Gå til innhold

tdyne

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tdyne

  1. Så bra.

     

    Gjøres det noe jobb med å lage en slags "CAD" database (har ikke erfaring med 3d printing) over reservedeler og slik som kan være nyttig? Hvor mange har ikke stått i en situasjon hvor man har fått en vital del ødelagt som ikke er å oppdrive som reservedel.

    Et globalt tiltak på det kunne kanskje vært gjennomførbart?

     

    Tenkte at det måtte være nyttig da man også noen ganger mister en del som er vanskelig å erstatte.

     

     

    Ting som ikke er vanskelig å erstatte men veldig kjekt å kunne skrive ut selv:

    - lokk til spylevæskebeholder i bil. Flere enn meg har sikkert blitt stående uten en gang.

    - div. plasthåndtak til bil som av en eller annen grunn skulle ryke.

    - lokk til tupperware som går i stykker eller customsize lokk til matbeholdere (ukurante størrelser på leverpostei osv.)

    - Til sykkelen med tilbehør er det et tonn av deler som er plastikkbasert. Hvor mange sykkelhjelmer kastes pga. ødelagt låsemekanisme?

    - Det er vel bare fantasien som setter grenser.

     

    www.thingiverse.com

  2. så lag et vindu, kan umulig være så dyrt hvis snekkeren som setter opp veggen for deg gjør det i samme slengen, er tross alt arbeidet som koster penger;)

    Han skriver jo at det ikke er mulig. Kan jo være det er felleskorridor og naboleilighet(er) som grenser til 1roms'en hans. Han har jo vindu i oppholdsrommet han ønsker å dele.

     

    Legger ved tegning av leiligheten, har skrevet og tegnet sånn noenlunde.. Noen forslag til planløsning ?

     

     

    Øverst på tegningen (langs veggen) går det en trapp av betong (veggen er også betong), vil det være mulig skjære ut et hull i veggen til vindu rett ved trappen? Dette er i første etasje i en 4 etasjers blokk

    post-215886-1283358111,7963_thumb.jpg

  3. Trur dessverre ikkje at det er så mange som kan hjelpe deg her sidan dei færraste har erfaring frå begge linjene på to forskjellige skular.

     

    Men, på generell basis så er dette litt avhengig av kva du ønsker å oppnå av kompetanse og kva du vil jobbe med. automasjonsingeniør tar lengre tid og er nok eit tyngre studium en automatiseringsteknikk, men til gjengjeld får du ingeniørtittelen som gjer at du kan gjere det meste av ingeniørarbeid i mange forskjellige bransjer. Men dette forutsetter sjølvsagt at du kjem deg gjennom studiet og består.

    Det kan være vært å ta hensyn til at det er tungt å gå tilbake som student etter å ha jobba.

     

    Men om du veit kva du vil jobbe med og bli fort ferdig med vidare utdanning så er automatiseringsteknikk også eit godt valg.

     

     

    Automatiseringsteknikk i ålesund er en bachelorutdanning, er ikke teknisk fagskole.

     

    Grunnen til at det tar lengre tid er pga 1. år forkurs.

     

    Det må være noen som har vurdert begge alternativene tidligere og studert ved en av skolene?

  4. Jeg har søkt bachelor automatiseringsteknikk y-veien ved Høgskolen i Ålesund, lurer på om noen har erfaring med denne linjen, spesielt med tanke på hvordan utdanningen er kontra automasjonsingeniør ved UiB ? Jeg har ikke generell studiekompetanse, bare fagbrev som automatiker.

     

    Har fundert lenge på om utdanningen i Bergen er et bedre alternativ, men det krever at jeg tar ett år forkurs først, noen tanker?

×
×
  • Opprett ny...