Gå til innhold

FrøkenFryd

Medlemmer
  • Innlegg

    100
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av FrøkenFryd

  1. Trenger hjelp til å velge rimelig 34". 

    Ut i fra det jeg har sett er det disse to det står mellom

    https://www.elkjop.no/product/outlet/gaming-demovarer/165618/lenovo-g34w-10-34-buet-ultrabred-gamingskjerm

    https://www.dustinhome.no/product/5011155374/345b1c00-va-curved-3440x1440-34?ssel=false&LGWCODE=5011155374;91289;5443&gclid=Cj0KCQjw4dr0BRCxARIsAKUNjWR0s87r4FVF0XioR5cjdvOhr5BlVB9ccwU1eJaJc5_bFaRu84I0KP4aAnICEALw_wcB

    Skal primært brukes til hjemmekontor og studier, dvs office og det som trengs til innføringsemner i datafag. Ellers spiller mannen i huset Age of empires (?) et par ganger i mnd. Skal brukes med en MacBook 12"(2015) og etterhvert en 2019 eller 2020 MacBook pro.

  2. Jeg har hatt Polar M400, og V800. Nå har de lansert m430, https://www.prisjakt.no/product.php?pu=4278312 (koster 1800,- på tilbud), som i praksis er 400-modellen med innebygd pulsmåler i stedet for belte. Den forrige modellen ga mye valuta for pengene, og jeg vil tro M430 er minst like god når det kommer til funksjonalitet og nytteverdi. Polar har generelt vært gode (om enn litt trege) på å oppdatere software, og du kan nok regne med å ha klokken i en del år. Jeg er veldig fornøyd med appen deres, gps, batteritid, samt hele konseptet med forskjellige treningsprogram ut i fra treningsmål. Og at det er lett å velge mellom forskjellige aktiviteter - ref. det du etterlyser. En del av dette er savnet nå som jeg har gått over til Apple Watch. 

     

    Over til Apple klokken; ikke kjøp denne hvis du er på jakt etter en ren treningspartner. Hos meg ble det et kompromiss til slutt, fordi jeg ville ha en god aktivitets- og søvnmåler med pulsmåling, gps, musikk uten å ha tlf med meg, og smartklokke - i en pen forpakning. Batteritid er så som så, og den duger neppe til lengre fjell- eller skiturer. Er dog veldig kjekk til daglig trening! Så har jeg m400 i backup til de lengste turene, som kan synkronisere treningen inn på Apples egen app. 

     

    Bare spør hvis du lurer på noe.

  3. Jeg fikk kapret meg en 7+ i butikk i dag. De hadde kun fått inn 1 eksemplar - bare 32gb, og jeg var innom 5 butikker før jeg fikk napp. Ut i fra det jeg ble fortalt så selger ikke Expert "ulåste" telefoner før om et par uker. De hadde kun fått inn iPhones som måtte selges med abo, og slik skulle det være i ca. 3 uker. Men det kan selvsagt tenkes at dette kun gjaldt den ene butikken jeg var på i Bergen.

  4. Finnes mange smartklokker til Android og, og den siste fra Samsung ser utrolig bra ut.

    Og om du har kablet headsett må du huske at du alltid må drasse med en adapter. Du får heller ikke trådløs lading med iphone.

    Samsungen har mye høyere oppløsning på skjermen, og amoled (som er priceless i mine øyne)

     

     

    Men de jeg kjenner som er fornøyd med iPhone holder seg til det, så du må nesten vurdere godt selv.

    Har litt dårlig erfaring med å slenge seg på nye androidprodukter, da de ofte virker uferdige i et par generasjoner. Men mulig den neste klokken blir bra?:)

    Ellers er jeg enig i at skjermen til Samsung stiller i en helt egen klasse, uten tvil. Det er vel bare det å ha tålmodighet til å vente til slutten av oktober..

     

    Jeg har vel ikke vært storfornøyd med alt ved iPhone, derav det opprinnelige ønsket om å bytte. Skulle gjerne hatt det beste fra begge verdener!

