Gå til innhold

Pinguu

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Pinguu

  1. 5 sider på oppgave 4, vendepunkt. Regine stokke aktig historie.

     

    Håper på 5.

     

    Så skummelt! Jeg skrev også 5 sider (+ 5 linjer :)) med Regine Stokke-inspirasjon på oppgave 4! Hehe. Jeg skreiv vel 1895 ord. Trodde først jeg skulle skrive for lite, for de to første sidene tok sykt lang tid mens de tre neste kom kjempefort etter det! Jeg tok sitat fra Miley Cyrus-sangen "When I look at you" "There is no guaranty that this life is easy." Syns det passa ganske bra :)

     

    Turte ikke ta sjansen på parallellhistorie, men jeg håper likevel på 5 eller 6! Håper virkelig jeg kan klare det! :D

  2. Det jeg sliter litt med nå er å finne på noe til i morra.. Noen forslag til HVORDAN denne personen kan få vendt om livet?

     

    Jeg tenker på død eller ulykke som fører til handikap.

     

    Ja! Jeg tenkte kanskje sånn en som blir lam og ikke klarer å gå igjen i hele sitt liv eller noe.. Der har du jo automatisk et poeng i teksten, at man skal være fornøyd med det man har osv. Tror forresten jeg skal ta med meg disse sitatene til fredag:

     

    Vi er ikke kommet til jorden for å bli lykkelige, men kanskje for å gjøre andre lykkelige.

    Folke Bernadotte

    Lykken er ofte så kort.

    Bjørnstjerne Bjørnson

  3. HALOOO!!! Jeg spør igjen! Har noen skrevet noe forberedelsesmateriale ala stikkordsark eller har klart alt de skal ha med seg? Dette er nyttig for alle å få med seg!

     

    Jeg har skrevet noen ark med forberedelse.

    - Et med personer som har fått livet snudd (Regine Stokke, Dagfinn Enerly og Cato Zahl Pedersen)

    - Et med temaet "Kan man leve helt fritt?" Med utdrag fra artikler med "Hulemannen" og kjendiser.

    - Et med "Det gode liv" altså hva er det gode liv for meg, for andre osv. Er penger et godt liv? Har også tatt ut sitater fra www.ordtak.no om lykke og om livet. Kan være greit i en artikkel :)

    - Et siste ark med myldring til en parallellhistorie om noen som dør/får livet snudd :)

  4. Føler at mange er blitt litt blinde av den fattig/rik og sammenhengen med lykke. Husk også tekstene om Cecilie SKog over Antarktis, og Terje Haakonsen. Og ikke minst om rødlistene og truede dyrearter.

     

    Jeg tror dette er viktig, men jeg veit ikke om jeg klarer å skrive en hel artikkel om det. Og når det gjelder skjønnlitterært så tror jeg at jeg skal skrive om et liv som ender eller snur seg fort. Evt andre temaer som har kommet opp her.

  5. Jeg bomma nemlig litt på dette på tentamen (synes jeg selv) selvom jeg fikk sekser og null bemerkninger på det.

    Hva bommet du på?

     

    Underoverskrifter. Jeg skreiv noen, men alt som stod under handlet ikke om det som underoverskriften sa. Da jeg leste den da jeg fikk den igjen så det helt rart ut. Man blir litt blind på egne feil under en sånn prøve. I alle fall blir jeg det.

  6. Tror dere plastisk kirurgi hadde vært noe å skrive om? Kanskje bare indirekte, men altså det med at slike pasienter tar opp tid på sykehus og sånne ting mens det ikke er plass til "vanlige" pasienter.. Læreren min nevnte det i alle fall. Og en annen ting i samme banen: Mennesker i verdens rikeste land må ha "rom" på gangen på sykehusene. Eldreomsorgen er kjempedårlig. Burde ikke disse få en verdig avslutning på livet?

     

    Jeg er nesten sikker på at det utføres lite plastisk kirurgi, og andre "skjønnhetsoperasjoner" på offentlige sykehus, så jeg tror ikke det er det største problemet i dagens helsevesen.

     

    OT:

    Jeg tror vi fort kan få spørsmål rundt temaer som:

    • Aktiv og passiv dødshjelp
    • Meningen med livet
    • Hva er lykke?
    • Hvor mye er et liv verdt?

     

    Jeg tror også at det er få "oppgaver" men at det blir lagt vekt på at det skal være èn lang tekst.

     

    Jeg er helt enig! Det er vel ikke det største problemet. Aktiv og passiv dødshjelp er jo et supert tips. Tenkte også på dette med mord og selvmord. Mange bra tips her, men jeg er litt redd for å ikke ha nok stoff om et tema til en hel artikkel. Hvordan synes dere det er å mikse mange temaer inn i en og samme artikkel? Og bruker dere sånne små overskrifter til avsnittene i artikkel? For jeg gjorde det på tentamen og da søsteren min (som går 3. kl vgs) leste det spurte hun meg hvorfor jeg ikke var trekt for det.. Noen som vet om det finnes en "regel" for dette?

    • Liker 1
  7. Tror dere plastisk kirurgi hadde vært noe å skrive om? Kanskje bare indirekte, men altså det med at slike pasienter tar opp tid på sykehus og sånne ting mens det ikke er plass til "vanlige" pasienter.. Læreren min nevnte det i alle fall. Og en annen ting i samme banen: Mennesker i verdens rikeste land må ha "rom" på gangen på sykehusene. Eldreomsorgen er kjempedårlig. Burde ikke disse få en verdig avslutning på livet?

  8. Nå er jo sensorene en gruppe vanlige norsklærere som også er mennesker, ikke en gjeng mørke nazi-roboter programmert til å finne den minste lille ting å prike på. Så også her kan man ende opp med "snille" og litt mindre snille sensorer, men hver stil blir rettet av to stik som ikke har anledning til å se den andres retting, så jeg tror det blir rimelig fair.

     

    Haha, du har vel rett. Tror det er de kjente skumle eksamensnervene som har kommet og tatt meg :/ Men, det positive er at de ville vært 10 ganger verre ved matteeksamen!

  9. Jeg tror karakteren kommer før kortet. Det bør den i alle fall. Jeg synes det er litt skummelt at det er en helt ukjent som skal rette min tekst jeg. Er ikke vant til å skrive med kandidatnummer så læreren har jo alltid kjent min skrivemåte. Det blir spennende!

     

    Jeg er litt enig, men det var deilig å få 5+ på tentamen (men veldig bittert at det ikke var 6) av en helt ukjent lærer på skolen, som i tillegg er viden kjent som den strengeste norsklæreren.

     

    Dere har vel blitt rettet av andre lærere på skolen på årets tentamen, kanskje?

     

    Jo, men "desverre" var det kontaktlæreren min som fikk stilen min (de fordelte de tilfeldig mellom seg og han fikk min) og jeg tror han kjente igjen min måte å skrive på.. Men han går for å være streng og jeg fikk 6 av han :) Men det er ikke godt å si med ukjente sensorer. Vanskelig å vite hva de legger aller mest vekt på. Kontaktlæreren min sa at sensorene gjør alt for å finne feil i teksten :s

×
×
  • Opprett ny...