Gå til innhold

karamba

Medlemmer
 • Innlegg

  884
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av karamba

 1. Hallo Skrue!

   

  Jeg har vært borte fra forumet en stund, men har nå funnet tilbake ;)

   

  Det er gledelig å se at du fortsatt kommer opp med det ene fantastiske prosjektet etter det andre! Liker svært godt det jeg ser.

   

  Den chipset-kjøleren kunne sikkert trengt en heat-pipe overføring mellom element og basen. Kanskje man kan finne noen kasserte kjølere med heat-pipes slengende? (lete, lete..)

 2. Maskina står fortsatt på stua, og verktøyet er ikke helt pakket bort.

   

  Jeg trenger litt mere tid før jeg setter i gang igjen med denne tror jeg. Den nye hardwaren jeg har kjøpt har jeg satt inn i Prosjekt nr1, så det er vel stor sannsynlighet for at jeg fullfører bong-planen før jeg fullfører dette.

   

  Egentlig skulle jeg ønske at jeg hadde tatt utgangspunkt i en mindre formfaktor, f.eks et barebone-system eller et micro-itx. Grunnen er at dette prosjektet ble endel større enn jeg i utgangspunktet hadde sett for meg.. Det ruver bra på gulvet... Vi får se.

 3. Fortsatt heftig! Har foresten bøffa knappene dine allerede til mitt nye prosjekt :D:whistle:

  Bare bøff i vei!

   

  Knappene fungerer fortsatt helt strålende. Pass på at du ved montering kan justere bakplaten litt under montering slik at du er sikker på at knappene fungerer skikkelig.

   

   

   

   

  Det er en stund siden jeg har vært på forumet her... Jeg har sett et par kommentarer fra folk som har merket at jeg har vært borte. Det er ingen annen årsak til oppholdet enn at jeg ble litt lei og måtte få det på avstand.

 4. Jeg er ikke død nå heller..

   

  Det bare virker slik.

   

  Jeg måtte ta en liten pause fra prosjektet for å ikke hive det ut av vinduet (jeg bor i 4. etg). Etter at jeg knuste gpu på skjermkortet og fant ut at jeg ikke fikk tettet hullet i tanken uten en større jobb, var en pause påkrevd. Jeg har imidlertid ikke gitt opp enda. Jeg må vel bare få samlet sammen litt kroner slik at jeg får muligheten til å fylle den med skikkelig hardware. Det vil vel kunne motivere litt.

   

  Jeg er vel inne i en periode med omstendigheter som tar litt tid og krefter, så alt til sin tid. Selv om tråden skulle blitt stengt pga inaktivitet, vil jeg nok bli ferdig med maskina etterhvert. ;)

 5. Så jeg slipper å bumpe en worklogg.

   

  Hvor fikk du tak i den plasten du brukte her? http://forum.barbara.no/index.php?showtopic=175535&st=0

  Jeg reddet det fra å bli kastet fra jobb. Som nevnt tidligere er det fra et gammelt reklameskilt (teksten blir trykt på en folie som klistres på).

   

  Jeg har fortsatt endel igjen (pm hvis du trenger det til noe og bor i Oslo-omr.)

 6. Akkurat nå sitter jeg faktisk og installerer drivere på maskinen ;) (har begge maskinene koblet på en monitor og switcher mellom av og til..)

   

  Det betyr jo ikke at den er ferdig selv om den fungerer, dessverre.

   

  Nye problemer dukker jo stadig opp, men de er det vel bare å løse etterhvert - hehe!

   

  Det var godt å få startet maskinen for første gang! Jeg skal innrømme at pulsen steig litt da jeg plutselig merka at ramma med hardwaren ikke passa så godt som den hadde gjort før all sparklinga og lakkinga (wonder why? :whistle: ). Dette var imidlertid greit å fikse med litt kjærlig behandling med Dremelen.

   

  Så viste det seg at den ble sittende litt høyere i skallet enn jeg hadde målt tidligere (pga pålimte gummiknotter som skal hindre vibrasjonsspredning). Det gjorde at luka til DVD-brenneren ikke kom seg ut av det tillaga hullet i fronten.. Akkurat nå har jeg bare vippa av den fronten til brenneren, men det er jo en høyst midlertidig løsning. Jeg kommer til å borre nye hull i ramma for å feste brenneren litt lengre nede senere.

