Gå til innhold

Hominid

Medlemmer
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hominid

  1. Satt til 14:07, da måtte jeg levere, noe som var like greit ettersom jeg var utrolig tissetrengt. Var siste som leverte i klassen, som vanlig^^

     

    Takk til alle som har hengt her, ikke bare har det gjort alt enklere med hjelp og sånn, men har også gjort alt mye morsommere :thumbup:

     

    Urettferdig med alle som har fri... vi må være på skolen hele tiden, er ikke ferdig med prøver, skal ha flere fremføringer... :hrm:

     

    Dette kan da ikke være mulig? Lærerne våre sier at karakterene skal være sett til den 25. mai, så kan umulig være noe flere prøver / framføringer for dere som kan telle utover karakteren? O.o

  2. Viktig melding, viktig melding

     

    Jeg som trådstarter har samlet opp veldig mye informasjon i førstepost, og dette her dere nok lagt merke til. Men nå ønsker jeg fri fra arbeidet. Jeg tror jeg har fått med mye, men om det er noe dere savner som burde vært der, si det til meg. Gjerne samle alt i en post så jeg kan linke til den. Når det ikke kommer flere forslag tar jeg meg offisiellt FRI!

     

    Med vennlig hilsen Trådstarter/Thomhess

     

    Takk for alt, Thomhess. Får jeg sekser, går mye av credsa til deg som trådstarter! :) Er det forresten mulig å sette opp en ny tråd når eksamen blir utdelt? For å drøfte karakterer og lignende? Hinter litt til at du tar ansvaret over dette, Thomhess :innocent:

  3. Vil bare spørre, men er det noen som er interesserte i å bytte tekster og gi tilbakemelding? Er litt risky mtp. den du deler den med kan legge det ut og du blir tatt for plagiat, men er likevell interessant å høre hva andre mener om din tekst. Si ifra om noen føler for det ;)

     

    Print ut og scan teksten, så blir den ikke plukket opp i plagiatkontroll. ;)

     

    Tenkte å dele via f.eks. e-mail / msn? :)

  4. Tok oppgave 5, skrev et to sider langt kåseri om hva jeg tenker rundt mennesker som søker mer spenning i livene sine. Fikk frem mange gode poeng, men frykter det ble mer likt et essay enn et kåseri.

     

    Tok oppgave 5, her også. Skrev da på bokmål, siden jeg har nynorsk som main. ;) Begynte først med oppg. 2, men hadde 0 peiling på hva jeg gjorde ( Skrev 1,5 sider, hviska ut, skrev nye 1,5 sider, hviska ut ), men tror mitt kåseri ble rimelig bra. Så lenge du klarer å vimse litt off-topic/on-topic og bruke ironi med en dråpe humor, så klarer du deg i lang veg, så lenge du ikke får en drittsensor uten noe humor :p

     

    Vil bare spørre, men er det noen som er interesserte i å bytte tekster og gi tilbakemelding? Er litt risky mtp. den du deler den med kan legge det ut og du blir tatt for plagiat, men er likevell interessant å høre hva andre mener om din tekst. Si ifra om noen føler for det ;)

     

    Hadde forresten 1775 ord fordelt på 6 sider ( Innkludert kilder, som tok ca. 1 side ). :)

    • Liker 1
  5. Likestilling kommer kanskje til å bli en rettighet, men ingen menneskelig makt skal kunne gjøre den til et faktum.

    Honoré de Balzac || Likestilling

     

    Enhver har så mange rettigheter som han har makt til.

    Baruch de Spinoza || Makt

     

    Desse to sitata kan bli brukbare til alle som skal skrive sakprosa. Trur at nokre vil ta god nytte. Skal forresten opp i bokmål i morra ( Ettersom nynorsk er mitt hovudmål ). Nokre tips? :)

     

    Vil forresten minne alle som skal skrive nynorsk at -et/-er/-ar er viktig å huske.

    Sei -> Seier

    Huse -> Huset

    Huska -> Huskar osv.

  6. Skrev du for hånd?

     

    Ja

     

    Fikk du valget om du ville skrive for hånd eller på PC?

     

    Nope, vi har ikke nok skole-pcer til alle

     

    Må bare få sagt at du og din skole er rimelig eid, da. :p Ikke vondt ment, men vi lever i et av verdens, om ikke verdens rikeste land. Hvordan kan da skoler, som vi skal satse på, ikke ha nok pcer til alle? :p

    Good job, anyways. Respekt at du skrev så mye for hånd. :p

  7. Men hvordan kan egentlig en sensor si at det er plagiat, i og med at det er lagt ut etter eksamenens start?

     

    Funderte på nøyaktig det samme! Om jeg skulle lagt ut teskten min ( Noe jeg ikke har planer om å gjøre, vil være på den safe siden ), ville jeg brukt dette som et motargument om jeg ble tatt for plagiat.

