Gå til innhold

Leoric

Medlemmer
  • Innlegg

    159
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Leoric

  1. Var en som hadde kjøpt A1533 i Usa og de har da 4G på sin Iphone 5s i Norge.Så hva er riktig da???Eller er det Telenor som kødder så ikke folk skal kjøpe impoterte telefoner før Telenor får 5S???

     

    4G kan kjører på mange forskjellige frekvenser. I norge er det litt forskjell fra by til by, og sted til sted, hvilke frekvenser 4G kjører på.

     

    De europeiske utgavene av iPhone 5c og 5s kjører på flere av de frekvensene vi bruker i Europa, enn det de amerikanske utgavene kjører på.

    Det vil si, at med en europeisk iPhone så er det bedre 4g dekning, men hvis du er heldig så vil du ha dekning uansett.

     

    Du kan google litt rundt og gjøre litt research, så kan du finne ut hvilke frekvensbånd de forskjellige telefonene støtter, og hvilke som blir brukt i byen der du bor.

  2. Han må tenke på om han kjøper en utgave som vil fungere optimalt i Norge (f.eks. støtte for de norske 4G-nettene.) Han må også tenke på hva han skal fortelle tollerne når han blir stoppet med "kofferten full av iPhones". (Alternativt "rumpa", alt etter som.)

    Det er ikke moms (mva.) i USA, men ulike delstater krever inn en "salgsavgift" (sales tax) som varierer fra 0 til ca.10%, alt etter hvor man er.), så det blir nok billigere enn å kjøpe i Norge. Spørsmålet er jo om vennen din får tak i akkurat den modellen han er ute etter - det virker ikke som om de klarer å produsere nok av enkelte modeller ennå.

    I USA bestemmer hver stat selv mumsnivået (VAT — Value added tax), og i for eksempel California og new York er denne forholdsvis høy, mens andre stater som for eksempel Washington ikke har VAT. Legg også merke til at mums blir lagt til prisen i det man betaler, det er ikke bakt inn i prislappen slik som i Norge. Man kan fort få seg en overraskelse i det man trekker kortet :)

     

    Det er forskjell på amerikansk og europeisk versjon med tanke på LTE bånd. Jeg vet itavisen hadde problemer med netcoms 4G nett i Oslo med en amerikansk utgave, mens den europeiske utgaven fungerer på både Telenor og Netcom.

     

    Har ikke satt meg inn i detaljene rundt de forskjellige modellene som selges i USA og Europa, men det finner du kanskje ut av og rapporterer tilbake her? :)

     

    Lykke til!

  3. Jeg er sikker på at den ikke kommer i september eller i oktober til Norge denne gangen. Kanskje den kommer i november men det er lite sannsynlig. Jeg tror den kommer i desember :) Jeg står i hvertfall nr 1 på iPhoen 5S liste hos telekiosken.

     

    Btw, jeg har en veldig pent brukt iPhone 64gb svart, og vet dere hvor mye jeg kan solgt den for i november/desember? Kjøpte her i 01.10.12 for 7000 kr.

    Iphone 5? Aner ikke. Sikkert mer enn du tror. Sjekk priser på tilsvarende på finn.

     

    Jeg spiser hatten min om de lar hele resten av Europa (Skandinavia, Nederland, Portugal, Polen, Tsjekkia etc) vente helt til jul før de får telefoner :).

     

    Tipper vi får om en uke eller to, også er det andre land som må vente helt til desember. India for eksempel fikk ikke telefoner før i slutten av november i fjor.

  4. Apple sa ikke at iPhone 5s/c kommer til Norge i Desember, men at de skulle komme til 100 land innen året er over (med Desember 2013 vist i bakgrunnen på presentasjonen).

     

    Det er det samme som de sa i fjor, men da annonserte de også andre pulje for lansering uken etter første slipp, hvor Norge var innkludert.

     

    Ja, de har ikke lovt noe annet enn før året er omme, men jeg hadde ikke blitt overasket om vi får telefoner allerede i slutten av september — slik som i fjor.

    • Liker 1
  5. Jeg skal kjøpe en ny stasjonær PC, og har satt sammen dette forslaget:

     

    ny_maskin.png

     

    Har ikke full oversikt over hva som er bra og dårlig, så fint hvis dere kunne komme med forslag til forandringer. Forslaget er satt sammen på komplett.no, men hvis det er andre forhandlere som er bedre så kom gjerne med tips.

     

     

    Jeg har også en liten forkjærlighet for AMD og ATI p.g.a. det de har gjort for Open Source den siste tiden (frigitt spesifikasjonene på kortene sine) :)

  6. Problemet med flash er at det er en lukket standard, og Adobe sitter med nøkkelen til hvem som skal få bruke den. Internett er hele veien basert på åpne standarder: HTTP, HTML, XML, URL, SVG. Og den største propritære biten i dag er flash.

     

    Dette skaper problemer på bla. mindre devicer, da man ikke nødvendigvis kan lisensiere flash for mer eller mindre obskure deviceplattformer. Adobe har ikke engang greid å levere Flash 8 på Linux.

