Gå til innhold

lashrasch

Medlemmer
  • Innlegg

    632
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av lashrasch

  1. Jeg bestilte MSi 3090 Gaming X Trio på elkjøp den 24. Fikk ikke bekreftet bestilling. Pengene ble først reservert, deretter trukket fra konto. I chatten med elkjøp fikk jeg beskjed om at "nei, de kortene har vi ikke på lager, du får kortet ditt i januar 2021". Nedsig. 

    Men siden de allerede hadde trukket pengene mine ble jeg litt forbanna og avbestilte. Hos komplett står ordren min fortsatt, med antatt levering 1. November. Avhengig av hvordan dette kondensator-problemet utvikler seg, så kanskje jeg ender opp med å kansellere den bestillingen også...

  2. 8 minutes ago, MariusJS said:

    Skjønner meg ikke på netbutikken til elkjøp, er de ikke redde for å bli tatt for falsk markedsføring med "på nettlager" greiene?

    Pengene er trukket fra kontoen min, så jeg forventer at "nettlager" betyr at de ikke har de i fysisk butikk, men på et lager på østlandet eller helst her i trondheim ;) Men det står fortsatt "ubekreftet" på bestillingen min...

    • Liker 1
  3. On 4/13/2020 at 11:37 PM, kyrsjo said:

    Men det må jo bli utrolig mye mindre støy og vibrasjoner av saging i forhold til sprengning, det er vel et større argument enn at det er lettere å bli kvitt massene...

    Det produseres ikke særlig mye støy av å sprenge. Både lyden av eksplosjonene og vibreasjonene er over i løpet av noen sekunder, og vibrasjonene avtar veldig raskt med økende avstand. Saging vil derimot være en kontinuerlig støykilde. Men ettersom det er under bakken, så er ikke støy særlig problematisk for den som evt måtte syns at det er irriterende. Lages tunnelen langt fra bebyggelse, så er ingen av delene noe problem uansett.

    Jeg mener at å bli kvitt de store volumene av masser er viktigere enn midlertidig støy og vibrasjoner, som i de fleste tilfeller ikke er sjenerende.

  4. Nettopp. Hvorfor bodde hun ikke der da? Man må faktisk ha såpass ryggrad at man sier til kjæresten sin at hun/han også må bidra. Hvis de ønsker å bo gratis, ja da må de bo det andre stedet som er gratis da!

    Fascinerende å se at det opereres med en slags "prisgaranti": "Finner du en lavere pris et annet sted, så matcher jeg den"

    Man handler ofte i affekt når slike ting skal avgjøres. Så går det litt tid, følelsene forsvinner, og så innser man at man har blitt enig om noe man absolutt ikke burde. Fjern følelser fra likningen og tenk med hodet. Det er ikke gratis å bo et sted, bare fordi man har en kjæreste som allerede bor der.

  5. Jeg skjønner ikke helt hvorfor men 

    43 minutes ago, Guest 5ecde...f52 said:

    Hun fikk tilbake det hun hadde betalt i avdrag + antall prosent boligen hadde gått opp i verdi. 

     

    Anonymous poster hash: 5ecde...f52

    Kan jeg regne med det samme når jeg leier en leilighet sammen med min samboer? At jeg får tilbake det jeg har betalt når jeg flytter ut?

    Hva er logikken bak det at avdragene hun hadde betalt, blir betalt tilbake til henne? Høres ut som du ble lurt, og hun fikk gratis opphold i den tiden dere bodde sammen

    EDIT: Hun fikk faktisk betalt for oppholdet grunnet prisstigningen. Kjipt hvis boligverdien skulle synke innen den dagen du selger...
     

    • Liker 1
  6. 7 minutes ago, Guest 2d694...931 said:

    Hun krever ingenting, det er snakk om å lage en fair løsning.

    Hun kunne bodd gratis i kjellerleilighet hos foreldrene sine.

