du kjøper i kunne hjelpe deg med. Jording av forsterkerene er noe av det viktigste i hele innstallasjonen, så sørg for at dette blir bra.

     

    Ps, diskanter som du nevner over her, er kun en liten høyttaler som spiller du høyeste tonene i musikken. Skal du ha ok lyd, så må du ha bass, mellomtone og diskant ;)

     

    Tusen takk for et godt svar, setter stor pris på det.

    Fortsatt er det dumme spørsmål på vei, som sånn basic ting. Forsterker, hvor sitter den i bilen? Spiller sitter da helt fremme hvor spilleren alltid sitter. Og så monoforsterker, hvor sitter dette?

    Bass pleier ligge i bagasjerommet såvidt jeg vet. Kjapp googling ga meg dette. pioneer_tswx301_incar_468.jpg

    Dette så litt puslete ut. Dette derimot er noe jeg kunne tenkt meg.

    http://www.clubgp.co...0in%20trunk.jpg

    http://ls1tech.com/f...trunk-trunk.jpg

     

    Tenker det finnes vise utsagn som sier noe om dette.

  6. Skal kjøpe en Passat 3bg/B5.5 (2001-2002 modell) i mars neste år. Har rundt 15.000 - 17.000kr som skal brukes på et komplett bil stereo. Jeg har ingen erfaring med strøm eller noe slikt i det hele tatt. Aldri vært borti noe som har med lyd å gjøre. Jeg har null peiling.

     

    Så jeg lurer på hva som er det lureste her, hva skal jeg kjøpe? Vil ha god lyd, uten skurring og dyp bass. Hva må gjøres i bilen? tenker da på vibrasjoner og slikt som jeg leste litt om. Må jo ha diskanter i hattehylla, men er dette vanskelig å få ordentlig til?

     

    Ønsker bare en liten liste over komponentene som må kjøpes (og burde kjøpes). Og arbeid som må utføres inkl. prisliste. Og små enkle forklaringer på hvert punkt. Ettersom stickyene her er skrevet for folk som allerede kan litt så må jeg ha alt inn med teskje.

     

    Jeg skal da selfølgelig få noen erfarne rånere til å gjøre hele driten for meg mens jeg står å ser på.

     

    Gode svar setter jeg veldig stor pris på.

  7. Prosess:

     

    -Få nye deler

    -demonter eksisterende deler

    -tilpass nye deler (de passer nesten aldri som de skal) Noe er dårlig, annet er bedre.

    -fiks eventuelle transportskader eller annet

    -lakk

    -montering av nytt

     

     

     

    hvor mye dette vil koste hos fagfolk avhenger mye av delene. Som fks ved den hekkspoileren ser det ut til at eksosen også må modifiseres, det er ikkje bare å klemme det rett på.

     

    Men for å se det sånn.. 5-6.000 bare i lakkering hvis delene er strøkene.

     

    Husker sjeldent på prisene i papira på bilene eg jobber med, men å skifte EN fanger kommer aldri under 4.000 bare i arbeid og produkter.

     

    Takk for godt svar. Dette blir jo dritt dyrt. En kompis av meg påstår han kan montere for meg. Er det anbefalt? Han er 19 år og erfaring med kun 4 biler. Velger jeg han gratis eller fagfolk da?

  8. Tenker på å kjøpe en Passat B5.5 (3BG).

    Vil ha Rieger sitt body kit http://www.streetdes...o/?n3=3317&pd=1

    Problemet her er at jeg har null peiling på hverken sylindere, felger eller ratt.

    Så hvordan fungerer dette? Jeg bestiller store plastikk deler som havner i posten så jeg må lakkere og montere selv da eller? Si jeg ikke vil gjøre noe selv, hva koster det meg å da lakkere plastikk greiene og montere dem hos fagfolk?

    42_2027038934.jpg

  9. Dette skal jeg kjøle

    i7 2600K 4.5Ghz

    nVidia GTX 560Ti (Går sikkert for overklokking her og)

    Og hele mitt Asus Z68 Deluxe mobo

     

    Har 800D fra Corsair. De som har dette vet sikkert at det er 3x120mm vifteplass i toppen av kabinettet. Har sett litt på EK waterblocks sine sider og finner disse to, http://www.ekwaterblocks.com/shop/ek-coolstream-rad-xtx-360.html og http://www.ekwaterblocks.com/shop/ek-coolstream-rad-xt-360.html. Førstenevnte er 400x130x64mm og nummer to er på 398x123x47mm. Lurer på hvilken jeg burde ha. Hvis det ikke har så mye å si for mitt oppsett vil jeg gå for den minste.

     

    Og hva viftene angår så tenker jeg spesielt på de fra Scythe (hørt mye bra om dem). Enten 1600rpm eller 1900rpm, kommer jo helt an på hvilken størrelse radiatoren min havner på.

     

    Takk på forhånd :thumbup:

  10. Begge deler er rimelig dårlig. Har du mulighet for en inntaksvifte ved skjermkort?

    Nope, er 800D. Ingen vifte monteringer på sidepanel :thumbdown:

    Jeg mente i front av kabinettet på et vis.

    Effektiv luftkjøling i 800D er skikkelig utfordring uten modding.

    Tror ikke det er mulig. Så litt etter front vifte som kunne monteres i ledige bays. Men fant ikke så mye der. Men hvis radiator viftene blåser inn i kabinettet, vil ikke det hjelpe litt? Er ikke lufta fra radiatoren kald?

  11. Hvilket av disse oppsettene bør jeg gå for?

    pcintake.png

     

    Eller

     

    pcintake2.png

     

    Hotswap vifta har vel ikke så altfor mye å si tenker jeg, siden den blåser inn i hotswap området som er "lukket".

     

     

    EDIT: Mener selfølgelig på bilde 2 at Radiatoren blåser istedenfor å suge. Min feil :blush:

×
×
  • Opprett ny...