  5. Ja, som tittelen tilsier står det mellom den siste Noten vs iPhone 7 plus. De siste telefonene mine har vært note 2, 3, og iPhone 6 plus. Jeg har i bunn og grunn vært fornøyd med dem alle. Hadde bestemt meg for samsung denne gangen, men ettersom batteriskandalen forlenget leveringstiden, ser det jo ut til at apple er først ute. I tillegg har apple endelig kastet seg på vanntett-bølgen, som var mitt viktigste kriterie for ny telefon.

     

    Note 7:

    + litt mer tilpasningsmuligheter (utseende, widgets, osv)

    + s-pen

    + utrolig bra kamera

    + litt større skjerm

    + Jeg har aldri knust en samsungtelefon, og jeg har hatt 4stk av galaxyserien

    - batteritid?

    - lett å få riper

    - lang ventetid

     

    iPhone 7plus:

    + enkel overgang da siste telefonen min var iphone

    + batteritid (hvis tilsvarende eller bedre enn 6 plus)

    + icloud, synkronisering av alt jeg har hatt tidligere

    + Mulighet for apple watch - er fristet til å kjøpe en slik

    + Jeg hører MYE på podcast, og foretrekker Apple sin app

    - Har til gode å IKKE knuse en iPhoneskjerm

    - dårligere OneNote app (bruker mye i forbindelse med studier)

    - liker virkelig ikke scrollingen på iphone eller tastaturet

     

    Ellers har jeg en salig blanding av Mac, chromecast, og android-tab. 

     

    Noe jeg har glemt? 

  6.  

     

    Den evinnelige Android konfigureringen er jeg heller ingen fan av. Og det er heller ikke det jeg og andre etterspør. Men ja, kanskje med tiden så skjer det endringer i dette kjipas kontrollpanelet også :)

    Det gjør det sikkert. Men jeg kan garantere at det fortsatt vil være mange som er misfornøyd, uansett hvilken løsning Apple velger. Kanskje spesielt blant dem som IKKE bruker noe fra Apple. Det er liksom litt rart, det er tilsynelatende lettere å være misfornøyd med de svært avanserte smartmobilene vi har i dag enn det er å være strålende fornøyd med å ha så utrolig avanserte og fantastiske kommunikasjonsenheter. Da klager man på småpirk som at det mangler en knapp i kontrollpanelet. Jaja.

     

    Men for all del, mange er kanskje først og fremst opptatt av å klage på ting...:-)

    Dette er faktisk ikke småpirk, men en funksjon jeg har vent meg til å bruke hele tiden. Utroooooolig frustrerende å ikke kunne tilpasse kontrollpanelet til det jeg selv ønsker. Uansett har jeg nå valgt Apple fremfor android denne gangen, og det betyr jo at per nå er det Apple som tilfredsstiller de fleste av mine mobilbehov. Så det er ikke slik at jeg bare klager. Apple har implementert mange funksjoner jeg har ansett som viktige, samtidig som Samsung har fjernet en del av sine (minnekort og batteri). Dermed vant Apple pengene mine, uten at jeg nødvendigvis er strålende fornøyd.

  7.  

     

    Det å ikke ha mulighet for å slå på og av mobildata i kontrollpanelet, er så tåpelig. Er så tungvint å gå til innstillinger for også ta det på. Jailbreak fikser dette, men hvorfor kan ikke bare Apple innføre det?

    Det blir jo ikke SÅ stor endring da...

     

    I kontrollpanelet: Et sveip og et trykk.

    I innstillinger: Et trykk, et trykk og et trykk.

     

    Du tar bort ett trykk. Vil kanskje ikke kalle det ene tungvindt og det andre for veldig mye enklere. De er ikke så vanskelige noen av dem, og jeg ser tenåringene rundt der jeg bor fikser dette så lett som bare det under Innstillinger.

