Gå til innhold

larnsgr

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av larnsgr

  1. Hvis du tror du skal drive mye med time lapse bør du tenke på et kamera som også har mulighet for elektronisk lukker, da den mekaniske lukkeren på systemkameraer gjerne ikke varer evig (Alt fra 80 000-300 000 bilder er vanlig).

    Kameraer med "innebygd" støtte for time lapse bruker kanskje ikke den mekaniske i time lapse modus?

     

    Av speilløse kan i hvert fall de nyeste Micro Four Thirds kameraene dette mener jeg å huske (Olympus E-P5, Panasonic GM1). På de nye Sony NEX-kameraene kan man laste ned en applikasjon til kameraet som gir denne funksjonen.

    Nikon sin 1-serie har også innebygget time lapse funksjon, og er bra til action da de skal være lynraske.

     

    Det er som to88he sier, det er ikke store kvalitetsforskjellen, annet enn at jpeg-filer gjerne prosesseres litt forskjellig, som kan bety noe om man er som meg og ikke lenger gidder å sitte med etterbehandling på alle bildene sine.

     

    Kan anbefale å gå i en større fotobutikk, Fotovideo eller Japanphoto, og tukle med noen kameraer der, for så å sjekke noen anmeldelser på de. Gjerne "real world" anmeldelser type Steve Huff eller TheCameraStoreTV (Youtube), da de ofte sier mer enn anmeldelser fulle av teknisk pjatt og kjedelige kurver.

    • Liker 1
  2. ...

    Finnes det flere hybridkameraer jeg burde vurdere hvis jeg velger å gå for hybrid? Eller er NEX-3N det beste alternativet for meg?

    ...

    Olympus E-PL5 er også et godt alternativ til NEX-3N, med noe bra tilbud hos JP om dagen. 14-42mm zoom og et 45mm portrettobjektiv og minnekort, samt at Olympus har noe slags kampanje på PEN kameraer hvor man får et 40-150mm zoom ettersendt fra de (http://www.olympus.no/s/pen-bonus-zoom/nn_NO).

     

    Dette ligger noe over det du hadde tenkt deg, på 5500 kr, men slenger det med i tilfelle det er fler som vurderer å bruke pengene sine på luksusgoder: http://www.japanphoto.no/olympus-e-pl5-portrait-edition

  3. Sony NEX-3N virker som det beste dersom du vil ha noe smått du kan putte i jakkelomma f .eks.

    Fotovideo har Sigma 19mm/2.8 for NEX til 400 kr i lagersalget sitt nå http://fotovideo.no/Produkter/Objektiver/Sigma/Sigma-19mm-F28-EX-DN-Autorisert-forhandler--5-%C3%A5rs-EX-garanti-129189-p0000151248.aspx

     

    Canon EOS M har visst et skikkelig dårlig rykte, med dårlig autofokus etc, vet ikke om det gjelder lenger etter den nye firmwareoppdateringen.

     

    Kan lønne seg å prøve alle alternativ du vurderer i butikken eller hos en venn, bare for å se hvordan førsteinntrykket er i forhold til 1100D.

  4. Det er liten tvil om at Gingerbread-versjonen er bedre enn Eclair som blant annet mangler Flash-støtte, ikke kan dele internett over Wi-Fi og gjør alt litt tregere.

    Jeg har oppgradert min Defy til 2.2, men så vidt jeg husker, så har den også støtte for Flash og så kalt "3G Mobile Hotspot" også på 2.1.

     

    Positivt at det kommer flere "hermetiserte" telefoner av denne typen.

  5. Many of the ney sayers will have you believe that storing of images or other binary data creates too much overhead. A large database can be stored on a RAW partition and infact be faster as it has no filesystem overhead to contend with. Some would say that access is slow when SELECTing from the data base, but most of these issues are caused by coders doing things like:

    SELECT * FROM image_table

    when all they need is image ID.

     

    Det jeg leser av trådstarter er at han vil ha scriptet på server 1 og bildene på server 2, men om jeg feiltolker med den "steine" hjernen min, så er det vel ikke et altfor stort problem å bare laste opp scriptet på server 2 og linke til det?

     

    - Takk.

  6. Installer MySQL på server #2 og koble til den databasen fra server #1?

    ... og hva skal poenget med det være? Bildene vil jo ta langt mer plass enn databasen.

    Poenget er at det er enklest å ha en database på den trege serveren som den kjappe serveren kan koble seg til fra galleriscriptet.

    Altså, ikke mase med hundre mapper, undermapper og filer som skal opprettes, modifiseres og slettes. Slippe å tenke på at det og det skal kobles sammen sånn og sånn; slik og slik for at det skal bli sikkert, kjapt og alt du kan tenke deg av mas.

    $link = mysql_connect('mysql.server2treg.glefs', 'mysql_user', 'mysql_password');
    ...blabla...
    lastopp();
    ...blabla...
    lastned();
    ...blabla...
    mysql_close($link);
    

    Jeg prøvde lykken med Google og fikk frem denne artikkelen - les i hvert fall introduksjonen.

  7. En kjapp og gæli hack vil være å klippe ut tabellen med varselet, plassert det helt nederst i body-en og omslutta den og resten med en div hver som du lar flyte til venstre:

    <body>
    <div style="float:left;">
    ...innhold...
    </div>
    <div style="float:left;">
    ...tabellen med varsel...
    </div>
    </body>
    

    For folk med mindre skjermer vil varselet bli kasta helt nederst på siden - bare til informasjon.

     

    Her har jeg gjort det for deg.

    • Liker 1
  8. Det ser ut til at det er et hav av forskjellige modeller av dette kameraet. Jeg fant en manual på engelsk via Camerapedia som ser ut som noe du kan få noe ut av (jeg gadd ikke lese den fordi jeg egentlig burde vært i seng nå).

     

    Kameraet bruker i utgangspunktet 620-film, en filmtype som ikke produseres mer - men siden det i all hovedsak er det samme som 120-film, bare med en spole med mindre diameter, kan du nok kanskje bruke denne typen film. - Dersom kameraet ditt ikke takler 120-film, noe jeg vil tro du finner ut ganske fort, kan du modifisere 120-filmen som forklart på 620-siden fra Camerapedia.

     

    120-film føres av en god del kameraebutikker fortsatt - jeg har kjøpt en del fra Japan Photo i Tønsberg for en femtilapp per rull. Ellers kan du finne film på for eksempel eBay eller Fomafoto.no. Fomafoto er forsåvidt veldig billig og om jeg ikke husker feil, så sender han gratis til Oslo om du henter det et eller annet sted.

     

    Jeg har selv et Agfa Synchro Box jeg har tatt et par ruller med, også tror jeg at det ligger et Brownie 620 hjemme hos foreldrene mine når jeg tenker meg om.

    Uansett, når det gjelder bruken av kameraet kan jeg gjette meg til at utløseren er den bittelille spaken på høyre side av kameraet.

     

    T og M på linsen er mest sannsynlig "Bulb" og fast lukkertid respektivt. Jeg måtte sjekke manualen bare for å stille nyskjerrigheten og fikk bekreftet dette - den faste lukkertiden er 1/25.

     

    Stilling av blenderåpningen, eller f-stop om du vil, vil jeg tro du skjønner selv.

     

    Håndtaket nederst til høyre bruker du til å spole filmen mellom hver eksponering. Det er mest sannsynlig et lite rødt vindu bakpå kameraet hvor du kan lese hvilket bilde du driver på.

     

    Dette ble mye lenger enn jeg i utgangspunktet skulle skrive. Ha det gøy med boksen din og lykke til!

×
×
  • Opprett ny...