    Anonymous poster hash: 2d694...931

    Alle kan bo gratis bare de aksepterer ulempene som følger ved dette, i hennes tilfelle ville det vært å ikke kunne bo sammen med kjæresten. En "fair" løsning er ikke nødvendigvis å betale tilbake noe. Jeg har vært i samme situasjon selv, men det ble til at jeg betalte det meste av utgiftene på selve boligen, hun betalte faste utgifter som strøm osv. Begge må bidra, men jeg skjønner ikke hvorfor en av de skal få tilbake det man har bidratt med når man går hver sin vei...

    • Liker 1
  7. 48 minutes ago, Kjetil Lura said:

    Skal du kjøre smp eller gpu?

    Se etter cpu som har støtte for 16 lines eller mere, eller 8x8x på to gpu.

    4 core er mere nok. Jeg har 1800x 105w tdp, neste er denne om jeg bytter dem ut: https://www.komplett.no/product/1132194/datautstyr/pc-komponenter/prosessorer/amd-ryzen-7-3700x-prosessor

    Jeg er ikke den som stiller spørsmålet ;) For andre ting enn folding er flere kjerner helt klart bedre.

  8. 24 minutes ago, Jetfighter said:

    Skal bytte hovedkort og cpu til AMD Ryzen. Ikke lett å bli klok på 14 og 7 nm struktur, 8 og 6 kjerner. Hva bør jeg velge av R7 2700 og R5 3600? Lite nyttig på nettet om hvilke av de som er mest effektive til folding. 

    Hva med R9? Eller threadripper? 7nm arkitektur betyr i praksis at den ikke spiser så mye strøm som 14 nm.
    Antall kjerner avgjør hvor mange parallelle oppgaver CPUen kan gjøre samtidig. 
    Jeg er litt usikker på hvordan folding fungerer. Om det er bedre med flere kjerner eller høyere klokkefrekvens.
    Til andre typer crowd computing er det helt klart bedre med flere kjerner.

  9. 3 hours ago, Xantippe said:

    La oss som gidder å gå på fjellene ha fjellene for oss selv!

    Den dagen det står mer enn 20 personer på en litt vanskelig tilgjengelig fjelltopp, er det ikke verdt å gå opp der flere ganger.

    Er det kun verdt å gå opp på fjelltopper fordi det er få mennesker der? Da har jeg en kjempeenkel og gratis løsning for deg! Gå ned i kjelleren din, der kan du sitte helt alene så lenge du vil :) 
    Spøk til side: Fjelltoppene ble ikke laget for turgåere, så jeg syns det blir teit å argumentere at du vil ha de for deg selv. Du har sikkert noen andre verdier du setter pris på ved fjelltoppen enn kun å være der alene.  Da vil du til slutt ikke ha noe sted å gå. 

    • Liker 2
  10. 1 hour ago, MariusJS said:

    Det var på ingen måte ment som et direkte stikk mot deg, det er min mening om situasjonen slik den er nå.

    Dersom du er fornøyd med ditt kjøp og prisen du ga, så er det jo det som er viktig.

    Jeg ville ventet med 2080Ti, med mindre du faktisk trenger den ekstra datakraften og har tenkt å kjøre 1080Ti kortene i SLI.

    Neste gen både fra Nvidia og AMD kan bli veldig spennende.

    Planen er å kjøre folding på de 24/7, så om jeg får bedre ytelse og i tillegg senket strømforbruket en del ved å gå for 2080Ti, så er det positivt! :)

  11. On 4/10/2020 at 1:41 PM, ashroot said:

    Jeg tenkte og bytte til:


    - AMD Ryzen 7 3700X

    - AMD Ryzen 9 3900X

     

    og skjermkortet blir da AMD Radeon RX 5700 eller 5700XT

    så det jeg lurte på er hva jeg burde bytte ut fra den gamle oppsette for og få plass til

    AMD prosessor og skjermkortet?

     

    takk for all svar:)

    Hvis du vurderer å noen gang bruke to GPUer, så husk at AMD CPUene ikke har så mange PCie "lanes". 

    Jeg skulle bestille meg 3950X CPUen for en uke siden, men snudde på flisa det øyeblikket jeg så at det ikke er nok lanes til å kjøre to skjermkort.  Bestilte meg intel isteden.

×
×
  • Opprett ny...