Gå til innhold

Grankongen

Medlemmer
  • Innlegg

    508
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Grankongen

  1. Jeg holder nå på med funksjonsdrøfting.

     

    En gitt funksjon har ett toppunkt og ett bunnpunkt. Hvis man så legger til en definisjonsmengde [x1,x2] så vil man få et sett topp og bunnpunkt til. Dette skjønner jeg og det er helt greit. Hvis man derimot legger til en definisjonsmengde [x1,x2〉 så får man ikke et topp/bunnpunkt ved x2, bare i x1. Jeg antar at det skjer fordi det er en grenseverdi, men hvorfor fører man da ikke opp at topp/bunnpunktet nærmer seg en verdi når punktet nærmer seg x2?

  2. Har nå en billett som er seatet i stillesone 1 R66 S20 som kan kjøpes av interesserte. Tar 1100.- for å dekke over kostnaden (1050 kr for billett + 50 kr gebyr). Send en pm! :)

     

     

    Hadde vært supert om denne gikk til en person istedenfor å bli brukt som lagringsplass av min gruppe. Håper også at denne ikke blir fjernet, da refundering har gått ut og det ville være trist om plassen ikke kommer til nytte!

     

    EDIT2: Ser nå at det er mange som kjøper på gathering sitt forum, men hadde vært kult om en fellow diskutant fikk plassen. :wee:

     

    Da var den gått til en heldig fyr.

  3. Her om dagen fortalte min kronisk syke kjæreste at hun følte at hun ikke var den kjæresten hun burde være. Jeg sa jo som sant var at det selvfølgelig var vanskelig til tider, men at jeg var klar over at det kom til å bli slik da jeg ble sammen med henne og at det hjelper å vite at hun blir bedre og bedre for hver dag som går.

    I dag slo det meg at hun indirekte fortalte meg at jeg betyr mye for henne, for ellers så hadde hun ikke tenkt på det på den måten. Det er ikke noe nytt for meg at jeg betyr mye for henne, men det er fortsatt litt godt å få sånne muntlige bekreftelser en gang i blandt. Det er de små tingene som holder et forhold i gang. :wee:

    • Liker 2
  4. Du bør variere treningen for å få trent de forskjellige muskelgruppene i beina, forsåvidt også i resten av kroppen. Du kan lett variere treningene ved å ha forskjellig fokus hver gang. Dette innebærer da å ta langturer der du løper jevnt og lenge, ha lange og korte drag (intervaller), bakkeløp, styrketrening, trene løpeteknikk osv. Kort sagt så er det gode muligheter for å variere treningen. Du kan også vurdere å begynne med en "løpesport". orientering, terrengløp, maraton og spurt er noen eksempler.

     

    Har litt dårlig tid nå, skal se om jeg kan komme med et litt mer komplett og utfyllende svar senere i kveld. :)

     

     

     

    Tråden kan flyttes til riktig sted av en moderator.

  5. Selv har jeg faktisk klart å øke investeringen min med 30% på to uker. Tror det er en sunn blanding av flaks og fornuft (mest flaks :p ). Jeg vil alikevel ikke anbefale daytrading, hvis man først skal satse på dette så er det mye bedre å kjøpe seg inn og sitte på BTC en god stund før man selger ut. Hadde jeg gjort det, så ville avkastningen vært nærmere 300% på nåværende tidspunkt.

     

    Lite tips ut i fra hva jeg har observert de siste seks ukene; til nå har prisen uten unntak tatt seg opp etter et fall, så "stop-loss" er generelt en dårlig ide.

  6. Interressant, takker for mange fornuftige svar så langt. :) Det ser ut til at K-30 dekker det meste av det jeg har tenkt til å gjøre, til en fornuftig pris. Hvis jeg skal sette et budsjett, så tror jeg det ender på rundt 4-5000 i første omgang, så får jeg heller ordne mer utstyr hvis jeg finner ut at det er en brukbar hobby. Nå slo det meg at jeg kan ha en viss interesse av makrofotografering, men det går mer på objektivet hvis jeg ikke tar fullstendig feil?

     

    Altså, for å konkludere litt; Jeg vet egentlig ikke hva jeg kommer til å bruke kameraet til, da jeg driver med sport, går turer i fjellet og drar rundt, samtidig som at jeg kan tenke meg å ta "kunstbilder" der jeg fokuserer veldig på selve fotografien og bruker tid på å få så gode bilder som mulig. Skal det komme til et fokus, så tror jeg at "kunstbilder" og makrofotografering er viktigst, da det ikke er like viktig med gode bilder på de andre områdene. Der handler det mest om å fange øyeblikket.

     

    Og for å ødelegge litt for budsjettvurderingen min; Jeg kan egentlig bruke ganske mye på et nytt kamera, men er ikke helt sikker på hvor mye det egentlig er verdt. Jeg ser at det er forskjellige versjoner av K-5, er oppgraderingen verdt det? Er det et kamera som gir flere muligheter og som man kan "vokse" mer på?

  7. Takker for gode innspill så langt!

    God værtetning kan faktisk være ganske relevant, Kan noen anbefale et kamera fra Pentax som har de kriteriene jeg har så langt?

    Jeg har ikke hatt tid til å sette meg ned og se på forskjellige kameraer, men tenke å få gjort dette i kveld. :)

     

    Kriteriene er da;

    -Skal brukes til "raske bilder" (sport, osv)

    -Bilder som er litt mer planlagt og satt opp

    -Timelapse

    -Flere forskjellige lyssettninger (både lyst og mørkt)

  8. Takker for svar!

     

    Nå har jeg tenkt litt mer (impulstråd dette her :)) og har kommet på noen flere kriterier jeg gjerne vil ha dekket. Kameraet kommer helt klart til å bli brukt i sportssammenheng der personer beveger seg raskt. Jeg har også en viss interesse av å timelapse, noe som betyr at det er kjekt om kameraet har støtte for dette. Jeg har _ikke_ tenkt til å bare knipse i vei, da hadde jeg bare gått for et billig kamera.

     

    Samtidig vil jeg ha mulighet til å ta med kameraet på en tur i ny og ne (både skog og by), men slike "vanlige" bilder kan man kanskje ta med alle kameraer? Nå er det kanskje slik at alt dette ikke kan dekkes godt av et kamera. Et alternativ blir da å skaffe to kameraer, men jeg føler at det kanskje blir litt for mye nå i starten. Foreløpig har jeg ikke sett på noen kameraer da jeg egentlig ikke vet hva jeg skal se etter. :)

  9. Hei!

     

    Jeg har da tenkt litt på å begynne med fotografering og må følgelig kjøpe et kamera, men jeg har null peiling rundt dette og trenger noen råd. jeg har aldri brukt noe annet en mobilen og digitalkamera for å ta bilder, men har irritert meg over at jeg ikke har kunnet stille på fokus, lysinntak, eksponering osv. Planlegger å bruke kameraet til generelle bilder på tur, men er også interessert i å kunne sette opp kameraet og ta litt mer planlagte bilder der de manuelle innstillingene kan tukles med. :)

     

    Nå er jeg fullstendig nybegynner, så det er nok lurt å begynne litt rolig med tanke på pris. Jeg har ingen øvre grense, men det vil vel dukke opp et fornuftig estimat her. Det vil være varierende lysforhold når jeg tar bilder, må jeg da ha forskjellige objektiver osv? Sist men ikke minst; Kan et kompaktkamera gjøre jobben? Jeg har ingen preferanser når det gjelder type eller produsent, men mulighet for å få litt mer avansert utstyr etterhvert hadde vært fint.

     

    Takker for alle svar!

×
×
  • Opprett ny...