Gå til innhold

To9R

Medlemmer
  • Innlegg

    68
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av To9R

  1. For å forberede meg til eksamen driver jeg med noen øvingsoppgaver der jeg må skrive noen setninger fonetisk på egen dialekt. Må skrive "skjult", og klør meg i hodet på hvilken lyd endingen blir. Har dialekt fra Ytre Romsdals-området, tenk Molde, Fræna, Hustadvika. Vi hopper over "l" og lager heller en slags post-alveolar/retrofleks plosiv-frikativ. Fant ikke en slik lyd på standard IPA kartet på baksiden av boken min, men søkte litt rundt og fant ut at det kanskje er det man på engelsk kaller en "affricate"?

    Høres ut som en av disse, men usikker. t͡ʃ ʈ͡ʂ t̠͡ɕ.

     

    Tar med et lydklipp for referanse.

  2. Den siste uka har det dukket opp små brune fluer i leiligheten. Trodde først det var pga et par poser med pant som hadde sått gjemt bort i et hjørne, men fluene forble uansett hvor rent vi holdt det og hvor mange vi knerket. I går mens noen gjorde oppvask så kjente vi plutselig en kloakkstank sige inn i stua. Trodde først det var enten kjøkkenvasken eller toalettet, men lukta kom fra kjellern.

     

    I kjelleren har vi en kjellerstue som for det meste brukes av han som har hybelrom nede eller når vi har fest. Gulvet er dekket med steinfliser, utenom et sted som er bak/under fryseren som står der. Da jeg gikk ned for å undersøke lukte la jeg merke til noe som rann fra varmtvannstanken, ganske rett fram over gulvet til den motsatte veggen, og inn under kjøleskapet og fryseren. Usikker på om det var vann eller ikke, men det var definitivt det som stinket.

     

    Har varslet husverten og det kommer en vaktmester iløpet av dagen eller imorgen for å undersøke. Folk har dusjet, brukt toalettet og vask uten at det enda har kommet en ny lekkasje. Om det er varmtvannstanken som har skylda i det hele tatt begynner jeg å bli usikker på. LIgger nemlig en planke sånn halveis foran varmtvannstanken, og vesken har på en måte blitt brutt fremom planken istedetfor bak hvor tanken ligger. Tror det tyder på at kanskje vannet har rent mot tanken og ikke fra den, og at vannet har rent fra veggen hvor kjøleskapet og fryseren ligger. Det var også rundt det område det var mest veske på gulvet. 

     

    Jeg lyste nede der med lommelykt for å undersøke mer, og til min forskrekkelse oppdaget jeg en diger sverm med små brune fluer henge i området ved siden av og over fryseren. Det ligger ingenting i kjøleskapet/fryseren utenom noen spritflasker, så det kan ikke være på grunn av gammel mat eller noe tror jeg. Har ikke hatt mulighet å spørre han som bor der nede om han vet hva det kan skyldes siden han har vært bortreist siden onsdags kveld. 

     

    Kan det hende at det har noe med jordgulvet under fryseren å gjøre? Og hvor har i så fall lekkasjen kommet fra og hvorfor stinker den så mye? Noen som har løsningsforslag til dette mysteriet?

  3. Når man starter en ny game, å skal ha sesongoppkjøring. Hva er lurest å trene på da for laget? den nye taktikken, fysikk, Balanse, Lagarbeid eller noen av dei andre tingene? :)

     

    Også lurer jeg på om hva er lurest å gjøre med et talent. er det lurest å trene telentet i inviduell trening å sette mengden på "tung". og hva kan evt være lurest å trene? at dem trener f.eks fremskutt playmaker eller evt bare en og en ting?

    Bruker som regel enten å trenge taktikk om den er splitter ny, men som regel trener jeg alltid lagarbeid i pre-season på grunn av nye overganger. Når pre-season er over står det for det meste på balanced igjennom hele sesongen.