     

     

    Nå er det sikkert sånn at du ønsker deg akkurat denne funksjonen i Kontrollpanelet, andre ville sikkert hatt noe annet der. Men sånn er det altså ikke, Apple har satt opp en løsning som dekker kanskje de flestes behov. Men altså ikke alle. De har heller ikke gitt mulighet for spesialtilpasning av panelet, noen syns dette er dumt andre plages ikke av det i det hele tatt. Men man må nok velge å leve med det, hvis ikke man er sånn Jailbreak-type da...:-)

    Det mest irriterende er jo å måtte gå ut av det man holder på med, for så å gå inn på innstillinger, osv. Dette er skikkelig irriterende, særlig når man kommer fra android og tar slikt som en selvfølgelighet.

    Det samme med punktum og tall på tastaturet. Irriterer meg grønn over å måtte shifte for å komme til disse!

     

    Jeg gikk nylig over til Apple da jeg tenkte de var flinkere på brukervennlighet. Det skal være så enkelt og intuitivt, men jaggu er det en del knot her også!

    • Liker 2
  8. Jeg begynte å laste ned oppdateringen, men presterte å komme borti skjermen mens den lastet ned. Da gikk den et hakk tilbake i innstillingsmenyen, og oppdateringen ble avbrutt. Etter det har jeg bare fått opp feilmelding når jeg forsøker å oppdatere. Noen tips til hvordan jeg kan fikse dette? Har restartet tlf uten hell.

  9.  

     

    Jeg er ny på Apple greier, og lurer på hvordan jeg kan finne frem til filer jeg har lastet ned? Feks Word dokumenter ol?

     

    Edit: og er det noen mulighet for å laste ned apper som kun er tilgjengelige i USA?

    Ja, gå inn på kontoen din og skift land du bor i, jeg har gjort det når jeg vil laste ned apper fra andre land :)

    Det er allerede prøvd, og fungerer ikke for USA i hvert fall. Får bare opp melding om at jeg tilhører den norske app store når jeg forsøker å laste ned på den amerikanske.

  10. Begge 2 er veldig gode telefoner, og ettersom du åpenbart ikke har bruk for det androidleiren kaller "flere muligheter pga åpent system" kan det virke som om iPhone 6+ kan være riktig for deg. Jeg har hatt Note 4 og var fornøyd med den, men jeg har også en iPhone 6 og det ble til at jeg valgte den som min telefon. De er såpass like i både størrelse, ytelse, kamera og skjerm at det blir mer eller mindre en avgjørelse basert på dine behov. Du kan gjøre mer med en Note4, men om disse funskjonene er uinteressant for deg er en 6+ like bra eller bedre på flere områder.

     

    Jeg ville valgt 6+. Ikke sikkert at det er riktig for deg, men jeg ser ingen grunn til at du ville bli misfornøyd med den.

    Takk for svar! Hva tenker du om minne? Vurderer 16gb og så heller bruke skylagring til bilder og slikt. Er det mulig med Apple? 64gb er i grunn mye mer enn jeg behøver på en mobil. Går mest i mail, sosiale medier, og diverse treningsapper + Spotify. Kan en spille av en film fra cloud f.eks?

  11. Etter mange år med Android vurderer jeg nå sterkt å hoppe over til Apple-universet. Jeg trenger derfor gode argumenter for og imot disse to tlf!

     

    Min bruk: jeg har hatt de siste to Notene, og vært sånn passe fornøyd. Det var liksom ikke så mange alternativer når jeg ville ha stoor skjerm. Har også jobbet i mobilbutikk tidligere, og har de "innøvde", dog litt utdaterte, argumentene for Android. MEN, jeg bruker ikke s pen, ikke multitasking, laster ikke ned filmer o.l. og ikke fikler jeg med themes og widgets heller. Rot av tlf har jeg ikke gjort på flere år. Nå ønsker jeg egentlig noe som bare fungerer.. skal også sies at Apple watch nok vil friste meg om et år eller så, når barnesykdommene er kurert. Før syns jeg iphone var for dyrt i forhold til det du fikk, mens nå er jo Note på samme nivå. Jeg er også lei av å måtte resette tlf før det har gått et år, fordi ting plutselig svikter. Ja, jeg har vel i grunn bestemt meg, men er det noe jeg ikke har tenkt på?