   

  Min psu (som lett kan bli til "pus" når det skrives fort) har gått bort igjen.. Noen husker kanskje at den har en lang historie. Kortversjonen er vel at den har hatt et hardt liv som nok er over nå. Den har blitt erstattet av en Fotron Source 400w. Det første jeg gjorde på den var å gjøre om den lille drevkontakten til en standard Molex (fordi jeg trengte en ekstra). Jeg hadde jo ikke behov for diskettstasjon.. Etter det jeg har funnet ut hittil burde jeg kanskje ha venta med det til jeg hadde fått installert SATA-driverene. Jeg har jo så langt bare kjøpt èn 200gb sata hdd.. Maskinen har nå midlertidig fått adoptere en gammel 20gb inntil jeg får orden på den SATAn ;).

   

  Det kan hende at jeg får ordna noen bilder om et par dager.

 7. ser bare mer og mer ut som en kinderegg leke

  hehe - får håpe at den klarer mer enn 3 ting på èn gang!

   

   

  Det skal et lite lag med klarlakk over sølvet, slik at det holder fargen. Det ser jo ut litt som aluminiumsfolie..

   

  Vel, om jeg ikke blir fornøyd med resultatet til slutt kan jeg jo bare starte på et nytt prosjekt! (det er stadig nye idèer som sniker seg på;) )

 8. ny update sanrt? :cry:

  Åh! Har jeg glemt å oppdatere loggen?

   

   

  :blush:

   

   

   

  Da får jeg vel gjøre det nå.

   

  Noen husker kanskje prosjektet enda, selv om det plutselig ble et lite opphold..

   

  Jeg hadde vel kommet dit at jeg hadde kommet meg gjennom et par runder med sparkel. Jeg hadde sett for meg kanskje 2-3 sparklinger+slipinger, men det ble flere.

  For hver gang jeg pusset ned, så jeg nye ugjevnheter og detaljer som burde fikses litt på. Til slutt var den vel egentlig nesten helsparklet...

   

   

  feb1.jpg

   

   

  Luftehullene på siden var ganske grove og ugjevne. Slik blir det ofte når man setter igang med noe for første gang uten å være helt forberedt.

  Jeg valgte derfor å rette litt opp vinkler og flater rundt kanten. Helt 100% ble det jo ikke, men tilslutt måtte jeg gi meg. :ermm:

   

   

  feb2.jpg

   

   

  Så var det lakkering som stod for tur endelig.

   

  Jeg hadde fått lånt meg en malingssprøyte som jeg ville bruke. På lakk-sjappa sa de at jeg kunne bruke Bengalack. Det ville gi et godt resultat.

   

  Da jeg satte i gang malingssprøyta, oppdaget jeg fort at ting ikke gikk helt etter planen. Sprøyta spytta ut maling i store dråper! Det som skulle ha sett ut som en tykk tåkesky så heller ut som sluddbyge i kuling! :cry:

  Lakken jeg kjøpte i første omgang skulle vare til hele prosjektet med god margin, men den grådige sprøyta pøste ut lakken i slike mengder at det bare holdt såvidt til ett strøk på underdelen..

   

  Resultatet ble som det måtte bli:

   

   

  feb3.jpg

   

   

  Lakken rant nedover og dannet store ugjevne elver. Dette førte til en liten pause i arbeidet.

   

  Etter en ukes tid gikk jeg ned igjen i kjelleren og satte i gang med å pusse ned fadesen slik at det ble jevnt igjen. Så var det opp på lakk-sjappa igjen for ny shopping. Da hadde jeg bestemt meg for å kjøpe inn noen spray-bokser med hvit og lakke over. Heldigvis spurte jeg betjeningen om det gikk an å bruke spraylakken over Bengalacken, for det gikk visst ikke an. I alle fall ikke før om et års tid..

   

  Løsningen ble derfor å kjøpe en fin liten rulle og mer Bengalack.

   

  Dette ble mye bedre! Det ble nok ikke like bra som om jeg hadde fått sprøytet det på med en skikkelig sprøyte, men jeg la på et par ekstra strøk slik at jeg kan våtslipe det etterhvert. Bengalacken herder svært sakte, så jeg må nok vente i alle fall en drøy måned før jeg begynner med våtsliping og polering. Nå er det jo kanskje ikke hastverk som har preget dette prosjektet, så...

   

  Resultatet ble ikke så værst etterhvert.

   

   

  feb4.jpg

   

   

  Overflaten ble hvit og blank (vises kanskje ikke helt 100% på bildet), og etter jeg får polert den etterhvert blir det nok ok.

