Gå til innhold

pedein

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av pedein

  1. Med tanke på at dette faktisk er et strategispill med flere hundre enheter som opererer på skjermen samtidig har CM2 klart å lage et spill med fin og god grafikk. Da tenker jeg spesielt på de utrolig varierte og flott detaljerte enhetene i spillet. Ta f.eks. de flere hundre forskjellige kjøretøyene, som alle sammen er i full 3D og detaljert inn til minste skrue i metallet. Selv når man zoomer tett opptil enhetene er de like flotte. Hvis man ser på andre spill, som f.eks. Empire Earth som er, etter min mening, et av de beste strategispillene vi har, blir enhetene gromesete og stygge så snart man zoomer nær dem. Dette er ikke tilfelle i CM2. Selv om veldig mange forskjellige enheter (som alle er svært detaljerte) kriger på skjermen samtidig, vil ikke dette gå ut over datamaskinens prestasjoner. En ting som har irritert meg i andre strategispill er at enetene ikke har korrekt størrelse i forhold til bygninger og hus. I CM2 er disse akkurat så store som de ville vært i virkeligheten i forhold til enhetene. Jeg er imidlertid klar over at bygningene kan se litt ensformige ut etterhvert, men disse er tross alt til for å bruke strategisk, altså gjemme sine enheter i. Åkre og diverse buskas kan man også gjemme sine enheter i, og disse ser også livaktige ut i forhold til dette. Trær og skoger ser også pene ut.

     

    Vi må se på grafikken i dette spillet i forhold til grafikk i andre strategispill. Det er lett å sammenlikne grafikken med grafikk i f.eks. action-og skytespill, fordi man ofte bruker samme synsvinkel som blir brukt i slike spill (men selvfølgelig ser man jo også mye ovenifra). Husk at dette er et strategispill, og til strategispill å være er faktisk dette god grafikk.

  2. Ole Martin, du har antakeligvis spilt på en av de letteste vanskelighetsgradene. Beveger du deg oppover i disse, og ikke holder deg på den forhåndsinnstilte graden, vil du føle at spillet er svært realistisk. Flyene beveger seg da som de ville gjort i virkeligheten, ettersom hvordan været er. Noe annet som gjør spillet så realistisk er, som jeg har skrevet i omtalen, at piloten er en egen rollefigur som oppleves som et menneske som påvirkes av alt du foretar deg! Å få blackout etter for mange g-krefter er vel ikke akkurat noe du opplever i IL-2?!

×
×
  • Opprett ny...