Gå til innhold

cain

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av cain

  1. Vel hehe når jeg skrev innledningen i dette forumet så viste ikke jeg at interessen skulle være så stor.

    Uansett så mener jeg fremdeles at det hadde hvert genialt om Apple hadde lansert en x86 kompatibel variant av osx... Om Apple tjener penger på det eller ikke har i utganspunktet ikke noen betyding for hvorvidt jeg ønsker meg det eller ikke. Men jeg registrerer at det snakkes om et Marklar prosjekt som bl.a omfatter en osx versjon til pc som er iverksatt av Apple selv, og om de "ryktene" er sanne så må det jo være en grunn til det.

    Hva slags planer Apple har vet jeg ikke, men jeg vet at en OSX for PC ville glede mange, og siden det snakkes ganske mye om og Apple ikke vil si noe om det så tyder det i allefall på at Apple har hørt ordet MARKLAR før og at det har noe med osx for pc og gjøre... og jeg liker tanken OSX for PC ville være en drøm i oppfyllelse både for meg og mange ande data entusiaster, det vet jeg...

  2. hvisomattedersomatte ja.... hvis ryktene om osx for PC er sanne så regner jeg med at Apple har gjort det med en hensikt... om de skrinlegger prosjektet eller ikke er en sak, men er det der så er det der... Skulle bare så gjerne fått en bekreftele på om ryktene var sanne eller ikke, skulle gjerne hatt noen screenshots eller noe.

     

    Men jeg er enig at Microsoft burde ha hvert litt lenger fremme i OS utviklingen enn det de er i dag. :)

  3. Ok uenige om hvorvidt Apple vil tjene penger på en evt lansering av OSX FOR PC er greit.... Men hvis vi ser bortifra det en liten stund... Hadde det ikke hvert bra at også pc brukere over hele verden fikk muligheten til å kjøre mac osx uten at man måtte kjøpe en helt ny datamaskin?

  4. Eller kanskje det er nettop derfor de vil lansere det? de vet at de ikke kan konkurere på hardware, men de vet at de kan det på OS, så hvorfor ikke lansere "verdens beste" os også til pc? Det kan jo hende at Apple vill tjene penger på det... Jobs sa jo no om at OSX vi være oset i de neste 20 årene eller noe sånt eller var det 15 år han sa... Uansett så betyr jo det at osx er noe Apple kommer til å bruke mye tid å resusjer på, så jeg klarer ikke å legge fra meg tanken om at en evt. lansering for pc ville være fornuftig.

     

    Hehe men uansett så bør de nok vente med lanseringen til denne "SWITCH" kampanjen er over :)

  5. Hmmm jeg tror du har rett der gitt (har altid trodd g4 var en 64 bit) men uansett så så er den risc basert og den har finnesser som:

     

    The PowerPC G4 features a short seven-stage pipeline, full 128-bit memory paths between L1 and L2 cache, and a floating-point unit that’s capable of executing double-precision mathematical calculations in a single processor cycle. The PowerPC G4 also supports prefetching (which improves performance by retrieving and caching data before it’s actually demanded by the processor) with up to four simultaneous 32-bit data streams, unlike the Pentium III, which can only manage a single 32-bit block prefetch.

     

    The PowerPC G4 processor boosts efficiency further with the Velocity Engine, a fearsomely fast, 128-bit vector parallel processing unit. In applications written to take advantage of vector processing, the Velocity Engine accelerates processing by executing an operation on multiple pieces of data at the same time. It processes data in 128-bit chunks, instead of the 32-bit or 64-bit chunks that are the norm in traditional processors. Velocity Engine support is built into Mac OS X Server to turbocharge high-bandwidth data processing and math-intensive tasks.

     

     

    Jeg antar at de som tester disse tingene ikke er objektive altid slik at utfallet av testen blir farget av testerens holdninger til testen hvis du kjønner hva jeg mener.

     

    Men så er det ikke antal MHZ som avgjør hastigheten i en CPU alene, men hele arkitekturen. akkurat som en 1,5GHZ AMD er raskere enn intels 1,5GHZ cpu.

     

    Men uansett så forandrer dette ikke poenget mitt om at OSX for pc hadde hvert genialt... For hvis det er som du sier at en PC i utgangspunktet er raskere så får vi vel en raskere "MAC" ved å bruke osx på en pc?

  6. Men angående ytelse.... Dagens råeste mac maskiner samenlignet med dagens råest pc maskiner forteller vel egentlig at mac maskinene er råere... Det vil si IKKE på alle områder. Tenke seg en dual 64bits 1,25GHZ maskin med ddr p2700 OSV knuser de råeste pcene på de fleste områdene (hvis man ser bortifra spilling), men ja man må betale for moroa. Det finnes flere tester som bekrefter dette..

  7. Ja det stemmer at Apple ikke sier stort om MARKLAR, jeg har sendt mailer til Apple og spurt om en del ting angående saken men har aldri fått noe svar. Men siden Apple ikke sier noe så er vel det egentlig en innrømelse i seg selv. Faktum er jo at siden osx er unixbasert så er det i allefall ikke veldig stort problem å lage en en pc versjon, og som sagt hvorfor ikke? Men uansett så vil jo ike Apple gjøre noe slikt hvis de selv tror at de ikke vil vere tjent med det... ingen vil vel med vilje skyte seg selv i foten.

