Gå til innhold

idos

Medlemmer
  • Innlegg

    644
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av idos

  1.  

     

    Et system som låser en til et merke/OS blir ikke å finne i min bil i alle fall..

    De fleste bilmerker har allerede låste merkesystemer. Prøv f.eks å montere Volvo-bremser på en Mercedes. Så det blir nok ingen bil på deg, for Linux produserer ikke biler ...

    Nå lager vel neppe verken Mercedes eller Volvo bremsene sine selv. regner med det meste er sub-contracting. Og jo, jeg kan velge mellom forskjellige typer/merker bremseskiver.. ;)

     

    http://www.biltema.no/no/Bil---MC/Bilreservedeler/Bremsesystem/?page=4

     

    http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1313.TR11.TRC1.A0.H0.Xvolvo+brake&_nkw=volvo+brakes&_sacat=0&_from=R40

     

    http://www.partsforvolvosonline.com/index.php?cPath=52_54&osCsid=26228a3ff3e3f0544f6c160d4693d12c

     

    På samme måte som at jeg ønsker å velge selv hvilke klær, sko, deo, og tannbørste jeg skal bruke, ønsker jeg frihet til å velge hvilken telefon jeg skal kjøpe. Har hatt HTC, Samsung , Sony , Nokia .. og er usikker på hva den neste blir.. men en ting er sikkert: Bilen min skal ikke bestemme det..

    • Liker 3
  2.  

     

    Det er jo sant det, men når man må ha omformere etc på ting som går på 110volt så blir det litt knotete syns jeg...

    Det er bare å passe på at strømforsyningen også takler 230V (bare med en annen kabel). I tilfellet med denne boksen er det også godt mulig at strømforsyningen er ekstern. Da kan man, om det trengs, bare bestille et par 230v strømforsyninger som passer fra ebay/dx med gratis frakt.

    Så lenge de ikke koster over 200kr da, så prisen dobles med vårt "fan(t)a(s)tiske tollsystem.... :-| Gud, som jeg hater politikere, etter Kristin Halvorsen, og nå sist, Erna og Siv sa at tollgrensa skulle heves. Helt til de kom i regering, og norske nettleverandører sannsynligvis fylte opp postkassene deres med nettbrett, flatskjermer osv. ;-) (Neida, slikt noe skjer jo ikke i lille Norge.) ROFL

    Nå er det vel bare MVA som blir lagt til. Dersom du får det til å bli en dobling av prisen bør du ta et lynkurs i prosentregning:

    prisMedMVA = prisUtenMVA*1.25

     

    200*1.25 = 250

     

    slik.. nå slipper du å gjøre det ... og dersom du får tilsendt varene som pakke ikke brev, så er det også gebyrfritt. Vil det være rett for norske butikker å måtte kreve MVA fra kundene, mens en skal slippe å betale MVA på varer kjøpt i en utenlandsk butikk? Det blir da ikke konkurranse på like vilkår.

  3. Litt off topic:

    Hvilke reelle fordeler får en av 64-bits mobilplatform? For PC er det vel stort sett at en kan adressere mer minne (mer enn 4GB totalt) , hvilke fordeler er det egentlig? Tviler ikke på at resten av kostebinderiet kommer etter med 64 bits greier.. , men er hvilken nytte har vi av det? Er dette bare et "selling point" ?

  4. Burde hatt karakteren 7 fordi det er den eneste kvalitets telefonen som er hendig.

    Det avhenger vel av hvem som ser... ? Tviler ikke på at iOS og iphone er bra/nok til manges bruk, men den dekker ikke mitt behov.. så for min del blir det definitivt ikke iphone denne gangen heller.

     

    For liten skjerm, manglende NFC støtte (bruker faktisk NFC av og til) , ingen widgets. Totalpakken jeg får av Google/samsung dekker mitt behov på en bra måte. Ikke helt fornøyd med alt på SGS3 (huhhh du leste rett, fordi ingen produkt er perfekte... ikke engang Apple's produkter) , men alt i alt dekker den behovet bedre enn jeg tror en iPhone ville gjort , selv om jeg trolig hadde funnet måter å leve med den også på.. ;)

  5. Får installert W8 i dag på ny pc, men har merket meg en ting. Jeg bryr meg mindre og mindre om hvordan og hvilket system jeg bruker så lenge jeg får gjort jobben effektivt (les: programmene jeg kjører, bruker og liker fungerer og er enkelt tilgjengelig) . Rotet litt rundt på en PC med win 8 i går og fant litt utav det, men er ikke helt overbevist ennå.

     

    Liker prinsippet med metro/tiles: At det du bruker mest skal være lettere tilgjengelig. i et mer oversiktlig grensesnitt. Om jeg liker det om en uke skal være usagt.. :)

  6. Fail: At barn, venner og venners venner til noen lærere går inn og gir vurderinger gjør hele siden ubrukelig.

     

    Gjør de det? Hvor mange tror du legger inn vurderinger for andre?

     

    På vurderinger foretatt av skolen/arbeidsgiver vil kun de elevene som har læreren kunne ytre seg.

