Gå til innhold

medlem-214688

Medlemmer
  • Innlegg

    111
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av medlem-214688

  1. Tok toget i helga, og satt da på ubetjent hvor det var kontroll. For de som er litt lokalkjent tok jeg toget som går mellom Ski og Skøyen.

     

    På Kolbotn kommer det ikke mindre enn seks kontrollører inn i vogna jeg sitter i. De kontrollerer billettene, helt greit.

     

    Men fra Rosenholm (første stopp etter Kolbotn) og til Oslo S er det INGEN som blir kontrollert. INGEN.

     

    De seks kontrollørene setter seg ned og skravler hele veien. Hva er egentlig lønnskostnaden, samt "tapt inntekt" på dette?

     

    At det er mange fra f.eks. Holmlia og Hauketo spesielt, som ikke har gyldig billett er vel noe "alle vet".

     

    Og hvorfor kontrollørene går i uniform med lue/hatt er jo også noe man kan lure på. De må jo gå sivilt kledd.

     

    De må ha noe på seg som viser att de jobber i NSB, det er en ting! Og IKKE si att ALLE på Hauketo IKKE har bilett! Jeg er en ærlig samfunnsborger som synes NSB er den mest avslappende,behagelige og hyggelige reisemåten som finnes! Jeg har BESTANDIG gyldig bilett og jeg tar gjerne toget til Hamar/Mysen/Moss på Lørdager bare med vilje fordi jeg LIKER og kjøre tog! Jeg tar MAO ikke toget bare fordi jeg MÅ! Og JA jeg BOR PÅ HAUKETO! Og JA! Jeg har BESTANDIG GYLDIG FLEXUS! Hauketo er DRITTRIVELIG! Sentralt, stille og rolig og VELDIG KOSLIG!!!

  2. Pinnball spillene til Digital Illusions (DICE) er fortsatt Heftig, man får kjøpt dem til I-produkter, bare synd jeg ikke har I-produkter mer (omtrent det eneste som er synd med det også hehe)

    De beste pinball spillene til PC er lagd av Cunning Developments og Empire Interactive! Pro Pinball og Pro Pinball Timeshock! Er jo bare HELT KONGE! Eller så er Microsoft Pinball Arcade en ener! 7 Klassiske brett FRA VIRKELIGHETEN!

  3. Artister som har kontrakter med store plateselskaper er kommersielle søppelartister, som hverken har et viktig budskap eller "sjel", men som bare bryr som om penger og lager ræv musikk.

    Det der er faen meg så langt fra sannheten som det går ann og komme! Du kan IKKE skjære alle over en kam på den måten! Ta Alf Prøysen, Alf Cranner, Øystein Sunde, Lillebjørn Nilsen og Erik Bye foreksempel.

     

    Alf Prøysen var i sin tid på PHILIPS og Columbia, de største plateselskapene i Europa på den tiden! Alf Cranner ga ut LP`ene sine på PHILIPS, men nå er det faktisk Universal som eier alle masterne. Øystein Sunde ga ut sine første LP`er på PHILIPS han også, mens Lillebjørn Nilsen og Erik Bye var henholdsvis på Polydor og Fontana (En Avdeling av Philips). Alle disse selskapene er store, komersielle selskaper og allikevel er disse artistene ansvarlige for det vakreste og beste Norge noensinne har kunnet frembringe av poetiske tekster og vakre melodier. De vil for altid stå som bautaer i vår kulturarv og vil til evig tid bli spillt og sunget!

    • Liker 1
  4. Hmm, interessant diskusjon.. Count me in.

     

    Jeg er av den oppfatning at det finnes noe bra i alle sjangere.

    Det trenger ikke nødvendigvis handle om gode tekster, gode riff, gode basslinjer, lett-likanes frontfigurer etc., men små detaljer som fanger oppmerksomheten min.

     

    Som ung tviholdt jeg på metal/rock-sjangeren. Variert rock/metal fra Windir til Creedence til Kaizers til Turbo til In Flames til Borknagar osv. Men lydbildet i denne verdenen syntes jeg ble veldig ensformig, noe som førte meg mer mot det jeg liker den dag idag, noe som er ALT.

