Gå til innhold

Grøseth

Medlemmer
  • Innlegg

    41
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Grøseth

  1. Hei Simens.

    Jeg kan ikke annet enn å mistenke dette for å være markedsavdelingen i Simens sitt påfunn. Her blir det snakket om hvor elegant det er å "bestille" en kopp kaffe fra mobilen, til tross for at vi uansett må bort å hente den i maskinen selvfølgelig. Når vi da tar med i regnestykket at jeg må finne frem mobilen, låse opp, starte app, finne rett innstilling, velge kaffe osv. så MÅ jo det være uendelig mer tungvint enn å bare "trykke på knappen" på selve maskinen?

    Jeg vil anta at denne kaffemaskinen også vil sende "anonym statistikk" tilbake til dere?

    Det blir ikke snakket noe om, men jeg vedder på at det er noe som blir snakket om på internmøtene i Simens om dagen? Dere gleder dere til å få realtime brukerdata som kan benyttes i markedsføringen videre på bekostning av en knotete brukeropplevelse som blir markedsført som sexy.

     

    Beklager Simens, blir fortsatt kaffekvern og presskanne på denne karen, men godt forsøk da, for hva kan vel toppe fargeskjerm på komfyren. ;)

    • Liker 1
  2. Hei.

    Jeg tør påstå at du kan ta fantastiske bilder med hvilket som helst kamera av nyere dato.

    Huset er ikke der slaget står nå om dagen, men dårlig optikk derimot... Kan ta motet fra hvem som helst.

    Jeg vil ikke komme med noen spessielle anbefalinger av det ene eller det andre merket, men legg penga i god optikk fremfor siste skrik innen kamerahus.

     

    Lykke til. :)

  3. I forhold til problemstillingen du skisserer, ville jeg heller satset pengene på en bra blits. (SB-900 kanskje)Dersom taket i bygningen har en bortimot nøytral (hvit\grå) farge kan du rette blitsen opp i taket og den vil mest sansynlig lyse opp hele lokalet tilfredsstillende.

     

    Det lille du vinner av økt hastighet ved å kjøpe lyssterk optikk vil uansett ikke kunne fryse bevelglsene til en hest i fullt firsprang. Blitslyset har en varighet på noen millisekunder (husker ikke riktig, men kan det være 12 ms tro...) og er følgelig raskere enn de fleste objektiver.

     

    Det beste er riktignok å ha BÅDE rask optikk OG en feit blits, det ene utelukker ikke det andre. :)

  4. Om det er riktig eller galt må du nesten avgjøre selv.

    Men for egen del angrer jeg som en hund på at jeg solgte en 17-40L, en sigma 50mm f1,4 og en TS-90.

    Først etter de var ute av huset, så jeg hvor mye de egentlig hadde vært i bruk.

    Nå er en ny 17-40 og en Sigma 50mm i sekken og jeg skal ha en ny TS90 etterhvert. Ryktet sier at det kommer en TS90L etterhvert, så får vi se...

     

    Så moralen er: Ta noen runder på disken din og se på bildene du faktisk har tatt med objektivene du vil bli kvitt før du selger dem...

     

     

     

    Edit: kom på at jeg nylig kjøpte en Sigma 50 mm for andre gang også... :)

  5. Killbox:

    Jeg har brukt 1D mkII mer eller mindre siden det kom ut...

    Personlig ser jeg ingen grunn til å bytte det ut med det første heller. Det er endel forskjeller på MkII og MkIII, men når det kommer til bildekvalitet skjedde det store ting først etter at MkIII kom på markedet. MkIII er såklart bedre, men i forhold til de nyeste kameraene vil bildekvaliteten være omtrent like "gammeldags".

     

     

    Det er auto så god som noen der. "P". Noe av det jeg liker best er at du kan la kamera styre alt selv, eller du kan overstyre selv. "P" er med andre ord automatisk, men du kan altid ha siste ordet. Hvis du vil.

    Mitt står stortsett på Av, blenderprioritert.

     

    Mk.II finner du på Foto.no nå for under 5000,-. Pass på at du finner ett som er amatørbrukt. Eller bare har vært backup-kamera.

     

    Som Trondster sier, de er ekstremt robuste, mitt har vært forsøkt druknet i myra mange ganger. Vært med på utallige turer i all slags vær. Jeg har til og med snubblet, landet oppå kamera, som da ble knust mellom meg og en fjellskråning, sklidd nedover ett par tre meter.

    -Kamera fikk bare noen ubetydelige riper, jeg gikk å haltet i lang tid... :)

     

    Edit: trykkleif bare...

  6. Tja, det kan bli en delvis hit. For kino og film-hjemmemarkedet. Kringkasterne har nylig investert såpass mye i HD at noen ny investering i 3D er neppe aktuelt i løpet av de neste 5-6 årene...

    Og dermed vil flesteparten av forbrukerne brenne inne med "3D-kompatibelt" utstyr som de bruker til normal HD mesteparten av tiden.

    Og 3D risikerer bli redusert til en kuriositet. ;)

     

    SuperHD\4K eller til og med 8K har nok en mer reell sjanse enn 3D til å klare seg i lengden.

  7. Ja, ser ut til å bli en rimelig sak.

    Men blekket derimot... Canon lager også nye blekkpatroner til denne skriveren (CLI-526x) og jeg vedder 20 hybelkaniner på at det er her de planlegger å tjene penger. De siste årene har det vært en viss dreining mot denne forretningsmodellen i andre deler av dette markedet.

    (Printeren er like fristende uansett.) :)

    • Liker 1
  8. Takk for alle innspill. :)

    Etter testing med annet utstyr kan jeg ikke annet enn å skylle på 1d'en. Konstruksjonen virker helt fint på andre kamerahus. (er fortsatt interesert i hva feilen kan komme av, da det hadde vært fint å kunne bruke sitt eget kamera mot dette objektivet også.)

     

    Link til ett av testbildene:

    http://pilestrand.blogspot.com/2010/10/na-er-linseprosjektet-i-gang.html?spref=fb

     

    Mvh. Erlend

  9. Jeg bruker ST-e2, en 580II og en 430. Det funker bra til makro.

    430 er såklart svakeste ledd i dette oppsettet, men for nærfoto har den ikke dummet seg ut enda.

    Skal tross alt ikke ha mye futt for å belyse en halv kvadratmeter...

     

    Ang. ringblits... hvis du vil ta samme bildene som alle de andre så kjøper du deg en ringb. ;)

    Variasjonsmulighetene med to frie blitser er mye bedre. (tiden det tar og sette opp belysningen er jo såklart en vurderingssak, ringblits er en raskere løsning)

    Vil du ha deg en makro rigg etterhvert kan jo f.eks en 580 og en 430 fungere som en twinlight ved hjelp av denne: http://reallyrightstuff.com/CRD/02.html eller tilsvarende.

×
×
  • Opprett ny...