  12. Jeg har både iPad mini, iPad 2, iPad med retina og Galaxy Tab 7". Når det gjelder skjermstørrelse, er det faktisk stor forskjell på 7" i 16:10 og 7,9" i 4:3, i en nettleser vil du få ca 67% større område hvor informasjonen vises på en iPad mini enn på en Nexus 7. Skjermen på iPad mini (uten retina) har ikke spesielt god oppløsning, men skjermen i seg selv er utmerket, så den oppleves mye bedre enn oppløsningen skulle tilsi. Ytelsen på iPad mini er OK, men ikke mer. Den er mye raskere enn min Tab 2 7", men den nye mini med retina er selvsagt både mange ganger raskere og har en mye bedre skjerm. Skulle jeg valgt uavhengig av prisen, ville det blitt en iPad mini med retina. Kjøper man en iOS-enhet, får man også med "Office-pakken" iWorks gratis.

    Dessverre er jeg student, og synes det blir i meste laget å betale 4000kr for en iPad mini.

  13. Hva mener du meg nedlasting? Dersom du ønsker å kjøpe film, fra en tjeneste som er tilgjengelig Norge, har du vel ikke stort andre alternativer enn iPad, siden Google og Amazon ikke driver med slikt her. Utenom er alle de der greie valg.

     

    Jeg ville valgt Nexus, ettersom jeg verken liker iOS eller iTunes, og med LG kan du aldri vite hvordan det blir med oppdateringer.

    Mener piratebay;)

    Har en note 2 som mobil, og er derfor litt redd for at nexusen er i minste laget. Og så vil jeg gjerne ha plass til minnekort hvis jeg skal ha android. På den annen side har jeg tidligere jobbet i mobilbutikk, og vet hvor mye styr det var med LG produkter etter bare kort tid i bruk. De ble supertreige, dårlig med oppdateringer og informasjon, osv

  14. Trenger litt hjelp til valg av nettbrett! Har peilet meg inn på de mindre variantene, og slik jeg ser det står valget mellom ipad mini, nexus 7, og lg g pad 8.3.

     

    Viktig: må være enkelt å se film (nedlasting, netflix, osv), den MÅ være rask i bruk, og ha god batteritid

     

    Jeg skulle gjerne hatt noen apper som kun finnes til Apple, men samtidig har jeg alt annet i android og liker å kunne endre menyer/utseende samt at det ikke er så låst. Lettere forvirret mao..

  15. Nei, jeg er ikke redd for å bli tykk. Jeg vil si at jeg har et normalt forhold til både mat og trening. Grunnen til at treningen var det første som forsvant fra timeplanen var fordi skole og jobb er viktigere. Ikke at jeg trente unormalt mye tidligere, ca. 3-4 ganger i uken (lett styrke og spinning/jogging). Mat ble bare tatt opp her pga ene brukeren kommenterte dette med karbo/protein/fett forhold o.l. Jeg spiser helt normalt, og jeg tror ikke dette er særlig relevant for problemene mine. Hvordan maten på Rema/Rimi er merket er likegyldig for meg..Det er ikke meningen å være krass mot noen her, men føler folk fokuserer på feil ting.

     

    Å studere fulltid, trene en gang i blant, og jobbe en dag eller to i uken skal ikke være nok til å slå meg ut slik jeg har hatt det siste tiden. Legen var enig, og tok dermed prøver av meg. Jeg har hoven skjoldbruskkjertel, hovne lymfeknuter på ene siden av kroppen, men normale (?) verdier da jeg tok blodprøve. Spør her i ren desperasjon om noen vet om noe annet jeg kan sjekke meg for som kan være relevant?

×
×
  • Opprett ny...