Gå til innhold

Breni

Medlemmer
  • Innlegg

    625
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Breni

  1. zip

     

    Takker for hjelp :)  Hadde egentlig håpet å ikke overstige 10K, men det skal vurderes. Ser at det ligger en del Klipsch ute på finn.no, så kanskje jeg kan spare litt penger der.

     

    Forsterkeren du linker til var ikke helt slik jeg ser for meg hva gjelder utseende, men det er ingen katastrofe. Har du noen alternativet som også fungerer bra med Klipsch?

     

    Har også såvidt sett på Audio Pro Addon T20 hvor det er innebygget forsterker. Høres lettvint og greit ut, men det er kanskje greit å kjøre et ordentlig oppsett når man likevel skal investere i et godt anlegg?

  2. OK, men jeg/vi må i det minste vite hva du behøver av utstyr.  Høyttalere, forsterker og kilde (CD/platespiller/noe annet), eller bare høyttalere og forsterker?  Si meg det, så kan jeg komponere noen forslag for deg.

     

    Flott. I utgangspunktet blir det pc/spotify som hovedkilde til musikken. Som nevnt ønsker jeg også å investere i platespiller, men mtp. prisen, kan det se ut til at det må taes litt på sikt for å få råd til det grunnleggende anlegget.

     

    Dermed trenger jeg først og fremst et par gode høyttalere og kanskje en sub? I tillegg trenger jeg en ålreit forsterker, gjerne med platespillerinngang til en senere investering. Noe mer jeg eventuelt bør trenge?

     

    Igjen vil jeg presisere at jeg ønsker et stilrent design, og gjerne likhet mellom forsterker og høyttaler hvis det lar seg gjøre.

     

    Takker for hjelp.

  3. Du glemte det viktigste: budsjettet.

     

    Som student ønsker jeg å bruke minst mulig til å begynne med, så får eventuelle oppgraderinger komme senere.

    Likevel ønsker jeg kvalitet. Hvor mye jeg er nødt til å punge ut har jeg ikke kompetanse til å vite foreløpig, men jeg håper å kunne få litt hjelp her til å finne ut hvor prisene ligger for et førstegangs anlegg, så får jeg ta videre vurderinger deretter.

  4. Hei alle lydentusiaster,

     

    Kort og godt; jeg skal kjøpe anlegg til jeg skal flytte ut senere i år. Både nytt og brukt utstyr er interessant.

     

    Jeg hører på det meste av musikk. For tiden går det mye i post-rock og indie ( The boxer rebellion, og The xx etc), men det går også mye i klassikere som Pink Floyd, Muse og Hendrix. Det blir også noe festmusikk, så jeg ønsker et anlegg som også kan gi brukbart med gass.

     

    Utseende er også en viktig faktor, og jeg er på utkikk etter et stilrent oppsett i sort eller hvitt.

     

    I tillegg til hjelp på utstyrsfronten, ønsker jeg også å få bedre innsikt på det tekniske innen lyd, slik at jeg kan bruke egen kunnskap ved senere kjøp. Bøker eller gode nettsider er derfor også ønskelig.

     

    Foreløpig har jeg på utstyrsfronten sett på Klipsch sin Reference-serie, i den rimeligste enden. De har et okey utseende, og virker å gi mye lyd for pengene. Er dog litt usikker på om jeg skal gå for stativ- eller gulvhøyttaler. Jeg liker også designet til Systen Audio Saxo-serien (hvit), men har lite kjennskap til merket generelt.

     

    På forsterkerdelen er jeg usikker; her vet jeg lite om hva jeg bør gå for. Jeg har en del vinyl som jeg med tiden også ønsker å få spilt. En forsterker med platespillerutgang er derfor kanskje å foretrekke?

     

    Håper det er noen lydentusiaster der ute som kan gi meg litt starthjelp :)

     

     

  5. Hei,

    skal de neste to ukene jobbe litt med film hvor kameraføring blir nødvendig. Ettersom jeg vanligvis forholder meg til stillbilder, så har jeg ikke så mye videorelatert utstyr å bruke. Noen som har en form for flycam liggende i Oslo-området som jeg kunne fått låne i et par uker? Evt. så tar jeg gjerne i mot gode tips til kameraføring, og filming mens man går :)

  6. Produserte en timelapse av nordlys forrige vinter. Har vanvittig lyst til å reise tilbake for nye opptak, men det ser ikke ut til at det blir noen tur til nord i nær fremtid. Mistet dessverre en del av bildefilene til prosjektet under en datakrasj, så jeg sitter kun igjen med en eksportert - men dessverre litt uferdig - versjon av prosjektet.