   

   

  feb5.jpg

   

   

  Så var det endelig tid for å gjøre noe jeg hadde sett frem til lenge, nemlig å legge på "magebeltet" av bladsølv. For å få en fin kant, måtte jeg maskere med tape.

   

   

  feb6.jpg

   

   

  Når man skal legge bladsølv (eller -gull) må man først legge på en slags spesiallakk eller -olje. Denne påføres med pensel. Så skal den tørke noen timer (den typen jeg hadde måtte stå i 3 timer). Overflaten blir da klebelig slik at bladsølvet klistrer seg fast. Det var selvfølgelig første gangen jeg gjorde dette også.. Riktignok brukte jeg bladsølv på tanken også, men da var det superlim osv uten å ha sjekket teorien først.

   

   

  feb7.jpg

   

   

  Sølvet ble klistret på, så fikk det herde før jeg fjernet overflødig sølv og tapen.

   

   

  feb8.jpg

   

   

  Når jeg så fikk se hvordan det ble, ble jeg med en gang usikker på om jeg likte resultatet. Nå hadde jeg jo blitt vant til å se det i kun hvitt, så den brede sølvstripen ble nesten litt for mye. Jeg har vel bestemt meg for å la det være slik, men jeg vil redusere bredden på stripen som skal være på lokket.

   

   

  feb9.jpg

   

   

  På lokket vil jeg nok ikke gå høyere en toppen på ramma rundt vanntanken, selv om jeg hadde planlagt å gjøre den litt høyere. Jeg håper bare det ikke blir alt for mye..

   

   

  feb10.jpg

   

   

  Fronten foran dvd-spilleren mangler et strøk lakk, så det er ikke på plass enda.

   

  Jeg måtte jo teste hvordan den ser ut med beina på også.

   

   

  feb11.jpg

   

   

  Det er ikke sikkert at resultatet blir så aller værst like vel..

   

   

  feb12.jpg

   

   

  Til slutt tar jeg med et bilde med (den uferdige) toppen på, slik at man kan få et bedre inntrykk av hvordan maskinen blir. Når jeg får satt på beina skikkelig, kan jeg plassere ramma med den ferdigmonterte hardwaren i skallet..

   

   

  feb13.jpg

   

   

  Det skal bli kortere til neste oppdatering!

   

   

   

  :blush:

 9. Det har gått en liten stund siden sist update, men jeg har ikke hatt så mye tid til ¨jobbe med maskinen i det siste. Mye jobbing og litt reising legger beslag på tid..

   

  Jeg håper imidlertid å få gjort unna lakkering i morgen. Det ser ut til at resultatet kan bli bra. Jeg er glad for at jeg valgte å sparkle og pusse isteden for å bare gå for epoxy som finish. Bilder skal komme.

   

  Pumpen er en Eheim 1048 (hvis jeg ikke husker feil) med små modifikasjoner ;)

 10. hehe - jeg har ikke gått til boikott av noe som helst i det siste!

   

  Jeg kan vel bare si at jeg har j*vlig lite tid til overs for tiden. Jeg har brukt noen timer siden sist update, men fremgangen er ikke så stor at noen andre enn meg ( :blush: ) ville sett forskjell.. Jeg sparkler og sliper, sparkler og sliper osv... Der hvor jeg slurvet med skum og epoxy "må" jeg nå rette opp med sparkel og flikking.

   

  Litt klok av skade, tør jeg ikke akkurat i kveld å love tid for oppdatering. Kanskje kommer den i morgen, kanskje neste uke - men den kommer.

 11. det der var en fin update.. :thumbup:

  har du noen bilder av det du gjorde med vannlekasjen, (unntatt dreneringa) ? det var litt vanskelig å se for seg...

  Jeg har ikke bilde av det nå, men kanskje jeg kan fikse det etterhvert.

   

  Alexern; Jeg hadde opprinnelig tenkt å bare ha epoxyen som øverste lag, men etterhvert som jeg så hvordan ting ble, fant jeg ut at jeg ikke ville fått det resultatet jeg søker. Det er spesielt i skjøtene hvor flere lag glassfiber overlapper hverandre at det oppstår "problem". For å få en helt "smooth" overflate blir det derfor hvit lakk (og sølv).

   

  Jeg kommer rett fra malingsbutikken nå, så ting er i hus..