     

    At det da er jeg/vi som ikke har peiling på musikk ser jeg på som et direkte latterlig utsagn, da jeg ser på folk som "beskytter" sin sjanger med nebb og klør som trangsynt. Jeg ser på meg selv heller som en musikkelsker av rang, noe som er langt ifra likegyldig! Dog, det går fint an å si jeg foretrekker en sjanger framfor en annen, dette er dog veldig humørbestemt. Ellers er det lettere og like genuin musikk og sponse en og en halv hundrings på en Kaizers-cd, istedenfor en David Guetta cd (som jeg da heller laster ned gratis).

     

    Edit:

     

    Jeg synes det er merkelig at ingen har covret "Sønnavindsvalsen", Norgest største slager noen sinne. Men så er den virkelig gammel da, fra rundt 1950.

     

    Rita Eriksen har jo covret denne med en smule hell ;)

     

    Editedit: og ja, jeg liker denne også.

    Faktisk så er det IKKE "Sønnavindvalsen" som er Norges største slager noensinne! Det er "Tango For To" som er det! På andre plass finner vi "Når Kastanjene Blomstrer I Bygdø Alle" også kommer "Sønnavindvalsen" på tredje!

     

    Den mest kjente coverversjonen av "Sønnavindvalsen" er nok Nora Brockstedt sin, men den har også blitt covret av Rita Eriksen, den danske operettesanger Hans Kurt og Maj-Britt Andersen for og nevne noen!

  5. Adam Sandler-filmer.

    Nå får du gi deg! Det er da mange strålende morsomme Adam Sandler filmer!

     

    Klassikere som "Big Daddy", "Happy Gilmore", "The Waterboy" og "Billy Madison" er jo prisløse latterfester!

     

    De nyere derimot, så som "Don`t Mess With Tha Zohan", "Grown Ups" og "Bed Time Stories" kan jeg være enig i att suger ganske heftig!

  6. Det kommer HELT annpå hvor spennende det er, har jeg sett episode en og vet hvor mange episoder det er så ser jeg på hvær gang. Særlig hvis serien bare sender EN ny episode i uka. "Småbyliv" på NRK må jeg ha med meg hvær lørdag, men jeg kommer til og kjøpe DVD uansett.

     

    Tommelfingerregelen er:

     

    Har jeg sett episode EN, og det er en sammenhengende historie, så MÅ jeg se alle.

     

    Er det derimot slike serier (uansett sjanger) der det holder og kjenne karakterene, men hvær episode har forskjellige historier, er det ikke så farlig. Da tar jeg det eftersom det passer!

     

    Akkurat nå følger jeg med på "Småbyliv" på NRK 1, "Alt For Norge" på TVNORGE og "Reisen Til Popstjernen" på TV2!

  7. Monogami betyr å holde seg til en partner. Seriemonogam betyr å holde seg til en partner så lenge forholdet holder. Og finner man seg en ny partner og kun forholder seg til vedkommende er man seriemonogam.

    Da var det MONOGAM UTEN SERIE jeg mente, men selvom vi har store ambisjoner og tror det skal gå siden vi er hverandres første og det allerede har vart så lenge som det har tatt i betraktning av hvor unge vi er, så vet jo ingen noe om fremtiden. Seriemonogami er egentlig smør på flesk da livet er sånn uansett. Alle er jo i ett forhold til det ikke funker mer, også finner de seg en ny en! Men det er klart, hvor mye man jobber for og VIRKELIG få noe til og vare så lenge som mulig er høyst individuelt!

  8. Da jeg har både ADHD og Aspergers Syndrom, fikk jeg gjennomslag på grun av utviklingshemming.

     

    Systemet fungerer! Flott tiltak av moren din. På en annen side så skal du være bra utviklingshemmet for ikke å klare å ta på en kondom. Men takk for at du deler din forkjærlighet for sex. Jeg er alltid litt forsiktig med å dele mine tanker angående en sammenheng mellom kognitive evner og en svakhet for seksuelle drifter.

     

    Jeg er klar over alt det du siterer, den informasjonen fikk jeg av legen min. All infoen jeg leste var dessverre på engelsk så jeg fikk ikke med meg aldersbegrensningen Norge har satt på dette. Min motivasjonen for å bli sterilisert er at et uønsket barn vil kunne påvirke karrieren min negativt. Ikke at et barn noen gang er ønsket i mitt liv.

