Gå til innhold

Anonymous821

Medlemmer
  • Innlegg

    97
  • Ble med

Innlegg skrevet av Anonymous821

  1. 3 hours ago, Uderzo said:

    Jeg valgte Blix hos Obos OpenNet, masse problemer med peering, mye av trafikken gikk blant annet via Belgia.
    Besøkte vg.no, trafikken gikk fra Norge til Belgia, fra Belgia tilbake til Norge. Jeg trodde Blix var proffe, men problemene ble ikke løst så jeg og flere av mine naboer som hadde Blix, gikk over til NexGentel. Alt var bedre med NGT, og NGT har ikke et godt rykte 😛 Men tror det har mindre å si her, siden alle leverandører leverer internett på samme infrastruktur, men ting som peering kan variere.
    Jeg la merke til at leasing tiden på WAN IP-en var veldig kort, så jeg ble nødt til å bestille statisk IP siden IP-en endret seg etter får dager(det er ikke relevant for alle, og det finnes andre måter å løse det på).

    Jeg vil også fraråde bredbandbolaget.
    Problemene jeg hadde med Blix kan gjerne ha vært mer lokale, så mine erfaringer er ikke sikkert er så relevante, men tenkte bare å nevne det.
    Det er ganske enkelt å endre ISP hvis det skulle være ønskelig.

    Ouch 🥲 Da vil det vise seg om jeg får en bedre opplevelse med Blix, eller om jeg må vurdere å bytte til NextGenTel lol.
     

    Regner med du mente Internetbolaget? De virker så lite tiltalende akkurat nå at jeg heller prøver mobilt bredbånd fra Telenor eller noe. Har vel egentlig ikke spesielt mange andre alternativer heller? 🤷‍♂️

  2. 2 hours ago, MegaMann2 said:

    Vær obs på at av disse tre så benytter Internetbolaget seg av CGNAT. Det gjør at du og fler andre kunder der deler public IPv4 addresse.


    Det legger noen begrensninger for litt mer "avansert" nettbruk. Viderekobling (åpning) av porter er blant annet ikke mulig.

    Det var jeg ikke klar over, takk for heads up! Da ser det ut som det sannsynligvis blir Blix da :p

  3. Heisann!

    Vet ikke om det er innafor å spørre om anbefalinger her jeg, men prøver likevel. Skal snart flytte inn i en ny borettslagsleilighet sentralt i Trondheim, og det er nå åpnet for at en kan bestille internett. Det er tre leverandører vi kan velge mellom:

    - NextGenTel

    - Internetbolaget

    - Blix solutions

    Jeg har bare hatt Telenor og Telia som leverandører tidligere, og har ingen erfaring med noen av disse. De to sistnevnte har jeg aldri hørt om en gang. De er alle relativt like i pris. Har vært godt fornøyd med Telenor som leverandør, men ikke spesielt fornøyd med Telia.

    Noen som har erfaring med internett fra noen av disse leverandørene, gode eller dårlige? Anbefalinger?

  4. Tenkte jeg kunne oppdatere denne. Problemene har vedvart, i tillegg til at internett nå til stadighet faller ut. Vi kjøpte derfor ny router, som det var umulig å få koblet til. For det første er den fra inteno limt på veggen av tidligere eier, så den er det lettere sagt enn gjort å bli kvitt. Ringte Telia fordi vi ikke fikk det til (ny router lyste rødt etter oppsett), og det viser seg at Telia har monopol på utstyret i dette brl/sameiet. De har heller ikke noe annet utstyr enn inteno å tilby pdd, så vi må rett og slett bare bruke den fra inteno som allerede er der, og evt koble den nye fra ASUS via den. Prøvde å logge inn på Intenoen for å sjekke innstillingene/sette i bridge, men tidligere eier har endret passord så vi får bare feil passord (har prøvd user user, admin admin, alle de vanlige). Tør ikke resette den i frykt for å miste internett helt/ikke komme meg inn på den igjen. Er også usikker på om en ny router koblet via Intenoen vil hjelpe på at internett faller ut hele tiden. Telia mener at det ikke er noe problem på linja.

  5. 3 minutes ago, Kalle Klo said:

    Med moderne (WiFi 5/6 ac/ax), burde ikke dette være problem. Mange av ruterne som leveres av ISPer er helt håpløst dårlige, særlig hvis de er noen år gamle. Mye mer båndbredde tilgjengelig på 5 GHz, bruk det på mer kritiske enheter.

    Nå vil jeg tro det er der problemet ligger. Leiligheten ble bygd for 5 ish år siden, og borettslaget styrer hva slags leverandør vi skal bruke. Tror det er sannsynlig at det som er installert i skapet, er en noen år gammel ISP ruter.