    Edit: Husk HD :)

     

    • Liker 2
  7. Uflaksen fortsetter å forfølge meg; mistet 5d II i saltvannet under en fotograferingsøkt i mørket for en knapp uke siden - selvfølgelig med et L-objektiv påmontert.. Blir dessverre gode gamle 50D resten av folkehøgskoleåret ++. Nå er med andre ord både harddisken og kameraet sendt inn til reperasjon. Var også ganske ironisk at kameraet ble ødelagt på en spontan 3-netters motivasjonstur som følge av ødelagt harddisk. Ny knekk på motivasjonen, men også den allerede svekkede økonomien:(

  8. Takk for tips og forslag ang. harddisken. Tror det blir til at jeg sender den inn til enten IBAS eller Ahlberg. Skal ikke se bort ifra at det er en forbannelse på Gimle nei - en klasseveninne mistet også disken sin i bakken for noen uker siden..

    På den positive siden, så kan jeg bekrefte at det er gode muligheter for nordlys om dagen. Var ute en tur i natt, og etter 4-5 timers venting i bil, så åpnet plutselig himmelen seg. Showet varte bare 5-10 minutter, men det var helt klart verdt det! Blir ny tur i natt, med en mulig timelapse i tankene :)

    post-214619-0-27571200-1392904612_thumb.jpg

     

    • Liker 1
  9. Opplevde alle fotografers mareritt for litt siden; mistet rundt 10'000 bilder og en haug filer etter at harddisken tilsynelatende har blitt kaputt. Dette har stort sett vært bilder fra året her på folkehøgskole - på linja naturfoto - i Lofoten som jeg er ferdig med i starten av mai. Idioti å ikke ha backup, men at pc'n og begge mine harddisker skulle kapitulere innen en periode på få uker, hadde jeg aldri forestilt meg. Et nettverksproblem på skolen har også gjort at kun 100 bilder har blitt lastet opp til Jottacloud på nettet.

    Som et siste håp skrudde jeg harddisken fra hverandre - som forøvrig er en Western Digital 2tb portabel harddisk. Planen var å prøve å koble den til pc'n gjennom et adapter som jeg har brukt til å koble harddisker fra tidligere pc'er til en ny pc. Til min store skuffelse har WD innebygd en usb3(?) utgang av denne sorten, som altså sitter fast i selve harddisken og dermed gjør adapteret mitt ubrukelig. Disken snurrer og går når den kobles til, men den dukker ikke opp under min datamaskin, lyset på disken blinker kontinuerlig, og den lager en tikkelyd ca hvert 20 sekund. Noen som kanskje har en løsning, eller som vet om et sted som tilbyr profesjonell hjelp til å redde ut filer? Ettersom dette året har kostet i underkant av 100K, så tror jeg det er verdt å betale noen lapper ekstra for å få ut bildene og minnene fra året :)

  10. Hvis det er sata tilkobling på disken fungerer feks denne eller denne (avhengig av diskens physiske størrelse) Tvis du er i tvil kan du laste opp et bilde av den.

     

    Alternativt vil noe som denne også være en løsning.

     

    Noen bruker eget strømadapter, andre ikke. Hva du hadde før har ikke noe å si.

    Takk takk. Det er sata-tilkobling ja, og størrelsen er 3,5 - så da bestiller jeg den du linket til. Takk for hjelpen :)

  11. Kabelinngangen til min 3tb eksterne harddisk ble ødelagt og jeg var nødt til å ta disken ut av "boksen". Noen som vet hvor jeg får tak i en ny boks som harddisken vil passe inn i? Harddisken krever strømforskyvning, vil dette følge med den nye "boksen", eller bruker jeg den som passer til den ødelagte "boksen"? Har hele lightroom-biblioteket på harddisken, så lengter etter å komme i gang med bildene igjen :)

×
×
  • Opprett ny...