    Det FØLES mye bedre uten kondom, jeg slipper og bruke trygda mi på det og jeg har bestandig EN ting MINDRE og huske på foran hvær akt! Og siden jeg bare har meg med EN dame som jeg mener fortjener det beste i verden, dropper vi skilpaderustningen og lar vesleYoshi gå i Adams drakt inn i Evas hule!

    • Liker 3
  9. De som sier de hører på alt mulig og synes alle sjangre er like bra er de som ikke har peiling på musikk (føler jeg). Det går ikke an å mene at absolutt alt er like bra når det finnes så mye forskjellig. Det er som å være likegyldig til hva de gidder å like. Hadde de hatt litt mer kunnskap om annen musikk hadde de klart å høre forskjellene.

     

    Og de som liker kun en bestemt sjanger er også ofte de som ikke vet noe om musikk og andre sjangre, og aldri orket å teste ut noe annet enn kun det de hører på.

    Det stemmer ikke, de kan ha testet ut andre sjangere også, men valgt og ignorere dem fordi de synes de er dårlige! Hvordan skulle de ellers vite hvis de ikke har hørt på ALT innen den sjangeren først. Finnes jo folk som hater klassisk foreksempel som ALDRI har gitt det en skikkelig sjangse, men hørt ørlite grann EN eneste gang og tenkt: ALT er sikkert like kjedelig, dette synes jeg er dårlig uansett! Man må høre alle FORMER for en sjanger før man bestemmer seg. ALL country er ikke lik, ikke all klassisk heller! Men skal jeg være ærlig så har jeg det med hip/hop og RnB som SirUstinov har det med country. ALT innefor den sjangeren ER virkelig rævva! Det er INGEN som virkelig kan synge (det er derfor alle bare snakker veldig fort), det er ingen som virkelig kan spille (Det er derfor de bare bruker trommer, maskiner og forskjellige bråkete dunkelyder og sist men ikke minst de som driver med det, for ALT FOR MYE kred tatt i betraktning av hvor langt unna "musikk" det faktisk er de holder seg!

  10. De som sier de hører på alt når man spørr, er ofte de som hører på minst etter min erfaring.

    Så enig.

     

    Har egentlig ikke fordommer mot så mange sjangre, men mot folk som bare liker det som spilles på radioen akkurat nå. Og så brått ikke liker det etter noen måneder, for da er det "gammelt". :nei: Hvis en sang virkelig er bra, er den ikke brått dårlig noen måneder etterpå.

    Det der er jeg overhodet ikke enig i! Jeg sier alt, fordi jeg faktisk har så variert smak att jeg ikke klarer og nevne noe konkret, de konkrete eksemplene jeg har gitt her er bare for att dere skal vite hva jeg foretrekker og hører mest på.

    Jeg kan være enig i att mange sier alt, fordi de egentlig aldri spiller plater men bare liker det som sendes på radioen i bilen. Men JEG er ikke sånn. Jeg liker det meste, bare det holder seg på jorden og fremdeles er mennskelig.

  11. Siden jeg steriliserte meg som 16 åring, trenger vi IKKE tenke på beskyttelse

    Hvor er det de lot deg gjøre dette?

    Jeg tok nok litt hardt i ista. Jeg var ikke 16, jeg var 18 og stedet het Volvat Medisinske Senter! Sorry for att jeg blingsa på ett par år!

     

    Prøv igjen. Du må være 25 år for å bli sterilisert i Norge.

    Siden jeg er utviklingshemmet og aldri vil kunne klare og ta vare på egne barn, søkte min mor spesielt om og la meg gjennomgå det allerede som 18 åring for og slippe og tenke på prevansjon og andre ubehageligheter. Da jeg har både ADHD og Aspergers Syndrom, fikk jeg gjennomslag på grun av utviklingshemming.