  6. 1 hour ago, Salvesen. said:

    Ny wifi router. Anbefaler ubiquity amplifi 

    Takk for veldig konkret svar, skal sjekke ut denne!

    1 hour ago, Uderzo said:

    Som Salvesen er inne på, det kan tyde på for dårlig signal eller for svak router eller en kombinasjon.

    Hvis vi kan få størrelsen på leiligheten og hva slags type vegger dere har i leiligheten, så kan vi komme med noen forslag :)
    Hva slags router har dere i dag?

    Nå spør du vanskelige spørsmål 😅 leiligheten er litt over 50 kvm, og gipsvegger? Routeren er plassert ganske knotete, men det er en inteno et-eller-annet.

    1 hour ago, Axefjord said:

    Enig at man trenger en ny router.

    Wi-Fi funker fint så lenge det er en storbruker om gangen. Men er det f.eks to video-brukere, så strupes hastigheten. Wifi-ruteren er kjempeviktig. 

    Eventuelt prøve nett-over-strømplugg, men det er litt 50/50 om funker, avhengig av huset..

    Hadde ikke tenkt på det før dere nevnte det, så absolutt nyttig å spørre på diskusjon.no før man tenker på å oppgradere hastigheten 😃

    52 minutes ago, zanta said:

    Har dere 100 Mbps begge veier, eller er det lavere upload? Dårlig ytelse på upload gjør at din Teams-video vil hakke/lagge hos de andre. Dersom noen streamer Netflix i 4k, tar dette ca 30-40 Mbps av download-kapasiteten pr sesjon.

    Start med å finne den leverte ytelsen med en PC koblet til router med kabel, sjekk både svartid (ping), download og upload. Velg server manuelt i speedtest, så du er sikker på at du tester mot den samme når du så tester over WiFi. Sjekk gjerne med både PC og mobil. Har routeren din bare 2,4 GHz, eller har den også 5 GHz, så du kan prøve begge? Installer InSSIDer på PCen (søk opp en eldre gratisversjon), eller Netgear-appen på en Android-mobil eller -tablet, så ser du om det er mange andre nett i nærheten som bruker dine kanaler. Du kan også sjekke om din router kan settes opp med prioriterte enheter, da kan du sette din hjemmekontor-PC som 1. pri, da vil den få det den trenger av ytelser, på bekostning av lavere prioriterte enheter.

    Jeg har kjørt hjemmekontor i et år, har 20/5 (Telenor Komplett 10), og har aldri oppleve hakking/lagging selv når jeg kjører Teams med mange samtidige deltagere, med lyd og video. Routeren står et stykke unna hjemmekontoret i leiligheten, så jeg bruker WiFi. Jeg har en god router (AC1900), så jeg får samme ytelse på speedtest fra hjemmekontor-PC som kablet til router. Det er riktignok bare meg som er logget på, ellers ville nok 20/5 blitt litt lite.

    Er rimelig sikker på at det er 100/100 ja. Skal prøve å få testa forslagene dine ila helga 👍🏼 Vil nesten tro den bare har mulighet for 2,4 - evt så har forrige eier kun satt opp 2,4 nett

    50 minutes ago, Sampson said:

    Om du har mye hjemmekontor anbefaler jeg kablet nett eller Homeplug. 
    https://www.komplett.no/category/10292/datautstyr/nettverk/homeplug/powerline

    Skal sjekke det ut!

     

    Takk for svar alle sammen!

  7. 1 minute ago, Uderzo said:

    100 Mbps burde være mer enn raskt nok. Bruker dere wifi hjemme eller har pc-ene kablet nett?

    Wifi på alt, da ruteren var skrudd fast i veggen inni et skap da vi kjøpte leiligheten, så er litt begrensede muligheter for kabling, og vi kunne egentlig ikke tenkt oss kabler gjennom alle rommene (samboeren bruker stort sett stuen, jeg bruker kontoret, og ruteren er på soverommet)

  8. Hei!

    Jeg og samboern har i dag 100mbps linje fra Telia. Jeg har hjemmekontor og samboern jobber turnus, så vi er ofte hjemme samtidig på dagtid. Da er vi ofte i den situasjonen at jeg har videomøter på en PC og gjør andre ting på en annen PC store deler av dagen, mens samboeren ser gjerne på Netflix og trykker på telefonen samtidig. Internett lagger og hakker til oss begge, og Speedtesten jeg tok i går viste 46 Mbps ned og 35 mbps opp. 1: hva betyr disse tallene? 2: trenger vi bedre hastighet for å få dette til å fungere? På forhånd takk!

  9. Studer i Ungarn, ikke i Polen. Kvaliteten på medisinutdannelsen er mye bedre i Ungarn enn både Polen og medisin på UiO.

