Gå til innhold

Nalenu

Medlemmer
  • Innlegg

    154
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Nalenu

  1.  

    Big Deal!! Det er merkelig hvordan verden jubler når et land som Skottland er selvforsynt med 1700 MW vindkraft på en vindfull sommerdag, mens Norge som til alle tider har vært 100 % selvforsynt med fornybar vannkraft opp til 30,000 MW likevel må bygge ulønnsomme vindmøller for å nå et meningsløst fornybarmål satt av en EU-byråkrat. Forstå det den som kan!!!

    Noreg er kanskje forsynt med 98% fornybar kraft, men energiforbruket totalt inneheld likevel mykje fossil energi. Difor er det viktig å få vegtransport, oljeplattformar og anna som lett let seg forsyne av fornybar kraft over på straum. Då treng vi òg meir fornybar kraftforsyning her i landet.

     

     

    Du veit hva de gjør med gassen vi ikke bruker på å produsere strøm på plattformer? Det blir sendt til europa og blir brent der til oppvarming og strøm. Man får et netto tap på omformere og kabler, for å sende den gassen man ellers ville ha brukt til å lage strøm på installasjonen. Så med din tankegang vil du bruke fornybar energi så vi kan sende mer gass ned til Europa. Der det blir utslipp av det uansett. 

     

    Gevinsten er hvor? 

  2.  

    9V er veldig langt fra å være dødelig. Det er altså spenningen som er alfor lav til å gi en farlig strøm. 

    Problemet ligger vel i å forstå sammenhengen mellom spenning og strøm. "har nok amper til og være dødelig" er en ganske meningsløs formulering.

     

    Det kreves ca. 0.15 Ampere gjennom kroppen for å ta livet av et menneske (mener jeg å huske).  Et 9v batteri kan gi flere amper om det kortsluttes.  Men, som Hårek nevner,  er spenningen for lav (og motstanden i kroppen for høy) til at det er mulig.  U = R * I

     

    Om man derimot transformerer spenningen opp vil det være mulig (lade opp en kondensator).   Ref. hjertestarter.  Den vil kunne stoppe et hjerte som slår. 

     

    Nei det kreves 0,05A i et sekund for å ta livet av et menneske og 0,03A i fem sekunder.(Testet av tyskerne under 2 verdenskrig)

    Av den grunn har dagens elektro installasjoner 0,03A jordfeilvern. Et menneske har en elektrisk motstand på mellom 1500-4000ohm fra hånd til hånd/hånd til fot. Derfor vil den høyeste farlige berøringsspenningen for et menneske ved 3000ohm (typisk voksen person) bli I*R= 0,03*3000= 90 volt. 

     

    Mvh Energimontør.

    • Liker 1
  3. Hei.

     

    Har et lite spørsmål som kan være relevant siden jeg fikk et anrop på telefonen for noen dager siden.

     

    Ble ringt opp av et anerkjent firma som lager kraftløsninger til offshore/marine i Norge, tok ikke telefonen da jeg ute jobbet mens telefonen var inne, da jeg søkte opp nummeret i etterkant fikk jeg se at nummeret var i fra et firmaet som nevnt ovenfor og at dette var et typisk resepsjons nummer (4000 på slutten)

    noe som gjør det vanskelig å få kontakt med den som faktisk ringte.

     

    Jobber i dag på et anlegg som produserer gass og kondensat samt at jeg har en liten bi jobb på et små kraftverk så mine erfaringer matcher kanskje det firmaet som ringe er ute etter.

     

    Her det her noen muligheter for at de faktisk har søket meg opp og er på utkikk etter en nyansatt? Eller kanskje så enkelt har ringt feil?

     

    Prøver å lufte dette litt for å se om det kanskje kan være verdt å ringe opp igjen på mandag å se om jeg få tak i den som ringe.

     

     

     

     

     

     

  4. Vet nesten ikke hvor mye info jeg skal legge i hendene dine.

     

    En fagbrev er et bevis på at kandidaten har oppnådd kompetanse mål i henhold til læreplan, om jeg forteller deg grundig hvordan du utfører arbeidsoppdraget så har jeg i bunn å grunn bestått deloppgaven for deg.

     

    Alt det du nevnte på siste avsnittet ditt er elementære ting du burde kunne utføre og dokumentere som elektriker.

     

    Du skal uansett få samme innspill som jeg fikk da jeg gikk opp til fagprøve:

     

    Så lenge du ikke gjør et forskriftsbrudd så stryker du ikke.