     

    Diskuterer forresten med en kompis ang. det plagiat-styret, der vi tror at sensorer og lærere ikke har tilgang til et plagiatprogram, ettersom dette ville krevd ekstreme avtaler, både med div. internettsider og andre skoler rundt i verden. Bare et innspill. Noen som har lignende tanker?

  8. Noen med gode tips når det gjelder saktekster, spesielt artikkel ?

     

    La ut et dokument om skjult argumentasjon før her ( Side 18, litt annet stæsj der ), men legger gjerne det ut igjen. Dette er noen av dokumentene jeg har planer om å bruke i morra. Dokumentene er litt rotete, men de inneholder kilder o.l. og mye nyttige info. Anbefaler virkelig "Arugmentasjon.doc" og "Sitater.doc", ettersom disse inneholder mye nyttig til i morra. :)

    Argumentasjon.doc

    FN eksamen inspirasjon.doc

    Aktiv dødshjelp.doc

    inspirasjon eksamen lykke.doc

    Menneskehandel.doc

    Sitater.doc

  9. Ser at ikke bare jeg er ferdig :) Skrev 2240 ord ( 6 sider ) på oppgave 4. Syns den første og andre siden min var veldig gode, men etter hvert begynte det å daffe litt av. Håpet er en sekser, men regner med vi får dritt-sensorer, så havner sikkert på en firer eller femmer. :p

     

    Tusen takk for alle glimrende idéer også! De hjalp noen ekstremt på veien. :) Tror at en av morgendagens oppgaver vil være basert på miljø, en annen på det å være forskjellig og en om noe med lykke. :p Bare random hints til hva dere KAN søke etter :) Minner også om min post på side 18 som har noen gode hint & tips til argumentasjon og litt inspirasjon :)

     

    Lett ferdig til 11-bussen. Å gjøre opp en mening rundt bilkræsjet var ikke dumt. Valgte oppgave 5: Skriv en novelle for Trygg Trafikk i forbindelse med "bruk-bilbelte"-konkurransen elns. Skulle altså skrive vinnerbidraget.

     

    Lurer bare på en ting:

    Var det der med at de velger ut en vinner-novelle helt seriøst? I så fall er jo det en syk måte å bli kjent på innen litteratur for de som ønsker det! :p

  10. Ønsker alle lykke til i morgen, så blir det vel mer diskusjon her mer i morgen angående nynorsk! Jeg stikker hvert fall i sengen og prøver å være uthvilt i morgen.

     

    Husk: ingen kan be om noe mer enn vårt beste. :thumbup:

     

    Får vel gjøre det samme :D

     

    SKal prøve å få sett den filmen noen anbefalt her inne :p "The Final Destination", lasta den nettopp ned :D

     

     

    LYKKE TIL! :)

     

    Håper da virkelig at det er toern du lastet ned, ettersom det var den jeg anbefalt og det var den jeg mente passet best. Men også eneren har noen psykologiske utbrudd som kan gi god fremgang! :-)

     

    Jeg vil gi mine takk til Thomessen, som startet tråden, og til alle dere ivrige skrivere der ute som har lastet opp dokumenter og kommet med innlegg.

    Lykke til til alle dere tiende-klassinger rundt om i det Norske land! :)

  11. Tror det kan være lurt å droppe tanken rundt bilkræsj nå, og heller ta fokus på andre ting.

     

    Hvorfor det? Klarer man å gjøre en historie rundt et bilkræsj orginal og spennende, så er det da helt fint å bruke et bilkræsj.

     

    Tenkte heller at bilkræsj er så pass omdiskutert at om dette da ikke blir en oppgave, og folk har gått virkelig inn for å skrive det, så kan de bli dypt skuffet og kanskje få litt smålig panikk? Derfor trur jeg at det kan være en plan for alle å gjøre seg klar for å kanskje måtte velge noe annet enn bilkræsj, selv om jeg personlig mener at idéen er glimrende og kommer til å bruke den om mulig. :) Var bare for å få litt variasjon i diskusjonene, så vi er forberedt på alt og ikke bare 1 ting ^^

  12. Tror det kan være lurt å droppe tanken rundt bilkræsj nå, og heller ta fokus på andre ting.

     

    Noen som helt tilfeldigvis har et intervju/historie/fortelling om et barn / en voksen med sosiale problemer eller utviklingshemmelse ( downs o.l. )? Jeg syns dette er meget interessante temaer, og føler virkelig for å skrive en historie om dette, men sliter med stoffet/innspirasjonen til det. Hjelp?

    Tror kanskje det kan være smart ;)

     

    Har ingen, men prøvd daria.no?