    Skal du komme med en så bastant påstand bør du jaggu komme med en begrunnelse også, ellers er den ikke verdt en dritt.
  10. Skatt er jo greit nok.. alt det andre kan man fint spare seg for.

    Bompenger, bil avgift, NRK lisens osv.

     

    Men det er uttolig deprimerende å gi slipp på en etter en på sine drømmer fordi staten føler at de vet best

    Du mangler jo helt perspektiv. Bare fordi du ikke kan følge drømmen akkurat nuh betyr det ikke at du må gi slipp på den for alltid. Eller mener du at feks et 5 års perspektiv = for alltid?
    • Liker 3
  11. Ok takker

     

    Vil spare også til bolig, men vet ikke helt hvordan jeg skal få gjort alt dette. Må vel satse på å tjene greit med penger, evt. få inntekt til ved siden av. Har heler ikke lyst til å gli slipp på drømmen min med bil.

    Spar til bolig først, så bil. Det er ingen 20 åringer som har råd til så dyr bil med mindre de er rike, og det er du ikke. Så da må du prioritere. De færreste ville prioritert å bo hjemme hos mamma og pappa langt oppi 20 årene for å kjøpe seg dyr bil, og de fleste foreldre ville vel pælma deg på huet og ræva ut dersom du prioriterte bil til en halv mill over bolig. Selv om du ikke følger drømmen din om dyr bil akkurat NÅ så betyr det ikke at du må gi den opp for alltid. Er ikke noe i veien for å følge den om 3-4 år, og gå for en annen bil i mellomtiden.
    • Liker 1
  12. Er det kun kobberlinje så er det ikke sikkert de gidder å levere internett da de skal fases ut

     

    Er det tilgang på fiber så skal de ha 3k+ i montering og 1 år binding

    Grave ned kabelen må du gjøre selv, eller hyre inn noen (Ihvertfall det de sa til meg)

    Det er NextGenTel som leverer vanlig ADSL (?) til utleier, og mitt hus er kanskje 10 meter unna, så jeg regner med de kan levere det til meg også? Men det kan se ut som mobilt bredbånd fra ICE kan bli redningen hvis det er slik at det ikke trenger å kobles til noe uttak i veggen men heller tar inn Internett via egne antenner på ruteren elns. Det er forresten autocorrect som konsekvent skriver Internett med stor I. Litt irriterende, men ikke irriterende nok til at jeg gidder å rette det opp - sitter på mobil fordi, vel, jeg har ikke Internett på pcen.
  13. Det jeg skulle litt frem til er at selv om huseier eventuelt har brutt en kontrakt vil ikke det si det samme som at du automatisk har tillatelse til å dra frem det lengste boret du har å peise gjennom husveggen :)

     

    Det jeg mente med siste linja var at det er så mange huseiere som bare leier ut "nettet" uten i det hele tatt hverken sjekke linja eller gi leieboer en tanke. Da kan de heller gi f... i internett biten, eller ta konsekvensene som kommer. Hadde foretrukket det første alternativet. Ja, mener da huseiere som som driver utleie av bolig med internett inkludert i leien. Om den er inkludert i leien eller ikke spiller jo ingen rolle, utleie av nett er det jo uansett. Leier du den

    utenfor boligen så forlanger du jo at du får brukt det? Eller på internett kafe? Og nei, en skal ikke behøve en sterk antenne eller kjøpe seg noe for å kunne benytte seg av det. Har aldri sett folk sitte på internett kafe med svære medbrakte antenner..

    Det vet jeg - og utleier er heldigvis ikke en kranglefant, kun tafatt og meget opptatt. Han sier ja til det meste, derfor tror jeg at han ville gått med på å installere eget uttak for å slippe å deale med dette selv (han er jo nesten aldri til stede uansett, og det er vel vanskelig å deale med ting som foregår et helt annet sted enn der du er). Han er vel også mindre datakyndig enn meg - om mulig. Han sier han har kontaktet nettleverandøren for å finne ut av problemene, men jeg tviler litt ettersom det har vart såpass lenge. Jeg får heller ikke egentlig noe svar på hva som er galt. Men jeg tror ikke det er vanlig at internettledningen bare ligger på bakken utenfor huset? Jeg har i alle fall aldri sett noe lignende. Vi snakker da om flere meter ledning som ligger på bakken før den går inn til huset.

