Gå til innhold

Lanthanum

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lanthanum

  1. Hei,

     

    Min kjære Lenovo har fått en sprekk ved den ene hengselen, og siden den uansett begynner å dra på årene er det vel på tide å bytte den ut..

     

    Hva er jeg så ute etter når det kommer til ny laptop?

     

    - Pris helst under 5k

    - 14-15,6"

    - Skal kunne kjøre spill som Oblivion (The Elder Scrolls) (ikke nødvendigvis på høyeste oppløsning)

     

     

    Noen innspill? :) Alle tips mottas med takk.

  2. Kroppen forandrer seg utifra klima, så ja. Det er vel mere korrekt å si at den vender seg til klimaet. Vinter norge - Sommer Australia, er et godt eksempel om du reiser. Kroppen vil kanskje få hetesjokk når du går av flyet i Australia pga den varme luftfuktigheten, nettopp fordi kroppen er vandt til kaldere og tørrere klima i norsk vinter.

     

    Kroppen vil svette og du vil si det er varmt selv om du ligger i 37grader skyggen. For da steiker det virkelig ute i solen. Jeg ville da tru at en død mann ville stiget over 37 grader om han lå i den temperaturen fordi hårene kanskje ikke vil legge seg flate for å få 'trekken' over huden og fjerne varmen som er der (hårene stenger inne varmluft, fordi luften står stille). Men en levende vil pulsen øke for å få frem oksygen, vann og næringstoffer til hele kroppen. Dette fører til at kroppstemperaturen øker. Husk det at 37 grader er ikke overflate temperaturen du har over hele kroppen. Noen steder er kaldere enn andre. Kroppen vil ikke slutte å produsere varme, siden varmen du produserer er kroppen som jobber for å holde liv i organer og årene vil blistørre og øke transporteringen av vann og salter nettopp fordi kroppen din forbrenner mere, nettopp pga solens ekstra energi.

     

    Hadde litt som kroppsvarme på VG1, som vi tok litt dypt. Kan være litt rusten på detaljer, men mener da dette er nogenlunde svar på posten din :p

    Ikke så dumt svar det der, nei. ;)

    Men la oss si at det ikke er i skyggen ute, men i et helt luftett rom uten trekk eller noe som helst..

     

    Greit at overflatetemperaturen ikke er 37 grader, men det trenger da ikke bety at kroppen av ulike grunner ønsker å ha lavere temperatur enn 37 mange steder? Eller? Har dette noe med utvekslingen av stoffer gjennom huden å gjøre? Det henger jo ikke helt på greip, da det ofte er nærmere 37 grader i armhulen, f.eks., sammenlignet med på hendene.. Mulig jeg har litt tungt for dette akkurat nå, men det er noen ting som ikke gir helt mening for meg, merker jeg. :p

  3. Kanskje ikke så snedig spørsmål, og jeg har vel muligens tenkt meg fram til løsningen(e) selv, men vil gjerne ha gode, forklarende svar, om det er mulig. ;)

    Jeg skriver 37 grader (celsius) bare for å gjøre det enkelt for meg selv. Jeg mener altså kroppens normale temperatur (som kan variere fra menneske til menneske).

     

    Hvorfor vil man svette og mene det er varmt om man ligger naken i skyggen et sted det er 37 grader? Altså med et minimum av bevegelse o.l. Pga. kroppens varmeproduksjon/forbrenningen (her tar jeg gjerne imot noen kjemiske ligninger som forklaring om noen finner)?

     

    Vil kroppen etterhvert tilpasse seg de 37 gradene, og dermed slutte å produsere (like mye) varme om man kun oppholder seg i 37 grader?

  4. Kan jeg spørre hvorfor Crocs ikke er tillatt? Jeg trodde sånn cirka 80% av alle som jobbet på sykehus brukte dem.

    Er nok pga. det Alastor linker til, ja. Å si at det er forbudt var kanskje å ta litt hardt i, men jeg har i alle fall fått beskjed om at vi ikke skal ha crocs. Så da får man bare droppe det.

  5. Hei,

     

    Jeg ble veldig usikker på hvor denne tråden burde plasseres, men valget falt til slutt på dette delforumet. Si ifra om noen har bedre forslag til plassering, så skal jeg få den flyttet. :)

     

    Saken er: Jeg har fått meg jobb. Denne jobben er innendørs, men krever likevel at jeg har sko på meg. Pga. til tider mye gåing/ståing er det viktig at skoene er gode å gå med, gjerne med demping eller lignende. Jeg har noen joggesko jeg har brukt litt, men vil gjerne ha dem til utebruk, og må derfor kjøpe nye jobbsko (evt. nye joggesko..). Det hadde vært fint med sandaler/tøfler e.l., slik at man ikke blir alt for varm på føttene. :p Jeg har et budsjett på rundt 1000kr. Noen idéer? :)

     

    Jeg er forresten av hunkjønn, om det har noe å si. ;)

×
×
  • Opprett ny...