  7. Lurer veldig på om dette ikke blir min neste telefon, men jeg har hørt en del negativt om Samsung og noen restriksjoner i funksjonaliteten. For eksempel har jeg hørt at noen modeller ikke har muligheten til å ringe og vibrere samtidig, og at de ikke automatisk lager stor bokstav i tekstmeldinger etter punktum.

     

    Jeg har hatt en Samsung D500 i 1,5år nå og har vært veldig fornøyd med den. Den lagde ikke stor bokstav etter punktum, men dette er fikset på de nyeste modellene. Min både ringer og vibrerer, så jeg tviler på at det er noe problem.

     

    Det jeg liker veldig godt med Samsung er at telefonen er veldig kjapp og responsiv. Med andre telefoner, særlig Sony Ericsson, har jeg merka mye lag og venting når jeg bruker telefonen. Dette har jeg aldri opplevd med Samsung.

     

    Jeg får min D900 i morra eller dagen etter. Skal gi deg en oppdatering da.

  8. Forskjellen er at den ligger i HW.

    Jeg ser poenget ditt, men da synes jeg faktisk BIOS er minst like viktig at er fri.

     

    For å spare penger så har intel flytta firmware fra chipen til harddisk, dette er og blir binært. Software driverene er noen av de beste på markedet, og er fri programmvare.

     

    Det er ikke bra, OpenBSD bla. nekter å shippe driverene, men jeg synes ikke dette er noe mindre "viktig" enn en fri BIOS.

     

    http://linuxbios.org/index.php/Supported_Motherboards

  9. Jeg har en Compal CL56, som aldri har kjørt Windows, kun GNU/Linux.

     

    Maskinen har god skjer, bra wlan kort og har over 4 timer batteri.

     

    Jeg har fått alle komponentene til å virke, uten noe særlig problemer. Det aller meste virker automatisk med Ubuntu Hoary. For litt mer spesifike problemer så får man en god veiledning på denne CL56 Linux guiden:

    http://heim.ifi.uio.no/~krisvh/linux/cl56.html

    Eneste er jo ATI driverene, men de kommer seg de også.

     

    Suspend til disk og suspend til ram virker uten videre på Ubuntu Hoary.

     

    De selger bla. maskinen på Digital Impuls og Multicom. Jeg kjøpte den over disk i butikken i Oslo, og er veldig fornøyd med pris og service.

     

    Jeg sjekka opp det meste av maskiner før jeg kjøpte denne, og er veldig fornøyd. Den er som de andre komponent baserte maskinene veldig billig. Men er mer "tight" og har en litt mer proff finish enn feks. AOpen eller Elitegroup (G556 er vel en slik en?) maskinene. Disse er riktignok en 500-1000 kr billigere...

  10. Fra GAIM sin hjemmeside:

     

     

    The MSN protocol supports several different file transfer methods which are used under different network conditions. Currently, Gaim only supports a method that transfers through the MSN servers. While this is guaranteed to work under any network condition (even if both sides are behind NAT devices, for instance), it is unbearably slow.

     

     

    Er dette implementert i aMSN? Sikker på at aMSN ikke har den samme begrensningen?

  11. jeg har litt lyst på linux, men jeg lurer på om noen vet hvilken av linux versjonene som er mest brukervennlig på spill? :hmm:

    GNU/Linux er dårlig på de vanlige spillene du finner i butikken. "PC-CDROM" betyr egentlig "WINDOWS".

     

    Det finnes unntak, og Cedega er et program som kjører mange av windows spillene i GNU/Linux. Counter Strike og world of warcraft er eksempel på spill som virker bra i Linux. Men er du ute etter å alltid spille de nyeste spillene fra Ram&Rom, så kan du bare glemme det.

     

    Hvilken Linux distro du bruker er irrelevant for hva slags spill du kan bruke. Men generellt så anbefaler jeg Ubuntu.

     

    Bruker du PCen mest til spill så er nok windows dualboot eller Xbox/PS2 tingen. Jeg for min del kjøpte meg en Xbox og har ikke brukt Windows siden :)

     

    At GNU/Linux ikke støtter spill er en feature, ikke en bug. Tenk på all den tiden du før brukte til spill, som du nå kan bruke til å lære deg å programmere eller gjøre lekser :)

  12. Du kan fint køyre det, men det dreg med seg masse KDE-prosessar. Nokre av dei må du drepe manuelt etterpå.

    Mulig at jeg er lat, men manuell kde-dreping har jeg aldri gjort. Starter k3b, brenner, lukker k3b. Samme med kate, som er en sinnsykt digg editor :) Selv om jeg må innrømme at anjuta tar over mer og mer av progginga mi...

    Hehe, nå begynner det å bli punch i flame tråden!

     

    Kate? Er du rusk? Skal man editere tekst så er det bare ett valg: vim. :)

     

    Og kom ikke trekkende med Emacs. Jeg kunne gjerne brukt Emacs, men da trenger jeg først 2 ekstra hender til <CTRL> og <ALT> (Nei det virker ikke med føttene, jeg har prøvd...).

     

    Som IDE begynner anjuta å bli bra.

×
×
  • Opprett ny...