     

    Men ok jeg skal gå med på å kalle dette et rykte... Men kun på grunnlag av at Apple selv ikke har sakt noe om saken offisielt ...enda.

     

    Men man kan vel inderlig håpe kan man ikke? :)

  8. OK greit nok jeg skjønner poenget, men siden dette prosjektet MARKLAR allerede eksisterer så er det nok en grunn til det. Dessuten så har Apple selv innrømmet at de på senere tidspunkt vil vurdere å benytte seg av INTEL i fremtidens mac maskiner. og dete vil føre til at PC arkitekturen og MAC arkitekturen blir ganske lik på det daværende tidspunkt. Og hvorfor ikke? Det hadde jo egentlig hvert greit om man rent hardwaremessig bare hadde en standard og forholde seg til men at man kan velge OS. Dette har dataidealister lenge drømt om... :D

     

    Så... Apple vil nok ikke bare lansere osx for pc uten at de selv mener de er tjent med det, og siden de som sagt har en osx versjon ferdig laget så skal man i allefall ikke se bortifra at apple kommer til å lansere det... en eller annen gang.

  9. Jeg ser poenget NickFalk men Apple HAR faktisk laget denne versjonen av osx, spørsmålet er vel heller når eller om de vil lansere den. Apple lagde en gang en versjon av OS7 til pc, men grunnet manglende interesse så ble den aldri lansert. Men siden OSX er et mye bedre OS og er UNIX basert så er det både lettere og sansynlighvis billigere markedsføre det. Men i dag bør ikke Apple slutte med å produsere maskiner som over hele verden er kjent for god kvalitet og design osv, men som en ekstra inntektkilde så kunne det være interesant å lansere osx for pc. Jeg regner med at hvis denne lanseringen vil skje så er det først og fremst de som allerede har en pc som er sagmentet som apple ønsker og nå, og selvsagt ikke mac eiere. Dessuten kan man jo altids som pc eier kjøre dual (windows/osx) opsett på maskinen... hadde ikke dette hvert greit da?

  10. Diverse kilder snakker om en OSX versjon for pc... Apple har et prosjekt på gang kalt MARKLAR (navngitt etter alienfigurer i tegneserien Southpark) I følge kilder skal Apple faktisk ha en pc kjørende med denne osx versjonen og er meget fornøyd med resultatet. Jeg synes det er glimrende av Apple å lansere en pc versjon av sitt os da det finnes mange pc brukere som kanskje kunne ønske seg mac men ikke har råd. Jeg kan også tenke meg at en del bedrifter som reklamebyråer osv vil kunne velge pc med osx innstallert da pc utstyr generelt er mye billigere. Dessuten er dette in fin "FALLBACK" plan for apple hvis salget av mac maskiner skulle avta.

     

    Eller hva synes dere der ute?

     

    "Please Apple.. gimme an OSX for my puter" :D:D:D

  11. Både Mac og pc er under utvikling... og under denne utvikligen ser det ut til at både PC og mac utvikler seg i en retning hvor de på et tidspunkt vil møte hverandre... i allefall rent hardwaremessig, men når er vankelig å si noe om utenom at det ikke er altfor lenge til (kanskje 3 år) Uansett så er Apple ganske fornøyd med Marklar prosjektet. Men OS7 verjonen du referer til kom aldri på markedet da ingen representanter for hardwaresoftware industrien for pc markedet var særlig interesert. Men OSX for pc blir ganske sikkert et faktum, med mindre noe skulle skje som hindrer dette. Men i dag ser det lyst ut for alle mac elskere som sitter fast i pc verden :)

  12. Apple har faktiks laget en PC versjon av OSX, det vil si de holder på med et prosjekt kalt MARKLAR (ingen offisiell info fra APPLE) og som jeg skrev innledningsvis så skal man ikke se bortifra at apple faktisk omsider vil benytte seg av enten INTEL's 64bits itanium cpu teknologi eller AMD's 64 bits hammer teknologi, dette er selvsagt forde det blir billigere for apple. Konsekvensene av dette blir jo også selvsagt at rent hardwaremessig så blir an macintosh maskin og en hvilken som helsdt pc nokså lik.

    Allerede i dag så er komponentene i en mac og pc nokså like, begge bruker IDE, DDR,PCI,AGP,USB,IE1394 OSV.

    Ta forresten en titt på denne linken:

    http://www.geotrail.no/norge/modules.php?n...order=0&thold=0

    og denne linken:

    http://www.eweek.com/article2/0,3959,496249,00.asp

  13. :D Jeg har i mange år hatt tanker om at i fremtiden vil krigen mellom pc og mac opphøre.... Pc makiner blir bedre og bedre og mac maskiner blir mer og mer pc like og billigere. Å lage en OSX versjon for pc er i såtilfelle genialt. Apple har selv sagt at de vil vurdere å bruke enten INTEL's IA64 eller AMD's hammer tekonologi i fremtidens MAC maskiner. Med andre ord så blir den fysiske teknologiske forskjellen mellom en mac og pc ikke veldig stor lenger, og da er det vel kun OS og software som avgjør hva slags maskin man har. Dette har data idealister lenge snakket om og nå kan det se ut til at det blir fakta. Noen har sagt:"I fremtiden vil jeg kunne gå i en butikk å kjøpe en datamaskin uten å tenke på om jeg vil ha en mac eller pc" Og jeg sier bare... ENDELIG!!! :D
×
×
  • Opprett ny...