Gå til innhold

svetore

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av svetore

  1. Denne reisen til Sandberg nå kan faktisk ikke settes på venstresiden som "forfølgelse". Det går bare ikke an å være statsråd og samtidig så latterlig naiv som dette. Rutinene rundt sikkerhet for riket når sentrale personer reiser til et land som Iran er der av en soleklar årsak.

    Foreligger det en klar instruks mot å reise til Iran? han skulle selvfølgelig ha lagt igjen jobb-telefon og varslet i forkant, men det vil være like naturlig for Sandberg å besøke kjærestens hjemland som det er for meg å besøke Russland som er min kones hjemland. Vi kan helt sikkert finne verre regimer man også kan stille etiske spørsmål til. Siden andre verdenskrig har vesten med USA i spissen snart klart å slakte 30 millioner mennesker i en rekke meningsløse kriger og konflikter. Hvorfor ikke stille spørsmål til om det er etisk riktig å ha samkvem med ethnokratiet og apartheid regimet Israel. Saudi Arabia er også en aktuell kandidat.

    • Liker 1
  2. Veldig enkelt, det riktige feltet er det lengst til høyre.

    Feltene til venstre for dette brukes når det er for mye trafikk til dette..

     

    I praksis er det ikke slik det funker, nordmenn kan rett og slett ikke å kjøre på flerfeltsveier.. Så i praksis ligger sånne som meg til høyre, for der er det mulig å komme seg forbi idiotene som ikke kan kjøre på flerfeltsvei.

    Nå har det seg ofte slik at "glupinger" som deg er like ofte innblandet i trafikkhendelser som "idioter" som meg. Ferdighetsnivået varierer også fra menneske til menneske både på det fysiske og psykiske plan. En skal tilpasse farten etter forholdene. Da regnes også sjåførens begrensninger med i denne vurderingen. I utgangspunktet og for diskusjonens del tar vi selvfølgelig hensyn til at alle i utgangspunktet er blitt skikket til å føre et motorisert kjøretøy.

    Når det gjelder flerfeltsvei tror jeg mange vurderer dette litt feil… Reglene vi ofte peker mot gjelder for motorvei, og er derfor ikke alltid like overførbare til innfartsveier. Disse er ofte skiltet med gule stedsskilt (blå på motorvei). Andre forhold som spiller en rolle er veimerking (kjørefeltslinje / varsellinje) brukt til midt og delelinjer. Hvor fort trafikken flyter vil også ha en betydning. Viktigst av alt er likevel å vise hensyn og holde temperaturen under kokepunktet når en er sjåfør, og i enkelte tilfeller faktisk sjekke om en kjører på motorvei… og ta tilstrekkelig hensyn til at ikke alle tror de er over gjennomsnittlig flinke i trafikken… Fartsgrenser er ikke det samme som påbudt hastighet. En skal tilpasse farten etter forholdene. Nå kjenner jeg til svært få tilfeller der det «å være til hinder» har ført til rettskjennelse. Hvor går egentlig grensen for når en i rettslig betydning er blitt hindret? Vi vet som kjent at toleransegrensen er lav blant norske bilister.  

     

    Vi dreper rundt 400 mennesker hvert år i trafikken! Litt tålmodighet skader ingen....

  3. For et halvår siden kjøpte jeg en ny HTC Desire. Den ble pakket ned i esken sin etter 3-4 uker. Grunn: Jeg reiser mye og synes det var slitsomt å måtte ha lader klar i lomma. Har aldri før lett så mye for å finne strømuttak som i disse 4 ukene. Sørget selvfølgelig for at applikasjoner som jeg ikke trengte var avslått og at Internett trafikken fra disse var på et minimum.

    Lydkvaliteten var elendig både på eksterne og interne høytalere (skurring og lavt volum).

    Dette er to vesentlige negative trekk når vi snakker om en "mobil" telefon. Leser at mange legger stor vekt på at de av ulike kosmetiske grunner ikke liker Symbian. Jeg er heller ikke en som sitter timevis og laster ned små hjelpeprogrammer. Har lastet ned noe og finner stort sett det jeg trenger på OVI-store. Nettleser er kanskje ikke noe reser men jeg bruker Opera. Synes ikke at Symbian er tregere enn Android. Slipper uansett hele tiden å trykke på den "grønne roboten" for å avslutte applikasjoner jeg ikke har bedt telefonen om å starte.

     

    Har nå en N8 og er svært fornøyd. Byggekvaliteten er usedvanlig god, kamera som slår Knockout på de fleste kompakt kameraene, God lydkvalitet og lagringsplass, super navigering, en super AMOLED skjerm, HD video opptak, HD uttak som kan kobles til HD inntaket på TV, spiller de fleste lyd og bildeformater (slipper å konvertere til MP4 (I-phone))etc....

     

     

    Hvilke telefon som er best for den enkelte styres mest av hva en har behov for og hva en synes er viktig.

  4. Har hatt Desire i ca 4 uker nå. I dag plukka jeg ut sim kort og minnebrikke og åpnet bakdekselet til min gamle (gode) Nokia 5800. Turnet den på og oppdaterte farmwire -en.

    HTC Desire har rett og slett for dårlig batteri levetid. Trodde dette skulle bedre seg bare telefonen ble brukt noen uker... men ei. Har selvsagt vært nøye med at både nett og andre applikasjoner til en hver tid er av.

     

    Høyttaler i HTC er faktisk hovedgrunnen til at jeg parkerte denne for godt. Har rett og slett problemer med å høre hva folk sier. Skurrer, er lav på volum og rett og slett ubrukelig. Pakka dritten i sin originale eske. Kan sikkert gi den til en eller annen jeg ikke liker.....

    Kan ikke katte at denne telefonen klarer å få terning kast 6. Hovedfunksjonen med en telefon er tross alt at en skal komunisere med den.

×
×
  • Opprett ny...