Gå til innhold

Heidi

Medlemmer
  • Innlegg

    1 123
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Heidi

  1. 12-åringen har spart penger og fått penger til bursdag. Hun spiller kun Sims 4 og Minecraft foreløpig. 

     

    Jeg har null peiling på grafikkort etc, så det er vanskelig å finne ut hva som behøves. Hun håper å komme under 5000 så hun har litt ekstra til mus og diverse. Jeg tror ikke hun trenger en av de som blir haket av som gamping-pcer (på prisguide), dessuten hopper man da jo fort over 6K. 

     

    Bør være max 15" og ikke mye over 2kg, da hun vil ha den med til venninner på besøk. Batteritid er vel uvesentlig. 

     

    Noen forslag? 

  2. Det viste seg at det nok stemmer ja, jeg spurte Line om det var tvillingsim, hun sa nei. Men så viser det seg at hun har et tvillingsimkort til det hun har i mobilen i en annen enhet. Tror nok hun har byttet om på disse når hun puttet det i telefonen, uten å vite det selv.

    Jeg spurte bare om det var nummeret til tvillingsim'et, og fikk nei, men Line visste ikke at tvillingsim hadde eget bakgrunnsnummer. 

     

    Takker for svarene! :) 

    • Liker 1
  3. Litt usikker på hvordan jeg skal forklare dette i overskriften, da jeg virkelig ikke klarer å forstå hva som skjedde. 

     

    Samtale mellom meg og Line på sms, sånn 5-6 sms'er ute i samtalen skjer det noe uforståelig: 

     

     

    1. Jeg: Blablabla

     

    2. Lines nummer: Blablabla

     

    3. Jeg: Hvilken farge har du på stuegardinene nå?

     

    4. Ukjent nummer: De er blå, med hvite blomster på, skal snart bytte. 

     

    5. Jeg til ukjent nummer: Sender du fra en annen telefon?

     

    6. Lines nummer: Nei, dette er min telefon. 

     

    7. Du sender fra to forskjellige nummer!

     

     

    Melding nummer 4 og 5 kom altså i en egen sms-tråd inne på min mobil, fra et helt ukjent nummer. Line fikk alle sms som normalt, og skjønte ikke hva jeg mente før jeg sendte skjermbilde. 

     

    Ingen av oss kjenner nummeret, det står som hemmelig eller ikke i bruk på gule sider. Ingen har tvillingsim eller dualsim i telefonene. Hva i alle dager kan ha skjedd her? Hvordan kan avsender-nummeret endres slik? Og hvordan kan en melding jeg sender til det ukjente nummeret havne til Line igjen? 

     

    Min mobiloperatør er Telenor, Line sin er Chess. 

     

    Løst: Line hadde visst tvillingsim likevel, og har nok byttet om på disse to som et uhell ;) 

  4. Oppdatert: Fått det til å virke, men jeg aner faktisk ikke hvordan  :p  Koblet ut br-spilleren, koblet usb rett i tv'en, fortsatt ikke lyd. Byttet fil på harddisken og plutselig kom det lyd likevel. Byttet tilbake til den forrige, og der var det også lyd. 

    Jeg vil gjerne ha br-spilleren, da den leser flere filformat på harddisken enn tv'en gjør, men nå er jeg lei etter flere timer med det her, så styrer ikke mer med det før etter helgen. 

  5. Har et veldig irriterende problem. Har fått en gammel reciever (Pioneer VSX-416-s) samt to Jamo-høytalere. 

     

    Koblet dette sammen torsdag og fikk det til å fungere veldig bra. Koblet da Bluray-spilleren (som jeg bruker med usb) til tv'en med hdmi, og optisk kabel fra tv'en til recieveren. Var så fornøyd, og har hatt bra lyd. 

     

    I dag satte jeg på AppleTV (som er koblet med hdmi inn til br-spilleren), men ombestemte meg før jeg satte på noe, og gikk dermed tilbake til usb. Og da hadde jeg plutselig ingen lyd....! 

     

    Jeg har gått over alle kabler, koblet ut AppleTV og koblet inn igjen. Har sjekket om det er endret fra stereo til Dolby Digital-lyd på tv'en. Har tilbakestilt tv'en til fabrikkinnstillinger. Har gått inn igjen på AppleTV og sjekket innstillinger der. Har prøvd å endre fra tv-høytalere, men det går heller ikke. Er helt blank her nå... 