     

    Dette er helt rett. Men det betyr ikke at elevene svarer ærlig.

     

    Flere poster på nettet sier i alle fall det. At de får venner av seg til å legge inn karakter om seg. Dermed får de topp score. Kanskje er de også gode , men troverdigheten til siden er dermed borte.

     

    Dersom elevene ikke svarer ærlig på den eneste reelle muligheten de har til å si noe om lærerne sine er det vel et elev-problem og ikke et skole/ledelses problem. Å bruke det som et argument for å opprette/forsvare en lærervurderingsside, som ikke har reell verdi på grunn av validiteten i dataene, blir for meg helt tullete.

    • Liker 1
  7. Like troverdig som lærerevaluering i skolens regi i mange tilfeller vil jeg påstå.

    Fail: At barn, venner og venners venner til noen lærere går inn og gir vurderinger gjør hele siden ubrukelig. På vurderinger foretatt av skolen/arbeidsgiver vil kun de elevene som har læreren kunne ytre seg.

    Vi ser ofte folk her på siden ytre seg om ting de ikke har peiling på eller kjennskap til. Fandriods som slakter iDingser de aldri har hatt og iSheeps som slakter alt som ikke har et påbegynt eple på seg. Tror ikke nettfilteret til pubertale kids er særlig bedre når de har kommet i konflikt med læreren. En konflikt de gjerne startet selv. Det blir snakket mye om dårlige lærere, men jaggu finnes det skrekkhistorier om elevene også. Når det er sagt, så er stort sett alle elevene jeg har vært borti veldig greie og hyggelige. Skulle bare ønske at jeg av og til hadde en usb-kontakt i bakhodet deres slik at overføring av informasjon gikk litt raskere og at læring lettere kunne skje uten genuin interesse for faget....

    • Liker 1
  8. Man kan til en viss grad velge skole, og dermed hvilke lærere man kan få.

     

    Til en viss grad, ja. Men ikke uten videre, og slett ikke alltid med en grunn heller.

     

    Nei, ikke uten videre. Man må ha gode nok karakterer til å kunne velge og vrake.

     

    Redigert:

     

    Da får man heller vurdere skolen som helhet framfor å prøve å henge ut enkeltlærere.

     

    Vurdering av lærere gir et mer nyansert bilde.

    Jeg er for lærervurdering, men jeg foretrekker å bli vurdert av mine egne elever. Ikke å hvem som helst, som jeg akkurat har tatt i å røyke på skolens område eller noen som er uvenn med datteren min.

    Denne siden har ingen troverdighet uansett hvilken vei kritikken går.

    • Liker 2
  9. Denne siden har i praksis ingen verdi og vil kun fungere som uthengingsplass/gapestokk av følgende grunn:

    Det finnes ingen bevis på at anmelder/tilbakemelder har en elev -> lærer -relasjon til læreren som blir anmeldt. Dermed kan hverken positiv kritikk eller negativ kritikk taes til følge. I verste fall kan læreren bli utsatt for "justismord".

     

    Håper de som står bak siden vet konsekvensen av det de gjør og tør å stå ansvarlig for sine handlinger når lærermangelen øker. Håper siden blir tatt ned og stoppet så raskt så mulig før det skjer større skader. Denne siden virker med andre ord å være et stykke ungdommelig overmot med store feil som i praksis gjør siden ubrukelig. Blir innhold på siden brukt mot 3. part til noen av lærerne (f.eks barn av lærere blir mobbet/plaget ) som følge av siden tror jeg søksmål vil komme ganske snart.

     

    Og til de som tror vi lærere ikke blir vurdert:

    Vi har undersøkelser 2 ganger i året på vår kompetanse som lærere. Her får vi tilbakemelding av elevene våre. Disse kan vi da bruke til videre arbeide.

     

    I tillegg blir vi vurdert hvert år når karakterene blir satt. Dersom standpunkt har for stort avvik fra eksamenskarakter får det konsekvenser og f.eks vurderingspraksis blir da evaluert. Vi blir også vurdert opp mot gjennomsnittet for eksamen og standpunkt. Her får vi altså en tilbakemelding på hvordan vi gjør det i forhold til resten av landet.

  10. Få utvalgte usedvanlig intelligente mennesker, som gjennom sin mestring av androidgrensesnittet KLART skiller seg fra den gemene hop plebere, som bare vil ha en smarttelefon som virker og er bra på det den gjør.

     

    Blir trist på vegne av menneskeheten av å lese disse trådene.

    Du er vel da også tilhenger av at alle skal ha samme hus, samme tv, samme bil, samme mat, samme klær, samme.... and the list goes on...

    Joda .. android viker jo bare gjennom terminal. En kan faktisk kun bruke den etter endt 6-årig universitetsutdanning, der tre av årene nettopp var android og bruk av swipe to call , løft telefonen opp til øret for å automatisk ringe om du ikke gidder å svare på SMS, eller snu telefonen opp ned for å mute/avvise innkommende samtale. Må ha over 135 i IQ for det.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...