Gå til innhold

ingis94

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ingis94

  1. Edit: Tips til alle som er like dårlige som meg i nynorsk, i word kan du bruke "søk" som søker etter enkeltord. Der kan du lett finne og erstatte "en" med "ein" "jeg" med "eg" osv.

     

    Trykk på rediger, så på søk.

    PS! Hvis du skal finne et ord som står for seg selv så putt et lite mellomrom slik " er" så du ikke trenger å lete gjennom "katter", "hunder" og denslags.

    Eller bare klikk ctrl+B ;)

    Eventuelt ^^ Kan lite om snarveier, men overasskende få som vet om den muligheten med søk og erstatt, så tenkte kanskje none fikk noe utbytte av at jeg la det inn her.

     

    Den metoden har læreren min banket inn i hodet på oss siden dag 1! Hehe. Sykt genialt da, skjønner ikke hvordan dere som skriver for hånd (!!!) klarer å få brae karakterer.

  2. Litt off-topic, men jeg lurer på om det VG-designet på intervjuet ditt trakk deg opp? Og hvordan fikk du det til?

     

    Det trakk nok kanskje litt opp på punktet "Oppsett". Hadde med VG-logo på minnepenn og laget strekene i Word. Fant også en passende font til teksten.

     

     

     

    Ikke at jeg vet helt hva saken er, men hvis det var du som skrev den stilen som så ut som den var publisert i VG, så anbefaler jeg deg å droppe det på eksamen. Sensor kommer garantert til å trekke deg minst en karakter for det. Teksten din skal ikke innholde noe fancy stuff. Bare ren topp- og buntekst med sidetall. Det har ingen ting med oppsett å gjøre, så du var heldig med den med læreren din.

     

    Er du dum?

     

    Er nok ikke dum nei. Sensor kommer ikke til å like at det ser ut som stilen ser ut som en VG artikkel, gjerne prøv det, for jeg bryr meg ikke hva du får på eksamen. Men det er slik det fungerer. Uansett får du ikke noe pluss for å ha den vg greia på stilen din så er bare dumt å ha det med.

     

    Det ser jo mer profesjonell ut hvis man forandrer litt på design. Så tror nok ikke at man blir trukket ned, for det har ingenting med innholdet å gjøre.

     

    Vi fikk ikke lov til å endre skriftstørrelse på overskriften engang! Bare så det er sagt..

  3. Tviler på at eksamens-fagene blir trekt tilfeldig... Vår kontaktlærer som har oss i norsk, og synes norsk er det kjekkeste faget hun har sa hun var ganske sikker på at vi kom opp i norsk. 10min før vi fikk vite hva vi kom opp i gikk alle lærerene på gangen og "diskuterte". Og hva kom vi opp i? Jo, norsk. Litt mistenkelig?

     

    Så vidt jeg vet, får lærerene vite hva elevene kom opp i før oss? Iallefall, mattelæreren min gå sykt masse hint til elevene som kom opp i matte for mange uker siden.

  4. Hvordan er det egnetlig mulig for meg å få tilbake eksamen?

    Får du arket tilbake eller får vi bare karakter ?

     

    Jeg måtte jo logge inn med det sykeste brukernavnet og passordet :p No way om jeg husker det ....

    Så om jeg ikke får den tilbake, men bare karakter, var dette siste gang jeg fikk se den :(:p

     

    Du kan få tilbake eksamenen din ved å komme tilbake til skolen ett år senere. Det er først da man får se stilen ;)

     

    Vet ikke om noen svarte på det tidligere, menmen.

  5. Faktisk moro på eksamen i dag ! ikke stressa ellernoe ;p gikk veldig bra med å bruke parallellhistorie på oppgave 4. skrev 4 sider og hadde sitater om livet etter noen avsnitt. Sitatene brukte jeg pga at det passa så til det jeg hadde skrevet. Tror sensor vil digge det og ville råde folk til å bruke sitater om livet på sakteksten i morgen for inspirasjon. Det hjelper veldig !

     

    Angående i morgen så er jeg veldig usikker på hvilke oppgaver som dukker opp i morgen. Noen tips ?

     

    Legge ut noen av sitatene du brukte ? :)

     

    de jeg husker i farta er i alle fall ;

     

    "Å si ja til livet er å si ja til seg selv"

     

    "Alle de dagene som kom og gikk, ikke viste jeg at det var livet"

     

    "man kan ikke rive en enkelt side ut av livet, men man kan kaste hele boka på bålet"

     

    Det er sånn nogenlunde sitatene og ordtakene er, ellers så finner du mange gode på ordtak.no :) nå er ikke de sitatene jeg brukte i den skjønnliterære teksten kanskje så aktuell i sakteksten, men let på ordtak.no så finner du masse du kan bruke ! :)

     

    Ah, tusentakk for tips :D

  6. Faktisk moro på eksamen i dag ! ikke stressa ellernoe ;p gikk veldig bra med å bruke parallellhistorie på oppgave 4. skrev 4 sider og hadde sitater om livet etter noen avsnitt. Sitatene brukte jeg pga at det passa så til det jeg hadde skrevet. Tror sensor vil digge det og ville råde folk til å bruke sitater om livet på sakteksten i morgen for inspirasjon. Det hjelper veldig !

     

    Angående i morgen så er jeg veldig usikker på hvilke oppgaver som dukker opp i morgen. Noen tips ?

     

    Legge ut noen av sitatene du brukte ? :)

×
×
  • Opprett ny...