     

    SITAT FRA LOMMELEGEN.NO:

     

    De eneste som må søke spesielt, er personer som er alvorlig sinnslidende eller er utviklingshemmet. Da behandles saken av et eget utvalg, steriliseringsnemden. Det må veldig gode argumenter til for at operasjonen skal bli utført. For eksempel at mannens liv eller helse står på spill , eller at han ikke vil greie å ta seg av et eventuelt barn. Søkerens verge/foresatte må være enig før en eventuell sterilisering gjennomføres.

     

     

     

    SITAT FRA LEGEFORENINGEN.NO:

     

    Legale aspekter

    •Sterilisering er i Norge regulert av "Lov om sterilisering m.v. av 3. juni 1977 nr. 57"2

    •Loven gir - med noen unntak - enhver som bor i Norge og har fylt 25 år, rett til å bli sterilisert når han eller hun ber om det (§2)

    •Det er ikke et krav at søkeren skal være norsk statsborger eller at ektefelle/samboer er enig/informert

    •Unntaket fra de alminnelige vilkår for sterilisering er (§3) •Der svangerskap og fødsel kan føre til betydelig fare for kvinnes liv eller skade hennes fysiske eller psykiske helse

    •Der omsorg for barn kan sette søkeren i en særdeles vanskelig livssituasjon

    •Der det på grunn av arveanlegg er betydelig fare for alvorlig sykdom eller lyte hos barn

     

     

    DETTE PUNKTET GA MEG LOV ALLEREDE SOM 18-ÅRING:

     

    •Der søkeren på grunn av sinnslidelse, psykisk utviklingshemming eller svekkelse ikke vil kunne ha tilfredsstillende omsorg for barn

     

     

    •Personer som har alvorlig sinnslidelse, er psykisk utviklingshemmet, psykisk svekket og/eller umyndiggjort må søke (ev. må verge søke for dem) Steriliseringsnemnda i fylket (Fylkeslegen)

    •Legen skal da skrive en erklæring med diagnose (oftest psykisk utviklingshemming eller psykisk sykdom) til overformynderiet, med redegjøring for hvorfor hjelpeverge ønskes oppnevnt og for hvilket formål slik oppnevning skal skje (her: sterilisering)

    • Liker 2
  12. Selv er jeg seriemonogam og stolt av det!

    Man er jo ikke seriemonogam når man bare har hatt én kjæreste. Det er jo stikk motsatt

    Jeg trodde monogam var att man fant seg EN jente og holdt seg til henne resten av livet, att man sverget ALDRI og ta en annen partner før en av de 2 som utgjør forholdet var døde! Er det ikke det, det betyr? Slik som svanene gjør!

    • Liker 1
  13. Selv er jeg seriemonogam og stolt av det! Traff midt livs første kjæreste som 17 åring, hun var da 18. Ingen av oss hadde noensinne hatt kjæreste før og 5 januar 2012 har vi vært forlovet i 3 år. Nå er jeg 24 og hun 25. Hun ble (og er fremdeles) den første og eneste jeg noensinne har ligget med, og slik skal det fortsette og være. Jeg var forøvrig hennes første også!

    Siden jeg steriliserte meg som 16 åring, trenger vi IKKE tenke på beskyttelse og det kunne aldri falle oss inn og prøve one night stands og forskjellige elskere. Det sies att det er EN perfekt person der ute til alle, og siden vi var så heldige og treffe blink på første forsøk, betyr det att vi får mer tid sammen i motsetning til de som må lete litt i noen år først. Jeg hverken røyker eller drikker (da jeg ikke kan fordra smaken av noen av tingene) og jeg har det mye bedre hjemme med jenta mi under armen og Gullrekka på NRK på fredagskveldene enn ute på byen! Så vet dere det!

    • Liker 7
  14. Heihei, hadde en diskusjon på skolen idag, og lurer på om noen her kan avklare dette.

     

    I en diskusjon om hva som er det raskeste dyret på jorden kom vi fram til at vandrefalken, som kan stupe i 300 km i timen, er det raskeste. Men dette er jo fordi den kan utnytte høyden og utnytte tyngdekraften slik. Men er denne fallhastigheten høyere enn det den er for f.eks en blåhval, hvis du kaster den ut fra et fly?

     

     

     

     

    Det var lørdag i går! Var du på skolen på lørdag? Dessuten er det Geparden som er det raskeste landdyret!

×
×
  • Opprett ny...