     

    Noen som har tips til hva problemet kan være? 

     

  6. Fikk min S7 igår kveld. Stod til slutt mellom den, Huawei P9 og HTC 10. HTC gikk ut pga pris, og siden jeg ikke har hatt Samsung siden S3 tenkte jeg det var på tide igjen. 

     

    Vet ikke helt om jeg skal si jeg er fornøyd eller ikke. Gir batteriet en uke på å komme seg. Gikk ned 3% iløpet av natten (kl 4.00 til 09.00, jeg våknet kl. 04 og tok ut laderen da). Alt står på som vanlig, wifi og mobildata. 

     

    Synes vel generelt at TW ikke har forandret seg mye, og telefonen i seg selv minner svært mye om S3. Trodde jeg ville merke større forskjell på så mange år. 

     

    Har et spørsmål jeg ikke klarer å finne svar på seg, hverken ved googling eller å lese gjennom hele denne tråden: Hvordan skrur jeg av lysene for berøringstastene? Vet at dette har vært vanlig før, hvor man kunne velge om de alltid skulle være på, om de skulle lyse opp ved bruk, eller alltid av. De lyser jo så innmari sterkt, merker det jo særlig godt da jeg bruker telefonen før jeg sovner i helt mørkt rom. Klarer virkelig ikke finne innstillingen for dette :p 

  7. Honor 7 i Premium-versjon med 32gb til 3490,- eller P9 til 4890,- 

     

    Står mellom disse nå. Har vært fornøyd med Honor 6, med unntak fra litt dårlig kamera og trege/manglende oppdateringer fra Huawei.

     

    Det viktigste er kamera, skjerm og batteritid. Mtp på kameraet burde jeg vel velge P9, men liker egentlig designet bedre på Honor 7, samt at den er nesten 1500 billigere. 

     

    Noen som har vært borti begge to og kan gi en anbefaling? 

  8. BONUS spørsmål... Har googlet tester av blant annet Samsung A3 og funnet test fra 2014 med noe som kan være andre spesifikasjoner enn i dag. Er det slik at mobilselskapene "oppgraderer" spesifikasjonen noen måneder/år etter førstegangs utgivelse?

    Samsung A3 finnes i to versjoner, den første som bare heter Samsung A3, og den nye som heter Samsung A3 2016. Det er ikke så ofte produsentene gjør det på den måten, men det skjedde med både A3 og A5 til Samsung.

     

    Anbefaler helt klart A3 (2016), min 11åring erklærte at det var den hun ville ha hvis hun skulle bort fra iPhone. Mye pga størrelsen. Min mor har den, og eneste minuset er vel at det ikke er led-lys på den for varslinger. Kameraet har jeg ikke prøvd.

  9. Den bør altså inn igjen på verksted med andre ord. Verkstedet er to timer fra her jeg bor, den ble fraktet dit via veihjelp/Falck bestilt av Gjensidige da turboen gikk.. Kan den kjøres i mellomtiden hvis det er vakuumlekkasje?

     

    Må si det er skikkelig irriterende når man betaler så mye og så er den ikke istand likevel. 

     

    Stusser litt over prisen også, i regningen står det at selve turboen kostet 5500,-, i katalogen til Meca på nett finner jeg den til over 12.000. 

  10. Fikk turbohavari på en Saab 9-5 2,3 liter 03-mod to dager etter jeg kjøpte den. 

    Har hatt den på et mecaverksted, hvor de byttet turbo, pakninger, oljefilter og veivhusventil. 

     

    Hentet den igår, og jeg merker at bilen går dårligere, samt den har fått en slags pipete suselyd når jeg gir på. Dette kan da ikke være riktig? Merkbart tregere akselerasjon når jeg gir gass, spesielt i lav fart. Da jeg kjøpte den hadde jeg hatt en 2,0 liter fra før, og jeg merket stor forskjell på de ekstra hestene i denne motoren. Nå føltes nesten bilen enda tregere enn den forrige jeg hadde. 

     

    Skal ringe verkstedet for å høre hva som kan ha skjedd, men siden de er stengt frem til mandag, så lurer jeg veldig på hva som kan være grunnen til en slik endring? Er det noe feil? Kan det være satt inn en turbo som ikke fungerer som den skal? 