     

    Nei, har ikke prøvd daria.no.. Er ikke så særlig kjent der, så vet ikke helt hvordan jeg skal ta meg fram. :s

  13. Tror det kan være lurt å droppe tanken rundt bilkræsj nå, og heller ta fokus på andre ting.

     

    Noen som helt tilfeldigvis har et intervju/historie/fortelling om et barn / en voksen med sosiale problemer eller utviklingshemmelse ( downs o.l. )? Jeg syns dette er meget interessante temaer, og føler virkelig for å skrive en historie om dette, men sliter med stoffet/innspirasjonen til det. Hjelp?

  14. Noen som kan skrive en slags beskrivelse man kan bruke når en person har krasjet, liksom følelser, omgivelser, etc.

     

    Bare tenk på filmer med en slik handling, der man tumler seg forvirret ut av bilen, sjangler noen meter bortover på ustøe ben, mens en haug forvirrende sanseinntrykk trenger seg på: Fysiske smerter har du vel gjerne også, eller at det kommer etter hvert.

     

    Se "The Final Destination 2" og du har gode dømer på følelser etter bilkræsj / i bilkræsj. :)

  15. Jeg føler at bilkrasj kan bli litt dumt, i og med at det lett kan bli for likt Att døda et barn, I HVERT FALL om man skriver to parallelle historier.. Og Att døda et barn er vel en veldig standard historie å gå gjennom på skoler.

     

    Kan ikke huske at vår skole har gått gjennom denne teksten, dog jeg har lastet den ned. Derimot tror jeg at en dramtisk massemordshendelse kan komme som oppgave( Bilkrasj, flykrasj, togkrasj osv. ).

     

    Diskuterte litt med en kompis ang. fredag, der vi kom fram til at kanskje

    naturkatastrofer( snøras o.l.), oppdagelsesreisebrev, klimaendringer, menneskets opprinnelse, hvordan oppnå lykke og en type teknologi-vinkling kan oppstå.

  16. Vil jo tro bilulykke kan være sentralt med tanke på at det er en " bilbelte " plakat i det heftet vi fikk..

    Så " at döda ett barn " kan jo være ganske sentral da hvis man skal skrive paralell historie.

     

    Noen eksempler på en "bilulykke-historie" å komme med?:)

     

     

    http://www.facebook.com/home.php?#!/video/video.php?v=194482066843&ref=mf

    se på denne kort-filmen. Kanskje du får litt inspirasjon

     

    Fy fader så realistisk.. :o Vil påstå at det der ga meg noen idéer på hva jeg kan legge til i en evt. bilkrasj-historie.

  17. Vil jo tro bilulykke kan være sentralt med tanke på at det er en " bilbelte " plakat i det heftet vi fikk..

    Så " at döda ett barn " kan jo være ganske sentral da hvis man skal skrive paralell historie.

     

    Noen eksempler på en "bilulykke-historie" å komme med?:)

     

    Om du har et brukbart internett, så last ned "The Final Destination 2". Den tar for seg døden, menneskets valg og bilulykke i en og samme film! Så kan du slappe helt av og la filmen gi DEG inspirasjon! :)

     

    Bruker Telenor's superraske mobile bredbånd!:)

     

    Da bruker du garantert mindre tid på å jogge til nærmeste filmutleige, ettersom Telenors mobile bredbånd kan sammenlignest med en snegles liv (Treigt og slimete). :p Men den filmen vil jeg absolutt si er en god innspirasjonskilde. :)

  18. Vil jo tro bilulykke kan være sentralt med tanke på at det er en " bilbelte " plakat i det heftet vi fikk..

    Så " at döda ett barn " kan jo være ganske sentral da hvis man skal skrive paralell historie.

     

    Noen eksempler på en "bilulykke-historie" å komme med?:)

     

    Om du har et brukbart internett, så last ned "The Final Destination 2". Den tar for seg døden, menneskets valg og bilulykke i en og samme film! Så kan du slappe helt av og la filmen gi DEG inspirasjon! :)

  19. Hva kan man skrive om viss man har tenkt til å bruke en parallell fortelling. Om en som er lykkelig og en som ikke er det. Eller noe som kan ligne "At döda et barn"?

     

    Vil nesten si at det her helt opp til deg selv, men jeg vil kanskje si at kontraster mellom de 2 personene bør oppstå. F.eks. en rik / en fattig som møter hverandre og som finner ut en happy løsning. Mitt beste tips, men det er egentlig helt opp til deg selv å bestemme hvordan dette skal gå til. :)

     

    Noen som har en fin punktliste med ideer til i morgen?:)

    Hvordan forbereder folk seg? :cool:

     

    La ut noen dokumenter på siden før her som kan være nyttige for deg&dine :)

×
×
  • Opprett ny...