     

    N

  5. Heisann.

     

    Jeg jobber til vanlig i et anlegg der det produseres hydrokarboner og har litt innsikt i ATEX

     

    Har derfor innspill til deg Arne22

     

    I oppgaven til TS står det at verkstedeier ber deg skifte ut kabel som er skadet, som forsyner et lysarmatur inne i et lakkeringsanlegg.

     

    Det finnes per definisjon ikke EX godkjente kabler, men du får dog kabler med hydrokarbon sperre.

     

    Det er det ikke behov for her siden det er lakk, men det kan hende at lakken kan selvantenne/eksplodere når det er fordelt og har en ideell sammensetning med luft. Derfor vill man eliminere tenn kilder.

     

    Når du skal bytte ut kabelen må du først se på hvilken skade kabelen har blitt påført, er det mekanisk ,kjemisk, eller en annen type skade, for så å vurdere om du er nødt til å gjøre tiltak etter du har montert en ny kabel. Kanskje det er nok å montere et deksel foran det aktuelle området eller du må ha syrebestandig beskyttelse foran. Din vurdering.

     

    Når du bytter kabel må du ta hensyn til strømføringsevne, siden kabelen ligger område der det kan være en eksplosiv atmosfære så må ny kabelen ha samme strømføringsevne som gammel kabel. Eksplosive atmosfærer selvantenner ved en bestemt temperatur ( kommer an på hvilket stoff det er). Derfor er det ikke ønskelig at din nye kabel blir varme enn den gamle, da nokså sikkert ble dimensjonert etter den temperaturen lakk kan selvantenne i ved en bestemt temperatur.

     

    Blir farlig å si nokså sikkert fordi du skal vite i elektro verden og ikke tru, derfor anbefaler jeg deg også å ta en titt i den utfylte dokumentasjonen som følger elektroinstallasjonen.

     

    Håper jeg var til hjelp.

     

    N

  6. Hva med alle som greier å integrere seg? Flertallet altså.

     

    All creed til dem i så fall, synses fremdels ikke det veier særlig mye opp i mot den økende gjengkriminaliteten og voldsutviklingen våre nye landsmenn står bak. Og dette stemmer siden norske fengsler er fulle av nye landsmenn og 1 og 2 generasjoner etter dem først kom hit. Dette er en konsekvens av mangelfull integrering.

  7. SWAT dude

     

    Jeg har tenkt å overklokke så lav temp er derfor et must. Om du syns prebuild er noe drit så kan jeg kanskje vurdere costum.

     

    Når det kommer til cosmos 2 så liker jeg god plass og dagens skjermkort er store, har had problemer med å få plass til to skjermkort av dagens størrelse inn i et mid tower.

     

    Ellers er posten din informativ og god så +1 til deg..

  8. Heisann og god jul.

     

    Jeg er lut lei av og tyne min nå 6 år gamle pc med 755 socket for at den skal duge til spill. Har derfor tenkt å handle noe som holder for en del år..

    Legger derfor ut lista av komponenter for å høre om noen har forslag til forbedringer i oppsettet evt forslag til andre ting.

     

    Prossesor: Intel® Core i7-3930K Processor

     

    Hovedkort: ASUS RAMPAGE IV EXTREME, Socket-2011

     

    kjøling: ZXT Kraken X60 All-in-One 280mm Kjøler ( pre build vasskjøler)

     

    Kabinett: Cooler Master Cosmos II Ultra Tower

     

    RAM:Kingston DDR3 HyperX 1600MHz 16GB

     

    Lagring: Kingston HyperX 3K SSD 240GB 2.5" KIT

     

    Strømforsyning: Cooler Master Silent Pro Hybrid 1300W

     

    Har tenkt på kjøre 32bit windows så har egentlig ikke bruk for 16GB minne men tar høyde for at det kan bli 64bit en dag..

  9. Jeg prøvde å etter jeg hadde betalt meg inn så fikk jeg i fanget hvordan jeg skulle rekruttere venner og bekjenne ut i fra hvor naive og lettlurte de var.

    Er ikke sikkert du har sett rekruteringskjemaet. Men når jeg fikk se det så jeg hvor dom og lettlurt jeg var som gikk i fella.

    Jeg hadde ingen intensjon om å lure mine bekjente til å bli med på slikt å dermed så måtte jeg betale et vist beløp hver måned fordi jeg ikke hadde rekruttert folk.

     

    Jeg ser på det som en lærdom, du prøver pyramidebasert opplegg 1 gang og snur ryggen neste gang noen prøver å loppe penga av deg :)

×
×
  • Opprett ny...