  11. Kjøpte meg Z5 compact som jeg fikk idag. Har oppdatert den tre ganger, så nå er det MM på den. Men herregud så varm den blir! Rett etter oppdateringene startet jeg den på nytt og lot den ligge, da ble det fin temp etter en stund. Men så hang den seg opp tre ganger da datteren min skulle prøve snapchat med filter. Og ble glovarm igjen etter ti minutter. Dette kan da ikke være riktig? Jeg er ikke veldig ømfintlig for varme, og jeg føler jeg brenner meg når jeg holder den bakpå. Ser flere her mener både batteri og temperaturen ble bedre etter oppdatering, men det er den ihvertfall ikke her. 

     

    Den er også synlig tregere enn min utslitte Honor 6 som jeg kjøpte på tilbud til 1800, og ser stor forskjell på hvordan det er å lese på skjermen, ser ut som det er blurrete bokstaver rett og slett. Er det jeg som har hatt for høye forhåpninger eller er det feilvare? Har jo 45 dagers åpent kjøp, så vurderer å bare prøve noe annet, ble så skuffet over dette. Kameraet er også dårlig, veldig god blitz, men bildene blir kornete. Føler jeg burde fått mer for pengene. (Er veldig imponert over nøyaktig og god fingeravtrykksleser forresten, den er super, inkludert plasseringen av den.)

  12. Jeg går mesteparten av tiden uten jakke, det bruker jeg stort sett kun når jeg er utendørs. Så at en mobil får plass i en bukselomme er ganske viktig for meg.

     

     

    Aha, aldri tenkt over at noen har den i lomma til vanlig. Når jeg er inne så har jeg mobilen stort sett liggende på bordet. 

  13. Så tipset for oss med utovertiss er å anlegge manboobs og bruke BH ? :p

     

    Yes! Ingen bekymringer for å sette seg på den, og får i tillegg en fancy lyd når man kler av seg! (Dunkdunk, klirrklirr: telefon og mynter)

     

    Men for å være alvorlig, med små jentehender blir 5" i grenseland etter min mening. Jeg regner med at en mann fint kan bruke 5,2" med en hånd? Jeg synes det er viktigere hvordan man liker å bruke den enn om den får plass i ei lomme. Og hvor ofte går man rundt uten jakke som ikke har store lommer?

  14. Jeg har vært oppe på 5,2", men gikk så ned til 5", før jeg nå igjen har bestilt Z5 compact, med 4,6".

    Savner størrelsen på Galaxy S2 for å være ærlig. Jeg har ikke sjans til å bruke en 5" med en hånd, så håper jeg får til det med compacten. 

     

    Nå har ikke jeg mobilen i lomma da, men helst i selve lommeboka. Evt om jeg er ute bør den få plass i bh'en, og med over 5" blir det ofte altfor synlig :p

    • Liker 1
  15. Så har man jo det nylige Importforbudet mot Medikamenter, Vitaminer og Kosttilskudd generelt som viser ganske tydelig at spesielt våre egne myndigheter ikke bryr seg noe særlig mye Helsen og det generelle velværet til det Norske folket - Men heller setter anbefalte standarder utifra hva som ses på som mest trygt for folk flest.

     

    Dette er opphevet: http://www.dagbladet.no/2015/11/16/nyheter/kosttilskudd/vitaminer/import/41983983/

  16. Jeg føler veldig lite behov for noen av funksjonene og programvaren en smarttelefon tilbyr. De gangene jeg eventuellt hadde kunne brukt den (når jeg ikke er foran en PC) så gjør jeg andre ting og det er ikke noen vits å drive å sjekke e-post for eksempel da. Trening etc er jo greit å følge med på, men folk klarte seg uten før. Loggføre alt mulig rart er ikke noe for meg. Budsjettprogrammer er noe jeg kunne tenkt meg bittelitt, men med kvitteringer og diverse regnearkprogrammer på PC så trenger jeg ikke det heller, tar ikke lengre tid å fylle inn ting fra kvitteringer til et regneark når jeg kommer hjem enn å gjøre det med en gang man står i kassa (eller samtidig som man handler). Kamera har jeg stort sett plass til i lomma (men jeg er ikke bildetypen, gode minner har man i hodet).