     

    Hadde jeg ikke elsket boligen og beliggenheten hadde jeg flyttet for lengst. Faktisk så har jeg ikke funnet noe tilsvarende på markedet i det hele tatt. Og utleier er faktisk en ganske grei og trivelig kar, bare som sagt litt tafatt/opptatt/en kombinasjon. Kommunikasjonen rundt dette blir nok ikke noe enklere av vi begge har liten forståelse av hvordan disse greiene fungerer, samt at kontakten blir veldig sporadisk over telefon/meldinger. Jeg har også kontaktet nettleverandøren for å finne ut hva som er galt/om de kan fikse det, men vil ikke gi meg noe informasjon da det ikke er jeg som er kunde (noe som er forståelig).

     

    For så vidt enig i ditt siste avsnitt. Jeg betaler gladelig for egen Internettlinje i hus hvis jeg kan slippe 1) internettlinje som ikke fungerer, 2) å mase på utleier på nærmest daglig basis, og 3) kunne kontakte leverandøren selv og få problemet fikset dersom det oppstår noe. Akkurat nå får jeg ikke fikset problemet, utleier viser ingen vilje til å fikse det, og nettleverandøren kan ikke fikse det for meg ettersom jeg ikke er kunden. Sånn har situasjonen stått i 1 år. Nå begynner jeg å bli skikkelig sur, og jeg rekker vel å fylle 30, kjøpe egen bolig, bli gift og få 3 barn før noen endring skjer på denne fronten.

  14. Hvis utleier gir deg adm-tilgang til router så kan du restarte uten å ha fysisk tilgang. (så lenge du er koblet til på LAN)

    Jeg tror verken jeg eller utleier vet hvordan vi gjør det. Og det fikser jo heller ikke problemet? Det bare gjør at jeg kan restarte når det faller ut for n’te gang den dagen? Er en stabil Internettlinje virkelig for mye å be om i 2019? ?

  15. Tror du må begynne å FORKLARE deg bedre. Du har pratet med huseier hundrevis av ganger og da kan du vel prate med han en gang til? At det er kontraktsbrudd er helt sikkert, dette er en av de luringene jeg er drit lei som reklamrer for internett inkludert i leien bare for å håve inn kroner..

     

    Du kan ikke bare ordne dette selv, må høre om det er greit for huseier, plassering og slikt.. Også krever du reduksjon i husleie  :)

     

    Skal en drive med utleie av internett så får en se til at ting er på stell, hvis ikke så får en holde seg langt unna.

    Det er vanskelig å forklare ting på riktig måte når jeg som sagt har null peiling på dette.

     

    Jeg har som sagt ikke tenkt til å ordne dette på egenhånd da det ikke er mitt hus - jeg sjekker hvilke muligheter jeg har. Og jeg kan sikkert prate med utleier igjen, og da formidle at jeg kommer til å få installert eget uttak her og sende regninga til han, evt kreve tilsvarende sum i avslag på leia dersom det ikke blir fikset innen et par uker (noe jeg ikke kan se for meg at skjer, derfor ser jeg for meg at det kan bli aktuelt å installere egen linje her).

     

    Hva mener du forresten i den siste linja? Mente du drive med utleie av bolig med Internett inkludert? I så fall er jeg helt enig. Litt av problemet er at utleier ofte er utenbys/lands.

  16. Du sier nettet faller ut flere ganger om dagen. Er det slik at du fortsatt er koblet på rent WiFi-messig, men at du ikke får noen videre forbindelse til internett?

     

    Forhold for WiFi vil kunne variere med andre varierende faktorer - f.eks. hvordan andre trådløsnett i området påvirker. Hvis slikt er tilfelle, kan det være at en bedre klientadapter kan være løsningen. For min egen del drar jeg aldri på ferie uten min Alfa-adapter liggende i kofferten. Har vært mangt et hotell der jeg har vært nødt til å ta i bruk denne for å få ok/stabil forbindelse - bedre mottak via denne enn det som har vært i familiens mobiltelefoner, nettbrett og bærbare pc-er (og det jeg da videre har gjort er å dele nettet videre via pc-ens integrerte wifi).

     

    Vet ikke helt om jeg forstår hvem du egentlig får nett fra her. Men en mulighet også hvis WiFi-dekning er utfordring, kan jo være å få lagt en kabel fra ruteren og inn til din boenhet - om det så måtte være at dette legges utendørs?

    Hei, og takk for at du tok deg tid til å svare utfyllende. Jeg bor ca 10 meter fra huset til utleier, og vi har mesh-system for at dekningen skal være god nok. Når Internett faller ut så er jeg fortsatt påkoblet wifi, men det er ingen internettforbindelse. En restart av ruter pleier å fikse dette - i noen timer. Jeg har heller ikke tilgang til ruteren, så en kabel tviler jeg på at ville hjulpet når det er såpass ustabilt i utgangspunktet? Uansett så gidder ikke utleier gjøre noe med dette, så jeg må finne ut hva jeg kan gjøre selv.
×
×
  • Opprett ny...