     

    Nevner bare noen ting her som jeg har plukket opp. På individuell trening så trener jeg som regel det assistenten min sier. Om du tar treningen på tungt er opp til personligheten til spilleren. Om han har en god personlighet så klager han sjelden, men de fleste foretrekker som regel medium fokus på indivduell trening. Personlig når jeg trener unge talenter så trener jeg fysikk siden det er vanskeligst å trene, og det blir som regel vankseligere jo eldre spilleren blir. Mentale ferdigheter blir lett plukket opp av en mentor og mentorer kan også lære bort foretrukne bevegelser så spilleren din ikke trenger å fokusere på det. Tekniske ferdigheter er raskest og enklest å trene, så om du vil gjøre en spiller virkelig god på en teknisk ferdighet så nyter spilleren godt av individuell trening i denne.

  4. Kamp erfaring uansett nivå er veldig viktig, men selvfølgelig, er spilleren god nok for championship, og du låner han ut til nederste div i norge så blir det bedre å ha han selv.

    Låner ut spillere fra Everton akademiet til championship klubber ja, men får ofte høre når de kommer tilbake at de syns det var "a waste of time". Derfor litt usikker, men er enig med deg at kamperfaring bør ha mye å si i en ung spillers utvikling.

  5. Spiller Everton og er i pre-season til andre sesong. Lukaku og Traore drar begge tilbake til klubbene sine og er derfor på utkikk etter en ny spiss. Har 156 millioner kroner å bruke og sniffer på å hente Traore på permanent basis for 100M, Alvaro Morata for 75M eller Michy Batshuayi for 60M.

     

    Alle disse guttene er meldt 4 og en halv stjerners potensiale. Kan være verdt å nevne at Traore og Morata er begge luftsterke og har ellers godt avrundede ferdigheter, mens Batshuayi er litt svakere i lufta, men til gjengjeld er han den raskeste av alternativene.

     

    Noen som har efaring med disse eller har andre forslag?

  6. Rykket akkurat opp til Championship med Preston North End og kan nå velge mellom tre parent klubber. Chelsea, Arsenal eller Tottenham. Arsenal vil gi meg en årlig sum på 977K i året, mens Chelsea og Tottenham tilbyr en vennskapskamp i året der jeg får alle inntektene. Stadionen min har plass til 23404 folk.

     

    Hvem gir den beste dealen og hvem har de beste unguttene (som realistisk ønsker spilletid i klubben min)?

  7. Jeg restarta ruteren tidligere og når den skrudde seg på igjen så mistet alle i huset internettet. Når jeg feilsøkte med windows 7 så sto det at "DNS serveren svarer ikke". Ingen maskiner eller mobiler får nett.

     

    Gikk inn på ruteren for å se. Sånn ser forsiden ut:

     

    TeLLj5a.png

    Ser jo ut som det er nett på ruteren. Når DSL kabelen ikke står i så er det ingen tall i "Line Rate" rutene. DNS server adressen puttet jeg manuelt inn, og er DNS serveren til min lokale ISP. Akkurat nå står Default Gateway instillingene mine på automatisk, men har også prøvd å skrive inn noe manuelt, uten stort hell.

     

    Sånn ser diagnostics vinduet ut ( aner ikke om dette er relevant):

    gWE5pGE.png

     

    Noen som vet hvordan jeg kan komme meg på nett igjen?

  8. Fant ut at skjermkortet også pråkte en del, men PSUen lager bare en lav blåselyd som nesten ikke er merkbar. Tror jeg bare kommer til å kjøpe et nytt skjermkort også. Er ikke noen hardcore gamer eller noe, det eneste jeg spiller er MOBA spill, et indie spill en gang i blant og Civ5. Ellers bruker jeg bare PCen til nettsurfing, film og skrivearbeid.

     

    Tror at Asus Radeon 7770 eller 7750 vil være et godt valg, har lest at de bare topper 30db i støynivå. PCen min nå ligger vel kankje rundt konstant 60db.

     

    Kabinettet var foresten akkurat 20cm bredt, og regner med at det er rundt 18 cm fra hovedkortet og opp til lokket. Bare å kjøre på med Noctua NH-D14?

