Gå til innhold

gunlovin

Medlemmer
  • Innlegg

    137
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av gunlovin

  1. Alle nyere innlegg i SG Note- tråden omhandler kun tekniske problemer vedrørende oppdatering til ICS.

     

    Tenkte det kunne være interessant å få vite mer om funksjonaliteten til ICS på Note, nye nyttige funksjoner, forbedringer etc (mail sync etc)

     

    Post gjerne nye brukerfaringer/"tester".

  2. Jeg bestilte fra Amentio i slutten av september, men er en utålmodig sjel, og da de begynte å bli tilgjengelige i diverse butikker, bestemte jeg meg for å ta en ny telefon til kundeservice hos Amentio i kveld. Han jeg snakket med påsto at de ikke får de inn før i midten av måneden. Jeg stoler ikke helt på dette, men gadd ikke å vente lenger, så kjøpte den i telebutikken til 5.5k. Jobben betaler.

  3. 24 vs 30 fps dreier seg vel også om avspilling på TV apparater.

     

    Og da vet du vel at 30fps spiller bedre på 60Hz TV-er enn 24 fps? Mens nyere 120Hz TV-er er omtrent like god på på begge...

     

    Poenget mitt er vel at SOHD klarer flere frames i D1 enn i 720p, og at D1 er mer sammenlignbart med 3GS. Når det er sagt, så har jo samsung markedsført 720p ganske sterkt, og da er det synd at akkurat det faller litt igjennom. Telefonen har jo mange andre sterke sider, og skyter bra D1 video.

  4. Er det ikke mye strid om at 24fps egner seg best for videoopptak og avspilling da? MP på et stillbildekamera bør ikke være en dealbreaker, man kan fint få bedre bilder med 3MP vs 8MP så lenge sensor, optikk, autofokus etc. er like god eller bedre.

     

     

    "Striden" om 24fps eksisterer vel mer i filmverdenen, da spillefilmer ble opprinnelig spilt inn med 24fps (24p), og den dreier seg vel mer om ønsket om å se film slik den ble spilt inn.

     

    På mobiltelefoner og digitalkameraer tror jeg nok at 30 fps er bedre enn enn 24, dersom prosessorkraften er stor nok i både enkoding og dekoding enden.

     

    Dessuten klarer ikke SOHD 24 fps cbr, men heller noe sånn som 8-24 fps vbr. Det blir nok litt for mange dropped frames til at 720p skal kunne se smooth ut (dessverre).

     

    Alle videoene jeg har sett på youtube er i 720p, og ikke i 720x480 (D1), noe som dessverre kan få folk til å tro at kameraet er generelt dårlig på SOHD. Dette stemmer altså etter min mening ikke. Men jeg savner bildestabilisator i video mode...

     

    ad. 8MP vs 3.15MP: Enig i at optikken har mye å si, og at MP i seg selv ikke er noe godt mål, og tilogmed kan virke negativt inn på små apparater som mobiltelefoner. Men SOHD tar virkelig akseptable bilder, og med 8MP så er bruksområdet større med 3GS's 3.15MP.

  5.  

    hvorfor skryter de så mye av filminga på samsungen? iphonen har like god filmdel

     

    720p-opptak på SOHD sliter litt med for lav framerate. Oppløsningen er jo nesten tre ganger større enn D1, og krever mye prosessorkraft. Hvis du derimot "nøyer" deg med D1 (720x480), så er recordings med HD-en meget bra, med 30fps. Det er nesten litt synd at alle sammenligner 720p opptak gjort av SOHD med 640x480-opptak gjort av 3GS, for HD-en gjør en minst like god jobb i D1 som 3GS, om ikke bedre.

     

    Stillbildekameraet, 8Mp vs 3.15Mp, er en dealbreaker for 3GS for min del...

  6. Kan noen svare på om man får blu-ray content via DLNA på TV?

     

     

    Det er mulig du får problemer med overføringshastighet til det trådløse nettverket ditt hvis videofilene krever mye plass (typisk 1080p), ettersom DLNA på SOHD går over Wlan. Du må altså koble TV-en til routeren din med nettverkskabel, og deretter dele innholdet på HD-en via DLNA (home server).

     

    Jeg har kun prøvd via PS3, ettersom TV-en min ikke støtter DLNA. Dette funker greit, bortsett fra egne recordings på telefonen, som ikke vises pga manglende audio kodec støtte i PS3. Jeg opplever lag/hakking med f.eks. heli-demoen, mens tv-serier i .avi-format går greit. Det kan selvfølgelig hende at mine problemer er relatert til router og/eller PS3-løsning, og at TV-en din har bedre funksjonalitet for DLNA.