 12. Noen som vet om det finnes en form for volum bryter lignende en slik det er på et stereoanlegg til pc der man kan regulere lyden? Det hadde vært midt i blinken.

  Jeg har sett en Usb-sak som var en multifunksjonsbryter til styring av f.eks winamp som så ut som en stor volum-knapp. Den tror jeg skulle ligge på bordet (som f.eks en mus).

   

  Dessverre kan jeg ikke huske hvor jeg så den, men litt kreativ Googling kan jo gjøre susen. Det finnes i alle fall.

   

  Spennende prosjekt! Hvor mye skal du ha i front av knapper osv?

 13. Har det blitt 2005 allerede!?!

   

  Oj..

   

  Og jeg som lovte oppdatering før nyttår.. NÅ skal jeg i alle fall klare det.

   

  Oppdateringen i dag kommer vel fordi jeg lovte det, og ikke fordi jeg har så mye spennende å vise.

   

  I løpet av nattevaktsuken min har jeg bare fått gjort litt av det jeg hadde tenkt å få gjort (hørt den før?), men nå er det snart klart for en liten jobb som vil vise desto bedre!

   

  Jeg har pusset ned og sparklet underdelen. Den siste påføringen av sparkel er ikke pusset ned enda, men det er jo fort gjort. Jeg håper å få kjøpt lakk i morgen, slik at jeg får lakket den, og kanskje også lagt på litt bladsølv! Jeg gleder meg til å se hvordan det blir!

   

  Jeg må vel slenge på et par bilder mens jeg er i gang..

   

   

  jan1.jpg

   

   

  Som dere ser, er cd-skuffa skjært ut og delvis tilpasset. Den er ikke sparkla enda, så overgangen mellom den og resten skal gjøres litt mindre synlig (forhåpentligvis).

   

   

  jan2.jpg

   

   

  Det ser ut som at det ikke skal være noe problem å få overflaten helt glatt (hvis jeg ikke driter meg ut på lakkeringen...).

   

  Jeg laget også en liten spontanforandring i dag. Under testingen av vannkjølingen oppdaget jeg to lekkasjer. :cry: Den ene var at innsuget til pumpa hadde en sprekk. Det fiksa jeg ved å demontere kjølinga, "sveise" igjen sprekka med kloroform (sprekka vises ikke, og finnes forhåpentligvis ikke) og sikre med et par strips. Dette tror jeg holder.

   

  Den andre lekkasjen var litt værre.. Den var i den forsegla tanken - i inngangen på baksiden (den man kan se fra forsiden). Løsningen på dette har vært å borre et par hull i....(jeg vet ikke hva en slik en heter...men de nyskjerrige kan jo bla litt bakover å se på saken jeg mener) og pumpe inn akvarie-silicon. Dette håper jeg vil gjøre den tett.

   

  Vannet som lak ut av tanken havnet inne i skallet, under der dvd-brenneren skal være. Derfra var det litt vanskelig å få det ut. Jeg borret derfor et hull i skallet og tredde gjennom en slangebit. Tanken var her å lage et avløp, kanskje i forbindelse med en eller annen form for avtappingsmekanisme for systemet. Dette systemet er bare på tenke-stadiumet enda.. Slangen vil uansett ikke være synlig utenfra, så den kan jo bare være der om det ikke blir noe av. Drenering kan jo være moro å ha uansett :dontgetit:

   

   

  jan3.jpg

   

   

  Som sagt har jeg en plan om lakkering i morgen... Vi får se hva jeg klarer. Jeg er i alle fall tent på mekking, og jeg har nesten èn uke fri!

 14. (mekka epoxy selv... :p )

   

  men er det no aktivitet her om dagen eller er du fult opptatt med juleøl'en? :p

  Har holdt på med maskina i hele dag..

   

  Etter en tur til foreldra mine i jula tok jeg med meg et par servomotorer fra en kaputt rc-bil. Tanken var jo at det lett kunne fikse problemene jeg har hatt med åpningen av bryterpanelet. Servomotorer krever sitt, har jeg funnet ut. Jeg har nå forsøkt mange forskjellige oppsett (med en NE555 for de innvidde) for å få gitt instrukser de de forbanna servoene, men jeg må igjen ha gjort noe galt...

   

  En motiverende sak i dag, er jo at jeg har jobbet med vannkjølingens stille sus ved siden av meg! Strips er festa, og oppsettet blir nå testet med vann. :love:

   

  Må prøve å få til en oppdatering med bilder før neste år..

×
×
 • Opprett ny...