Gå til innhold

Seabiscuit

Medlemmer
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Seabiscuit

  1. Du må ha en tom usb-minnepenn, så bruker du et program som laster ned linux på den og gjør den bootbar. Deretter startet man pc'en i linux med minnepennen tilkoblet. På denne måten gjør man ingen endringer på pc'en.

     

    Jeg vil først foreslå at du utfører en gjenoppretting av Windows. Da vil du slette alle filer, programmer og andre endringer som har blitt gjort siden datamaskinen ble levert fra fabrikken. Det kan jo hende det løser problemet. Siden du sletter filer og programmer så må du ta backup av det du ikke vil miste, men dette er kanskje ikke noe siden maskinen er helt ny?

    Får vel prøve det, men ja, har ingen ting på den :)

  2. Hei, jeg har kjøpt ASUS Zenbook Touch U500VZ. Dyr og kraftig bærbar.

    Hadde den inne te service allerede etter en uke da Windows hang seg opp og nettverket var dårlig og ustabilt.

    Da byttet de SSD.

    Nettverket var fortsatt dårlig, så sendte inn på nytt og de byttet nettverkskort.

    Fortsatt er det elendig nett på den. Altså, jeg bor i en liten leilighet, men jeg har ikke nettverk i hele leiligheten. Dette er ikke et problem med telefonen min eller den eldgamle skole-bærbar PCen min. Jeg kjøpte en slik en "forsterker" til routeren, men likevel hopper nettverket opp og ned selv 4 meter fra den...

     

    Så, nå har jeg muligheten til å sende tilbake PCen og heve kjøpet. Jeg som har gledet meg halvt år på å få den.

    Men vet dere om det bare er min PC det er noe galt med, eller om det er slik den er?

  3. Hei!

    Har tenkt å skrive en blogg med oppskrifter. Det jeg ønsker er å ha en ting der jeg/de som leser bloggen kan endre på porsjonene, slik at mengden ingredienser endrer seg (og dermed også næringsinnholdet).

     

    De har sånn på matprat, hvis dere skjønner.

     

    Har ikke bestemt ennå hvor bloggen skal være, så gi gjerne tips om hvor det er mulig å få til.

     

    Takk! :-)

  4. Hei!

    Jeg klarer virkelig ikke å bestemme meg for hvilken pc jeg vil ha...

     

    Jeg har en stasjonær fra før av, men det er nok ikke SÅ lenge til før den må oppgraderes/byttes ut/erstattes av en bærbar.

     

    Min bærbare bør ha/være:

    - god nok til å kjøre noen spill (skyrim, sim city(den nye), Sims 3)

    - Ikke enormt stooooor (ikke sånn gamingbærbare)

    - lett nok til å ta med på skolen for å jobbe

    - prisklasse ikke SÅ viktig

    - Skjerm 17" eller 15"

     

    Og det er det med skjerm jeg ikke klarer å bestemme...

    Har sett litt på to forskjellige:

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=768142

    og

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=770948

     

    men det er det, om den store blir veldig stor og den lille er mye å betale for en liten....

     

    Hjelp meg, takk!

  5. Nikon 1 har fått skryt for AF hastigheten. Det er ingenting grensesprengende nytt* i J2 i forhold til J2; så slikt sett er J1 et bedre kjøp da den bør være mulig å få til en hyggeligere pris. *) Husker ikke nøyaktig hva forskjellen er; men det har ingenting med bildekvalitet og hastighet å gjøre ...

     

    Og når det er litt over en 1000lapp forskjell så er jo J1 mer attraktivt...

  6. Jeg vil annta at man må "sette seg litt inn" i ting når man skal ta actionbilder av en Grayhond i full gallopp og spesielt med et forholdsvis lite kamera. Her holder det skjelden med "auto" uansett kamera.

     

    Så i hodet mitt virker det som om du har litt høye forventninger angående hva du skal få til uten å måtte sette deg litt inn i hvordan ting fungerer. Ikke bare med tanke på kamerafunksjoner, men også når det gjelder "samarbeidet" mellom blender/ISO/Lukkertid etc.

     

    Ah, vel, okey, må jeg så må jeg.

     

    Så lenge det står rimelig greit i bruksanvisningen... Auto holder neppe, men hva med "Sport"? :p

  7. Hei, det er så mye å velge i for tiden, anbefaler at du tar en tur til FotoVideo i Oslo denne uken hvis du har mulighet, mye spennende tilbud, og de har det meste. De leverer også via post, sjekk messekatalogen på nettet.

    Det er mye bra kompakte systemkameraer for tiden ja, men anbefaler å titte og prøve litt i butikk først, der bør du også få gode råd.

     

    Takk for tipset! Bor desverre laaaangt fra Oslo. Kan kanskje gå og kikke i en fotobutikk her i nærheten, men vil uansett kjøpe på nettet, da det ofte er MYE billigere :)

  8. Hei!

    Jeg skal vedde på at dere er drittleie av folk som ikke vet hvilket kamera de skal velge, men jeg håper dere holder ut litt til og kanskje hjelper meg :)

     

    Saken er den; jeg trenger nytt kamera. Mitt gamle digitalkamera er 7 år gammelt, og begynner å bli litt utdatert. Jeg vet ikke om jeg skal ha digitalkamera eller speilrefleks eller noe midt i mellom(for d fins?), for jeg har rett og slett ikke peiling på det.