  7. Det er mange som kommenterer på samsungs manglende vilje til å oppdatere telefonene sine. Dette har sannsynligvis vært tilfelle tideligere, men ting tyder på at det er i ferd med å endre seg.

     

    SOHD har blitt oppdatert én gang her i norge siden (første) release i Juni, men har også blitt oppdatert ytterligere i andre europeiske land. Italia har vært først ute med å få viktig firmware updates, men det går nok ikke lang tid før alle andre land følger etter.

     

    Hvis man ikke gidder å vente på nordiske firmware updates, kan man flashe firmwaren til f. eks. Italiensk (med engelsk språkvalg, mister norsk tastatur), og evt. flashe tilbake når oppdateringene har kommet hit.

     

    Nåværende italienske firmware er bra, og har fikset et par viktige ting. Det ryktes at en ny update kommer denne uken for denne versjonen.

     

    SOHD anbefales!

  8. Men hvordan er lyden i Jet'n? Er den brukenes?

    La oss si å filme på en konsert f. eks, er det noen som fikser så høy lyd uansett?

     

     

    Jeg har ikke jet selv, men etter det jeg har lest, så bruker jet samme audio codec som den første firmwaren til Omnia HD, altså AMR. Hvis det er sant, så suger nok lyden på jet. Og så får du kun D1 oppløsning da...

     

    Jeg har en Omnia HD på Italiensk firmware, og den har grei lyd på opptak. Forbedringen var enorm fra norsk til italiensk firmware.

     

    Æ,Ø og Å er der, men ikke på Qwerty-tastaturet, man må trykke tre trykk for å få bokstavene. Håper selvfølgelig på oppdatering av nordisk firmware med fikset lyd-codec snart!

  9. Mister altså da 2 årig gps lisens. Norsk meny. Ingen æøå på qwerty. Og ikke minst tap av garantien på mobilen. Men har faen lyst på aac codec på video opptak altså. !

     

    Som oesvends påpekte, så kan du installere Route66 på nytt. Jeg har bare ikke rukket å teste det.

     

    Når det gjelder garantien, så er det bare å flashe telefonen tilbake til nordisk firmware før en eventuell reklamasjon (hvis telefonen er såpass levende at det lar seg gjøre da, og hvis ikke, så oppdager de det sannsynligvis ikke :))

     

    Videolyden er mye bedre. Jeg er ikke helt fornøyd med framerate, men nå går det i hvert fall an å filme uten å skjemmes over lyden!

     

     

    Generelt om telefonen vil jeg si at jeg er fornøyd, spesielt med multimediafunksjonene. Men den er ikke spesielt spennende ellers. Jeg hadde en N82 før, og den hadde det meste av de funksjonene HD har.

     

    Min telefon har foresten et veldig akseptabelt batteri. Varer i 60 timer (fire dager)med moderat bruk, dvs noen samtaler, en del meldinger, internett via wlan og litt trykking/filming/filmtitting/musikk ellers.

     

    Edit: la til siste avsnitt...

  10. Alfe:: Består oppdateringen av 2 deler? Hvor fikk du lasta den ned?

     

     

    Du finner all info og linker i forumet på http://www.SamsungI8910omnia.com, under firmware diskusjonen.

     

    Den består av to deler:

     

    1. Flashe fra nordisk til italiensk firmware (den første versjonen)

    2. oppdatere denne firmwaren via pc suite på vanlig måte

     

    Det første punktet er mest "skummelt". Jeg har gjort det, og det gikk bra.

     

    Resultat:

    - telefonen er noe raskere overall

    - mye bedre lyd i video-opptak (har kun testet 720p)

    - mister norsk qwerty-tastatur, noe som gjør sms-skriving litt mer pita

    - route 66 ble avinstallert (jeg skal prøve å installere den på nytt via pc suite, men vet ikke om jeg fortsatt får de to årene med gratis navigasjon)

    - internett-browser er noe raskere (via wlan)

     

     

    Jeg har ikke hatt så mye tid til å trykke på den etter oppdateringen, men jeg syntes video-lyden alene er verdt oppdateringen.

  11. Ja, den må først flashes med italiensk. Er det viktig for deg å ha Norsk språk, kan du bare glemme å få oppgradert med det første. Man har selvfølgelig Æ, Ø og Å, men det er litt mer tungvint å finne disse om en bruker fullt tastatur.