  9. Har en bråkebøtte av en selvbygd skrapekasse som akkurat har tippa 4 år. Den suser konstant på en irriterende høy frekvens, og nylig så har jeg fått klage fra leietakeren min at susingen går igjennom hele huset. Om jeg skrur ned viftenivåene til rundt 60% så lager det helt OK lyd, men det hjelper ikke noe særlig når alt begynner å smelte og dataen skrur seg av. Så er desperat etter å dempe støynivået kraftig samtidig som å ha relativt grei temperatur inni der.

     

    Prossessoren er en AMD Phenom II X6 1055T med stockvifte og den er rundt 2 år gammel. Rengjorde nylig stockviften (det var kanskje 1 cm tykt lag med støv inni der) og har gjort det samme med skjermkortet. Så inntil videre så er det iallefall støvfritt inne i boksen.

     

    Skjermkortet er et Powercolor ATI Radeon 5770. Tror ikke det er denne som forårsaker det meste av bråket, denne blir bare litt varm og blåser en del, men ingen høyfrekvent susing eller noe.

     

    Husker ikke navnet på kabinettet jeg har, men det er iallefall et stort midi-tower. En stor vifte oppe på kabinettet og en liten en helt fremmerst. Har en medium stor vifte montert rett ved siden av hovedkortet, men denne går ikke fordi det ikke er inntaks plass på hovedkortet og jeg ser ingen ledning på strømforsyningen som passer.

     

    Driver og snuser på denne: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=572572#info

    Billig og har fått god omtale rundt om kring, men vil denne fikse problemet? Noen som har noen teorier om hva som bråker eller hvorfor det bråker? Om det er noe informasjon som kunne komme til hjelp så kan eg prøve å skaffe det. Setter pris på all hjelp jeg kan få! :)

  10. Nja, kan prøve litt til, har ikke prøvd så mye mid med han enda.

     

    Noen som har noen gode tips om team tactics? Både jeg og teamet mitt har gjort det ganske bra i det siste sånn K/D messig, også når det gjelder early-pushing. Problemet er at vi ikke klarer og pushe ordentlig mot slutten, det som oftes skjer er at vi harasses så mye i forsøket på å pushe og ender opp med å bli kontret ganske hardt.

    Kan hende det bare har vært uflaks i det siste, men begynner å bli litt lei nå som match historien er nesten totalt dekket med defeats :/

  11. Hva synest folk om Galio? Kjøpte han nylig fordi jeg trengte en support/tank karakter, men er ikke så veldig begeistret etter 10-15 kamper. Han er flink til å harasse early-game, men angrepene hans gjør veldig lite damage mot slutten, og jeg ender som regel opp som en moving ultimate/utility knife. Passiven hans begrenser også måten han bygges opp som tank, da magic resist nesten må være første prioritet. Mitt inntrykk er en champion med en god ultimate, mens resten av av angrepene tilbyr litt under gjennomsnittet support og damage.

  12. Da er det klart. Shure srh940 er veien å gå. Wow-faktoren du beskriver er nærmest akkurat det jeg har lett etter. Hører mest på metal og rock der stemmen er viktigest, sånn som SOAD og Tool. Er veldig kresen på elektronisk musikk, noe som fører til at jeg bare hører på en håndfull av disse, og de jeg hører på inneholder mye "beeps" og melodi, ikke de derre "dunk, dunk, dunk, dunk" greiene :)

  13. Har lest litt rundt på vevet, og lest en del påstander om at bassen i denonen kan overumple midtseksjonen litt. Noen som har erfaring med dette? Tror kanskje ikke dette er headsettet for meg likevel, siden jeg leter etter noe som kan gi "krystallklar" lyd. Et headset som gjør gitarhyl, fiolin og andre lyse lyder til en "Wow, dette var nydelig" opplevelse.

     

    Zardos: Shurene virket veldig interessant, og jeg tror det er den og en forsterker jeg vil gå for hvis det ikke er et headset som oppfyller kravene over noe bedre. Men kan lyden være litt nøytral, eller er det "wow" opplevelser å finne?

×
×
  • Opprett ny...