     

    Jeg gidder ikke smarttelefon rett og slett fordi jeg kan gjøre alt den kan når jeg kommer hjem og hvis man har slik så blir det ofte slik at man trykker på den altfor mye. Greit nok når man sitter å venter på bussen for eksempel eller elever som tar notater kanskje (?), men jeg har ikke noe vanskeligheter med å bruke de "utdaterte" metodene.

     

    PS; Jeg forstår godt alle argumenter for, det gjør meg ingenting at alle har smarttelefon og hvordan de bruker dem er ikke noe jeg har noe med.

     

    Det du skriver her kan nesten oppsummere grunnen min til smarttelefon :) Jeg får altså mange ting og apparater samlet i en liten dings: GPS, kamera, ebok-lesebrett (eller vanlig bok), kodebrikke til banken, bærbar skjerm til bilturer, digital notatblokk, scanner (til kvitteringer), kalkulator, kalender (almanakk) og telefon. :) Hadde jeg skulle hatt alle disse tingene seperat hadde det blitt mye å bære på, og jeg hadde måtte ventet med flere oppgaver til jeg kom hjem. 

     

    Feks. er mobilbank bedre enn nettbank etter min mening. Og jeg glemmer ikke kamera, gps eller kalkulator. Jeg slipper å ha med pcen om jeg skal bort noen dager, siden jeg kan utføre så og si alt via mobilen. Ikke minst brukes mobilen som tilgangspunkt til wifi hvis jeg har med med pc der det ikke er nettverk. 

    • Liker 1
  17. "Du mister kanskje valgmuligheter og konfigurerbarhet ved å gå over til iPhone, men det du får er sjelefred"

     

    Tydeligvis noen som takler valgmuligheter annerledes enn andre. Har hatt Android i ca 100 år nå, og jeg bruker 2 minutter på å slenge inn nova launcher, og erstatte sms/keyboard appen, og så sover jeg godt om nettene.

     

    Synes det er fantastisk at man mener at færre muligheter er noe positivt... :dremel:  :xmas:

     

    Å bytte launcher, smsapp og tastatur er jo bagateller. (På min honor 6 var jeg faktisk fornøyd med alle de tre!) Men jeg har fortsatt ikke hatt en android jeg ikke måtte roote for å endre småting på. Feks. noe så lite som emojis må det rootes for å få endret. Fordi de fleste android-produsenter har fått for seg at det er kulest med egne versjoner av disse. 

  18. Problemet er at hvis du først har muligheten til å fikse og trikse, så blir du "nødt" til å gjøre det.

     

    https://www.ted.com/talks/barry_schwartz_on_the_paradox_of_choice

     

    Hvis du har hundrevis av valg for hvordan du skal sette opp telefonen din, så blir du aldri fornøyd fordi av alle disse hundrevis av valgene så ett av dem være enda bedre enn det du har nå.

     

    Med iPhone så er litt av friheten nettopp det at du ikke kan velge blant så mye. Du bruker ting sånn som de er, og de fungerer stort sett knirkefritt. Klart, det vil alltid være bugs og småting innimellom, men i det store og det hele slipper du å kaste bort energi på endeløs knoting og fikling.

     

    Jeg hadde litt samme mentaliteten som deg da jeg gikk over til iPhone for mange år siden - jeg var rett og slett dritt lei av å bruke flere timer i uken på å gjøre tilpasninger og endre på helt grunnleggende ting ved telefonen som det strengt tatt bare skulle vært å bruke ut av boksen.

     

    Du mister kanskje valgmuligheter og konfigurerbarhet ved å gå over til iPhone, men det du får er sjelefred.

     

     

    Du sier vel egentlig det jeg selv har kommet frem til nå. Det er nettopp derfor jeg faktisk vurderer å gå over. Kjenner bare jeg er litt skeptisk siden jeg har vært såpass motstander av Apple ;) 

     

    Det med torrent-nedlasting er faktisk også et problem, for jeg laster ned en del ebøker til telefonen. Filmer må vel også konverteres, eller kan de legges rett inn? Husker det var prat på dette for noen år siden, at det var mye styr for å legge inn filmene siden alt av media måtte "innom" itunes. 

×
×
  • Opprett ny...