     

    Har bestemt meg for å flashe til Italiensk firmware.

     

    Man må vel sannsynligvis flashe tilbake til nordisk firmware før man kan legge inn en eventuell fremtidig nordisk firmware-oppdatering (og dersom man må reklamere på mobilen). Er det noen som har en link til dagens nordiske firmware, slik at jeg kan ha den i bakhånd om nødvendig?

     

    EDIT: jeg fant den!

  12. Testet lyden litt kjapt her nå og det var en stor forbedring fra tidligere :yes:

     

    Må prøve litt mer, men så langt er jeg fornøyd.

     

    Måtte du flashe den til italiensk firmware før du oppdaterte? Hva skjer med språk og tastatur? Æ,Ø og Å?

     

    Jeg leser at det er lite nytt ellers, men jeg er keen på AAC- lyd. Bare synd at PS3 ikke støtter det nye formatet heller. Kunne godt ha tenkt meg en fungerende videofunksjon over DLNA, om enn bare for å kopiere over til ps3, hvis streaming er for tregt.

  13. Dere som har prøvd Omnia HD?

    I dag prøvde jeg Samsung Omnia(Den første) og ble ikke imponert over skjermen. Kan skjemren på Omnia HD sammenlignes med skjermen på Omnia? Der hadde skjermen dårlig respons, og det var en plastikkskjerm som ble fort ripete?

    Hvordan er denne opp mot Omnia HD?

     

    Takk

     

    HD har mye bedre skjerm enn omnia. Førstnevnte har capasitive touch AMOLED skjerm, mens omnia har resistive touch LCD. Det er stor forskjell! Glasset på HD virker ganske sterkt, selv om jeg ikke akkurat har lyst til å forsøke å ripe det med nøkler etc.

  14. Ellers Hva er forskjell på Jet og omnia ll?

     

    Det er mange forskjeller på disse. Først og fremst er jo Omnia II en ekte smartmobil med Windows 6.1-->6.5. Jet har Samsung properitary OS.

     

    Dessuten er Omnia en del større, med 3.7" skjerm.

     

    Kortfattet vil jeg vil si at Omnia II er mer rettet mot business enn Jet. Jet er en rimeligere all-arounder.

  15. Jada, test kommer så snart vi får et eksemplar tilsendt av Samsung :)

    I mellomtiden kan det vel være hyggelig å meske seg med litt bilder?

     

    Samsung venter vel til de har klart å fikse alle bugsa på mobilen før de sender et eksemplar. Kanskje redde for slakt?

     

    Men den er fin, for all del. Personlig er jeg nysgjerrig på testresultat fra amobil, ettersom jeg verdsetter deres meninger relativt høyt. Men det er litt for seint, jeg klarte ikke å vente...

  16. ...

    På samme måte blir det med fargedybden. 17 og 18 bit krever en del mer enn 16 bit som WM bruker. Dermed vil det gå litt opp i opp.

     

     

    Ettersom II har fått kraftigere prosessor, og kjører færre farger, går det vel kanskje mest opp?

     

    Omnia II fremstår mer og mer atteraktiv for meg... Ut fra de preview- filmene jeg har sett, så virker også UI-et litt smoothere på II enn det jeg opplever på HD.

  17. Det er ikke sikkert at det er så dumt med den noe lavere oppløsningen på skjermen til HD. Det går raskere å rendre, og krever dermed mindre prosessorkraft. På en annen side har II fått større prosessor. Jeg vet ikke om WinMo krever mer av prosessor enn Symbian, men skjermen til II krever i hvert fall mer.

     

    To ankepunkt for den lavere oppløsningen: web-browsing og TV-ut. Jeg prøvde TV ut på HD-en i går, og det virker som jeg kun får 360x640 punkter signal ut ( Til full HD Sony), og bildet blir dermed oppskalert og pixelert/kornete via TV-ut.

    Klarer samsung å fikse audio kodec slik at DLNA funker, så trenger jeg strengt tatt ikke TV ut, og vil nok heller benytte wi-fi. Men det gjenstår å se...

     

    Har også litt blandede erfaringer med DLNA fra mobil(N82) til PS3. Ikke raskt nok streaming til at video funker bra, men det gikk greit å kopiere fra mobil til PS3 via DLNA, for å så spille av videoen fra PS3 harddisk.

×
×
  • Opprett ny...