    Jeg skal prøve å sette opp noen punkter om mitt ønskede bruk av kameraet og lignende:

     

    - Det skal kunne ta bilder raskt! Jeg har en Greyhound som elsker å løpe, og hadde vært kjekt å kunne ta flotte bilder av han i fart.

    - Det må ikke være for stort, og jeg må ikke ha med meg en sekk med ekstrautstyr hver gang. Jeg tror at jeg fort ikke kommer til å gidde å drasse det med meg hvis det er en ubehagelig størrelse på det (ikke kan stappes i veska...)

    - Det må være rimelig enkelt å bruke/stille inn... Er ikke ekspert på å sette meg inn i ting, joda, jeg skummer over bruksanvisningen og tipsene, men neppe mer.

    - Samtidig som det har en del innstillinger og funksjoner. Litt greit å kunne ta bilder overalt, eller iallefall gjøre at kameraet passer til å ta bilder overalt.

    - Grei pris. Nå vet jeg ikke helt hva prisnivået på kamerar er nå for tiden. En kan vel finne et digitalkamera til under 1000 lappen, og et speilrefleks til over 40 000. Jeg tror ikke jeg er så fotointerresert at jeg vil gi 10 000 kr, men kom gjerne med forslag opp til den prisen også.

     

    Dette ble kanskje veldig generellt, så spør om andre ting også. Vil bare legge til at jeg har sett reklame for Nikon 1(??? Det der kameraet som tar bilde før du trykker på knappen liksom), og at det så greit ut, men igjen: jeg har ikke peiling.

     

    Takk på forhånd! :)

  9. Hei folkens! Trenger litt hjelp. Tror jeg er inne på noe selv, men klarer ikke å sette ord på svaret enda.

    Her er problemet:

     

    Vi korroderte stål i NaCl løsning, med motelektrode av platina og en referaseelektrode. Eller, vi kjørte den begge veier så stålbiten var anode den ene gangen og katode en andre gangen. Så får jeg spørsmål om:

    - Why is there a change in pH during the anodic scan?

     

    - Why is there no change in pH during the cathodic scan?

     

    Greia er at på anodic scan så ble det produsert mye hydrogen. Kan hydrogenet ha gått sammen med Cl- ioner og dannet HCl og gjort pHen mindre? Men hva skjer under katodiske scan då?

     

    Takk for svar! :)

  10. Altså ja, kan ikke sende eller motta meldinger. Har Telenor om det hjelper. Dekning varierer, men selv med full dekning skjer ingenting. Har prøvd å skru av og på, det hjalp ikke. Tok ut simkortet, det registrerte telefonen ikke før jeg skrude den av og på. Satte i simkortet, fikk sendt én melding før det stoppa opp igjen. Forbanna dritt.

    Noen som vet hva som skjer og har en løsning? Er på reise og har ikke tilgang på iTunes for gjenoppretting…

    Kan forresten ikke ringe eller motta samtaler heller.

  11. Da er vel kanskje svaret lett? en iPhone passer best... Og jeg tror kanskje at det er veldig med hva en er vandt med. Og jeg tror egentlig ikke jeg kommer til å vite/forstå hva jeg går glipp av om jeg velger den ene eller den andre. Jeg skal prøve å vente på iPhone5, men pga det er lenge til den kommer, så kan det godt være at jeg hopper på en HTC eller noe.

     

    Setter utrolig pris på at dere tok tid til å fortelle meg hva som er bra/ikke bra! Takk! :D

  12. Takk Sufficator for ett forståelig innlegg!

     

    Dere andre; dere er for gode for meg! ;)

     

    All den diskusjonen deres gir meg lyst til å gå på ChlasOlson og kjøpe en av de telefonene for 300,- som ligger ved kassen. Fordi både Android og iPhone virker SÅ ufattelig komplisert!

    Jeg er jo ung, så setter meg lett inn i det teknologiske, men jeg tar sjeldent i bruk alle mulighetene jeg har i en mobiltelefon. Så er kanskje litt dumt å anskaffe seg noe så komplisert?

     

    Og jeg vet fortsatt ikke hva jeg skal velge. Når jeg tenker meg om nå så er det utrolig kjekt med iTunes, da all musikken min ligger der, og det er noe jeg er vandt med. Men den lille muligheten til å skifte utseende som er fraværende på iPhone, er litt irriterende...

  13. Stool Sample, det virker iallefall som du er fornøyd med iPhone! Vindicator kom med en link der alt var skrevet kort og enkelt, mens noen av dine tråder inneholdt over 400(!) sider. Det er klart jeg ikke en gang orket å lese overskriften selv om jeg hadde lyst! Hvis du har lyst å korte det ned noen hakk, så hadde det vært supert! :)

     

    Men altså, føler meg utrolig dum når jeg sier dette her; men jeg skjønner ingenting! Jeg vet ikke engang hva jeg skal forvente av verken det ene eller det andre... For øyeblikket vil jeg bare ha masse kule apps og muligheten til å surfe på nett i forelesningene...

×
×
  • Opprett ny...