Gå til innhold

utvikling

Medlemmer
  • Innlegg

    157
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av utvikling

  1. Vel, om det er din linje, så kan du nappe ut hvilke ledninger du vil, men om det ikke er din linje, så har du ingenting du skulle sagt.

    Det virkelig merkelig at hvem som helst skulle kunne oppjustere hastigheten på ei linje.

    Hvem som er juridisk ansvarlig for den linjen?

    Jeg vetikke hvem som er juridisk eier av modemet (burde vel ringe å spørre), men som langtidsleier burde jeg vel kunne forvente å ha et eget modem?

     

    Ser vel ikke helt at det er "Shady" av huseier å dele en linje på to leiligheter med mindre det er spesifisert hastigheten du skal få i kontrakten, og det er jo ikke ditt bredbåndsadbonnement - det er huseier.

     

    Det greieste er vel å kontakte naboen og høre om det vil være med å betale en evt raskere linje? (Eventuelt kan det være en enkel løsning å få tak i en gammel hub med 10MBit og koble imellom slik at de er begrenset til 10MBit)

    Når jeg ringte utleier å spurte om de kunne oppgradere, sa de at dette var mitt eget ansvar/valg om jeg ville oppgradere linjen.

     

    Det er en mulighet å kjøpe en slik hub, har du noen link?

     

     

  2. Har kommet i en litt kinkig situasjon, flyttet inn i ny leilighet i sommer der det er internett inkl. i leie. Merket raskt at internetthastigheten ikke var bra nok, ringte derfor nettleverandør og betalte mellomlegg for å oppgradere internettet fra 10/10 til 60/60 linje. 

    I det siste har jeg merket at linjen ikke er som den skal være. Etter litt nærmere undersøkelse ser jeg at leietakerene i naboleiligheten har en kabel trukket fra deres ruter til modemet som står i min leilighet.

    Dette betyr at jeg har betalt for at naboen skal ha oppgradert internett i et halvår nå.

    Her er det vel utleier som har drevet med noe shady business med å spare på kostnader ved å koble flere rutere på samme modem. Siden modemet står i min leilighet, har jeg mulighet til å koble naboen av modemet ved å dra ut kabelen som går til deres leilighet.

    Hva blir rett ting å gjøre i dette tilfellet?

    Skal ikke hver leilighet ha sitt eget modem?

  3. Jeg og en jente har funnet ut at på grunn av avstand (2 timer med bil ca.)at vi ikke kunne fortsette som vi har gjort de siste månedene. Ekstremt dårlige buss ruter osv gjør det bare enda verre.

     

    problemstillingen er hvordan skal vi gjøre det nå? Vi begge har veldig store følelser for hverandre, vi vill ikke slutte kontakt, men vi kan ikke holde på som vi har gjort. Jeg flytter om et halvt år, noe som gjør at forholdet kan gå i rundt.

     

    hva gjør man i slike situasjoner?

     

    ble kanskje litt dårlig forklart.

×
×
  • Opprett ny...